• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çalışmıyor...

Aynı sektördesiniz, bu çok büyük avantaj. Siz neden kendi networkünüzden yararlanmıyorsunuz eşiniz için? Biraz kalk işe gir demek yerine daha somut destekler verseniz? İşlerden tecrübesiz diye çıkarılmış. Bunu anlayamadım? En başta yeterli tecrübe yoksa işe almayabilirler ama işten neden tecrübesiz diye çıkarırlar? Projelerinde biraz siz destek olsaydınız en azından yok göstererek.

Eşim ve ben de mimarız. Eşim benden 2 yıl önce mezun oldu . Yaklaşık 4 yıllık bi işsizlik süresi geçirdi ama bu süreç içerisinde kendini eve kapatıp sürekli kendini geliştirmek için çabaladı. Çevresinde kimse ne yaptığını anlamadı tabiki çalışmıyor evde duruyor diye laf söz işitti herkesten. Bu arada mimar iş ilanlarının bile olmadığı bir şehirde yaşıyoruz. Büyük şehirlere gittiğimizde maaşın kirayı bile karşılamama ihtimali de yüksek. Bu durumda bizim evliliğimiz gecikti tabi. Evlilik geciktikçe bende streslenip eşimi herhangi bir işe girmediği için yargılamadım desem yalan olur. O kararlı bir şekilde evde durup kendini geliştirmeye portföyünü doldurmaya odaklanmıştı tamamen . O kadar uzun bir süre böyle geçti ki bende onun stresini onunla birlikte yaşıyordum onu gördükçe benim mesleğe olan ilgim kaçtı. Mezun olsam da işsiz kalacağım çok zor iş bulacağım psikolojisiyle ben meslekten uzaklaştım. Sonunda eşimin emekleri işe yaradı ve evden çalışabileceği bir iş buldu. Fırsat bu fırsat hemen evlilik yoluna girdik , o zamanlar ben de mezun olmuş babamın işyerinde çalılıyordum. Tabi ben korkuyorum eşim işe girdi ama ne kadar devamlı olacak bilememiştim. Evlendik 1,5 yıl geçti hala işine devam ediyor eşim ama ona destek olayım psikolojisi düzelsin diye bu sefer ben mimarlıktan soğudum ve mimarlık yapamıyorum. Eşimin beni mesleğe kazandırma çabasıyla ilerliyoruz bizde hepimizin sonu hayrolsun

Aynı sektördesiniz, bu çok büyük avantaj. Siz neden kendi networkünüzden yararlanmıyorsunuz eşiniz için? Biraz kalk işe gir demek yerine daha somut destekler verseniz? İşlerden tecrübesiz diye çıkarılmış. Bunu anlayamadım? En başta yeterli tecrübe yoksa işe almayabilirler ama işten neden tecrübesiz diye çıkarırlar? Projelerinde biraz siz destek olsaydınız en azından yok göstererek.
Konu sahibine haksızlık etmeyelim. Siz o kısmı okumadiniz galiba. Konu sahibi, çalıştığı sektörden güzel bir referans buluyor eşine. Ve onun referansı ile işe giriyor. Ama eşi ne yazık ki bu işte de tutunamıyor. Projelerine destek olmaya gelince okurken bile eşinin projelerine hep konu sahibi yardım etmiş. Okulu onun sayesinde bitirmiş. Lütfen konuyu düzgün okuyalım 🙌

Boşanmak istediğimi söyledim ama kabul etmedi tabiki. Şans ver nolur düzeleceğim bambaşka biri olacağım ben seni çok seviyorum vs yalvarıp ağlayıp durdu. Benim kafam hala karışık. Ayrı evlerde kalıyoruz bir süre böyle olsun beni rahat bırak dedim. Senelerinizi verdiğiniz insan karşınızda ağlayıp yalvarınca ne yapacağınızı bilemiyorsunuz. Şu sıralar bikaç iş görüşmesi yapıyor. Girse de ne kadar çalışır bilmiyorum. Etrafımdakiler bekle biraz daha sabret diyor. Belki ayrılık şoku onu değiştirir falan. Zannetmiyorum işim çok zor.
Ayrı eve giderek akıllılık etmişsiniz. Bu süreçte gözlemleme fırsatınız daha realist olur. Size olumlu yorum yapmak isterdim ama bir erkeğin ağlaması vs. çok faydasız. Düzeleceğini zannetmiyorum. Haa uzun süre çalışmış arada boşluk olmuş biri olsa idi elbette ki hak verirdim. Ama sürekli ise girmiş çıkmış. Mesleki anlamda geliştirme yoluna girmemiş biri için zor bu durum. İçten motorlu olması lazım ne yazık ki o da eşiniz de yok.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Konu sahibine haksızlık etmeyelim. Siz o kısmı okumadiniz galiba. Konu sahibi, çalıştığı sektörden güzel bir referans buluyor eşine. Ve onun referansı ile işe giriyor. Ama eşi ne yazık ki bu işte de tutunamıyor. Projelerine destek olmaya gelince okurken bile eşinin projelerine hep konu sahibi yardım etmiş. Okulu onun sayesinde bitirmiş. Lütfen konuyu düzgün okuyalım 🙌
Hic boyle bi cevapla karsilasmamistim simdiye kadar. Simdi 18 sayfayi en bastan okumaya basliyorum. Uyari icin tesekkurler

Back
X