Eşim sinirlenince vuruyor

Çocuk ileride konuşacak mı çocuk kekeleyecek inşallah önlem alırlar da olmaz öyle şeyler
Ayrilmadigi sürece hic bir önlem alinmaz bu adam akillanmaz ve bu kadinda akillanmaz şiddet hep olucak zaten normal bir aile olsa cocugun yaninda kavgayi etmezler
En iyisi ayrilmalari

Tabiki asla istemiyorum bebeğimin yanında ses yükselmesini zaten şuan kahrımdan ölüyorum o kadar üzgünüm ki tek sebebi çocuğum. Keşke yine ona uymasaydım ama her dk kontrollü davranmak nasıl mümkün uyudum diye kızıyor saçmalığa bak
Bakın ben bebeğim küçükken bebeğimin yanında öyle uyumuşum ki nasıl zile basıyorlar duymuyorum kapıya güm güm vuruyorlar zorla duydum tansiyonum yükselmiş halden anlamıyorsa bir insan o insanla tartışılmaz sakin durumda güzelce izah edilir karşıdaki yükseliyorsa terkedin ortamı bebeğinizi de alın gidin ses yükselmesine yavrunuzu maruz bırakmayın ve ona sakin bir şekilde sakin bir zamanda deyin ki beni üzebilirsin belki ama evladımı bu davranışlara maruz bırakmayacağım deyip gidin siz bağırsanız anlamaz aksine ters teper öfke kontrolü yoksa anlayış yok ise durmayın ayrılın istediğiniz kadar iyi anlaşın olmaz tedavi gerekir

Bakın ben bebeğim küçükken bebeğimin yanında öyle uyumuşum ki nasıl zile basıyorlar duymuyorum kapıya güm güm vuruyorlar zorla duydum tansiyonum yükselmiş halden anlamıyorsa bir insan o insanla tartışılmaz sakin durumda güzelce izah edilir karşıdaki yükseliyorsa terkedin ortamı bebeğinizi de alın gidin ses yükselmesine yavrunuzu maruz bırakmayın ve ona sakin bir şekilde sakin bir zamanda deyin ki beni üzebilirsin belki ama evladımı bu davranışlara mazur bırakmayacağım deyip gidin siz bağırsanız anlamaz aksine ters teper öfke kontrolü yoksa anlayış yok ise durmayın ayrılın istediğiniz kadar iyi anlaşın olmaz tedavi gerekir
Bu öküz erkek bunları anlaya bilecek kapasite değil bence.🫤

Siz o evde durdugunuz sürece cocuga yaşattiginiz o pisikolijiyi ilk degil sonda olmucak
Bende evliyim eşimle 1 kere bile cocuklarimin yaninda birakin kavga etmeyi kötü söz bile ettirmedim ettirmemde
Cocukkar anlamaz derseniz ama anliyor ve cocukta ileride şiddete mehilli oluyor
Bunuda okul caginda anlicaksiniz beb ne sana acırım nede o adama
O melek yavruya acirim
Cocugunu düşünüyorsan ayril şiddet olmayan bir yere git
Bu adam herşeye kavga cikartan adam belli
Adam icin sevecen demişsin ay neresi sevecen bu markete gidiyorsun bagiriyor
Arabadan iniyorsun bagiriyor
Şuan cocuk konuşamiyor ileride konuşcak ve sizlere karşilik vericek boyle kavga durumunda
Cocugun gidişatı hic iyi degil
Bende anlamıyorum normal zamanında arkama yastık koyar masaj yapar bebekle sürekli ilgilenir yemek yapmam akşam gelince o yapar ama azıcık bi gerginlik de tepkiler çok fazla

Tabiki asla istemiyorum bebeğimin yanında ses yükselmesini zaten şuan kahrımdan ölüyorum o kadar üzgünüm ki tek sebebi çocuğum. Keşke yine ona uymasaydım ama her dk kontrollü davranmak nasıl mümkün uyudum diye kızıyor saçmalığa bak
Uyudun diye kızmıyor.. ulaşamamış merak etmiş adam.

