Eşim Kardeşimi Evde İstemiyor

Yeni bir ailesi var, onu fark edememiş. Kocası da ailesi artık. Kabullenmesi gerekiyor yani.
Adam sorulmadan yatılı misafir davet edildiği için bozulmuş. Ama yine de gelince ağırlamış etmiş, ama bakmış ki gideceği yok, rahatsız olmuş işte. Adam evinde rahat edemeyecek mi? Haklı bence de. Kocaman bir bavul getirmiş diyor konu sahibi, demek ki uzun süre kalmayı planlıyor kardeşi. Adam buna razı olmak zorunda değil. Kendi yapmayacağım şeyleri savunamam ben burada. Ben de istemezdim, açık açık söylüyorum valla. Berbat bir gelin olacağım, söz veriyorum. :KK53:
Vallahi ben o zaman ben berbat bir abla kötü bir çocuğum hatta gelinliği bırakın .. :olamaz:

Yeni bir ailesi var, onu fark edememiş. Kocası da ailesi artık. Kabullenmesi gerekiyor yani.
Adam sorulmadan yatılı misafir davet edildiği için bozulmuş. Ama yine de gelince ağırlamış etmiş, ama bakmış ki gideceği yok, rahatsız olmuş işte. Adam evinde rahat edemeyecek mi? Haklı bence de. Kocaman bir bavul getirmiş diyor konu sahibi, demek ki uzun süre kalmayı planlıyor kardeşi. Adam buna razı olmak zorunda değil. Kendi yapmayacağım şeyleri savunamam ben burada. Ben de istemezdim, açık açık söylüyorum valla. Berbat bir gelin olacağım, söz veriyorum. :KK53:
kocasının sonsuz sabrı ve sevgisi var zannnediyor ama yok. o adam böyle giderse bir gün bıkacak ,sevse bile boşanacak

aynı sizinki gibi biz de istenmez. ailecek konuştuk bunu. kardeşlerim ve ben dedik ki bi enişte de olsa akraba da olsa aynı evde kalmak istemeyiz. rahat edemeyiz. o rahatsız biz rahatsız burnumuzdan gelir. yanlış anlamayın ama zorunlu haller dışında yatılı misafir olmayalım birbirimize dedik. daha ortada fol yok yumurta yok bunu konuştuk. ki ben misafir seven insan da değilim

Ama gidiş-dönüş tarihini bilmiyorsa burada kabahatli olan konu sahibesi, bizim üstünde durduğumuz nokta bu.
streshanim'ın konusunda da genel olarak eleştirilen ne'ydi? Gelene gelme diyememek, hayır kelimesinin lügatımızda yer almaması, o konuda emrivaki bir durum da söz konusuydu ama gelmek isteyen geleceğim der, bunu organize etmek, eşle görüşüp müsaitiz veya değiliz demek misafirin muhatap olduğu kişiye düşer.

Şimdi şöyle düşünün kardeşim beni aradı abla size geliyorum dedi, gel dedim ama başka detay bilmiyorum, bu olacak iş mi?
Kardeş geliyorum der, ablacım ne zaman geliyorsun ne kadar kalmayı planlıyorsun diye sorarsınız, şu şu tarihler der, sizde eniştenle bir konuşayım malum çalışıyoruz yoğunuz ben sana dönerim dersin.

Bizde genel olarak karşı tarafa açıklama yapma, durum anlatma eksikliği var galiba, kardeşime şu sıralar müsait değilim demek zor değil ki veya gelirsen şu kadar gün ağırlayabilirim, sonrasında başka planlarım var demek zor mu?

Karşınızdaki kardeşiniz, bu baldız da olabilir görümce de, kayınvalide kayınpeder de olabilir hatta.

Bakın size bir örnek daha vereyim bizimkiler (kayınvalide-kayınpeder) bir ara didişmişler küsmüşler, kayınpeder bize geldi kalmaya, 1 aya yakın kaldı ama görseniz çocuk gibi :)) ben artık dönmem bitti bu iş falan diyor 🤣
Telefonda eşiyle didişiyorlar vs neyse, ben artık sizle yaşayacağım dedi, eşim ne dedi peki?
Baba sana burada ev tutarız, gündüzleri yemeğe gelirsin ama herkes kendi düzenini bilmeli dedi, he sonrasında yılların aşık çifti barıştı ama küslükleri devam etseydi ev tutulacaktı.

