• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kardeşimi ve dahi ailemi kıskanıyor.

Bende sizi merak etmiştim nasıl oldunuz?
Kardesinizle istediğiniz kadar ilgilenebilirsiniz zaten orada sıkıntı yok, ama eşiniz artık olanları kaldıramıyor olabilir mi? Daha yeni büyük hastalık atlattınız, konu acmistiniz. Anne babanıza girmiyorum konu onlar değil. Kardeşiniz günlerce aramamışti hatta çok gucenmistiniz haklı olarak. Belki de eşiniz onlar sizi bu kadar üzüp yorarken yine de onlara karşı bu kadar bağışlayıcı ve fedakar olmanıza katlanamiyordur. Bazen kocaman insanlarda kendilerini ifade edemeyebilirler.

Aslında artık aileme karşı çok verici ya da affedici değilim. Mesafeliyim ve kendi çekirdek aileme çok yansıtmıyorum onlarla olan durumumu. Bu anlamda sıkıntı yok. Eşim evet birikmiş olabilir onu anlarım ama gerçekten zamanlaması çok yersiz. Hani bunca yıllık evliliğimizde ruhsal olarak en normal olduğum, en az laf soktuğum ve dırdır yaptığım dönemdeyiz. Hani adam üç yıl önce söylemesi gerekenleri şimdi söylüyor.

Bana dese ki, ben diğer insanlara gösterdiğin güleryüzü görmek istiyorum. Tamam haklısın derim ama sanki kardeşime özel bir ilgi veya fedakarlık yapıyormuşum gibi konuşunca sinirlendim.

Üzüldüm ben seninkine.
Kendini bu kadar ifade edebilmiş :)
Kıskançlık yada ergenlik değil derdi.
Sevgili karım zaten yeterince uğraşıyor, oğlan desen iyice yoruyor, e bir de kardeşi çıktı başına, vakti kalmayacak, daha da yorgun, daha da asabi olacak, hepten benden uzaklaşacak demek istemiştir o.
Panik yapmış saçmalamış :)

Yahu üzülüp durmayın şu adama :) gayet dişli, sivri dilli, istediğinde çatır çatır kalp kırabilen, bel altı vuran bir adam. Neyine üzülüyorsunuz anlamıyorum ki :)
Bizim sıpayı orduya soksan ordu dağılır. Meclise soksan ülke batar. Hani evliliği sarsması çok normal de bunun tek suçlusu ben değilim. Adam niye öyleymiş gibi konuşuyor ona sinir oluyorum.

Ayy idrakcigim haklisin ama kocan bey acik acik “ilgilen benimle,seni seviyorum,seni istiyorum,seni paylasamiyorum” demeye calismis,becerememis zicmis sivamis be ;) senin cok sinirlendigin bir konuya kahkahalarla guldugum icin cok ozur dilerim ama bence durum da bu yani.

Kavga da bir iletisim seklidir. Hic iletismemekten de iyidir bence. Araniz duzelecek sanirim hadi insallah 🙏

Haksızsın. Eşine karşı sevgisizsin, tahammülsüzsün, konularından anlaşılan bu. Adam sevilmediğini hissediyor, beni de sev diyemiyor işte açık açık. Evde her halimi bilenle, dışardan gelen arasında fark olur, her şeyimi biliyor diyorsun ya kardeşin için, işte tam olarak sorun bu olmalı. Dış kapının dış mandalı eşin senin için.

Hayır öyle düşünmüyor ve hissetmiyorum. Eskiden olsa belki ama şu an kesinlikle öyle değil. Adam sevildiğini gayet biliyor. İlgisizlik olabilir ama sevgisiz değilim ona karşı.

Kastettiğim, sürekli birlikte olduğun adam senin her halini biliyor. Gerginliğini, üzüntünü, paspal halini. Evime biri gelince heralde bir toparlanıp misafir ağırlayan kişi oluyorum. Bu normal değil mi? Ne yapayım benim bugün moralim çok bozuk sen otur takıl kafana göre deyip odama mı gideyim mesela? Ancak bunu eşime yapabilirim. Bugün çok canım sıkkın az odada uzanıyorum diyebilirim. O yüzden böylesine saçma bir kıyas görmedim ben hayatımda.

