- 29 Nisan 2013
- 16.168
- 30.996
-
- Konu Sahibi Portakalli ordek
Bunu bidaha söylesin bende ona söylıycem. Tabıkı daralır. Ki benım annemı ne o arar ne annem arar. Ama kendı anası aranacak. Cunku annesı melek ona göreeşinizin size bu tavrıda yanlış bence. sizin aileniz onu sürekli arasa ve sürekli yönlendirmeye çalışsa nasihat verse acaba eşiniz daralır mı? yoksa onuda mı normal karşılar çok merak ettim
Başta hep o ısteyınce gittim. Bu sefer çok içli dışlı olduk. Ve sürekli şunu böyle yapın herşeye muhalefet oldular. Babası yapmıyor ama annesı cok yapıyor. Gitmeyınce sitem ediyorlardı, trıp atıyorlardı. Yemek yaptım gelmediniz falan. En son patladım. Çünkü sıkıldım bu durumdan. Şuan sadece mesela annesi ev zeytini verdi. Bende sevmiyorum ev zeytinini.Eşim diyor ki annem yaptı ya sevmezsin. Mesela annesi birşey gönderiyor. Annem yaptı ya giymezsin.Ya da annemi sevmiyorsun, sana ne yaptı diyor. Bunu nasıl çözebilirim. Eşim ailesiyle mesafelı olmamı ıstemıyor. Can ciğer olayım ıstıyorBu senin hayatin. Kurali yok bunun kayinvalideye kac gun gidilecek mi diye. Gitmek istemiyorsan gitme. Esin gitmek istigorsa da gitme deme. O da bir sure sonra yavas yavas azaltacak gitmeleri. Hergun hervun gitnek evine alismani zorlastirir. Dahasi ozeliniz kalmaz. Hayatini nasil istiyorsan oyle yasa. Esin istiyor diye istemedigin seyleri yapma.
Zaten başlarda çok görüştük. Hem telefonla hem yüz yüze. E gıdıyoruz eve göndermiyorlar.Hep onlarla oturalım, gezmeyelim istiyorlar. Bi kez gezdıklerıne say otur burda dedı annesı şok oldum. Ve 3 4 kez en az sizin aileniz kopuk dedı. Sözde çok iyi insan böyle der mi. Üzüldüm böyle demesine. İşte çok görüşünce bu sefer herseye karıstı, bende sıkıldım. Şuan mesafelıyım. Kafam rahat. Eşim mutlu degıl bu durumdan ama“Annenmiş gibi davran” denince annesine “senden nefret ediyorummm” diye ağlayan ergenler geliyor aklıma, buyrun onlar da annesine anne gibi davranıyor onları mı örnek alalım?
Yahu samimiyet demek kavga demektir, annesiyle atışmayan küslük yaşamayan var mı? Sonra öpüşülür anlaşılır çünkü anne annedir.
Kvye anne gibi davranılsa bir haftada ilişkiler kopar. Kvnin hassas noktası nedir huyu suyu nedir bilmiyorsunuz ki. Samimi davranıyım derken illa ki kavga çıkacaktır.
Mesafeli saygılı ilişkinizi sürdürün.
Kpss çalışıyorum akşama kadar. Tüm gün çalışma odasında geçiyor. Eşimde bu durumu zaten görüyor. Ben kv ile akşama kadar oturup dedikodu yapamam. Bi de kadın benden 30 yaş büyük. Muabbet bıtıyor bi süre sonraNormal şartlarda eşimin ailesinin evi bize yakınsa eşimin ne kadar oraya gittiği ile ilgilenmem.
kendimden yola çıkıyorum hergün evimi aksatmayacak şekilde 1 saat bile olsa giderim :))
Aileme gidip gelmeme kimse karışamaz..
eşim ailemi ister arar,ister gider kendi bilir oda beni hiç ilgilendirmez. Benim onun ailesine nasıl olduğumda onu ilgilendirmez.
hepimizin arasında mecbur olduğumuz tek şey saygıdır. Saygı duymak zorundayız.
eşim hergün annemin aramasını,sürekli gitmeyi zannetmiyorum mutlu olsun koşa koşa gitsin.
