Eşim sinirlenince vuruyor

Bebeğe çok üzüldüm. Maalesef ileride o özgüvenli, parlak, gözünün içi gülen çocuklardan olamayacak. Babanın anneye küfür ettiği hakaret ettiği şiddet uyguladığı bir evde hele de daha bu kadarcık kısa sürede, minicik bebeği varken bunu yapan insan ileride evlilik iyice ilerleyince kim bilir neler yapar. Eşiniz size olan saygısını tamamen yitirmiş. Şiddet nedir bu devirde bitti sanıyoruz ama bitmemiş demek ki.

Maddi imkanlariniz var mi? Esiniz terapi almadan düzelmez onu söyliyim. Sözler boştur. Gördügünüz gibi söylediği gibi unutmus ve bu ikinci el kaldirisi. Sahsen siddet gören bir kadina orda kal diyemem. Vicdanim el vermez. Ailenize durumu oldugu gibi anlatmalisiniz. Onlari arkaniza alin. Cep telefonuza kades uygulamayi indirin.
Kendisi de terapi almalı telefon fırlatıyor falan

Kriz anlarında öfkeleniyor asla normal tartışamıyoruz mutlaka küfür ediyor bağırıyor eğer bende karşılık verirsem vurmaya yelteniyor.
🙄ikinizde normal degilsiniz zaten.
Her sinirlenen dövsün o zaman oh ne ala.Telefon firlatmak falan normalmi?Çocugun yaninda saçına yapışacak kadar karaktersiz bir adamla evlisin.Bari çocugunu birazcik düşünüyorsan bu piskopatin yaninda kavga etme zaten kendi sinirlerine bile sahip çıkamiyorsun o anda.
Boşan çocuk sakin bir ortamda büyüsun kavga dövuşlū değil neye ugradığını şaşırmıştır minik bebek.

Kendisi de terapi almalı telefon fırlatıyor falan

Evet. Böyle devam etseler siddetin dozu artar ve ikisinden biri ciddi zarar görür. En kötü ihtimalleri ne yazik ki gazetelerde okuyoruz sonra. Ortada simdi cocuk var. Ya ikisi el birligi ile kendilerine ceki düzen verecekler yada medeni bir sekilde ayrilmalari lazim. Baska yolu yok

Bu evlilikten hiç bir şey olmaz bunu kenara koyuyorum ama sizde şiddet uyguluyorsunuz. Karşınızdaki adam zaten şiddete meyilli sizde tabiri caizse veriyorsunuz gazı. Bebeğe üzüldüm. Bebek deyip geçmeyin hissediyorum yavrucak

🙄ikinizde normal degilsiniz zaten.
Her sinirlenen dövsün o zaman oh ne ala.Telefon firlatmak falan normalmi?Çocugun yaninda saçına yapışacak kadar karaktersiz bir adamla evlisin.Bari çocugunu birazcik düşünüyorsan bu piskopatin yaninda kavga etme zaten kendi sinirlerine bile sahip çıkamiyorsun o anda.
Boşan çocuk sakin bir ortamda büyüsun kavga dövuşlū değil neye ugradığını şaşırmıştır minik bebek.
Evet bende yükseldim telefonu fırlattım çünkü uyuya kalmışım çok normal değil mi ? Bu kadar normal bir şeye böyle tepki veriyo her konuda suçlayıcı tavrı olan biriyle sürekli alttan alarak yaşıyorum ve patladım kontrolümü kaybettim niye hep ben kontrollü davranmak zorundayım oda alttan alsın bir kez olsun suçlu muyum uyuyakaldım diye ikinizde sorunlusunuz diyenlere söylüyorum uyuduğum için çok büyük bir şey yapmışım gibi tepki görüyorum napsaydım özür mü dileseydim karşıma geçmiş hâlâ söyleniyor sinirlerime nasıl hakim olabilirim peygamber miyim bende doldum artık.

Ağlama sebebim bebeğim için zaten böyle bi ortam da olduğu için ona çok üzüldüm benim de annem babam kavga ederdi yanımda o kadar üzülürdüm ağlardım ki ben bebeğimi düşündüğüm için bu kadar üzgünüm ve tekrarlanmasına asla müsaade etmiycem.