Aileye değer veririm, ağırlarız da ama eşler misafir ağırlama da bile birlikte hareket etmeli, konuşup anlaşmalı.

Bu tip konulardaki temel sorun eşler arasında hiçbir şeyin açıkça konuşulmaması bir netliğe varılmaması, e haliyle o zaman görümce de gelir keyfi 6 ay kalır, baldız da, anne baba da.

Bilmiyorum şimdi fikrim net olarak anlaşıldı mı🤗
Anladım Mune hanımcığım. Aslında benzer şeyleri söylüyoruz. Bdv'de ailesi ve eşi arasındaki dengeyi tutturamayan adamlara hep kızarız. İşte burada da konu sahibi öyle yapıyor. Hata konu sahibinde. Şimdi eşi niye surat asmış falan diyorlar da, ben ona da kızamadım ya. Kalk git diye kovamam ben de birini, ama modum düşer işte. Gülemem, hiçbir şey olmamış gibi davranamam. Açık açık yazıyorum valla. L Limonlu Su ve diğer üyeler aile bireylerini ağırlamaktan keyif alıyorlarmış, ne güzel. Ama benim gibi yatılı misafire bayılmayanlar da var. Ben kalabalık bir ailede büyüdüm ve alımlığımı aldım. Evimi alanımı korumak isterim. Zorunlu bir durum olmadıkça çocuğum ve eşimden hariç birini evde istemem. Bu da benim hakkım ve konu sahibinin eşinin de hakkı.

Ya adam 4 sene kardesi okutmus , kpss kursuna bile göndermiş ki konu sahibinin anasi babasi hayatta . ustune konu sahibi kardesine telefon almak istiyordu telefonu eskiymis diye bide bende calisiyorum kardesime istedigimi alirim diyordu ki kocası yeter artik biraz para biriktirelim ev araba alalim derken .bide konu sahibi daha konunun basinda yazmis kardesim konusurken kocamin yuzune bakmıyor falan diye . ay adam haksiz mi simdi ? boyle insan evde istenir mi zaten 10 gun kalmis daha ne zaman gidecegi belli degil.
Ben o detayları bilmiyorum gerçekten, burada yine de kabahatli konu sahibesi, niye derseniz insan eşinin baldızı hakkındaki veya kayınbiraderi, görümcesi, anne babası hakkındaki düşüncelerini bilir, hele de bu tip olaylar yaşandıysa mutlaka bilir, kardeşiniz gelmek istiyorum dediğinde bunları göz önünde bulundurarak hareket edersiniz, eşinizle konuşursunuz kardeşim gelecekmiş ne diyelim dersiniz, kardeşinizin de karakterini biliyorsunuzdur onunla da ona göre konuşup izah edersiniz.

kocasının sonsuz sabrı ve sevgisi var zannnediyor ama yok. o adam böyle giderse bir gün bıkacak ,sevse bile boşanacak

aynı sizinki gibi biz de istenmez. ailecek konuştuk bunu. kardeşlerim ve ben dedik ki bi enişte de olsa akraba da olsa aynı evde kalmak istemeyiz. rahat edemeyiz. o rahatsız biz rahatsız burnumuzdan gelir. yanlış anlamayın ama zorunlu haller dışında yatılı misafir olmayalım birbirimize dedik. daha ortada fol yok yumurta yok bunu konuştuk. ki ben misafir seven insan da değilim
Ben de bayılmam yatılı misafire. Hastalık olur, taziye olur vs. o ayrı. Ama durduk yere de teklifsiz evime buyurulmasını istemem. Hazır olda misafir beklemiyorum sonuçta. Valla regl olmuşumdur, karnım ağrıyordur, kimseyi çekmek istemiyorumdur. Battaniye altına girip ağlamak istiyor olabilir canım. O anda görümcemi görmek istemem galiba. :KK53:
Sevdiğim bir şahıssa gelir, güzelce ağırlarım, akşam herkes evine döner. :KK25:

