• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Şizofrenmi yoksa aldatılan bir saf mıyım

Doktor o anki atağı anlamıyor fark etmiyorsa, video kayıdı alın. Kamera edinin kaydedin. Az önce yazdığım il müdürlüğüne mutlaka gidin. İş yerindeki o bey sohbet halinde normal gibi duruyordu ancak öyle şeyler anlatıyordu ki mit takip ediyor. Geçenlerde beni kaçırdı vs gibi şeyler

Bir gece sizi boğar ya da kafanızı keser, haberlerde cinnet geçiren koca diye haberinizi okuruz, 2-3 ay hastanede tedavi görür, ilaçlarla davranışları kontrol altına alınır, sonra ailesi yeniden evlendirir. Bu hastalık 6 aydır başladı diyorsunuz ama adam 7,5 senedir işsiz güçsüz asalak takılmış. Yemesini içmesini üstünü başını, çorabını donunu karısı çalışmış almış. İşe iade edilmiyorsan hukuk yollarını zorlar sonucu beklersin ama o arada girer başka işte çalışırsın. Bu adamlarda onurun gururun haysiyetin kırıntısı bile mi bulunmuyor? Kaza geçirir veya ağır hastalık olur bakarsın harcarsın ama işten çıkarıldım geri alınana kadar çalışmam, sen getir ben yiyeyim diyen adamlardan nasıl tiksinmiyorsunuz? Yazık günah ya, kendini sevmeyip boş beleş onursuz adamları seven kadınları anlayamıyorum.

Düşünsene kendi halinde işinde gücündesin, elin herifi gelip musallat oluyor, üstelik seni parçalayıp öldürse bile hasta diye sıyrılıyorlar. Yazık değil mi o kadına? Adam ortalıkta geziyor, hastaneye doktora bile gitmeme lüksü var. Ataşehirde gencecik bir kızı kılıçla ikiye ayıran canavar da hastaydı değil mi? Çocuk denecek yaşta iki kızı öldüren hatta birini surlara çıkarıp kestiği kafasını annesinin önüne atan da hastaydı.

Şizofren kesinlikle hele çip falan siz direk onu akıl hastanesine zorla yatırın. Böyle oluyor biz yatırmıştık böyle bir tanıdığımızı. O da çip var şu var izleniyoruz vs demeye başlamıştı. Aman diyim siz hemen arayın yatırın. Bizimki 1 yıl yattı düzeldi normal hayatına devam ediyor.
[/QUOT
Eşimin son 6 ay a kadar hiç bir şekilde belirtisi ya da anormalliği yoktu .herşey 6 ay içinde sağlıksal olarak tümör durumu ortaya çıkınca başladı .Bunca yaşadıklarının üzerine onu da kaldıramadı hepsi bir olunca ağır geldi .çocuğumuz yok o kadar sıkıntılar yasadık ki .önce ihraç sonra çocuğumuzu kaybettik ardından tümör durumu ve en sonda bu nasıl dayanılır
Bu durum tümörden de kaynaklanıyor olabilir. Bazen normal bazen normal değil diyorsunuz. Gittiğiniz psikiyatristlet de durumu test edememisler. Benim bildiğim psikiyatristler kan alıp tahlil falan da yapıyorlar. Bence bir nörologa götürseniz iyi olacak.

