• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çalışmıyor...

Gurur yapıyor bazen de almıyor para😂
Gurur değildir o, gurur olsa bir şekilde işe girer dişini sıkar, başka iş bulmadan işten çıkmaz çıkarılmasını gerektirecek şeyler yapmaz.
Kocanınki sonra da istemeye yüzüm olsun diye arada tripvari senden bazen para istemiyordur. Evlenmiş kirasını babası ödüyor daha utanmıyor senden mi utanıp gurur yapacak. Kanma bu oyunlara. Bunu böyle yetiştirmişler güzel manipüle eder bu insanı kendini suçlu hissedersin aralarında

Ya bosver zaten, çalışmayıp akşam bile bu kız yorgun geliyor yemeği temizliği yapayım demeyen birinden bahsediyorsun. İnsan kısmetsiz olabilir, akademik olarak başarısız olabilir hepsi tamam ama aşka girişken değil. Gecenki konuşmadan sonra bi kendini sarsip oturup plan bile çıkarmamış ya. Her şeyi geçtim o kaşar zaman gelip bu adama yemek yaparken nasıl ağzını açıp da bir şey demedin şaşırdım. Ben olsam kırıcı olurdum.
Dedim bari yemek yap öğren yani yorgun argın geliyorum bir de yemek yapıyorum olmuyor böyle diye kızmıştım da. Ama ha duvara konuş ha ona. Dün gittiğimde bulaşıklar lavaboda duruyordu bilerek bıraktım onun bulaşığını önceki gün. Bikaç kere kızmıştım yine toplamadığı için ona rağmen hala devam ediyor. Topla demek lazım ya da süpür demek lazım komutla çalışıyor. Düşünce yok adamda.

Dedim bari yemek yap öğren yani yorgun argın geliyorum bir de yemek yapıyorum olmuyor böyle diye kızmıştım da. Ama ha duvara konuş ha ona. Dün gittiğimde bulaşıklar lavaboda duruyordu bilerek bıraktım onun bulaşığını önceki gün. Bikaç kere kızmıştım yine toplamadığı için ona rağmen hala devam ediyor. Topla demek lazım ya da süpür demek lazım komutla çalışıyor. Düşünce yok adamda.
Evde 8-10 yaşında bir çocuk olsa hiçbir şey yapamasa bir yumurta kırardı senin için, o bulaşıkları kesin toplardı zaten..

Adam tüm gün 8 yaşında bir çocuğun yapabileceği şeyleri bile yapmıyor, yazık.

Haklısınız doğru. Ben tamamen kendi çabalarımla buralara geldim ama bu bile şans olarak görüldü kimse karşıma geçip de kızım sen hırslısın çalışkansın sağol varol ama bizim oğlan biraz eksik bu konuda bile demedi. Kimse takdir bile etmedi bir tek kendi annem babam takdir etti. Onlar toz kondurmuyor kendine. Ailesi sen ilk sene işe girdiğin için şanslıydın dedi bi ara, işte kadın olduğum için de daha şanslıymışım.. eşim de bunu birkaç kez dile getirdi. Aslında hayatta acımasız olmak gerek, sonra kimse size acımıyor kimse sizi düşünmüyor. Aman iyi olur aman düzelir uğraşır beni seviyor vs vs diyerek bir yola çıkılmazmış. Gerçekten Allah bana yardım etsin başka birşey diyemiyorum çaresizlik..
sizin ofiste kadın çalışanlar mı fazla erkek çalışanlar mı?

Herhangi bir değişiklik yok iş konusunda. Ben boşanmaya karar verdim ama bunu ona daha söylemedim. Bu karara varmak çok kolay olmadı. Kendisi büyüyememiş bir çocuk. Onu adam etmek için kendimi heder edemem. Kendimi bu hayata mahkum edemem etmeyeceğim.

