Eşim Kardeşimi Evde İstemiyor

Aile bireyleri ile ilgili de azıcık rahatımız bozulsun yahu. İnsanların bu rahatım bozulacak kaygısını anlamıyorsun açıkçası. Uzun süreli, sürekli olanlar ayrı ama kardeşim gelip 10 gün kaldı diye sürat asacak eş istemezdim. Neyse ki eşimle aynı düşünüyoruz bu konuda.
Ben de anlamadım
Ne don ne seks sevdasıymış
10 gün gezmesen veya yapmasan ceza puanı yazılıyor sanki
Valla bu rahatım, keyfim, moralim kafasıyla kimse kimseyle görüşemez olue bu gidişle

Valla gamsız mıyım kötü mü ev sahibiyim bilmiyorum
Ama ailemden biri gelince ben hiç misafir gelmiş modunda olamıyorum
Bİr keresinde mesela kardeşim bizden erken uyanmıştı, kalkıp kahve filan yapmıştı kendine
Nasıl en erken kalkıp kahvaltı masası donatmadım diye kahretmedim kendimi
Belki konu sahibiyle ablası uzun süre görüşmedilerse hasret gidermek için mi gelDi bilemiyorum 🤷‍♀️
Belki tüp bebek sürecinde filanlarsa konu sahibine de moral olacaktır
Tek gerekli olan şey eşle baş başa kalmak değildir herhalde bebek sürecinde
Bence biz normaliz:) Herkes her gün sofra donatıyor. Misafir diye bacak bacak üstüne atıp dimdik oturuyor tüm gece sanırım. Benim de ej son eşimin kardeşi geldi sabah 7.30da yolaçıkacaktı. Kalkmış o da kahve içmiş bir şey atistirmis . Sonra eşim kalktı uğurladı ben uyanmadım bile. Benim yaptığım ayıptır belki ama onlar da öyle çok kasmamak lazım.

Herkese merhalabar. Kizlar benim yine bir sorunum var ve bu konuda sizden destek almak istiyorum. Eski konumu bilenler bilir, bundan yaklasik 10 gun once kiz kardesim beni arayarak size gelecegim dedi. Bende esime sormadan gel dedim. Esime durumu soyledim. Once bozulacak gibi oldu sonra tamam iyi yapmissin dedi. Esim kardesim bize geldigi ilk gunler gayet guler yuzluydu. Ama ozellikle son bir kac gundur esim artik eskisi gibi degil. Yuzu dusuk konusmuyor telefona takiliyor. Baktim ne yapiyor diye haber okuyor. Takiliyor oyle. Ablam pek konuskan biri degil konusurken insanin yuzune falan bakmaz zaten esimle pek bi samimiyetleri yoktur. Dun dayanamadim en sonunda sordum. Neden boylesin diye. Esimde kardesin daha ne kadar kalmayi dusunuyo diye sordu. Olay burda koptu zaten yuz ifaden bundan dolayi miydi dedim. Esimde bilmem farkindamisin ama 10 gunu devirdi. Bizler calisan insanlariz misafirlik dedigim calisan insanlarin evinde, 3 gun 5 gun 1 hafta olur. Gunlerdir burda isten eve gelip dinlenmek istiyorum dinlenemiyorum hastayim yatamiyorum. Bizim cocuk yapmaya calistigimizin ve cok uzun sure seni tedavi ettirdik ve tam sonuc verdi o geldi dedi. Bizde sessiz sessiz kavga ettik. Esim cok ustume gitmedi ama rahatsizligini belli etti. Ben kardesime ne diyeyim bir akil verin kizlar esim hakli mi ben mi cok abartiyorum?
adam haklı. kardeşinizi gönderin evden. hem onun yaptığı da büyük düşüncesizlik