Senelerdir çalışmayan bir adama vefa borcunuz olduğundan boşanamadığınozo söylemişsiniz. Ayrıca adam boşanmak istemediği içim boşanamadığınızı da eklemişsiniz.
Ortada da mental olarak sıkıntılo bir adamın tablosu var. Siz buraya dalga geçmeye mi geldiniz? Çünkü mantığa aykırı şeyler söylüyorsunuz.
Evet canım sıkıldı dalga geçmeye geldim ne kadar basitsiniz böyle bır senaryo uydurayım dedım canım sıkıldıda .siz şaka mısınız asıl böyle bir durumu şakası bile kötüyken gerçeğini yaşıyorum hanımefendı ben .Boşanma konusunda da dırenen sağlıklı yanıtlar vermeyen bır es oldugundan bahsetmek ıcın yazdım . Uzaklastırma almak boşanmak suan en kolay seçenek benım ıcın .Yıllarca bır sorun görmedıgım bır esten bahsedıyorum tek sorunumuz 7.5yıl calısmadı bu onun tercıhıydı her ne kadar basta ıs bulamayınca ıyıce kapansa da ama sağlık sorunu bu şizofrenı dıyorsunuz önlem alma cabasına gırıyorsunuz .sorunu ötelemek mi çözüm yoksa çözemeye calısmak mı bunu idrak edemıyorsunuz . Ve ayrıca aynı durumda ben olsaydım esım benden ayrılmayı bıle dusunmezdı belkı de .ama suan hem onun hem cevremdekı herkesın en zararsız halını dusunmek zorundayım.zaten defalarca yazdım esıme tıbbı tedavı kararı cıktı ama ıtıraz hakkı var 15gun hadı hop gıdıyorsun yok .sıze saldırı ya da baskasına saldırı olmadan acil göturemeyız dıyorlar . Kı her akıl sağlığı yok dedıgınızı götürtemıyorsunuz hemen yasal ıslem adımları var .sizin klavyenin başına geçip verdiğiniz nutuklar kadar hızlı değil sistem ne yazık ki . Yaralı bır ınsanı daha fazla yaralamaktan ne zevk alırsınız anlayamıyorum .ınsanlık olarak bitmişiz

Ne vefası yaş.Adam bir gece gırtlağıniza çöksün kessin nefesinizi vefa önemli canın ne kıymeti var,yarın beni aldatiyorsun işe gitmiyorsun diye alır alır canınızı siz mezara o kravat takıp dışarda gezer.Sizin gibi kadınlara çok kızıyorum ,oturun çekin uşaklar zaman
Anında olmuyor o dedıgınız zorla götürtmeler hanımefendi .ayrıca kendınız aynı durumda olsanız ne yaptıgınızı bılmıyorsunuz kı sevdıklerınız sızı sokaga atıversın mı ısterdınız yoksa tedavınız ıcın ugrasssın mı bıraz empatı lütfen

Evet canım sıkıldı dalga geçmeye geldim ne kadar basitsiniz böyle bır senaryo uydurayım dedım canım sıkıldıda .siz şaka mısınız asıl böyle bir durumu şakası bile kötüyken gerçeğini yaşıyorum hanımefendı ben .Boşanma konusunda da dırenen sağlıklı yanıtlar vermeyen bır es oldugundan bahsetmek ıcın yazdım . Uzaklastırma almak boşanmak suan en kolay seçenek benım ıcın .Yıllarca bır sorun görmedıgım bır esten bahsedıyorum tek sorunumuz 7.5yıl calısmadı bu onun tercıhıydı her ne kadar basta ıs bulamayınca ıyıce kapansa da ama sağlık sorunu bu şizofrenı dıyorsunuz önlem alma cabasına gırıyorsunuz .sorunu ötelemek mi çözüm yoksa çözemeye calısmak mı bunu idrak edemıyorsunuz . Ve ayrıca aynı durumda ben olsaydım esım benden ayrılmayı bıle dusunmezdı belkı de .ama suan hem onun hem cevremdekı herkesın en zararsız halını dusunmek zorundayım.zaten defalarca yazdım esıme tıbbı tedavı kararı cıktı ama ıtıraz hakkı var 15gun hadı hop gıdıyorsun yok .sıze saldırı ya da baskasına saldırı olmadan acil göturemeyız dıyorlar . Kı her akıl sağlığı yok dedıgınızı götürtemıyorsunuz hemen yasal ıslem adımları var .sizin klavyenin başına geçip verdiğiniz nutuklar kadar hızlı değil sistem ne yazık ki . Yaralı bır ınsanı daha fazla yaralamaktan ne zevk alırsınız anlayamıyorum .ınsanlık olarak bitmişiz