Herhangi bir değişiklik yok iş konusunda. Ben boşanmaya karar verdim ama bunu ona daha söylemedim. Bu karara varmak çok kolay olmadı. Kendisi büyüyememiş bir çocuk. Onu adam etmek için kendimi heder edemem. Kendimi bu hayata mahkum edemem etmeyeceğim.
Hayırlısı olsun, tepkisi ne olacak çok merak ediyorum.. değişeceğim gibi zirvaliklari kesin soyleyecektir

Aynen ben de evleneceğini düşünmüyorum. Kadınlarla işi yok onun :)
Hastalık gibi durumlar olur başım üstüne. Ya da aylarca cidden iş bulamaz o zaman da bir süre beklenir. Aylardır karısından para almak eve bir kuruş katkı sağlamamak, eli kolu sağlam olmasına rağmen çalışmayıp ailesine de maddi yük olmak. Erkeklik gururu nerede? İnsan en azından ailem beni kaç yaşına getirmiş biraz da onlara ben bakayım maddi olarak yüklerini hafifleteyim diye düşünür. Eve dönüp yine çalışmaz ailesinin parasıyla geçinmeye devam eder 😐 Allah yardımcınız olsun umarım boşanma süreçlerini kolayca atlatıp bir an önce kurtulursunuz.

Hastalık gibi durumlar olur başım üstüne. Ya da aylarca cidden iş bulamaz o zaman da bir süre beklenir. Aylardır karısından para almak eve bir kuruş katkı sağlamamak, eli kolu sağlam olmasına rağmen çalışmayıp ailesine de maddi yük olmak. Erkeklik gururu nerede? İnsan en azından ailem beni kaç yaşına getirmiş biraz da onlara ben bakayım maddi olarak yüklerini hafifleteyim diye düşünür. Eve dönüp yine çalışmaz ailesinin parasıyla geçinmeye devam eder 😐 Allah yardımcınız olsun umarım boşanma süreçlerini kolayca atlatıp bir an önce kurtulursunuz.
Ya yaşadığı durumdan muzdarip bi hali olsa, mesela oyun oynamasa, gerçekten çabalasa ve yanıma gelip herşeyi halledicem çabalıyorum ama bulamıyorum dese en azından ona inandırsa sabretmeye çalışayım. Ama olay sadece o da değil. Ben bu durumlardan dolayı çok soğuğum ona karşı, ama gelip herhangi bir yakınlık göstermiyor. Sarılmıyor elimi tutmuyor iki çift güzel laf söylemiyor. 1 aydır eli elime değmedi :) Bu nasıl erkek diyorsun...Koca gözüyle bakamıyorum artık. Sevgisiz o. Yapacak birşey yok beni kendinden tiksindirdi sonunda başardı bunu. İnşallah kolaylıkla hallolur herşey tek dileğim bu.

Son düzenleme:
bu tip adamların gırtlağını sıkasım geliyo ya, sizin kıriterinize göre acayip uyumsuz bir adam, ikinizin profilini yanyana koyunca geçim zor, hep siz fedakarlıkla çekip çevireceksiniz malesef.

5 buçuk yılda topu topu 6 ay çalışmış. Yani evet 5 yıl işsiz kalmış. Ve girdiği her işten 2 ayda kovulmuş. Demek ki adam mimarlık yapamıyor yeteneği yok buna. Kasiyer olsun demiyorum ama ne bileyim ticaret olur, başka bir iş olur. Bir şeyler yapmak için uğraşabilir. Bu adamda mesleğini yapabilecek kapasite olsa girdiği 3-4 işte de 2 ayda kovulmazdı.

Son durum itibariyle adam 4 aydır işsiz ve kendi mesleğinden iş bulmaya çalışıyormuş.
zxshermine ısrarla adamı savunuyorsunuz ama çalışmak isteyen adam kendi mesleğinde iş bulmak için, işsiz olduğu dönemde kendini geliştirebilir. Sertifika programlarına katılır, eğitim alır o dönemi bomboş oyun oynayarak geçirmez. Mesela dil öğrenmeye çalışır, KPSS'na çalışır, eşi de aynı işi yapıyormuş onun projelerine yardımcı olur sorar sorgular ve tecrübe edinir, üniversitede yüksek lisans yapıp belki akademik kariyer peşinde koşar. Sonuç olarak kendini geliştirmeye çalışır. Belli ki konu sahibinin eşi öğrenmek, kendini geliştirmek istemiyor. 29 yaşında bir adamın mesleğinde halen tecrübesiz olmasının sebebi mevcut piyasa koşulları olmasa gerek. Mezun olalı 5 sene olmuş. 6 ay askerlik yapmış. Toplamda 6-7 ay çalışmış. Kendi alanında yeterli olamıyorsa artık bunu kabul edip hayatını idame ettirmek için başka alanlarda şansını deneyebilir.

