Borca sok diyenler olmuş ama bu adam kapısına icra gelse bile kendi borcunu ödemeyip abisine vermeye devam edebilir. Bu riskli bence. Konu sahibi, hala akıllanır düzelir kafasındasınız. Kusura bakmayın ama insan biraz da olsa gerçeği görür, hayal aleminde yaşamaz. Ben kuru ekmek yesem boğazıma dizilmez, idare eder geçerim ama çocuklarıma kuru ekmek yedireceğime ölüp gideyim bir köşede. Doğurduğunuz, üstüne titrediğiniz çocuğunuzun en hayati en doğal ihtiyacını alamamak neymiş onu yaşayacaksınız. Her şeye ama her şeye ne gerek var biz böyle mi büyüdük diyecek. Size böyle ama abisinin çocuklarına böyle söylemiyor, her eksiklerini koşup alıyor. Onlara niye sınav değil?
Aileniz kapıda bekliyormuş sizi, çıkın gidin. İçinde olduğunuz saçmalığa iki çocuğu maruz bırakmaya hakkınız yok. Kaynınızın ikizlerinden kalanları size getirip al bunları giydir diyecek. Çocuklarınızın yeni hiç bir şeyi olmayacak. Kendi evimiz olsa saray gibi oda yaparım lafına bir tarafımla güldüm. Dolap beşik yatak alınacak, bunlar taşınsanız da alıp götürebileceğiniz eşyalar. Adam sizi kandırıyor manipüle ediyor uyutuyor. Biraz akıllanıp kendinize gelin artık. Zaten milletin gazına gelip hamile kalmışsınız, senin çocuğun olmuyor mu dedirtmemek için kaç kez denemişsiniz. Değdi mi bu rezil oksijen israfı insanların arasında çoğalmaya?
Görümceleriniz evlenince anne babası kimin sınavı olacak yazmama gerek var mı? Devletin arazisine kaçak ev yapmışlar yıkılmış gitmiş. Ne emekli maaşları, ne sigortaları, ne kıç kadar da olsa bir evleri var. Sizinle yaşayacaklar çünkü ev kiralarını ödeyemeyecekler. Siz hem iki çocuğa hem de bunlara bakacaksınız. Alt tarafı iki tabak fazla koycaksın diyecek çünkü ona göre yaşamak yiyip doymaktan ibaret. Özel hayat, aile ortamı, huzur, kaliteli zaman geçirme falan bunlar da ne? Kayınpederin bu şartlarda sağlık sigortası da yok, bekar kızların üstünden kullanıyorlar. Gidin anne babanızın yanında huzurlu sakin mis gibi yaşayın. Bu adam değişmez, hem sizi hem çocuklarınızı süründürür. Aldığı maaş size bile yetmezken götürüp yağdırıyor. Elti bu ay gebe değildir ama önümüzdeki ay gebe kalır bir ikiz daha patlatırlar. Korunmama gibi bir lüksleri var, doğsun nolucak amcası ona da bakar diyorlar. Çocuk yapmak bu kadar basit bu insanların gözünde.
Buna benzer ama tam böyle değil bir durum bizde de var. Araya mesafe koymak gerek bence. Çok zor.Şuan hamilesin o yüzden yerinde olsam bu meseleye hiç karışmazdim. Çünkü stresli bir mevzu ve belliki ha demeye de çözülmeyecek. O yüzden kendini boşuna hırpalayıp bebeklerinide kendinide tehlikeye atma. Doğumdan sonra bakarsın bi çaresine.
Bırak git o zaman, doğumda düzenini orda kur, bu adam duzelmeyecek çünkü, daha beter olacak, bari cocuklar kavga gürültü içinde ordan oraya sefil olmasın.Ailem şimdi bırak gel diyor kapıda bekliyorlar beni
Adam maximum 60 kazanıyor, 15-20 kira...şu anda iki kişi gecinmeleri bile ucu ucunadir, nereye neyi biriktirecek...Eşiniz ilk fırsatta abisinden okkalı bir kazık yiyecek...akillanacakmi hayır....gözü açıldığında da malesef iş işten geçmiş olacak...olanda size olacak malesef...
Yedirmeyin efendim kimseye rizkinizi hakkinizi yedirmeyin..malesef insanlar nankör yapılan iyilikleri hiç hatırlamayacaklar ...boşuna yipratmayin kendinizi...
Esiiizden gizli para biriktirmeye bakın sürekli isteyin yetmiyor deyin gerekirse yetirmeyin...Allah kolaylık versin ...salak somurulmeye alışkın bir kocayla hayat gerçekten zor...keşke çocuk yapmadan tekmeyi bassaydin
Buna cevap vermediniz?Konu sahibi Allah bağışlasın bebeklerinizi öncelikle.... Bu kadar sık ikiz olmasını merak ettim ben, doğal yoldan mi yoksa tedaviyle mi sizin ve kaynım bu 3 çift ikizler?
Insallah biz yaniliriz esi cocuklari dogdugu zaman ailesini oncelikli tutarAma menenjit aşısı da diğer aşılar gibi olmazsa olmaz, ben kızıma aşı takviminde olmayan aşıları bile yaptırmıştım buna menenjit aşısı da dahil, olmadık da ne oldu çok bilgisizce bir savunma olur, bizim bir tanıdığın çocuğu menenjitten ölüyordu az kalsın.
benim ailemde de eşimin ailesinde de ikiz var genetik dedimişti doktorBuna cevap vermediniz?
Bir de onu al bunu al borca sok, parası kalmazsa abisine veremez yazıyorlar. Asıl parası kalmazsa kendi borcunu ödeyemez, abisine yok demeyi hakaret sayıyor kendine, evine habire icra gelir. Adam sınav diyor, yani bunun sonu yok ki. Yeğenleri bir şey istese ailesi alamazsa ona da sınav diyecek. Karısı ve çocukları hariç herkes her şey sınav.Adam maximum 60 kazanıyor, 15-20 kira...şu anda iki kişi gecinmeleri bile ucu ucunadir, nereye neyi biriktirecek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?