Sizin konunuzun ve tepkilerinizin benim için inandırıcı bir yanı yok
Yasal süreçleri bu denli iyi biliyorsunuz ama boşanmak için eşinizin onayını mı almanız gerektiğini düşünüyorsunuz? Hadi oradan. Binde altını bir ton saçmalıkla doldurmaya çalışmışsınız.
Madem uğradığı hayalkırıklığı ile kendisine ya da çevresine bu denli zarar verebileceği endişesi taşıyordunuz, evden sepetleyip ailesine girmesine nasıl izin verdiniz? Buradaki insanların zekası ile dalga geçmeye çalışmayın

Eşimle birbirimizi çok severek evlendik.Ailem karşıydı gizli nikahlandık ailemi ikna edebilmek için . Nitekim ailem de razı oldu herşey çok güzeldi.Ta ki eşim ihraç olana kadar .Eşim evine düşkün hiçbir kötü alışkanlığı olmayan futbolu bile sevmeyen sürekli bilim teknik okuyan evde işten gelince bilim kurgu filimleri falan izleyerek vakit geçiren bir insandı . Çok inançlı büyük küçük sayan biriydi. İhraç olunca benim ailemin olduğu şehire taşındık sağolsun ailem destek oldı babam oğlum üzülme iş bu bulunur bi ekmeğiniz var paylaşırız yeterki sağlık olsun dedi sahip çıktı bize . Nitekim gel zaman git zaman eşimin hiçbir suçu olmadığı için aklandı da beraatıni de aldı ama bir türlü iade olamadı yasal uygulamalar nedenıyle . Bu süreçte hiç işte de çalısmadı . 7.5 senedir evi ben geçindiriyorum bir ara fotoğrafçılık yapmak ıstedı 2-3 çekim sonu bıraktı yapmadı onu da .bir müddet sona aıleme kötü davranmaya basladı . Benı hor görüyorlar dıye başlayan cümleler zamanla annen yemeğime şap koyuyor , komşular bizi takip ediyor , annen duvarlara vurun demiş komşulara evi bbg evıne cevırdınız …abin işime engel oldu o yuzden bıraktım fotografcılıgı bana müşteri gibi mesaj attı (oysaki yok tüm bunlar ) en sonda da baban arabayı satın kızım sona bunu boşa dedı sana dıye bır uydurma cıkardı . Asla ıkna edmeedım bunların olmadıgına esımı . Psklog a gıdelım yeter artık dedıgımde gıtmedı . Aılemden uzak dur gıtmeyelım dıyorum bu seferde aılen bızı ıstemıyor mu gıdecegım ben dıye ısrarcı oluyordu . Bir gün kulagıma çip yerleştimişler savcılıga şikayet edecegım kalk gıdıyoruz deyınce korkmaya basladım . Sonra bana sesler duyuyorum öldür kendini diyorlar demez mi ? Neye ugradıgımı sasırdım . Ailesine söyledım ama nafile . Hacıya okutalım hocaya okutalım modundalardı . Doktora ıkna olmadı . Zar zor bı doktora gıttık o da ılk seferde sdc esımı dınleyınce durumun vehametını farketmedı .esımde bır daha gıtmedı . Bu surecte bır kac kez tartıstık cektı aılesının yanına gıttı aylarca gelmedı .bu surecte aılesının muhakkak doktora göturmesını ıstesemde yok götürmediler .bırgun ansızın cıktı geldı o sorunlu hallerı gıtmıs bu adama nolmus benım yasadıklarım rüyamı dıyecek kadar nırmaldı .taki işime gidiyprum ben dıye evden cıkıp (ortada bı ıs yok) eskı yasadıgımız ilcrye gıdene kadar.oraya gıdınce eskı calısma arkadasım bır bayanı ben sanar gıbı hareketlerde bulunuyır.nırmalde asla bensız görüşmez dahı .evıne gıtmeye calısıyor benle yaptıgı seylerı onla yapmıs gıbı konusyor falan bayanla derken tabı bu durum adlı bır suç oluyor bayanın korkup uzaklastırma ıstemesı uzerıne .o gunden berı bitmiş haldeyım .eşim ne yaptıgının farkında degıl normal arkadas zıyaretıydı dıyor ben esım gıbı nasıl davranayım sacmalama dıyor .Kadınsa asla sarkma amacı dusunenemem kendınde degıldı zıhnen cok korktum dıyor .ne yapacagımı sasırdım bosanmak ıstıyorum asla ayrılmam dıyor esım senden :KK43: şizofrense nasıl dayanırım bu hallerıne korkusundayım .vefamdan dolayı ayrılamıyorumda aılesı de gelıp almıyor oğullarını sen esısın sen ılgıleneceksın dıyecek kadar arsızlar . Çok çaresısızm esımı cok sevıyorum ama öyle seyler yasattı kı bana artık sevgımın onune baska duygular gectı.bu surecte aılemın arabasının yedek anahtarınımı almadı ,koltuklarını mı kesmedı kucuk kucuk ,kapıların anahtarlarını mı almadı daha neler neker .Artık cok korkuyorum kendımı gectım sevdıklerıme bısey yapar korkusundayım. Ya benım esım şizofren dıyırum ya da baya ıyı bı sahtekar delı numarası yapan dıyorum . Kendım de bittim pskolojık olarak tükendim.ne yapacam bılemıyorum bı yanda vıcdanım bırakma esın dıyır ıyı gun kötü gun dıyor bı yanda kac hemen bu senin düzeltebilecegın bır durum değil dıyor sizce ne yapmalıyım
Ailenizle birlikte götürüp ailesine bırakın ve anahtarlarınizi değiştirip boşanma davası açın hemen. İster gerçek ister rol olsun böyle bir insanla yaşanmaz. Hele ki ailesinin bu tutumuyla olacak iş değil. Belki hep böyleydi ilaçları bıraktı nereden bileceksiniz?