Ne yaptın konu sahibi? Var mı bir gelişme?
Boşanmak istediğimi söyledim ama kabul etmedi tabiki. Şans ver nolur düzeleceğim bambaşka biri olacağım ben seni çok seviyorum vs yalvarıp ağlayıp durdu. Benim kafam hala karışık. Ayrı evlerde kalıyoruz bir süre böyle olsun beni rahat bırak dedim. Senelerinizi verdiğiniz insan karşınızda ağlayıp yalvarınca ne yapacağınızı bilemiyorsunuz. Şu sıralar bikaç iş görüşmesi yapıyor. Girse de ne kadar çalışır bilmiyorum. Etrafımdakiler bekle biraz daha sabret diyor. Belki ayrılık şoku onu değiştirir falan. Zannetmiyorum işim çok zor.

Boşanmak istediğimi söyledim ama kabul etmedi tabiki. Şans ver nolur düzeleceğim bambaşka biri olacağım ben seni çok seviyorum vs yalvarıp ağlayıp durdu. Benim kafam hala karışık. Ayrı evlerde kalıyoruz bir süre böyle olsun beni rahat bırak dedim. Senelerinizi verdiğiniz insan karşınızda ağlayıp yalvarınca ne yapacağınızı bilemiyorsunuz. Şu sıralar bikaç iş görüşmesi yapıyor. Girse de ne kadar çalışır bilmiyorum. Etrafımdakiler bekle biraz daha sabret diyor. Belki ayrılık şoku onu değiştirir falan. Zannetmiyorum işim çok zor.
Bence gözüne görünmelik bir iş bulup aranız düzeldikten sonra anlaşamadık diyip tekrar işten ayrılır. Güvenmeyin. Anne baba evine dönmemek için yalvarmış resmen. Bunu bir kadın yapsa bir nebze anlarım da erkeğin yapması komik duruyor. Eve dönsem ailem bana laf çarpacak, bana eskisi kadar maddi destek olmazlar diye düşünüyordur. Seninleyken rahatı yerinde tabi. Eve dönse eskisi kadar rahatı olmaz diye düşünüyorum.

Yani a
Bence gözüne görünmelik bir iş bulup aranız düzeldikten sonra anlaşamadık diyip tekrar işten ayrılır. Güvenmeyin. Anne baba evine dönmemek için yalvarmış resmen. Bunu bir kadın yapsa bir nebze anlarım da erkeğin yapması komik duruyor. Eve dönsem ailem bana laf çarpacak, bana eskisi kadar maddi destek olmazlar diye düşünüyordur. Seninleyken rahatı yerinde tabi. Eve dönse eskisi kadar rahatı olmaz diye düşünüyorum.
slında rahat eder bence aşırı pohpohluyorlar çünkü

"Elim kolum sağlam, aylardır eve eşim para getiriyor kaç yaşına geldim hala ailemden para alıyorum artık onları rahat ettirme vaktim geldi, bu yaşa kadar bana baktılar." Diye düşünerek çoktaaan harekete geçmesi gerekirdi. Rahatı yerinde olduğu için çalışmadı, ayrılık konusu açılınca da konfor alanından vazgeçemedi. Ben olsam bir şans daha vermem ama tabi siz bilirsiniz. Gerçekten istese bile bir işe girip tutunabilir mi belli değil, olmuyor ne yapayım gördün denedim diyip eve çakılabilir gibi geliyor.

Back
X