Haksızsın idrak. Benim annem de babama karşı çok tahammülsüz ama kendi ailesine karşı tam tersiydi. Sonunda bu tavırlarla bizi hem kardeşlerinden hem de onların çocuklarından soğuttu. Babam da ben de onları evimizde istemiyoruz ve görüşmüyoruz. Birtek annem görüşüyor onda bile sormuyoruz ne yapıyorlar nasıllar diye. Eğer eşim bana aynı şeyi yapsa ben de çok sert tepki gösterirdim.

Benim annem de babama ve bize tahammülsüz, ailesine aşırı fedakar ve verici idi. En büyük korkum da annem gibi olmaktı ama inanın ben annem gibi değilim. Belki beynimin bir yerlerine kodlanmıştır "anne ve kadın" figürü. Belki istemeden onun gibi davranıyorum bunu bilemem. Ama asla kendi ailemi kayırıp, çekirdek ailemi gömmüyorum. En basiti en son bir buçuk ay önce gittim aileme. Onlar geldi görüştük vs ama hani öyle annem gibi her daim dip dibe olayım, çekirdek ailemi ihmal edeyim gibi bir durum yok.

Yahu üzülüp durmayın şu adama :) gayet dişli, sivri dilli, istediğinde çatır çatır kalp kırabilen, bel altı vuran bir adam. Neyine üzülüyorsunuz anlamıyorum ki :)
Bizim sıpayı orduya soksan ordu dağılır. Meclise soksan ülke batar. Hani evliliği sarsması çok normal de bunun tek suçlusu ben değilim. Adam niye öyleymiş gibi konuşuyor ona sinir oluyorum.
Çünkü idrakcigim biz kimseye ihtiyacımız yok modunda her şeye tek başımıza yarış atı gibi koşturduğumuz için beyefendilerin ne halde olduğumuzdan ruhlarının pek haberi olmuyor ne zamanki bu kadar sorumluluktan ezilir hale gelipte beyleri yok saymaya başlayınca kendilerine ilgi istiyorlar yok ya var mi öyle bir dünya

Eşinle nasılsın peki ?
Adam bangır bangır sev beni ilgilen benle banada gül benlede sohbet et diye bagırıyor cunku
Yeterince birlikte kaliteli zaman geçiremiyor olabilirmisiniz

Eskiye göre çok iyiyiz aslında. Her akşam sıpa yatınca kahve yapıp sohbet ederiz otururuz ki eskiden bu olmazdı. Ancak adam sanırım kırmızı gecelik giyip yanaklarını mıncırmamı istiyor.

Eskiye göre çok iyiyiz aslında. Her akşam sıpa yatınca kahve yapıp sohbet ederiz otururuz ki eskiden bu olmazdı. Ancak adam sanırım kırmızı gecelik giyip yanaklarını mıncırmamı istiyor.
Neden olmasın idrakcim, gayet güzel olur bu yazdığın :KK23:

Aslında artık aileme karşı çok verici ya da affedici değilim. Mesafeliyim ve kendi çekirdek aileme çok yansıtmıyorum onlarla olan durumumu. Bu anlamda sıkıntı yok. Eşim evet birikmiş olabilir onu anlarım ama gerçekten zamanlaması çok yersiz. Hani bunca yıllık evliliğimizde ruhsal olarak en normal olduğum, en az laf soktuğum ve dırdır yaptığım dönemdeyiz. Hani adam üç yıl önce söylemesi gerekenleri şimdi söylüyor.