Hala sevdiklerime diyorsunuz
Konuya hakimim hanimefendi tek derdiniz kendiniz belki anne babaniz. Topluma karsi sorumlusunuz o gun kadina birsey yapsa umrunuzda bile olmayacakti belli ki. Harekete gecme zamaniniz gelmis geciyor.
Amcam şizofren, öyle kolay değil o kapatılma, zorla tedaviye alınma süreçleri. Konu sahibini günah keçisi yapmayın lütfen. Yaşamayanın bilemeyeceği konulardan biri bu da.

Ancak konu sahibi eşiyle ilişkisini bıçak gibi kesmeden, eşinin kendi ailesi destek olmadan bu süreci anlatması imkansız gibi bir şey. Tanı süreci de çok uzun ve aşırı zor, kadın çalışıyor sürekli kocasını kontrol edemez, adam zaten tedaviye de karşı, sürekli zorla götürmeye falan çalışacak. Tükenir biter şimdiden tükenmiş zaten.

Dediğim gibi direkt boşanma davası açıp adamı ailesinin kapısına bırakıp, evini kendisini, sevdiklerini güvene alması gerekiyor, tabii bu nasıl yapılır o da ayrı bir sorun.

İnanılmaz zor bir durum gerçekten ama adamın ailesini zorla da olsa sorumluluk almaya mecbur bırakmaları lazım.
ezmagila ezmagila

Amcam şizofren, öyle kolay değil o kapatılma, zorla tedaviye alınma süreçleri. Konu sahibini günah keçisi yapmayın lütfen. Yaşamayanın bilemeyeceği konulardan biri bu da.

Ancak konu sahibi eşiyle ilişkisini bıçak gibi kesmeden, eşinin kendi ailesi destek olmadan bu süreci anlatması imkansız gibi bir şey. Tanı süreci de çok uzun ve aşırı zor, kadın çalışıyor sürekli kocasını kontrol edemez, adam zaten tedaviye de karşı, sürekli zorla götürmeye falan çalışacak. Tükenir biter şimdiden tükenmiş zaten.

Dediğim gibi direkt boşanma davası açıp adamı ailesinin kapısına bırakıp, evini kendisini, sevdiklerini güvene alması gerekiyor, tabii bu nasıl yapılır o da ayrı bir sorun.

İnanılmaz zor bir durum gerçekten ama adamın ailesini zorla da olsa sorumluluk almaya mecbur bırakmaları lazım.

