esim neden agladigimi bilmiyor ikigundur yine depresyon...nezaman biticek bu aci:((

canım önceki konunu biliyorum ama o zaman cevap yazmadım, karnında bir melek var, ve onu hakeden değerli bir annesin sen, herkesin hatası olabilir ki senn burdaki durumun hatadan daha çok saflık, o zaman Rabbim hükmünü verirdi, ama o seni bir evlatla ödüllendirdi, karnında yavrun mucizen var, üzülme artık ne olur bak yavrunda üzülüp ağlıyor, ne hissedersen hissediyor. en önemlisi senin kendini degersz görmen zaten kime göre değersizsin canım, bak Rabbim seni senden daha çok seviyor seviyorki, sana bir ömür, bir eş, evlat yeniden kurulan br hayat vermiş, hadi silkelen artık, lütfen kendine haksızlık etme..

geçmise neden bu kadar takıldığını anlamadım.. bir hata yapmıssın ve kıyısından dönmüşsün. sen eşinin ilk birlikte olduğu kadın mısın? hiç sanmıyorum. sence o bu kadar takıyor mudur kafasına? yine sanmıyorum..

eğer aklın eski sevgilinde değil de gerçekten bu birlikte olma durumuna bu kadar üzülüyorsan, saçmalıyorsun.

hata yaptık diye ölelim mi yani? bunu saklamak istemezdin sen de eminim ama adamın bakıs acısı seni buna mecbur bırakmış. biraz hamilelikten psikolojin bozulmuş bence, aşırı hassasiyet gösteriyorsun herseye karsı.

çok klişe ama namus gercekten orada değil, sen kafanda neyi neden yaptığını biliyorsun, bir tane hata yapmıs olman seni kirletmez. eşini aldattın mı? hayır..

o yüzden bu yersiz düşünceleri at kafandan eşine ve doğacak bebeğine odaklan..

Kendine çok acımasız davranıyorsun , farklı ve olumlu düşünmen gerek

Ne adamlar var genel evden kadın alıp evleniyorlar.Onlar ne yapsın? Çok şükür yeni bir sayfa açmışsınız.Bundan sonra önünüze bakın. Çocuğunuz olacakmış ne mutlu size. Benim tanıdığım var, kadın elli küsür yaşında hiç çocuğu olmamış. Benim kızıma bile içi titreyerek bakıyor. Çok şükür kocanız başında, çok şükür evladınız geliyor, çok şükür ananız babanız sağ. Olmayanları değil yanınızda olanlara bakın. İsyan etmektense Şükür edin !

bukadar takılacak sorun yaşanacak bişey yok. herkesin geçmişinde enayilikleri olur. sen eşine ihanet etmemişşsinki eşinden çekiniyosun. bursunu o adama harcadın birazda yakınlaştınız diyemi bütün bu kendini değersiz hissedişin.

arkadaşlarına anlam veremedim. benimde birsürü evli arkadaşım var evlenmeden önce senin yaşadıklarından daha fazlasını yşayıpta terk edilenler var. deli gibi seven sevgilisi ölen şimdiyse evli olan var. ama bir araya gelince hiç açmam böyle konuları. sonuçta bir eşi var derim aklına eskiyi düşren ben olmayım derim. arkadaşlarınız çok düşüncesizmiş.

eşinizide küçümsediklerini düşünüyosunuz üstelik. bu insanlardan uzak durmakla başlayın işe bence. kendisi evlenmiş okuldaki büyük aşkıyla ama kendiside dert içinde. bak bazı insanlar böyledir kendileri mutsuzdur ama hayatı yolunda giden birinin karşısına mutsuz olmasını sağlıyacak bişeyler çıkarır heh artık arkadaşım benden daha mutsuz diye sevinir. bu insanlar insanın tüm yaşam sevincini yok eder.

2 seneyemi üzülüyosunuz,inandığınız sizi aldattı diyemi üzülüyosunuz, giden paranızamı, başbaşa kaldığınızda yakınlaşmanızdanmı utanıyosunuz. bunların hiçbiri bu denli depresyona girmenize neden değil, olmamalı. evet üzücü ama 2 yılın sonunda hayatta insanlara tanımadığınız birine nekadar güvenebileceğinizin dersini almışsınız. evlenip yuva kuran bbek bekleyen bir annenin önünde çok güzel hayaller olmalı. bunlara yoğunlaşın.