Şuanda nasıl yol izlemem gerekiyor bilemiyorum düşünüyorum böyle devam etmeye kararlı olsam basit görsem zaten sorgulamam napcam diye

Bu evlilikten hiç bir şey olmaz bunu kenara koyuyorum ama sizde şiddet uyguluyorsunuz. Karşınızdaki adam zaten şiddete meyilli sizde tabiri caizse veriyorsunuz gazı. Bebeğe üzüldüm. Bebek deyip geçmeyin hissediyorum yavrucak
O bana vurduğu an bende ipler kopar evet bende ona saldırırım ortalığı yıkarım yapmayacaktı

Evet bende yükseldim telefonu fırlattım çünkü uyuya kalmışım çok normal değil mi ? Bu kadar normal bir şeye böyle tepki veriyo her konuda suçlayıcı tavrı olan biriyle sürekli alttan alarak yaşıyorum ve patladım kontrolümü kaybettim niye hep ben kontrollü davranmak zorundayım oda alttan alsın bir kez olsun suçlu muyum uyuyakaldım diye ikinizde sorunlusunuz diyenlere söylüyorum uyuduğum için çok büyük bir şey yapmışım gibi tepki görüyorum napsaydım özür mü dileseydim karşıma geçmiş hâlâ söyleniyor sinirlerime nasıl hakim olabilirim peygamber miyim bende doldum artık.

Ağlama sebebim bebeğim için zaten böyle bi ortam da olduğu için ona çok üzüldüm benim de annem babam kavga ederdi yanımda o kadar üzülürdüm ağlardım ki ben bebeğimi düşündüğüm için bu kadar üzgünüm ve tekrarlanmasına asla müsaade etmiycem.

Şuanda nasıl yol izlemem gerekiyor bilemiyorum düşünüyorum böyle devam etmeye kararlı olsam basit görsem zaten sorgulamam napcam diye
Evet siz de suçlusunuz çocuğun yanında yükselmek yerine eğer karşıdaki sizi anlamıyorsa o evi terkeceksiniz. Bu tarz kişilerle tartışmak aksine ateşi harlar

29 yaşındayız, 3 aylık bebeğim var, 2 senedir evliyiz.

Eşim normalde ilgili, sevecen , sadık evde sürekli bana yardım eden yemek temizlik yapan evden işe işten eve ailesiyle zaman geçiren sıradan çok da sorunlu sayılamayacak birisi.

Ama en ufak çok ufak bi gerginlik birden parlayan çok çabuk da pişman olup sonra da ayaklarıma kapanacak kadar pişman olup affetmem için uğraşan birisi.

Şiddet olayı 2. Kez oluyor. İlk yaşadığımız da henüz 2/3 aylık evliydik tartışmaya başladığımız da ben ailesi için çok fazla hakaret etmiştim aşırı derecede ağır şeylerdi bana vurdu o vurunca bende ona saldırmaya çalıştım deliye döndüm elime geleni fırlatmaya çalıştım ama erkek tabi o bana daha büyük şekilde döndü gürültüden kapıya polis geldi. Bir kaç hafta ailemin yanına gittim onlara söylemedim sonra tabi kapıda yatmalar ağlamalar sızlamalar yalvarmalar derken affettim döndüm.

O günden sonra hiç şiddetli kavgalarımız olmadı hakaret etmedik korkmuştuk bende yapmadım oda yapmadı.

Bugüne kadar, bugün bebeğimle ilgilenirken uyuya kalmışım telefonumda her zaman olduğu gibi sessizdeydi. Eşim dışarıya çıkmıştı aramış yorgunluktan olacak 2 saat kadar uyumuşum 11 kez aramış , merak etmiş. Neyse geldi uyku sersemiydim zaten kapıyı sert şekilde vurdu poşetleri falan attı sertçe niye açmıyosun ya vs dedi uyumuşum dedim telefonun niye sessizde Cart curt. Her konuda böyle hemen beni suçlar en basiti 1 hafta kadar şehir dışına çıkmıştık haliyle kombiyi kapatalım dedim. Döndüğümüzde açılmadı başladı senin yüzünden işte kapatmayalım dedim sana açılmıyor işte diye söylendi. Başka bi örnek arabadan iniyorum bebek çantası kabanım falan derken çat diye inemiyosun tabi hemen of hızlı olsana biraz diyor. Haftasonu AVM ye gidiyoruz ya da markete keyfi olan bir şey değil, trafik oluyor bizi bu trafikte dışarı çıkarttın al işte diye söyleniyor.

Bugüne gelince telefonunu niye açmıyorsun diye geldi bende artık tavırlarından çok bunaldığım için olacak uyudum suç mu nesini anlamıyorsun diye yükseldim bağırma bana diye karşılık verdi yeter artık sıkıldım senden bunda ne var uyumak suç mu dedim derken tartışma büyüdü kucağımda bebeğim vardı elimde ki telefonu ona doğru fırlattım kalk gözümün önünden diye bağırdım. Kalktı saçımdan tuttu en nefret ettiğim şeyi yaptı bi kez yaptın bu sefer izin vermiycem dedim polisi arıycam ailemi arıycam çağırcam dedim bende ona saldırdım vurdum karşılık vermedi. Saatlerdir ağlıyorum böyle bir ilişkim olduğu için üstüne bebeğimin yanında bunları yaşadığım için çok üzgünüm ama artık sabrımda kalmadı.

Annemi aradım gelin beni alın diye ne oldu dedi konuyu anlattım ama daha önce de olduğu gibi vurduğunu söylemedim. Oda sakin ol çocuğun yanında bağırmayın vs dedi geri oturdum.