Ben bu konuya yorum yapmayacagim, siz yasamadigimi yada ne yasadigimi nerden biliyorsunuz?
Basbaya suclu iste gecen hafta baslamamis olaylar. Neyse dedigim gibi ben soyleyecegimi söyledim 1 saat sonra bir atak gelir kendi tehlikede hala vicdan vs diyor / bakkala kizar alt komsuya kizar vah gidene olur oyle basitlestirilecek bir konu degil.

Ben bu konuya yorum yapmayacagim, siz yasamadigimi yada ne yasadigimi nerden biliyorsunuz?
Basbaya suclu iste gecen hafta baslamamis olaylar. Neyse dedigim gibi ben soyleyecegimi söyledim 1 saat sonra bir atak gelir kendi tehlikede hala vicdan vs diyor / bakkala kizar alt komsuya kizar vah gidene olur oyle basitlestirilecek bir konu degil.
Kimse basitleştirilmiyor birinci ağızdan sakınce yazıyorum işte beğenmedi atmışsınız bi de neye beğenmedi atıyorsunuz?

Yaşadığınızı bilmiyoruz evet sizde anlatın hem konu sahibi hem takip edenler anlasın o zaman.

Pasif agresiflikle tartisilacak bi konu değil bu.

Anında olmuyor o dedıgınız zorla götürtmeler hanımefendi .ayrıca kendınız aynı durumda olsanız ne yaptıgınızı bılmıyorsunuz kı sevdıklerınız sızı sokaga atıversın mı ısterdınız yoksa tedavınız ıcın ugrasssın mı bıraz empatı lütfen
Ne sokağı.... koca adamın yok mu ailesi???Tedavi olmayı reddediyor ,aklı melekelerini yitirmiş biriyle şizofreni aynı kefeye koymayın.Tehlikeli sularda yüzüyorsunuz

Ne sokağı.... koca adamın yok mu ailesi???Tedavi olmayı reddediyor ,aklı melekelerini yitirmiş biriyle şizofreni aynı kefeye koymayın.Tehlikeli sularda yüzüyorsunuz
Konu sahibi hala tehlikenin farkında değil, işsiz güçsüz adama yıllarca bakıp kendi hâline bırakarak çok büyük hata yapmış ama bunu bile göremiyor. Önünde o kadar zor bir süreç var ki, geçmişteki yaşadıkları kayıpların, travmaların etkilerini bile silip atacak türden bir zorluk bu ama göremiyor. Umarım farkına varır kimse zarar görmeden.

ezmagila ezmagila

Ben durumunuza çok üzüldüm ve bir an önce harekete geçmeniz gerektiğini düşünüyorum kimse zarar görmeden akıl alabileceğiniz her kapıyı çalın burada fikir vermişler mutlaka değerlendirin gerekirse kaydedin kanıtlayın bir an önce hastane süreci başlasın ve bir şekilde boşanın kendinizi ve ailenizi güvene alın. Böyle demesi kolay geliyor tabi yaşayana zor ama umarım kimse zarar görmeden harekete geçebilirsiniz Allah yardımcınız olsun

7.5 yıl çalışmamış bir adama nasıl bir vefa borcu oluyor, anlamadım. Yargılamak için sormuyorum ama eş olmak böyle bir şey değil. Eşler birbirinin yükünü hafifletir, adı üstünde eş yani, sana denk olacak.
Bu arada maalesef ki eşiniz tehlike arz ediyor. Siz, çevrenizdeki insanlar hepiniz tehlikedesiniz. Bazı üyeler sert söylese bile doğru söylüyorlar.
Benim bir akrabam paranoid şizofreni hastası maalesef, bayağı da ileri seviyede. Raporunu bizzat gördüm, yoksa atıp tutmam bu konuda.
Beni zehirleyecekler, yok işte bana ilaçlarımı içme diyorlar vs. diye anlatıyordu olmayan şeyleri. Kavgacı tutumu da benzerdi.
Ne yapılabilir demişsiniz, üzgünüm ama tek başınıza evde hiçbir şey yapamazsınız. Bizimkiler zorla doktora götürdüler, zorla ilacını içirdiler. Bir ara hastaneye falan da yattı. 10 senesi var bu olayın, şimdilerde normal bir şekilde hayatına devam ediyor. Tabi ilaçlarını kullanıyor, doktor kontrolüne de devam. Eşi sürekli takipte.
Yani tedavi olmayı kabul etmezse hiçbir şey yapılamaz maalesef.