çiftlerde en sinir olduğum şey ayy 2-3 yılımı verdim nasıl ayrılayım demeleri. yahu ayrılmazsan ömrünü vereceksin çamura saplandıkça saplanacaksın.

kalk allaha şükret. sevgili kuluymuşsunki sana değer veren bir eşe sahip olmuşsun. diğer kişiyse seni evlenene kadar kandırıpta hayatını mahvetmemiş. sana yeni sunulan hayatının tadını çıkar o arkadaşlarınlada ya görüşme yada görüşürsen bdaha bana o kişiden bahsetmeyin ben eşimle mutluyum ve artık evliyim geçmiiş gereksiz geliyo de kapatsınlar konuyu.

hatta şimdi tüm konuyuda okudum kesinlikle tedavi görmelisin ve buna bebek doğmadan başlamalısın. bebeği doğan anneler 2 sene zaten allak bullak. hiç bir sorunu yokken bu süre içinde psikolojik destek görmesi gerekebiliyo ki senin şimdiden bir doktora gidip başlaman gerek ve doğum sonrasıda devam ettirmen gerek.

benim için ölüm nezaman korkutucu oldu biliyomusun. bebeğim doğduktan hemen sonra. hamileyken değil bebeğim doğduktan sonra. onunla beraber ölmekte korkutmazdı beni hamileyken. ama şimdi rabbime hep ettiğim dua. çocuğum meslek sahibi olup kendi ayakları üzerinde bensiz hayatına devam edebilecek duruma gelene kadar yaşayabileyim yarabbi. hepimizin ömrü belli gerçi bu dua da nekadar doğru oluyo bilmiyorum ama. benim haricimde kim destek olabilirki çocuğuma eşim desen erkek sonuçta ben gibi olurmu. sense bebeğim doğduktan sonra ölsemde olur diyosun. bebeğin için sil at kafandakileri. o çocuk seni anne olarak seçmedi evet ama sen onu dünyaya getirmeyi seçtin rabbimde istedi ve oldu. şimdi sorumluluğunu bil. kendin için yapamadın belki ama evladın için yap. onun güçlü dimdik duran bir anneye ihtiyacı var. 2 yıllık ilişki bitiminde bunalıma giriip ölmek isteen dayağı hakettiğini düşünen. picamayı haketmiyorum diye debelenen bir anneyi hangi evlat ne yapsın.

aneler güçlüdür. yine bir örnek hep kendimden veriyorum ama :). benim canım çok tatlıdır iğne bile yapmak işkencedir bana. sezeryan olmak zorunda kaldım. ayıldım resmen hastaneyi ayağa kaldırıyorum yok böyle bir acı insan ölebilir bu acıdan (en azından benim gibi canı tatlı biri) hooop oğlumu bir getirdiler. tık diye sesim kesildi bunuda görmcem farketti. yuh çocuğu görünce acın geçtimi dedi bende bağarmadığımı öyle farkettim. kim neyapsın evladı meme beklerken kendi dikiş acısından bağırıp duran anneyi. o bebeği acilen emzirmem doyurmam rahat ettirmem kıyafetlerni çıkarıp vücudunu kontrol etmem gerekiyordu çünkü.

uzun yazdım baya ama nolur aklını başına al bebeğinn geleceği için. ona sen lazımsın.

Son düzenleme:
bu kendinizi yerin dibine sokmuşluktan, ilkellikten kurtarın kendinizi. hayatınızı karartıyorsunuz. bu depresyon falan değil, bu delilik. anne olacaksınız. kendiniz gibi bekaret takıntılı bir insan yetiştirmeyin. aşık olan, hata yapan, hatasından ders alan, mutlu, hayatını karartmayan bir insan yetiştirin. hayatta her şey insanlar için.

Ne kadar yipratmissin kendini..

keske elimizde bir sihirli degnek olsa ve su acilarini alabilsek canim.

uzuluyorum senin konularinin hepsini okudum.

ama kimse hayatindaki ufak bir hatadan bu kadar pisman olup vicdan azabi cekmiyor emin ol..

lutfen yapma kendine bunu.

ve yanlis anlama bir soru soracagim.
o insan seni kandrmis olmasaydi.
yasadiginz buyuk ve gercek bir ask olsaydi
sevseydi seni.

ama baska bir nedenden ayrilip simdiki esinle evlenmis olsaydin eger,ayni aciyi ceker miydin???

Bana oyle geliyor ki bunun cezasini tek basina oduyor gbi hisdediyorsun kendini..
kandirilmis olmanin acisi sende daha buyuk olan..

kendine çok yüklemnmişsin yanlış yapıyosun dünyaya getireceğin evladın karşısında pozitif bir anne görmeye ihtiyacı var. ama bende şöyle bir intiba uyandırdın sen suçluluk ve pişmanlıktan ziyade.malesef ki eski sevgilini unutmadığın için acı çekiyorsun. haksızlığa uğramak verdiğin emeklerin boşa gitmiş olması onu unutmanı engelliyor.yani unutmama nedeninin aşk olduğunu düşünmüyorum. o insandan bir pişmanlık görmüş olsan emin ol ne vicdan sızın ne acın kalır.

