Eşim maaş kartımı istiyor.

Maas karti sahsi esyadir
Esimin eline verirsem karti ben gerizekaliyim parami idare edemiyorum al sen beni idare et anlamina gelir bana gore

Maaş kartım eşimde duruyor ama kredi kartları bende durur her zaman eşitik olmuş oluyor. sonuçta benim maaşla yapacağım harcamayı kartla yapmış oluyorum

Giderler paylaşılır kim ne ödeyecekse kendi öder, geri kalan para bir anlaşmayla birikim için ortak hesaba yatırılır, ya da kendi biriktirmek isterse kendi hesabında biriktirir isterse harcar.
Evliliklerde bu para konuşmaları nahoş bir durum.

okurken bi öğretmenimiz aman kızlar şimdiden uyarayım maaş kartınızı eşinize sakın ola kaptırmayın bi ömür bedavaya çalışır onun eline bakarsınız demişti bi de böyle cimri bi tanıdığımız var adam az kazandığı halde tüm paralara el koymuş gizlice birikim yapıyormuş nereye ne harcadığını söylemiyormuş kadına eziyet ediyor resmen

Bence açık açık kuzeninin düğünü için harcadığını söyle. Çok Israr ederse her ay ikinizinde ortak bir miktar para biriktirip ortak hesaba koymanızı öner. Ekstra gelen harcamaları o paradan karşılarsınız. Bende kartını vermemen taraftarıyım

Eşimle maaşlarimiz ayni. İkimizinde kredisi var. Maâşlar yatinca ben kredimi, su hariç bütün faturalari ve kredi kartimizi ödüyorum. Eşim kredisini,ev kirasini, apartman aidatini, su faturasini öder hesabinda kalan parayi benim hesabima atar. Sonra benim maaş karti ortalikta dolaşir kime para lazimsa o alir. Hiç hesap sormadik birbirimize bu zamana kadar. Çünkü zaten bütün giderlerimiz ortak alişverişlerimizi genelde kredi kartindan yapariz.
Ben evlilikte senin paran benim param sen şu kadar harcadin ben bu kadar harcadim olaylarina karşiyim.
Ben eşime sen benim parama karişamazsin desem bir daha ömrü billah karişmaz :)

Bu tür insanlar kari koca olmayi ne zannediyor acaba?

Valla ben evlenirken annemin bir lafi vardi:
" senin paran benim param olmaz evlenince.. esinden asla para saklama evinizin bereketi kaçar tabi o da senden saklmayacak.. " demişti.

Boylesi yada konu sahibininkine benzer para konusu kari kocanın arasina girdiği zaman, evliliğin o kutsalligi kayboluyor sanki.. sanki fesatlik giriyor ise gibime geliyor. Evdeki para kontrolü ayri birşeydir ama bir tarafın diger tarafa daha baskın daha bencil davranmasi bana pek de hos gelmiyor..

Ben eski esime sen benim maasima karisamazsin dedigimde tokat yemistim.. elimden herseyimi almisti maas kartimi, kredi kartimi vsvs .. resmen soyuldum anlican.. maddi yonden cok somurduler beni.. sakin ona maas kartini filan verme bu nedir yahu .. sen bana maas kartini kredi kartini ver bende sana benimkileri vereyim dersin.. kullandittirma kendini..

Şu an çalışmıyorum kredi kartı eşimde alışveriş yapıp eve geliyo çünkü, ama bende kart numarasını falan bildiğimden netten alışveriş yapabiliyorum

Bastan belirteyim 25 degil 33 yasindayim (keske 25 olsam )

Kadin hem butun ay calissin, hem evisleri, yemek, cocuk onun sorumlulugunda olsun hem de kocasindan harclik istesin oyle mi? Ne kadar esitlikci bir bakis açısı

Tabi ki vermeyeceksiniz karti, vermemek icin sizin onu degil almak icin onun sizi ikna etmeye calismasi lazim farkindasiniz degil mi?