Yav iyi de streshanım'ın konusunda niye herkes ayağa kalktı o zaman? Bu konunun ondan ne farkı var? İkisi de evli çift ve eve gelecek olan üçüncü bir kişi.
Ki adamın tepkisi sadece bu olaya da değil. Konu sahibi, ailesinden kopamamış kocaların kadın versiyonu tam olarak galiba. Aynısını adam yapsa bdv'de linç ederiz. Niye şimdi pozitif ayrımcılık yapılıyor? Tersine çevirirsek, adam kardeşinin kpss kursuna kadar ödemiş, belli bir süre finanse etmiş. Sonra görümce hanım telefon istemiş, olay çıkınca alınamamış. Sonra da eve buyurmuş, 10 gün olmuş, gideceği tarih de belli değil. Şimdi şu görümceye ne laflar sayardınız değil mi? Baldız olunca mı değişiyor işler?
Valla ben o konuda da geçici olarak evde ağırlardım demiştim
Çizgimi bozmadım o yüzden

Ben de anlamadım
Ne don ne seks sevdasıymış
10 gün gezmesen veya yapmasan ceza puanı yazılıyor sanki
Valla bu rahatım, keyfim, moralim kafasıyla kimse kimseyle görüşemez olue bu gidişle
Ben insanların evin her yerine sonra kaldırırım diye iç çamaşırı bıraktığını bir de tüm odalarda cani isteyince birbirlerinin üstüne atladiklarini falan düşünmeye başladım artik :KK70:

Bilmiyorum belki yanlış düşünen bizizdir ama bence de fatura misafire kesilmez, misafir sizin uygun olup olmadığınızı bilemez bilmek zorunda da değil, siz söyleyeceksiniz hele de gelen kardeşinizse çok rahat ablacım bu ara eşim çok yoğun, ben de çalışıyorum hiç müsait değiliz uygun olunca ilk fırsatta seni ağırlayacağım dersiniz.

Ben ev kadınıyım ama kardeşim çalışan kadın, ben gittiğimde onun kurallarına uyarım, kız sabahın körü işe gidiyor erken yatıyor, evimde sabahlayan ben onun evinde erkenden yatarım ki rahatsız olmasın ama bu nereden geliyor, iletişimin gücünden, ben ona o bana rahatça der bu ara gel veya gelme diye.

Bizde de kayınpeder bile olsa evdeki düzen değişmez, aman ne yapacağım diye zorlanmam, yemek yapmayacaksam eşime derim sen bir şeyler yap baban acıktı diye, ki çalışmıyorum etmiyorum ama bizde düzen bu, herkes her işi yapar, kayınpederim diye her gün baklava börek yiyecek hali yok yeri geldi ekmek arası da yedi:)
Mesele sadece yemek değil ki Mune hanım;

Bizim iş bazen o kadar stresli olur ki eve gittiğimde kaslarımın ağrısını hissederim ve yüzüm asık olur. Eşimle birlikte yemek yesek saat dokuzları buluyor altıda tekrar kalkmam için 11 de yatıyorum yani sadece iki saatim var yılda bir iki ay bazen rahat edebiliriz o da belli değil. Şimdi ben akşam olan iki saati misafirle geçirirsem iki hafta cidden psikolojim bozulur.
Meslek belki yaşam şeklini değiştiriyordur ben evi toplu halde bırakıp işe gitmeyi büyük mutluluk olarak görüyorum.

Bu hanımefendi ise kardeşinin tüm hayatına sponsor olmuş. Evini bırakıp kardeşine yardım etmiş. Bence adam ordan bir gıcık oldu. Hala içerde dinlenmek isteyen birini çağırıp gel kardeşimle vakit geçir demek bana çok bencilce geliyor.

Yok kardesime telefon almadim. Zaten o kardesim geldi eve. Ama ne yapacagimida sasirmis vaziyetteyik kardesime git diyemem. Uslubunca nasil soylenir bilmiyorum. Kardesim cok hassas biri. Ben bunu ima dahî etsem kusebilir.
anneniz ile konuşun , eveliliğim tehlikeye girdi. dr stres yapma diyor. çağır anne kardeşimi . ben dersem küser diyin. acilen çabuk çabuk

Yav iyi de streshanım'ın konusunda niye herkes ayağa kalktı o zaman? Bu konunun ondan ne farkı var? İkisi de evli çift ve eve gelecek olan üçüncü bir kişi.
Yalnız streshanim'ın misafir temelli gibi çünkü streshanım konusunu detaylandırırken bunu ima etti, burada misafir geçici, kalıcı denmemiş.
Diğer konudaki detayları bilmiyorum, o yüzden o konuda bir şey diyemem🤷‍♀️