Eşimle birbirimizi çok severek evlendik.Ailem karşıydı gizli nikahlandık ailemi ikna edebilmek için . Nitekim ailem de razı oldu herşey çok güzeldi.Ta ki eşim ihraç olana kadar .Eşim evine düşkün hiçbir kötü alışkanlığı olmayan futbolu bile sevmeyen sürekli bilim teknik okuyan evde işten gelince bilim kurgu filimleri falan izleyerek vakit geçiren bir insandı . Çok inançlı büyük küçük sayan biriydi. İhraç olunca benim ailemin olduğu şehire taşındık sağolsun ailem destek oldı babam oğlum üzülme iş bu bulunur bi ekmeğiniz var paylaşırız yeterki sağlık olsun dedi sahip çıktı bize . Nitekim gel zaman git zaman eşimin hiçbir suçu olmadığı için aklandı da beraatıni de aldı ama bir türlü iade olamadı yasal uygulamalar nedenıyle . Bu süreçte hiç işte de çalısmadı . 7.5 senedir evi ben geçindiriyorum bir ara fotoğrafçılık yapmak ıstedı 2-3 çekim sonu bıraktı yapmadı onu da .bir müddet sona aıleme kötü davranmaya basladı . Benı hor görüyorlar dıye başlayan cümleler zamanla annen yemeğime şap koyuyor , komşular bizi takip ediyor , annen duvarlara vurun demiş komşulara evi bbg evıne cevırdınız …abin işime engel oldu o yuzden bıraktım fotografcılıgı bana müşteri gibi mesaj attı (oysaki yok tüm bunlar ) en sonda da baban arabayı satın kızım sona bunu boşa dedı sana dıye bır uydurma cıkardı . Asla ıkna edmeedım bunların olmadıgına esımı . Psklog a gıdelım yeter artık dedıgımde gıtmedı . Aılemden uzak dur gıtmeyelım dıyorum bu seferde aılen bızı ıstemıyor mu gıdecegım ben dıye ısrarcı oluyordu . Bir gün kulagıma çip yerleştimişler savcılıga şikayet edecegım kalk gıdıyoruz deyınce korkmaya basladım . Sonra bana sesler duyuyorum öldür kendini diyorlar demez mi ? Neye ugradıgımı sasırdım . Ailesine söyledım ama nafile . Hacıya okutalım hocaya okutalım modundalardı . Doktora ıkna olmadı . Zar zor bı doktora gıttık o da ılk seferde sdc esımı dınleyınce durumun vehametını farketmedı .esımde bır daha gıtmedı . Bu surecte bır kac kez tartıstık cektı aılesının yanına gıttı aylarca gelmedı .bu surecte aılesının muhakkak doktora göturmesını ıstesemde yok götürmediler .bırgun ansızın cıktı geldı o sorunlu hallerı gıtmıs bu adama nolmus benım yasadıklarım rüyamı dıyecek kadar nırmaldı .taki işime gidiyprum ben dıye evden cıkıp (ortada bı ıs yok) eskı yasadıgımız ilcrye gıdene kadar.oraya gıdınce eskı calısma arkadasım bır bayanı ben sanar gıbı hareketlerde bulunuyır.nırmalde asla bensız görüşmez dahı .evıne gıtmeye calısıyor benle yaptıgı seylerı onla yapmıs gıbı konusyor falan bayanla derken tabı bu durum adlı bır suç oluyor bayanın korkup uzaklastırma ıstemesı uzerıne .o gunden berı bitmiş haldeyım .eşim ne yaptıgının farkında degıl normal arkadas zıyaretıydı dıyor ben esım gıbı nasıl davranayım sacmalama dıyor .Kadınsa asla sarkma amacı dusunenemem kendınde degıldı zıhnen cok korktum dıyor .ne yapacagımı sasırdım bosanmak ıstıyorum asla ayrılmam dıyor esım senden :KK43: şizofrense nasıl dayanırım bu hallerıne korkusundayım .vefamdan dolayı ayrılamıyorumda aılesı de gelıp almıyor oğullarını sen esısın sen ılgıleneceksın dıyecek kadar arsızlar . Çok çaresısızm esımı cok sevıyorum ama öyle seyler yasattı kı bana artık sevgımın onune baska duygular gectı.bu surecte aılemın arabasının yedek anahtarınımı almadı ,koltuklarını mı kesmedı kucuk kucuk ,kapıların anahtarlarını mı almadı daha neler neker .Artık cok korkuyorum kendımı gectım sevdıklerıme bısey yapar korkusundayım. Ya benım esım şizofren dıyırum ya da baya ıyı bı sahtekar delı numarası yapan dıyorum . Kendım de bittim pskolojık olarak tükendim.ne yapacam bılemıyorum bı yanda vıcdanım bırakma esın dıyır ıyı gun kötü gun dıyor bı yanda kac hemen bu senin düzeltebilecegın bır durum değil dıyor sizce ne yapmalıyım
El mecbur psikoloğa götüreceksiniz. Olmadı boşanmamak için bunu şart koyacaksınız ama bir şekilde götüreceksiniz. Bırakmak, kaçmak çözüm değil bence bu durumda; tedavisini olmadığı taktirde zarar vereceği varsa yine verir. En yakın zamanda teşhisi konulup ilaç tedavisine başlayacak, çocuk gözetir gibi ilaçlarını içip icmedigini takip edeceksiniz ve içtiğinden emin olacaksınız. Şizofreniyse eğer, verilen ilaçları kullandığı taktirde bu hastalık sorun olmuyor diye biliyorum. Tez zamanda iyi bir psikolog araştırıp götürün mutlaka.