Bana dese ki, ben diğer insanlara gösterdiğin güleryüzü görmek istiyorum. Tamam haklısın derim ama sanki kardeşime özel bir ilgi veya fedakarlık yapıyormuşum gibi konuşunca sinirlendim.
İşte sorun burda. Siz artık daha "normal" siniz ona karşı ve o da söyleyemediklerini şimdi söylüyor. Yılların birikimi aslında. Bu zamana karşı ailenize karşı kalkan olmustunuz ve eleştiriye açık değildiniz. Bunu ben değil önceki konularınızda siz söylemiştiniz.
Size söylemek istedikleri de erkek dilinde bana daha çok güler yüz göster. Başaramamış derdini anlatmayı.

Esin seni çok seviyor,taa burdan ben anladim,sen anlayamadın. Git sen benim canımsın,o misafir de op,kokla. Kolun mu eksilir?

Ahshjs o misafir mi diyeyim. Kardeşimin dizine pıt diye vurup "sen benim kocişimi mi üzdün al sana" da diyeyim mi :)) ya da kocama "o kaka çöpçüler götürsün onu" da diyebilirim ajsjsj.

Eşinize karşı gerçekten nasilsiniz?

Eksik bir şeyler var..
Eşinizle burda yazdığınız gibi mı konuşursunuz?

Duruma göre değişiyor. Genel olarak sakinim bu ara. Ama tabi o en sevgi dolu olduğumuz zamanlardaki gibi ilgi göstermiyorum. Ayıptır söylemesi ki bence ayıp değil. Sevişmeyi ilk başlatan yıllardır oymuş ve bundan rahatsız oluyormuş. Bir dönem aseksüel mi acaba diye şüphelendiğim adam söylüyor bunu. Hani bir şeyler düzeldikçe çenesine vurdu demek ki.

Merhaba hatunlar
Henüz eşimle yaptığım kavganın sıcaklığı üzerimde iken konu açayım dedim. Çünkü salona gidip ümüğünü sıkmamak için zor tutuyorum kendimi. Beni tutun ki bir aile faciası gerçekleşmesin.

Bir süredir eşimin aileme karşı haklı sebeplerle soğukluğu vardı. Hak verdim, ses etmedim. Bir süre sonra bu soğukluk laf sokmalara evrildi. Orada bir dur dedim. Onlara da müsaade etmiyorum, sana da etmem dedim. Bunun ardından kardeşim ya da ailem her geldiğinde "kardeşinle sohbet edip gülüyorsun bana böyle değilsin" "onlar gelince maşallah ne yapsam ne etsem derdine düşüyorsun, beni böyle düşünmüyorsun" şeklinde çıkışlar yaptı. Hadi ona da bir şey demedim. Gelelim son mevzuya.

Kardeşim 24 yaşında erkek. İşi dolayısıyla haftada bir ya da iki kez benim yaşadığım semte yakın bir yere geliyor. Bazen bende kalıyor. Velhasılı şirketi artık daimi olarak bu tarafta çalışmasını istemiş. Ailemin evine çok uzak ve her gün gidip gelmesi mümkün değil. Eşim bu durumu öğrenince "sürekli olarak bizimle yaşayamaz ben doğru bulmuyorum ve istemiyorum" dedi. Ben de ona hak vererek "tabi ki hoş olmaz ama böyle bir talebi yok zaten" dedim. Neyse bir şekilde bu konu da kapandı. Bugün kardeşim beni aradı ve bu taraflarda ev aradığını, ev tutacağını ve yalnız yaşayacağını söyledi.

Ben de yemek yerken bu durumu eşime anlattım. Sonra da taşınırken yardım ederiz falan dedim. "orası uzak arabayla alır sonra eve bırakır seni" dedi. Bu cümle bahane arıyorum, kavga çıkaracağım demekti. Beklediğim de oldu. Yok sen gidip çamaşırını da yıkarsın, yok yemeğini de yaparsın şeklinde saçma sapan aptalca çıkışlar yaptı. Tepem attı ve "sana mı soracağım gerekirse yaparım tabi ki" diye bağırdım. Bu sefer "çocuğun okul çıkışına yetiştirsin o zaman ben almam" dedi. Ben de "merak etme senin ailen senden daha insan. Yetişemezsem onlara rica ederim alırlar" dedim. Söylene söylene çıktı evden.