Bende anlamıyorum normal zamanında arkama yastık koyar masaj yapar bebekle sürekli ilgilenir yemek yapmam akşam gelince o yapar ama azıcık bi gerginlik de tepkiler çok fazla
Bazen insan gergin olur karşıdaki de huyunu alacak o gergin iken ya başka odaya gidecek ya dışarı çıkacak hâlâ gerginliğini sizden çıkarıyorsa siz de güzel bir dille uyaracaksınız gerekirse tedavi sunacaksınız devam ediyorsa hiççç cevap bile vermeden önünüze bakıp onu o haliyle bırakacaksınız bunu evladınız için yapacaksınız ileride üzülmemek için

Bakın ben bebeğim küçükken bebeğimin yanında öyle uyumuşum ki nasıl zile basıyorlar duymuyorum kapıya güm güm vuruyorlar zorla duydum tansiyonum yükselmiş halden anlamıyorsa bir insan o insanla tartışılmaz sakin durumda güzelce izah edilir karşıdaki yükseliyorsa terkedin ortamı bebeğinizi de alın gidin ses yükselmesine yavrunuzu maruz bırakmayın ve ona sakin bir şekilde sakin bir zamanda deyin ki beni üzebilirsin belki ama evladımı bu davranışlara maruz bırakmayacağım deyip gidin siz bağırsanız anlamaz aksine ters teper öfke kontrolü yoksa anlayış yok ise durmayın ayrılın istediğiniz kadar iyi anlaşın olmaz tedavi gerekir
Anlamıyor zaten haklısınız böyle bir ailede büyüyecekse annesi babası ayrı büyüsün daha iyi böyle devam etmeyecek tabiki ilk ve sondu.
Ben sadece endişelendiğim için korktuğum için kızdım sana bir şey yapmadım gayet normal diyor. Sürekli negatif olmasının bende yarattığı gerilimi anlamıyor fark etmiyor araba kullanırken bile belediyeye yola insanlara kızıp küfür edip duruyor çok yorucu. Enerjimi sömürüyor uyudum ne var bunda diyorum hâlâ bana laf yetiştiriyor geceleri uyumuyorum zaten bebeğim küçük yorgunum birde bana uyudum diye tepki gösterince artık kendime engel olamadım.

Bu gerginlik hep olucak ve sende karşilik vericen
Arabadan gec indigin icin bir insan soylenirmi ya
Bu adam o cocugun yaninda sürekli gerginlik yapicak ileride cocukta hep gergin olucak babam şimdi kizicak anneme o cocuga yazık eger ki cocugunu düşünüyorsan gerigini yapman lazim boyle ortamda cocuk büyütülmez birak koymasin senin başina yastik senle ilgilenmesin ama yeterki o cocugun yaninda kavga edilmesin

Ya her şey bi kenara eşim bana vursa kalbim affedemez ya. Hep aklımda ruhumda bana vurduğu düşüncesiyle savaşırım. Hem de kazananı belli olan bir savaş.

Unutulup affedilecek bi şey değil ki hadi affettim diyelim. Insanin kalbinde yara açar.

Ortamda bebek olması da olayın cabası.

Bebeğiniz var affetmek istiyorsunuz zira gözden çıkarmış olsaniz annenize telefonda dayak meselesini anlatırdınız. Affedeceginiz için ilerde izzeti nefsime dokunur gururumu kaybederim diye söylememişsiniz.

Yanlış anlamayın boşanmak sizin kararınız ama mmadem bi aksiyon alacak maddi manevi gücünüz yok, ailenizi de olaya dahil etmeyeceksiniz o zaman sizin yapacağınız şey adamın huyuna gitmek.

Hep ben mi alttan alacağım demişsiniz . Evet dayak istemiyorsanız hep siz alttan alacaksiniz. Gücünüz eşinize yetmez bi gün ağız bütün dağıtır daha büyük rezillik çıkar.

Huyuna gidin. Sakinken terapi önerin. Size herhangi bir sebepten kızdığı zaman özür dilerim haklısın şeklinde konuşun. Telefon fırlatmak filan bunlar büyük oyunlar. Elinizde fena patlar bigün.

Allah bebeginizin yardımcısı olsun.

29 yaşındayız, 3 aylık bebeğim var, 2 senedir evliyiz.

Eşim normalde ilgili, sevecen , sadık evde sürekli bana yardım eden yemek temizlik yapan evden işe işten eve ailesiyle zaman geçiren sıradan çok da sorunlu sayılamayacak birisi.

Ama en ufak çok ufak bi gerginlik birden parlayan çok çabuk da pişman olup sonra da ayaklarıma kapanacak kadar pişman olup affetmem için uğraşan birisi.

Şiddet olayı 2. Kez oluyor. İlk yaşadığımız da henüz 2/3 aylık evliydik tartışmaya başladığımız da ben ailesi için çok fazla hakaret etmiştim aşırı derecede ağır şeylerdi bana vurdu o vurunca bende ona saldırmaya çalıştım deliye döndüm elime geleni fırlatmaya çalıştım ama erkek tabi o bana daha büyük şekilde döndü gürültüden kapıya polis geldi. Bir kaç hafta ailemin yanına gittim onlara söylemedim sonra tabi kapıda yatmalar ağlamalar sızlamalar yalvarmalar derken affettim döndüm.