Şizofreni hakkında hiçbir bilgim yok. Tüm yorumları okudum. Az da olsa biraz bilgi edindim. Hem hastanın kendisine hem de çevresine epey üzüntü ve sıkıntı verdiği bir durum. Konu sahibi tek yapacağın bir şey var. Zorla hastaneye yatırıp ilaç tedavisi görmesini sağlamak. Bir kurumdan cevap gelmezse birinden gelecektir. Başka türlü bu durum yoluna girmez.
Boşanma durumunu da şöyle yapmalısın. Önce hastaneye yatacak. Sonra sen boşanma davası açacaksın.7.5 sene hiç çalışmamış bir adama nasıl büyük bir sabır ile baktın. Hayret ettim. Yaşadığınız şeyler basit değil ama inan insanlarin hayatında çok zor şeyler oluyor ama hayat devam ediyor. Sanırım kocan prestiji seven biri idi o kaybedince kendine yediremedi.
Allah yardımcın olsun.

Karar çıktı hop götürüyoruz demıyorlar .itiraz süreci var daha esimin yasal olarak .ve bu sürec 15 gün .sonrasında nasıl götürüyorlar yatırıyorlar mı nasıl karar verıyorlar süreci bilmiyorum hıc bılgınız varsa aydınlatabılır mısınız ? Çünkü suan gayet normal kactane doktora gıttık özelde servet degerınde ucret ödedıgım halde acıl bır durum gıbı görmeyı bırak söyledıklerımı anlatrıgım halde 5hafta sona bakalım dedıler tekrar .çünkü şimdi mesela gene gayet normal halde olursa nasıl tanı koyacaklar endişe içerisindeyım
Bunları bir avukatla görüşseniz daha sağlıklı olur. Normalde karakolun bu durumu savcılığa iletmesi gerekiyordu. Akli dengesinin yerinde olmadığı şikayetçi olmasa da diğer kadının beyanlarından belli. Durum da gayet ciddi. Böyle insanların tedavisi için kendi rızası beklenemez ve bunun yasal yolu da mevcut. Gittiğiniz yerler gayet başından savmış bence. Yatırıldığında bir ay çıkarmadılar hastaneden bizimkini, bu durumda da belirtileri izleyebildiler. ben yakından şahit değilim, işlemleri bilmiyorum ama araştırırsanız bulursunuz.

Back