ben 30 yasındayım esımde bende aynı yerde devlet memuruyuz ve 1 yıldırda ewlıyım 3 senede flört donemım oldu bu arada beraber yasamıslıgımda var neyse kı ewlenedık dugunu kendımız yaptık (not:kredıyıde ben cektım hemde hepsını ve bundan asla rahatsız deılım)neyse kı ewlenınce esım dedıkı kartlar ya sende ya bende dursun bu sekılde hsabımızı bılmıyoruz dedı ben hıc tereddüt etmeden olur dedım kredı fatura vs netten odenıyor ben oyle seylerle uğraşamam esım halleder ben hıc cekınmeden sorgulamadan yargılamadan kartımı verdım ve bnundanda asla pişman deılım ve hala kartım esımdedır ewet esım bana harçlıkta verırı hatta bazen geyıgını bıle yaparım parasız kaldım felan dıye gulerız eglenırız .asla kendımı esıme muhtaç gıbı hıssetmedım benımle beraber calısan ıs arkadaslarımdada var benzer durumlar onlarda ya kocasına vermıstır yadakocalarıkarılarına ben bılmıyorum ama hıc zorumuzada gıtmedı kendımızı bedavaya çalışıyormuşuz gıbıde hıssetmedık sahsı bı eşyam alınmış gıbıde hıssetmedım kımse kusura bakmasın ama maddiyatlarım gırdıgı ewlılıklerım samımıyetıne asla ınanmıyorum ve ınanmamda bız bırgun bıle sen paramı alamazsın edemessın dıye kırıcı cümlelerle asla konuşmadık konuşsaydık sanırım bu ewlılıgın samımıyetıne ınanmayıp yollarımızı dahı ayırabılırdık bu arada sadece bunu ewlılıkte yapmadık sewgılı ıken esımın bır borcu vardı bazı sıkıntılardan dolayı kredı cekemedı 4000 tl kadar bır para ısı hıc gozumu dahı kırpmadan cektım kredıyı kendı adıma verdım sewgılıme kredıyı cektıkten 1 ay sonra ayrıldık ve sıze butun samımıyetımle soyluyorum kı kredı odemesı 17 sınde ıdı bankaya gıttıgımde sırf ayrıldıkdıye gününden once benım adıma gıtmıs yatırmış borcumu mesela onun bekarlıklta aldıgı ewi var uzerıne yapabılırım dedıgınde ne m geregı var demısımdır yanı demem okı uzun lafım kısası ben esıme dair güven sorunu hıc yasamadım allah ıns yasatmaz bu yüzden elımdekı kartımıda altımdaki arabamıda gozumu kırpmadan verırımve aynı sekılde esımde bana verırı zaten para sorunsalı gıren bır ewlılıgımız olsaydı esım ıcınde benım ıcınde o ewlılık çoktan bıtmıstır

Neler duyuyoruz parasi pulu elinden alinan kadinlar var maaslari cebe indirip kumarda yiyen erkekler var iddaa oynayan var elimdeki imkani neden esimin eline vereyim ki sorgusuz sualsiz
Para istesin son kurusuma kadar vereyim nereye harcadigini bileyim goreyim yeterli ama karti verince kosulsuz sartsiz adam ne yaparsa yapsin kabullenmis oluyorsun bana yanlis gelen de bu zaten

maaş kartını vermemek senin paran benim param olduğu anlamına gelmiyo zaten iki tarafta evin giderini ödüyo

bu konuda adam resmen elinde para durmuyo sen sıcak parayı seviyosun diyo

Fakat konu sahibi hiçbir harcamaya karışmıyormuş.

Eşinin kuzeninin düğünü olsa ve konu sahibine hiç sormadan harcamaları yapsa evlede ilgilenmese tepkisi ne olurdu acaba ?

Eğer maddi durum iyiyse kadının parasına karışılmasından yana değilim fakat çalışılıyorsa giderlere destek olunmalı.

''''''nasıl ikna edip vermeyebilirim''''''

böyle birşey yok zorla senin kartına el koymak demek sana yapılan bir saygısızlık demek.senden kartı istediğinde yerinde durması gerektiği noktaları gösterebilirsin mesela.sen onun kartına el koymak gibi bir anlayışsızlık yaşattın mı bugüne kadar?eve harcadığın paranın hesabını sorması da abes sonuçta sizler için harcanıyor gidip dışarıda mı eğleniyorsun sanki...istediğin kadar eşin olsun bu tarzda kart istemesi çok yadırganıcı.kartı isteme şeklini bilsin .Aynı evin içinde senin paran benim param olmaz,ben vereyim demişsin ona rağmen bu şekilde konuşmasını doğru bulmuyorum.kırıldığını belirt geri adım atacaktır.

biz de kartlari vermedik diye ezik oluyoruz kuyruk acimiz oluyor cok alindim yav

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…