O günden sonra hiç şiddetli kavgalarımız olmadı hakaret etmedik korkmuştuk bende yapmadım oda yapmadı.

Bugüne kadar, bugün bebeğimle ilgilenirken uyuya kalmışım telefonumda her zaman olduğu gibi sessizdeydi. Eşim dışarıya çıkmıştı aramış yorgunluktan olacak 2 saat kadar uyumuşum 11 kez aramış , merak etmiş. Neyse geldi uyku sersemiydim zaten kapıyı sert şekilde vurdu poşetleri falan attı sertçe niye açmıyosun ya vs dedi uyumuşum dedim telefonun niye sessizde Cart curt. Her konuda böyle hemen beni suçlar en basiti 1 hafta kadar şehir dışına çıkmıştık haliyle kombiyi kapatalım dedim. Döndüğümüzde açılmadı başladı senin yüzünden işte kapatmayalım dedim sana açılmıyor işte diye söylendi. Başka bi örnek arabadan iniyorum bebek çantası kabanım falan derken çat diye inemiyosun tabi hemen of hızlı olsana biraz diyor. Haftasonu AVM ye gidiyoruz ya da markete keyfi olan bir şey değil, trafik oluyor bizi bu trafikte dışarı çıkarttın al işte diye söyleniyor.

Bugüne gelince telefonunu niye açmıyorsun diye geldi bende artık tavırlarından çok bunaldığım için olacak uyudum suç mu nesini anlamıyorsun diye yükseldim bağırma bana diye karşılık verdi yeter artık sıkıldım senden bunda ne var uyumak suç mu dedim derken tartışma büyüdü kucağımda bebeğim vardı elimde ki telefonu ona doğru fırlattım kalk gözümün önünden diye bağırdım. Kalktı saçımdan tuttu en nefret ettiğim şeyi yaptı bi kez yaptın bu sefer izin vermiycem dedim polisi arıycam ailemi arıycam çağırcam dedim bende ona saldırdım vurdum karşılık vermedi. Saatlerdir ağlıyorum böyle bir ilişkim olduğu için üstüne bebeğimin yanında bunları yaşadığım için çok üzgünüm ama artık sabrımda kalmadı.

Annemi aradım gelin beni alın diye ne oldu dedi konuyu anlattım ama daha önce de olduğu gibi vurduğunu söylemedim. Oda sakin ol çocuğun yanında bağırmayın vs dedi geri oturdum.

Şiddet konusu her ne kadar zaman geçtikçe unutmuşum gibi olsa da ruhumu çok fazla zedeleyen bir şey kalıcı hasarlar bırakıyor.

Ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilmiyorum.

Paylaşabileceğim kimse yok, ne yapmam gerekiyor fikirlerinizi bekliyorum
Eğer tekrar barışacaksanız ailenizin huzurunu bozmayın lütfen, eşinizin şiddet uyguladığını söylemediğinize göre geri de döneceksiniz anlaşılan.. şiddete tabiki karşıyım fakat son olayda eşiniz belli ki endişelenmiş, alttan alabilirdiniz telefon fırlatmak yerine..

Bazı insanların tepkileri çok büyük olur hiç hoş değil ama böyle kişiliğinde veya ebeveynlerinden rol model almış olabilir... Kriz anlarında böyle yüksek tepkiler vermesi normal değil ama herkes tartışıyor ama vurup kırmıyor dövüyor. Biz de tartışırız ama şiddet olmaz...

Evet bende yükseldim telefonu fırlattım çünkü uyuya kalmışım çok normal değil mi ? Bu kadar normal bir şeye böyle tepki veriyo her konuda suçlayıcı tavrı olan biriyle sürekli alttan alarak yaşıyorum ve patladım kontrolümü kaybettim niye hep ben kontrollü davranmak zorundayım oda alttan alsın bir kez olsun suçlu muyum uyuyakaldım diye ikinizde sorunlusunuz diyenlere söylüyorum uyuduğum için çok büyük bir şey yapmışım gibi tepki görüyorum napsaydım özür mü dileseydim karşıma geçmiş hâlâ söyleniyor sinirlerime nasıl hakim olabilirim peygamber miyim bende doldum artık.

Ağlama sebebim bebeğim için zaten böyle bi ortam da olduğu için ona çok üzüldüm benim de annem babam kavga ederdi yanımda o kadar üzülürdüm ağlardım ki ben bebeğimi düşündüğüm için bu kadar üzgünüm ve tekrarlanmasına asla müsaade etmiycem.