eşin konusunda da saçma dşünüyorsun.ENAYİ ne demekki birilerini sevmiş ve ilişki yaşamış olmaktan sonrada doğru insanı bulup evlenmekten daha doğal ne olabilir.kendine acımayı eşine acımayı arkadaşlarının sözlerine takılmayı bırak artık.
bak anne olacaksın bu böyle bu psikoloji ile yapılabilcek bir misyon değil.LÜTFEN KENDİNİ TOPLA ve bebişine sarılarak olumlu ve pozitif bir insan olmaya çalış

kusura bakma uzatıyorum ama. eşlerini aldatıp yüzlerine gülen kadınlar bile kendilerine laf söylettirmiyor.sen neyin tasasındasın.

En güzel günlerini geçmişinle karartıyosun..
Bırak Allah aşkına doğacak çocuğuna kocana odaklansana sen..
Hani eline geçiyor kendini böyle yıpratınca üzünce..
Bebeğine yazık değil mi, herşeyi hissediyor onlarr..

Beni sevmişti eminim ama karakteri bozuk bir insandi ben istesem benimle gözü kapalı evlenirdide ama paradan satafattan ve rusların cinsel dunyasindan oteldeki o ortamdan vazgeçemedi barmendi kendisi..ama eğer gercekten belki ondan bukadar nefret etmesem ben ona bişey olmusmudur diye sordugumda hayır olmamış deyip sonra evleneceğim zaman oldu tabi zarin bozulmustur iliski yasanamasa kendini sksanda zar önde oluyor deyip bana verdiği zarardan mutlu olması canımı yakiyor belkide çünkü hiç değmeyecek biri.evlenicek olmam ona çok koydu sonra bana ağır hakaretler etti ne malum aslında benim yaptgim yıllar gecti kan da gelmedi falan demesi zoruma çok gitti .ben onun için maddi manevi neler yaptım ama baktim adam olmayacak jigolo gibi idi resmen başkasehirde barmenlik yaprken bende onun uzaktaki ciddi iliskisiydim.canimi acitmak için kötü sözler söyledi cunku ben ona seni hiç sevmedim sevdiğimi sanmisim sevgi bu değilmis aptallikmis sana duyduğum dedim şimdiki eşimi taniyinca anladım demiştim tabi evlenmeden önce evlenince konuşmadım tabi hiç.yani o sozlerimden sonra kizipta söylemiş olabilir...ben bu aciyi tek başıma çektiğim için üzülüyorum evet ve ben zarimin bozuldugunuda bilmedigm için eşime solememstm oysa o dönem beni her halimle sevicek bunu sorgulamayacak insanlar vardı etrafımda çünkü benim karakterimi bilenler vardı..

pınar anlıyorum ki kendine eziyet etmekten hoşlanıyorsun da o bebeğine yazık değil mi,yazık doğmadan daha sıkıntı stres yaşıyor

Biz ayrildik ama yine arkadastik yani bayramda seyranda konuşurduk dertlesirdik iş bile ayarlamayi denemistim ona kisin calismior yazın otellerde calisior düzgün bir işin olsun diye havalimanında bta ya sokmaya calistim sezonluk çalışmasın diye ama zor geldi o ayrı yani insan olarak gene yardım etmek istiyordum.çünkü evlendi bosandi çocuğu oldu turkiyeye döndü aciyordum ona hayata tutunsunistiyordum ask yoktu içimde vefa gösteriyordum...ben doktora gideceğimi ozamandan suphelendigimi Netteki arastrmalarima göre kolay bozulabildgni soledgmde çok emin birsekilde bana git dedi doktordan sonra aradım doktor iki yırtık var kanama olabilirde olmayabilirde diyor dedim oda başka doktora git yalandır spordan falanda bozuluyormus sonra amann bunumu düşünüyorsun kimse sütten çıkmış ak kaşık deil kolay bozuluosa da bozulsun anlat kocana hayat bu dedi gülerek..ben agliyorum incirli köprünün orda intiharı bile düşünrken bana smdi calisiorm bosver takma falan dedi sesi beni çok rahatsız etti bende eğer beni ozaman kandirdiysan sana hakkımı helal etmiyorum dedim oda bende etmiyorum hem nebileyim yıllar geçmiş neler yaptın benden sonra nebileyim ben falan dedi...bu sözlerini affedemiyorum belki bunlari solemese ben doktora gtmyecktm doktor beni ikna edemicekti bu operasyona ben operasyon olurken sadece şunu dusundum vücudumda ona dair hiç bir iz kalmayacak bu nisan bozulsa bile hiç evlenmesem bile onun bende hatırası kalmayacak..yani bana o kötü sözleri solemeseydi sadece insan gbi teselli etse sağlıklı dusunebilirdim amaonu hhiç affetmeyecegim tamam hata zamani oda çocuktu ama yillaraca olan muhabbetimize istinaden bana namusuma laf soylemiyecekti belki onu affetsem silip atsam herseyi unutacagim ama en büyük kizginligim bu yaşadığım kötü travmanin onun yuzundn olurken onun hayatına mutlu mesut devam etmesi..birkere ruyamda gormustum ve onla dost gbi konuşuyorduk tek kırgınligm o sözler özür dile hakkımı helal edeceğim mahvettin hayatımı senn yüzünden eşe suçlu hissettim kendimi ama affedecgk diyordum çok rahatlayp uyanmistm.