Herkesin bi benliği var,istekleri,duyguları şunlara bi saygı duymayı öğrensek herşey güzel olacak ta işte ..
ve en iyi bildiğim şeylerden birini de söyleyip tamamlayayım;
Evde kocasına yemek yapmış bekleyen kadın olmayın.
eve günü güçlü bitirmiş,emek vermiş,hayatı için bi şeyler yapan bir kadın olarak akşam o evin anahtarını açın.
(Geçmişteki aptal birinin tecrübeleri bunlar) :)
kesinlikle ama sakince konuşun kendinizi net ifade edin. baskıyla zorlamayla olacak iş değil. hem sınava hazırlanıyorum falan diyorsunuz bu tarz ortamları sevmiyorsanız zaten girmeyinBunu bidaha söylesin bende ona söylıycem. Tabıkı daralır. Ki benım annemı ne o arar ne annem arar. Ama kendı anası aranacak. Cunku annesı melek ona göre
Şuan eskısı kadar gıtmıyor. Sadece yok annemi sevmiyorsun, naptı sana. Sen eskıden böyle degıldım dıyor. Eskıden daha yakındım. Ama yakın olunca müdahale basladı. 2 haftadır böyleyim. Düzelir inşallah. Arkamdan derler mi nankör gelin falan. Çünku aılesı cok ıc ıce olmak ıstıyorEsin ne derse desin boyle devam et. Sevmiyorsun falan dediginde sen git benim annemle babamla haftada 3 gun sabahtan aksama kadar otur her gun konus her gun herseye karisainlar istermisin dalan de. Pes etme o pes edicek evlendiginin artik ayri bir ailesi oldugunun farkina varsin. Kendi evine alisinca inanki oraya gitmek istemiycek. Biz evlendikten bir sure sonra orda kaldigimiza eve gelince eşim oh be evim falan derdi yani zamanla kendi evini benimseyecek insallah
Hic sevmiyorum. Annesıne bile dedım sıkılıyorum ev ortamından dıye. Annesı de bu aıle olmak dıyor. Eşim bi daha desin zaten söylıycem bana böyle seyler söyleme artık dıycem. Gecen dedım zaten ben senle mı evlendim annenle mı dedım. Susuyor. Konus dıyorum cevap yokkesinlikle ama sakince konuşun kendinizi net ifade edin. baskıyla zorlamayla olacak iş değil. hem sınava hazırlanıyorum falan diyorsunuz bu tarz ortamları sevmiyorsanız zaten girmeyin
off çok kötü konuşup karşınızdakinden cevap alamamak... aile olmak bu değil tabiki görüşüp konuşacaksınız aynı ortama gireceksiniz ama biraz mesafe olmalı konuşacak bir şey bulamazki her gün görüşen insanlar bir süre sonra batmaya başlar. eşinizin değişmesi zor gibi ama siz yine deneyin kibarca gönlünü kırmadanHic sevmiyorum. Annesıne bile dedım sıkılıyorum ev ortamından dıye. Annesı de bu aıle olmak dıyor. Eşim bi daha desin zaten söylıycem bana böyle seyler söyleme artık dıycem. Gecen dedım zaten ben senle mı evlendim annenle mı dedım. Susuyor. Konus dıyorum cevap yok
Eskiye göre degıstı. Başlarda ki halimizi görseydin. Mesela izin günü dışarı çıkardık gezelim dıye. Bu arada benden habersiz annesıne gelırız belkı demıs tabı. Sonra bana hadı bızımkılerde gıdelım dedı. Ben hayır gezelim dedım. Sonra kavga ettik şiddetli. Şuan eskısı gıbı gıdelım baskısı yok. Sen istedigın zaman söyle dıyor.Tek sıkıntı annemin yaptigi yemegı yemezsin tabı annem yaptı falan hep böyle seyler dıyor. İmdat dıye bagırcam bı gün.off çok kötü konuşup karşınızdakinden cevap alamamak... aile olmak bu değil tabiki görüşüp konuşacaksınız aynı ortama gireceksiniz ama biraz mesafe olmalı konuşacak bir şey bulamazki her gün görüşen insanlar bir süre sonra batmaya başlar. eşinizin değişmesi zor gibi ama siz yine deneyin kibarca gönlünü kırmadan
