Eşim, kız kardeşine düğününde ne takmalı?

Ben kardesime beyaz eşya aldım bu tane düğün takı merasiminde de bı çeyrek düşünüyorum çok mı pintiyim yorumlara bakınca dedim ne yapıyorum ben herkes bilezik diyor çünkü

Hanımlar merhaba. Eşimin kız kardeşi 8 Nisanda evleniyor. Ben o zaman 38 haftalık gebe olacağım için gidemeyeceğim,eşim yalnız gidecek çünkü düğün İstanbulda biz Mersindeyiz. Malumunuz bebek bekliyoruz, masraflarımız çoktan bizi aşmış durumda, ekonomik olarak fena durumdayız ama kardeşi sonuçta bir şey takmazsa da olmaz. İkimizde ne takılır, ne yapılır konularından hiç anlamıyoruz ve çıkamadık işin içinden. Ne takabiliriz? Yol gösterebilir misiniz?

Bütçe neyi kaldırıyorsa o takılır.
Zorlamanın manası yok.
En az şu olur bu olur diyerek kıstas getirmek olmaz.

Valla benim kaynanamgil bile dugunde 1 bilezik takti gerisini sen dusun. Kaynim da 1 ceyregi zor takti hatta esime nisanda takilan bilekligi versin de onu da erkek kardesin taksin demislerdi. Bak yine aklima geldi sinir oldum... Bizimkiler utanmadi da siz mi dusuneceksiniz. Durumunuz neye el veriyorsa onu takin.

gelenekçi bir insan değilim kardeşe şu kuzene bu takılır demeyeceğim ama beni eşinizin tavrı çok rahatsız etti

hadi siz bu konularda bilgisizsiniz buradan akıl almak için konu açtınız ama eşiniz neredeyse keşke doğum yapsan da gitmesem modunda

kardeşi ya bu çok garip

Gorumcem bizim nişanda da dugunde de kucuk altin takti. Demekki durumu oyle elverdi. Kaynimla kardeslerimin dugununde maddi durumum yeterli olursa bilezik olmazsa da ceyrek yada yarim takarim

Kaynim bize bi ceyrek takti. Aklima geldikce sinir oluyorum. Zaten bir ceyrek parasi kadar kiyafet ucretlerini odedik dugunumuzde.

:işsiz:

o size ne takmışti tabu bunda yaşı ve maddi durumu da önemli. ama en fazla bikaç ay sizi zorlar ömür boyu kotu anilmaktansa 1bilezik ayarlayin derim yada 3 lu takı seti eğer alinmadiysa

Kesinlikle bilezik. Bir abi olarak o kadarini yapmasi gerekiyor. 38 haftalik dogumunuzda yaklasmis olucak, esiniz eger gidemiyorsa da ailesine para yollasin ve de dugunde bu da abisinden diye takilsin koluna. Hic altin maltin isleriyle alakam olmadigi halde dugunumde takilan bileziklere sevinmistim. Boyle dans ederken filan cok eglenceliydi eller hava da yapmak.

Sonucta hayatta bir kere olan birsey dugun ve sadece bir ceyrek takilirsa bir omur bunu hatirliycak gorumceniz. Gerekirse kredi avansi cekin ama yapmaniz gerekeni yapin. Veya evdeki altinlardan verin esinize sonra o size yenisi alsin biraz daha rahatladiginizda. Hadi kuzen filan olsa anlarim da oz kardese aman o bizi biliyor su aralar biraz zorlaniyoruz demek resmen bahane uretmek ve sorumluluktan kacmak bence. Kac senedir evli, ikisi de calisan cifte hic mi hic yakismiyor. Su aralar masraflar artmis olabilir ama belli bir alim gucunuz var sonucta.

8 ayar nedir yahu cöp ne 14 ayara para veririm nede 8 ayara... alcaksaniz 24 ayar altin alin.
ondan asaga takcaksan ceyrek takin daha iyi bozarken daha cok para ediyor...
8 ayae kardese takamaga utanirdim...
Ben gelin olurkende erkek tarafi 8 ayar aldi kupemi bilekligimi. Allah baska seylerden utanc vermesin herkesin maddiyatiyla ilgili bir durum

Bilezik yazmak ne kolay. Sifirdan bebek hazirligi yapiyor insanlar. Yatagi, besigi, dolabi, bebek arabasi, araba koltugu, bezi, kiyafeti... Bedava da bizim mi haberimiz yok acaba...

Gorumcen nişanliyken bir bilezik alip taksitle falan odeseydiniz o mantikli olurdu. Ama şuan durumunuz el vermiyorsa neye guc yetiyorsa o takilir.

Once bebeginizin ihtiyaclari gelmeli. Ondan kisip kimseye butce ayiramam... Akrabaya bilmem ne takayim diye bebegime daha konforsuz esyalar alamam. Benim dusuncem boyle.

Ayrica kiz 1 kere evleniyorsa sizin cocugunuz da 1 kere doguyor... Once Can sonra canan...

Eğer takıya peşinata paranız yetmiyorsa taksitle bi perde takımı ya da eksiği olan elle tutulur bir eşya alabilirsiniz

Siz ona takmayın, o da sizin doğacak çocuğunuza bir şey takmasın.

Benim görümce 500tl takti 1 sene önce Kocam bilezik takarım bende diyor 3-4 binlik
Sinir oluyorum o öyle dedikçe. Hep kardeşlerine fazlasını takma derdinde

Hanımlar merhaba. Eşimin kız kardeşi 8 Nisanda evleniyor. Ben o zaman 38 haftalık gebe olacağım için gidemeyeceğim,eşim yalnız gidecek çünkü düğün İstanbulda biz Mersindeyiz. Malumunuz bebek bekliyoruz, masraflarımız çoktan bizi aşmış durumda, ekonomik olarak fena durumdayız ama kardeşi sonuçta bir şey takmazsa da olmaz. İkimizde ne takılır, ne yapılır konularından hiç anlamıyoruz ve çıkamadık işin içinden. Ne takabiliriz? Yol gösterebilir misiniz?

Benimde gorumcem var cok severim. Olurda bir gun evlenirse ona kolye takmayi dusunuyorum hiç satmayacak hayati boyunca saklayabilecegi bir kolye. Misal ben onu kelebegim diye seviyorum. O sekilde bir kolye olabilir. Durumunuz cok yoksa 14 ayar yaptirabilirsiniz. Şahsen bana boyle bir hediye gelse çok sevinir kendimi degerli hissederm. Bilezik vs alirsaniz gunu gelicek ve satilacak. Eger gorumceniz de boyle seyleri takmiyorsa sembolik bir kolye guzel olabilir diye dusundum.

Hayatımda bir kere bile düğüne gitmedim ve asla gitmem sırf hesap kitap işleri yapıldığı için. Kameraya çeken mi dersin, anonsla duyuran mı... Yazacak çok şey var da neyse. Paran neye yetiyorsa onu tak konu sahibi. Yoksa yoktur. Doğum zaten külfetli olacak. Bebek bezi, maması daha bir sürü şey var. Borç alsanız nasıl ödeyeceksiniz. Siz kendinizden kısarsınız da ortada doğacak minik bebek var. Senin ne zaman işe döneceğin de kesin değildir zaten. Kk’da çoğu konuda “elalem konuşur takma” yazılır bunda “aaa elalem ne der. Muhakkak bilezik tak çok ayıp”denir. Elalemin ne düşündüğünü zerre umursamayın. Eşinizin kardeşi de masrafınızı ve zor geçindiğinizi biliyordur. Bunun için tavır alacaksa da alsın. Şu an sadece doğumunuzu düşünün. Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.

X