Ki adamın tepkisi sadece bu olaya da değil. Konu sahibi, ailesinden kopamamış kocaların kadın versiyonu tam olarak galiba. Aynısını adam yapsa bdv'de linç ederiz. Niye şimdi pozitif ayrımcılık yapılıyor? Tersine çevirirsek, adam kardeşinin kpss kursuna kadar ödemiş, belli bir süre finanse etmiş. Sonra görümce hanım telefon istemiş, olay çıkınca alınamamış. Sonra da eve buyurmuş, 10 gün olmuş, gideceği tarih de belli değil. Şimdi şu görümceye ne laflar sayardınız değil mi? Baldız olunca mı değişiyor işler?
Kesinlikle o zaman herkes püüü yuhhh pis görümce derdi:KK48:

Bence bu aileden bezen tek grup burdaki kadınlar 😂😂
:) Ben kötü gelin olacağım galiba. Görümcemi her istediğinde 10-15 gün evimde ağırlamak istemem şahsen. Ne sevişmeyle ne donla gezmekle alakası var. Kendi evim, kendi alanım, zorunlu haller dışında evime birinin çökmesini istemem kardeşim. Hastalık olur, bir şey olur, o ayrı. Ama onun dışında benim evim otel değil.

Eşinizin de sizin de hatalarınız var, siz kardeşiniz dahi olsa gelmeye niyeti olduğunda eşinizin de fikrini almalıydınız, müsaitlik durumunuza birlikte karar verip kardeşinizi ona göre davet etmeniz gerekirdi.

Eşiniz de hatalı zira uzaktan gelen birisi 10-15 gün misafir edilebilir surat asmak ayıptır bence çünkü bu gelenin suçu değil sizin aranızdaki iletişim kopukluğundan, tamam yorgundur, hastadır kendi evinde uzanıp dinlenmek ister lakin bunu odasında yapabilir veya üslubunca kardeşinize çok yorgunum veya hastayım uzanmam lazım deyip koltukta uzanabilir.

Bazı yorumları gördüm de maksadım kötü değil ama garibime gitti çünkü tek kabahati kızkardeşinin gel demesi üzerine gidip kalan biri kapı dışarı edilmemeli bu çok ayıp bir davranış, bizim misafir ağırlama kültürümüz bu değil ki, adam eşinden ve eşinin ailesinden şikayetçiyse kendisi de boşanma davası açabilir ayrıca, ne olursa olsun kedi yavrusu abla kardeş kapı dışarı edilmez.
mune ,şimdi çalışan ve çocuk sahibi olmaya uğraşan çiftin evinde 10 gün kalınmaz. kardeşi gel demiş ki eşine danışmalıydı orda çok hatalı. Hadi geldin 2 gün kal git. 10 gün nedir. biliyorsunuz ki misafire yüzüne git denmez , kendi düşünüp gitmeli ama onu da yapmıyor.
konu sahibi düşünsün, anne babayla konuşup halledecek artık

Bnde yorumları okurken, biride ne demek desin diye bekledim gerçektende bize ne oldu.
Kardeş bu söylenmez. Erkek başka kadın başka. Görümce gelse evdeki kadın ilgilenir, k. V gelse evdeki kadın ilgilenir. Burda da evsahibi kadın kardeşiyle ilgileniyor. Erkek misafir gibi gider gelir evine. İster kendi ister eşinin tarafı olsun. Bir erkeğin surat etmesini anlayamadım. O mu yemek yapıyı, o mu arkasını topluyor.
Bence çok ayıp. Kocasına sormamış olabilir boş bulunmuş yada kardeş ya nsl desin dur bir eniştene sorayım.... Hyr dese gelmemi diyecekti, ya da 1 haftalığına mı gel diyecekti. Bir erkeğe yakışmayan davranışlar. Biz kadınlar erkek tarafına şikayette bulunabiliyrz... Çünkü bütün işleri biz yapıyoruz. Erkek çıkıp gidiyor, her anıyla biz ilgileniyoruz. İnsan kendi kardeşiyle daha rahat ister ye ister yeme, kalk hazırla ye diyebilir, ama bir görümce ye bu kdr rahat davranamaz... Burda da bu anlaşılmasın erkek taradı gelemez... Aslaaaaa. Bn burda kadınların kocanın tarafından biri gelse dedikleri için bu şekilde açıklama getirdim.
eski konuyu bilmiyosunuz sanirim .adam kardesi 4 sene boyunca resmen maasa bagkamis anne baba dururken okutmus.
ustune kardes telefon falan istiyordu. ki 27 yasinda .degil 10 gun 1 gun bile tutmam bu asalak kardesi evimde. ustelik konu sahibi kendi yazmis okumadiniz galiba adama soguk yapip konusurken yuzunw bile bakmiyormus . adam niye sabretsin ?!!?