Bir müddet sonra telefonla aradı. "sen kardeşine konuştuğun gibi bana konuşmuyorsun. Onlara gösterdiğin ilgiyi bana göstermiyorsun. Onların yanında farklısın bana farklısın. Ben de bundan sonra ablamlarla sorun yaşadığında senin yanında olmayacağım gör bak nasıl oluyormuş" dedi. Ben de "sen neyin kafasını yaşıyorsun? Sen kardeşimle sorun yaşamadın ki, sidik yarıştırdığın mevzunun konuyla ne alakası var kalbinden pislik akıyor. Sen böyle haset değildin ne oluyor sana" dedim.

Saçma salak çocukça konuşmalara devam etti. Meseleyi aileme ve evliliğime yeterli özeni göstermediğime kadar getirdi. Hatta oğlumla ilgili de söyleniyormuşum. "sana ne la? Kendi doğurduğuma söylenirim senden izin mi alıcam? Baba ol da bakımına ortak ol madem" dedim. Bağır çağır bir yere varamadan konu kapandı. Şimdi içeride oturuyor gudubet, haset varlık.

Yahu bu adam böyle değildi. Şu hayatta en tahammül edemediğim insan tipi, haset ve kıskanç olandır. Ben sırf haset diye 20 yıllık dostumu çıkardım hayatımdan. Nefret ediyorum bu hasletten. Dolayısıyla şu an aşırı öfkeliyim eşime. Boğsam öfkem geçmez.

Hayır başından beri böyle olsa adam anlarım da zerre hasetlik yoktu ne oldu andropoza mı giriyor anlamıyorum ki.

Zaten oğlum zıvanadan çıkmış durumda. Elim ayağım titriyor artık tahammül edemiyorum yeni pedagog arayışındayım. Bir de 36 yaşında koca adam 3 yaşına geri dönünce hepten tahammülüm azaldı.

Yahu yaşım olmuş 32. Tamam artık diyorum gerekli olgunluğa eriştik. Artık medeni iki insan olarak "sahi oğlumuzu golfe mi göndersek baleye mi tatlım" konuşması eşliğinde filtre kahvemizden birer yudum alırız diye düşünürken, hala 20 yaşında ergenlikten yeni çıkmış iki sevgilinin paçozluk akan kavgalarını sürdürüyoruz ya buna üzülüyorum. Vallahi deli çıkacağım artık.
Bir psikoloğa gösterin gerçekten çok garip. Yediği içtiği birşey mi dokundu acaba?

Hasetlik değil yaaa. Nasıl anlatsam bilemedim. Eşim onun tarafına gittiğimizde bir neşeli ,bir sen şakrak , acayip espiriler patlatan bir adama dönüşüyor. Ama eve gelince gamlı baykuş. Sus pus, sürekli yorgun...
Sinirim bozuluyor. Kendimi sorguluyorum, benim neyim eksik, benim yüzümden mi diye.
Madem öyle olabiliyorsun benim yanımda da öyle ol.

Eşim de tam olarak böyle söylüyor. Ama gerçekten bilerek yapmıyorum bunu. Yani her gün neşeli olamam ki eşime karşı. Ancak ailem her gün gelmiyor haliyle neşeli hanımı gösteriyorum normal değil mi bu durum sizce de?

Bu kardeşin hastanede serum yediğinde fotoğrafını beğenip aramayan adam değil mi? Bence eşin haklı. Ailene karşı çok verici olmamalısın. Eşine bu kadar ilgisiz durup ailene fedakarlık yapınca adam patlamış

Ta kendisi :) ama önceki cevaplarımda dediğim gibi aileme karşı verici değilim artık. Kaldı ki hiçbir zaman onlara bile aşırı sevecen ilgili bir insan değildim. Kardeşim evladım gibi olduğu için onun yanında daha neşeli, daha komik olurum o kadar.

Back