Eşim maaş kartımı istiyor.

Bahsettiğiniz örnekler zaten bana göre evlilik bile değil. Eşim benden harçlik alacaksin mantiğiyla yaklaşsa bana yada parama el koymaya kalksa evlilik zaten bitmiştir benim için.

konu sahibi tüm gideri eşin karşılıyor sen kendi maaşını yönetiyorsun dilediğin gibi harcama yapıyorsun daha önce hiç konusu geçmedi galiba eşin h sormamış. Eşinle konus güzellikle harcamalarını söyle anlaşamadıgınız durumda dıkkat edecegını söylersın kartı vermene gerek yok.
Eşlerin birbirinden para saklaması güvensizliğin belirtisidir. Evliliğin ruhuna aykırı zaten güven yoksa huzur olmaz ki. Ayrıca kadının kartı eşine vermesi yada erkeğin karısına vermesi eziklil değil bu şekilde yorumlanması ezikliktir.

Son düzenleme:
hiç kimse kimseye maaş kartını vermesin bence ortak harcamalar ortak birikimler yapılmasına evet
ama hem ben ay boyu çalışıp hak edeyim sonra adam bana kendi kazandığım maaştan harçlık versin
bu para nereye gitti diye hesap sorsun bir şey alacağım dediğinde hesap sorsun
eee ne anlamı var ki ekonomik özgürlüğe sahip olmanın o zaman ev hanımından tek farkın ekstra sabah 8 -5 işe gidip gelmek mi
ayrıca olmaz olmaz demiyorum ben ayrılan öğretmen arkadaşımdan biliyorum benim maaş kart kocamdaydı ayrılmadan hepsini boşaltmış harcamış ayrılmaya karar verdiğimde depozitaya verecek param yoktu diyordu
o yüzden gözüm korkuyor benim sürekli para hesabı yapıp maaş kartı isteyen adamdan

Evle ilgilenecek bir durum yok ki. En başta dedik zaten eşimin maaşı harcamalara benimki birikime. bu ay düğünlerimiz üst üste geldi ve harcama yaptım tabiki. eşimde gün içinde arkadaşlarıyla gidiyor geziyor yiyor içiyor. hiç demedim ona parayı ne yaptın diye.

maaş kartını vermeyenlerin senin paran benim param yaptığımı nerden biliyosunuz???
kartım ben de hiç de öyle muhabbetler geçmedi aramızda.

Konu sahibi eşinle harcamalarinizi nasil yapiyorsunuz genelde? Baştan bu konulari konuşmuşmuydunuz?

Ben 1 senedir çalışıyorum. en başta kredi borcumuz vardı onu kapattık. Şimdi onun maaşı tüm giderlere benimki de az da olsa birikim ve kendimize harcamamız için canım. bu hep böyleydi

eşin ne iş yapıo?

Öyle bir dunya yok arkadaşım sen zaten 800 tl vereyim emişşin
Herşeyden önce bir kadınsın ihiyaçların var onları dile getir heray kendine harcadığın tutarı söyle.telefon faturası olur kontur olur saç boyası vs dir.
paranın adı var dün 50 tl bozdurdum bugün bitti nereye gitti belli değil.Ekmek alıosun süt alıyosun hop gitti 5 tl :))

aynen aynen para bpzuldu mu nereye gittiği belli değil :))

Net tavrını koy. sen kartını kocana vermek için didinip okuyup bi yerlere gelmedin dimi. Eger kartı alırsan şunları şunları hissederim de. İstemen bile bana şunları hissettirdi de. kesinlikle verme arkadaşım.

Bahsettiğiniz örnekler zaten bana göre evlilik bile değil. Eşim benden harçlik alacaksin mantiğiyla yaklaşsa bana yada parama el koymaya kalksa evlilik zaten bitmiştir benim için.
Oyle tabii ama neticenin o sekilde olmayacaginin da bir garantisi yok bana gore temkinli davranmakta fayda var bankada ortak hesap actirmak gibi veya ev veya baska mulklerin iki kisiye de ait olmasi gibi her iki taraf da maddi acidan kendini guvende hissetmeli zaten artik iki tarafin da calistigi durumlarda insanlar paralarini ortaya koyuyor borclar vs odendikten sonra kimin neye ihtiyaci varsa o ortak yerden aliniyor kalkip da kimsenin kimseden birsey istemesine gerek kalmiyor kalmamali da zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…