Şuanda nasıl yol izlemem gerekiyor bilemiyorum düşünüyorum böyle devam etmeye kararlı olsam basit görsem zaten sorgulamam napcam diye
Ben sizi suçlamıyorum. Yeterince suçlanmışsınız zaten. Kavga sırasında alttan almadığınız için sorunlu addedilmişsiniz, sinir oldum bu duruma. Sinirlere hâkim olmak öyle kolay değil, üstelik lohusasınız ve 3 aylık bir bebeğiniz var, uykularınız hâlâ çok düzensizdir zaten, sinirleriniz harap olmuştur. Ben sizi sorunlu bulmuyorum. Ancak eşiniz çok kötü davranıyor size. Kendinize ve çocuğunuza bir iyilik yapın, alın çocuğunuzu ailenize gidin ve her şeyi anlatın. Eşinizin pişman olması ve af dilemesi affetmenize neden olmasın artık.

Eğer tekrar barışacaksanız ailenizin huzurunu bozmayın lütfen, eşinizin şiddet uyguladığını söylemediğinize göre geri de döneceksiniz anlaşılan.. şiddete tabiki karşıyım fakat son olayda eşiniz belli ki endişelenmiş, alttan alabilirdiniz telefon fırlatmak yerine..
Geçen gün eşimde beni aramış 16 kere ulaşaşmış ben spordayım bana hiç bağırmadı telefon fırlatılma olayı olmadı. Sadece merak ettim dedi eve geldi oturduk yemeğimizi yedik sakince hiç ne tartışma oldu ne de bağrış çağrış gayet sakin sakin....

İnsanların panik durumlarına nasıl karşılık vereceğini siz belirleyemezsiniz. Ben de ulaşamadığım insanlarla ilgili türlü türlü felaket senaryoları kurarım, ulaştığımda paniğim o kadar üst seviyeye çıkmış olur ki genelde ses yükseltirim, bu uyuduğu için sinirlendiğim anlamına değil yüklenen stresi boşalttığım anlamına geliyor genelde. Bunu da düşünüp panik yaptın herhalde demek zor olmamalıydı hele de el kadar bebeniz varken. Siz telefon atarak başlatmışsınız devamı gelmiş, ya çift terapisine gidin düzeltebildiğiniz şeyleri düzeltin ya da kendi hayatınıza bakın ayrı ayrı. Birbirinizi kötü etkiliyorsunuz

Uyudun diye kızmıyor.. ulaşamamış merak etmiş adam.
3 aylık bebeği olan bir kadının uyuyakalacağını tahmin edemiyor ama değil mi? Adamı mı koruyorsunuz anlamadım ki. Sizce normal mi yani endişelenme bahanesiyle böyle bağırıp çağırması? Size de mi yapılıyor böyle şeyler? O yüzden mi normalleştirmişsiniz acaba?

Geçen gün eşimde beni aramış 16 kere ulaşaşmış ben spordayım bana hiç bağırmadı telefon fırlatılma olayı olmadı. Sadece merak ettim dedi eve geldi oturduk yemeğimizi yedik sakince hiç ne tartışma oldu ne de bağrış çağrış gayet sakin sakin....
Ne hoş, keşke herkesin eşi böyle sakin, yuvası huzurlu olabilse.. ama bu hanım eşinin huyunu biliyor, daha öncede şiddet görmüş ve affetmiş, ona göre davranması gerekirdi bence hele ki kucağında bebek varken..

Siz telefonu fırlatmışsınız başta!? Neden? Normal soru sorup konuşamıyor musunuz. O bağırdı bende bağırayım mı kafası? Siz birbirinizin düşmanı mı mısınız yoksa eşi mi?
Birbirlerine dolmuşlar adam telefonu açmadı diye dolmuş kadın da bağırdı diye dolmuş...

İnsanların panik durumlarına nasıl karşılık vereceğini siz belirleyemezsiniz. Ben de ulaşamadığım insanlarla ilgili türlü türlü felaket senaryoları kurarım, ulaştığımda paniğim o kadar üst seviyeye çıkmış olur ki genelde ses yükseltirim, bu uyuduğu için sinirlendiğim anlamına değil yüklenen stresi boşalttığım anlamına geliyor genelde. Bunu da düşünüp panik yaptın herhalde demek zor olmamalıydı hele de el kadar bebeniz varken. Siz telefon atarak başlatmışsınız devamı gelmiş, ya çift terapisine gidin düzeltebildiğiniz şeyleri düzeltin ya da kendi hayatınıza bakın ayrı ayrı. Birbirinizi kötü etkiliyorsunuz
Ya çift terapi ya da yolları ayırıp hayatına bak alırlar olan bebeğe olacak yoksa sakınn bebeğe bunu yaşatmaya hakkınız yok...

X