pınar anlıyorum ki kendine eziyet etmekten hoşlanıyorsun da o bebeğine yazık değil mi,yazık doğmadan daha sıkıntı stres yaşıyor

En çok onu düşünüyorum su hayatta tek şanssızlığı benim evladım olmak olmasın istiyorum başka şeylerle ugrasiyorum bugun yürüyüş alışveriş falan yaptım akşam üzeri biraz canimm skldi gireyim dedim..ben deniyorum unutmayi kendimi affetmeyi

Ben allah korusun aldatma falan olsa onu hiç unutamam heralde..Allah esirgesin büyük konuşmak istemiyorum tabiki ama dusunemiyorum çünkü bir insanı kirsam incitsem gunlerce üzülür bisekilde gönlünu alırım kolay kolay kimseyide kiramiyorum.

Bencede aci cekmeliisin hatta yemek yeme su icme, yasAmaya bile hakkin yok senin. Birde anne olacaksin annelk senin neyine zamaninda haltlari ye ye sonrada yuvanda mutlu mesut yasa

Cok merak edıyorum sız bu cümlelerı kurarken bı an karsımdakı
Insan hamıle hemde hassas demedınızmı? Belkı bu sözlerle
Bu ınsan daha cok suçluluk duygusu yasar. Yorum yapmayın
Ozaman ya.kadın paylaşıp rahatlamak ıstıyo yorum yapma
Mecburıyetınde degılsınız

Niye hala gecmise takiliyosunuzki? Sanki iyerlerde o kisi hep kalmis sizde...
Bu kadar dramatize etmeyin, gelmis gecmis iste. Önünüze bakin

eğer iyi hissetmek istiyorsanız:

1) geçmiş defterini kapatacaksınız. ne burada ne de hayatınızda bu konuda konuşmayacaksınız. geçmiş geçmişte kaldı, değiştiremezsiniz, bunu kabullenin, tek gerçek bu çünkü.

2) iyi bir psikiyatriste gidip psikoterapi almaya ihtiyacınız var çünkü sağlıklı düşünemiyorsunuz ve bu durumdan tek başınıza çıkmaya çalışmak sizi zorlayabilir, hele de hamileyken. o yüzden çekinmeyin, bebeğinizin sağlığını ve kendi sağlığınızı düşünün, psikiyatriste gidin. belki psikiyatrist sizi psikoloğa yönlendirebilir.

Doğacak evladınla huzur bulacağını ve tüm bunları arkanda bırakacağını umuyorum.
Durumu obsesyon haline getirmişsin malesef.
Çoğu insan evlenene kadar bir takımşeyler yaşıyor, hatta sizden çok daha acı tecrübeler yaşayanlar var ve inadına hayata sıkı sıkı sarılıyor.
Bu kadar ağır melankoli ve melodram hali insanı kendinden soğutur.
Bırakın artık geçmişin gölgelerini.
Aslında onlar sizi takip etmiyor, siz onlara sıkı sıkıya yapışmışsınız bırakmıyorsunuz.

Diger konularinizi okumadim ama anladigim kadariyla gecmisinizle alakali.
Kimse mukemmel degil, herkesin kendisine sakladigi pismanliklari vardir illaki. Ama bukadar gecmis odakli olmamak gerekir, siz gecmis icin harap olmaktan bugununuze-geleceginize bakamiyosunuz bile. Hele ki hamileymişsiniz, sizin bu zamanlarda bebeginizin sevincini yasiyo olmaniz gerekir. Birakin gecmisinizi, Yaratan bile merhametliyken kulun kendine yaptigi bu zulum niye? Artilariyla eksileriyle gecmisi gecmiste birakarak bebeginiz ve esinizle beraber yeni bi sayfa acin.

Bence bi psikiyatriye git canım ya buralarda sadece zaman kaybedersin ve bebeğine psikolojik olarak zarar verirsin ve o doğduğunda da ona verdiğin ruhsal rahatsızlıktan dolayı gene kendini kötü hissedersin zincirleme büyür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…