Mesela Kahvaltıya gıttık, 2gun sonra aksam yemegını cagırıyo lar. Bana sormak yok. Annesı ogluna söyler. Oglu benı çanta gıbı gotururdu. Ama inat ettim. Bana kac kez annem cagırıyo yemege dedı ve gıtmedım. Hep kendım ısteyınce gıdıyorum. Ben eşime dedım ben senin aılenın gönlunu hos edecek fino köpegımıyım,çanta mıyım yanında tası yorsun dıyorum.Tek gönderıyorum eve gelıyor hemen. Gelme kal dıyorum. Aklım sende kalıyor dıyorum. İllaki kuyruk gıbı yanyana gıdecegız orayaoff çok kötü konuşup karşınızdakinden cevap alamamak... aile olmak bu değil tabiki görüşüp konuşacaksınız aynı ortama gireceksiniz ama biraz mesafe olmalı konuşacak bir şey bulamazki her gün görüşen insanlar bir süre sonra batmaya başlar. eşinizin değişmesi zor gibi ama siz yine deneyin kibarca gönlünü kırmadan
Annem yapti ya sevmezsin cumlesi seni manipule etmek icin. Bu cumleyle sana istemedigin seyi yaptiriyor. Kimse sana istemedigin bir seyi yaptiramaz. Esinle konusma zamani gelmis belki de.Başta hep o ısteyınce gittim. Bu sefer çok içli dışlı olduk. Ve sürekli şunu böyle yapın herşeye muhalefet oldular. Babası yapmıyor ama annesı cok yapıyor. Gitmeyınce sitem ediyorlardı, trıp atıyorlardı. Yemek yaptım gelmediniz falan. En son patladım. Çünkü sıkıldım bu durumdan. Şuan sadece mesela annesi ev zeytini verdi. Bende sevmiyorum ev zeytinini.Eşim diyor ki annem yaptı ya sevmezsin. Mesela annesi birşey gönderiyor. Annem yaptı ya giymezsin.Ya da annemi sevmiyorsun, sana ne yaptı diyor. Bunu nasıl çözebilirim. Eşim ailesiyle mesafelı olmamı ıstemıyor. Can ciğer olayım ıstıyor
Sen anne bagimlisi misin? de. Cocuk mu bu adam ya. Anne anne... ne o oyle...Olm 8
Eskiye göre degıstı. Başlarda ki halimizi görseydin. Mesela izin günü dışarı çıkardık gezelim dıye. Bu arada benden habersiz annesıne gelırız belkı demıs tabı. Sonra bana hadı bızımkılerde gıdelım dedı. Ben hayır gezelim dedım. Sonra kavga ettik şiddetli. Şuan eskısı gıbı gıdelım baskısı yok. Sen istedigın zaman söyle dıyor.Tek sıkıntı annemin yaptigi yemegı yemezsin tabı annem yaptı falan hep böyle seyler dıyor. İmdat dıye bagırcam bı gün.
Birdaha söylesin konusacagım. Ben istemediğim halde annesi gönderiyor. Tamam iyi niyetli ama baskasının yaptiginı bazen midem almıyor açıkcası. Bi de ev zeytini sevmiyorum ben. Birdaha birsey desin cıddı sekılde konusacagım. Acaba annesı bırsey dıyor mu sızceAnnem yapti ya sevmezsin cumlesi seni manipule etmek icin. Bu cumleyle sana istemedigin seyi yaptiriyor. Kimse sana istemedigin bir seyi yaptiramaz. Esinle konusma zamani gelmis belki de.