Şiddet konusu her ne kadar zaman geçtikçe unutmuşum gibi olsa da ruhumu çok fazla zedeleyen bir şey kalıcı hasarlar bırakıyor.

Ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilmiyorum.

Paylaşabileceğim kimse yok, ne yapmam gerekiyor fikirlerinizi bekliyorum
Siz o evde durdugunuz sürece cocuga yaşattiginiz o pisikolijiyi ilk degil sonda olmucak
Bende evliyim eşimle 1 kere bile cocuklarimin yaninda birakin kavga etmeyi kötü söz bile ettirmedim ettirmemde
Cocukkar anlamaz derseniz ama anliyor ve cocukta ileride şiddete mehilli oluyor
Bunuda okul caginda anlicaksiniz beb ne sana acırım nede o adama
O melek yavruya acirim
Cocugunu düşünüyorsan ayril şiddet olmayan bir yere git
Bu adam herşeye kavga cikartan adam belli
Adam icin sevecen demişsin ay neresi sevecen bu markete gidiyorsun bagiriyor
Arabadan iniyorsun bagiriyor
Şuan cocuk konuşamiyor ileride konuşcak ve sizlere karşilik vericek boyle kavga durumunda
Cocugun gidişatı hic iyi degil

O bana vurduğu an bende ipler kopar evet bende ona saldırırım ortalığı yıkarım yapmayacaktı
Siz telefonu fırlatmışsınız başta!? Neden? Normal soru sorup konuşamıyor musunuz. O bağırdı bende bağırayım mı kafası? Siz birbirinizin düşmanı mı mısınız yoksa eşi mi?

Çocuk varken saldırmayın hatta hiç saldırmayın buna müsaade etmeyin o eve girmeyin gidin kavga etmeyin tartışma yükseliyorsa gidin
Tabiki asla istemiyorum bebeğimin yanında ses yükselmesini zaten şuan kahrımdan ölüyorum o kadar üzgünüm ki tek sebebi çocuğum. Keşke yine ona uymasaydım ama her dk kontrollü davranmak nasıl mümkün uyudum diye kızıyor saçmalığa bak

Seni kimse uyudugun için suçlamıyor.Uyuman çok normal birşey.Ama kalkıpta çocugun yaninda kavga etmemelisin ve o seninle kavga ediyor diye seninde çocugun yaninda telefon firlatman bagirman dogru degil tabiki bunu sana söyleriz.Herşeyden önce çocugun sağlığı piskolojisi önemli.Kavgami yapicaksiniz ikiniz yapın yalnız kucaginda çocukla degil.Eşin zaten manyak piskopat bunu söyledik.🙄

Siz o evde durdugunuz sürece cocuga yaşattiginiz o pisikolijiyi ilk degil sonda olmucak
Bende evliyim eşimle 1 kere bile cocuklarimin yaninda birakin kavga etmeyi kötü söz bile ettirmedim ettirmemde
Cocukkar anlamaz derseniz ama anliyor ve cocukta ileride şiddete mehilli oluyor
Bunuda okul caginda anlicaksiniz beb ne sana acırım nede o adama
O melek yavruya acirim
Cocugunu düşünüyorsan ayril şiddet olmayan bir yere git
Bu adam herşeye kavga cikartan adam belli
Adam icin sevecen demişsin ay neresi sevecen bu markete gidiyorsun bagiriyor
Arabadan iniyorsun bagiriyor
Şuan cocuk konuşamiyor ileride konuşcak ve sizlere karşilik vericek boyle kavga durumunda
Cocugun gidişatı hic iyi degil
Çocuk ileride konuşacak mı çocuk kekeleyecek inşallah önlem alırlar da olmaz öyle şeyler

Eşim normalde ilgili, sevecen , sadık evde sürekli bana yardım eden yemek temizlik yapan evden işe işten eve ailesiyle zaman geçiren sıradan çok da sorunlu sayılamayacak birisi.
Böyle konularda hep ilgimi çeker, konunun ilk paragrafı mutlaka eşi övmekle başlar. Çok iyidir hoştur. Konunun tamamını okuyunca işin aslını anlarsınız.

Ne derler malum. Birinciyi kabullenirsen ikinci mutlaka olur. E sizde de öyle olmuş. Şaşırılacak bir şey değil ki. Ha sizin de şiddete şiddetle karşılık vermeniz doğru mu? Hayır. Ama eşiniz sizin inandığınızın aksine gayet sorunlu birisi.

Ben sadece çocuğunuza üzülüyorum. Maalesef birbirine el kaldıran döven söven bir anne babayla büyüyecek. Biz ne dersek diyelim siz hiçbir aksiyon almayacaksınız çünkü sizin bilinçaltınız ilk cümlenizde apaçık belli zaten.

X