:) Ben kötü gelin olacağım galiba. Görümcemi her istediğinde 10-15 gün evimde ağırlamak istemem şahsen. Ne sevişmeyle ne donla gezmekle alakası var. Kendi evim, kendi alanım, zorunlu haller dışında evime birinin çökmesini istemem kardeşim. Hastalık olur, bir şey olur, o ayrı. Ama onun dışında benim evim otel değil.
Her istediğinde geliyor dememiş ki konu sahibi kardeşi için
İlk kez geldi demiş
Her ay 10 gün ağırlamak ister miyim ona evet diyemem
Ama yılda bir kez iki kez 10-15 gün sevdiğim herkesi ağırlayabilirim
Bunu evime çöktüler gibi görmem yani
Nasıl baktığımızla ilgili sanırım

Yalnız streshanim'ın misafir temelli gibi çünkü streshanım konusunu detaylandırırken bunu ima etti, burada misafir geçici, kalıcı denmemiş.
Diğer konudaki detayları bilmiyorum, o yüzden o konuda bir şey diyemem🤷‍♀️
Mune hanımcığım, bu kardeşin de gideceği tarih belli değilmiş ama. 6 ay da kalabilir yani. Adam ona da tamam demek zorunda mı?
Ben görümcemi keyfi olarak 6 ay evimde ağırlamak istemem. Anası mıyım babası mı? Evlat falan edinmediysem ne işi var evimde yani?
Aileden kopmamak falan deniyor da yapışmamak da lazım. Ailesinden kopamıyorsa evlenmesin derken iyiydi adamlara. Kadın yapınca niye herkes onaylar oldu, onu anlamadım ben.

Aile bireyleri ile ilgili de azıcık rahatımız bozulsun yahu. İnsanların bu rahatım bozulacak kaygısını anlamıyorsun açıkçası. Uzun süreli, sürekli olanlar ayrı ama kardeşim gelip 10 gün kaldı diye surat asacak eş istemezdim. Neyse ki eşimle aynı düşünüyoruz bu konuda.
eski konuyu bilmiyosunuz sanirim .adam kardesi 4 sene boyunca resmen maasa bagkamis anne baba dururken okutmus.
ustune kardes telefon falan istiyordu. ki 27 yasinda .degil 10 gun 1 gun bile tutmam bu asalak kardesi evimde. ustelik konu sahibi kendi yazmis okumadiniz galiba adama soguk yapip konusurken yuzunw bile bakmiyormus . adam niye sabretsin ?!!?

Bence bu aileden bezen tek grup burdaki kadınlar 😂😂
Siz böyle yazınca siteden biri geldi aklıma, çok eskilerden biri, neredeyse her gün konu açardı, eşiyle arasında geçen diyalogları yazardı, kabaca aralarındaki ilişki insanın içine fenalık getiren türdendi diyeyim, adamı aşırı kontrol edip herkesten kıskanan biriydi üye.
Üyeler konularını okuyup verdiği cevapları görünce tabir yerindeyse sinirden saçlarını yolarlardı ama konu sahibesinin eşi durumdan memnundu ki evlilikleri öyle sürüp gitti, sonra galiba bebek bekliyordu en son:)

Ah yine gelse de konu görse herkes😌

X