"Ben seninle evlendim, annenle degil. Evimiz burasi, orasi degil. Kok ailen evet onlar ama artik biz de bir aileyiz. Senden cok annenle vakit gecirmemi istiyorsun. Ikimizin basbasa olmasini, basbasa ozel anılar biriktirmemizi istemiyorsun sanirim ki anneni de olaya hep dahil ediyorsun. Biz bir yuva kuralim diye evlendik. Hergun hergun onlardayiz. Evimizde yemek pismeyecek mi? Herkes gibi biz de evimizde tek basimiza masa etrafinda oturup sohbet edip yemek yiyemeyecek miyiz? Sunu iyi anlamani istiyorum. Benim senin annenle bir derdim yok. Ama ben seninle evlendim annenle degil. Bir omur seninle ayni yastiga bas koymak icin. Hergun anne anne nedir ya...yemek yapmalar, zeytin getirmeler... olmadi orada yasayalim... bu mudur yani? Cocuk gibi hergun hergun bireysellesememis insanlar gibi ne o oyle. Zeytine muhtac degilim. Sagolsun yapiyor ama ben artik evim oldugumu hissetmek istiyorum. Kendi evimin alisverisini yapamayacak miyim? Evimin herseyini neden karsi taraf bilsin?
Bunu son kez soyluyorum. Annenlerle evlenmedim ben. Bir evimiz var. Her evli cift gibi olacaksak tamam. Ama evimiz ayri oldugu halde onlarin evinden cikmayacaksak, ozelimiz olmayacaksa ben bu iste yokum. " de ve sonra sus. Birak biraz dusunsun. Onu bunu kirmayim diye diye kirilan sen olmussun. Sen kaldirabiliyorsan onlar da kaldirabilir. Acik net kalp kirmadan uygun dille konus ve ilk ve son kez soyluyorum de.
Demez miyim neler neler dedim. Anne kuzusu, annenin memesini emmeye git neler neler dıyorum. Üzülüyorum deme öyle dıyor. Hatta kırmızı odada kumru ve kv si ile bir kısım var. Orada dedım ki şöyle süne.. Erkeklerden nefret edıyorum. Ona laf yaptım aslındaSen anne bagimlisi misin? de. Cocuk mu bu adam ya. Anne anne... ne o oyle...
Benimde ailem yok gibi. Herseyı kendım yaptım. Üniversiteyi zorlukla tek basıma okudum. Destek almadım kimseden. Bıraz soguyum belkı de. Kardeşim bana kızıyor. Kadına soguk davranıyorsun dıye. Aslında sıcak konusuyorum. Ama sık sık aramıyorum. Eşim istıyor kı anne dıye öleyimBen yapı gereği soğuk bi insanım yani aslında hep bekarken kendi işimi kendim hallettiğim için evlendiğimde eşim tarafı öyle değil birlikte yapar ederler halbuki bende kimseye minnet etmeme durumu var bu sorun mu bazen eşime de direttiğim anlar oluyo .. kv aramam bazen nadir gel demez git demez onlar 1 kere geldi yeni evlendiğimde o kdr başka gelmediler ama ara ara gideriz kv sıkıntım yok ama görumcemle görünürde bi sıkıntı yok ama o da bende haz etmeyiz pek . Bu yuzden genelde ben gitmem eşim gider ne o bana ne de ben ona dayatma yapmadık hep mesafeliyim hatta eşim daha yakındır benm aileme. Benm tek sıkıntım eşimn ailesine düşkün olması yani sık sık gitmez görmez ama bir şey olduğunda ailemde ailemdir bu da arada rahatsız eder beni o kdr
Aynen benmde ailem var ama yok .. sanırım bu yuzden bize garip geliyor.. biz böyleyiz. Ben anne derim kv ama öyle arama sorma yok önemli bir şey olması lazım yani. Bir şey olduğunda görevimi yerine getiriyorum ama yani herkeste öyle yapılması gerekeni yaparım ama herkese öyle . Onun haricinde aramam sormam karışmam bana karışılmasına müsadee etmem. Benden istesinler ama ben istemem.. eşle çözmek gerekiyor sanırım bu durumu . Bence içten ne geçiyorsa karşına alıp konuşmakta..Benimde ailem yok gibi. Herseyı kendım yaptım. Üniversiteyi zorlukla tek basıma okudum. Destek almadım kimseden. Bıraz soguyum belkı de. Kardeşim bana kızıyor. Kadına soguk davranıyorsun dıye. Aslında sıcak konusuyorum. Ama sık sık aramıyorum. Eşim istıyor kı anne dıye öleyim