Anladım Mune hanımcığım. Aslında benzer şeyleri söylüyoruz. Bdv'de ailesi ve eşi arasındaki dengeyi tutturamayan adamlara hep kızarız. İşte burada da konu sahibi öyle yapıyor. Hata konu sahibinde. Şimdi eşi niye surat asmış falan diyorlar da, ben ona da kızamadım ya. Kalk git diye kovamam ben de birini, ama modum düşer işte. Gülemem, hiçbir şey olmamış gibi davranamam. Açık açık yazıyorum valla. L Limonlu Su ve diğer üyeler aile bireylerini ağırlamaktan keyif alıyorlarmış, ne güzel. Ama benim gibi yatılı misafire bayılmayanlar da var. Ben kalabalık bir ailede büyüdüm ve alımlığımı aldım. Evimi alanımı korumak isterim. Zorunlu bir durum olmadıkça çocuğum ve eşimden hariç birini evde istemem. Bu da benim hakkım ve konu sahibinin eşinin de hakkı.
Zaten sizi tanıyor biliyorlardır o yüzden herkesin evinde yatılı kalinmaz mesela bende ablamda gidip kalmam keyfi olarak çünkü eniştemin rahatsız olacağını bilirim konu sahibinde sıkıntı var zaten eşini tanıyor sonuçta ona göre davranması lazım

Herkesin huyu farklıdır, evlilik hayatları da öyle ama evet katılıyorum eşler dengeyi sağlamak zorunda, kadın da erkek de bunu yapabilmeli ve her şeyi konuşabilmeliler ve herkese karşı kesinlikle sınırlarını çizebilmeleri gerekiyor, ben kayınpederime aklımdan geçeni söylemeliyim, eşim baldızına veya anneme, yeri geldiğinde kardeşime müsait değilim diyebilmeliyim, eşim annesine temelli bizimle kalamazsın demeli.

Denmezse böyle surat asmalar oluyor, ki bu da bir çözüm değil.

Ben doğum, ölüm, hastalık, düğün, zor ve mecburi durumlar dışında haftalarca aylarca kalınmasına anlam veremiyorum. Hele ki tedavi ve çocuk durumları varsa bavul toplayıp gelmek bana tamamen absürt geliyor.

Tabi ki biz de ailemizi ağırlıyoruz, kalanımız oluyor, toplanıyoruz, vakit geçiriyoruz ama şehirdışından olsa bile bir evde haftalarca aylarca kalmıyoruz. Annemin kardeşi şehirdışından geliyor, iki gün bizde kalıyor, üç gün öbür kardeşinde kalıyor, sonra başka bir akrabaya geçiyor. Ben de durumu normal bulanları tuhaf buldumo_O Her şey tadında güzel.

Zaten sizi tanıyor biliyorlardır o yüzden herkesin evinde yatılı kalinmaz mesela bende ablamda gidip kalmam keyfi olarak çünkü eniştemin rahatsız olacağını bilirim konu sahibinde sıkıntı var zaten eşini tanıyor sonuçta ona göre davranması lazım
Daha evli değilim, hariçten gazel okuyorum Asya hanımcığım. :KK53:
Ama bekar halimle de sevmem yatılı misafiri. Şimdi de almak istemem yani. Ne bileyim ya, mesela dün eve 9'da geldim. Karnım açtı, üşendim hazırlayamadım. Kahve ve kekle tıkadım. Evimi toplamam gerekiyordu, ama canım istemedi toplamadım. Çünkü keyfime göre yaşıyorum. Ama başka biri olunca, mecbur yemek yapılacak. Karşısına oturup iki laf edilecek vs. Ben pek şeker biri de değilim. Bazen kendimi çekemiyorum valla. :deli:

Herkese merhalabar. Kizlar benim yine bir sorunum var ve bu konuda sizden destek almak istiyorum. Eski konumu bilenler bilir, bundan yaklasik 10 gun once kiz kardesim beni arayarak size gelecegim dedi. Bende esime sormadan gel dedim. Esime durumu soyledim. Once bozulacak gibi oldu sonra tamam iyi yapmissin dedi. Esim kardesim bize geldigi ilk gunler gayet guler yuzluydu. Ama ozellikle son bir kac gundur esim artik eskisi gibi degil. Yuzu dusuk konusmuyor telefona takiliyor. Baktim ne yapiyor diye haber okuyor. Takiliyor oyle. Ablam pek konuskan biri degil konusurken insanin yuzune falan bakmaz zaten esimle pek bi samimiyetleri yoktur. Dun dayanamadim en sonunda sordum. Neden boylesin diye. Esimde kardesin daha ne kadar kalmayi dusunuyo diye sordu. Olay burda koptu zaten yuz ifaden bundan dolayi miydi dedim. Esimde bilmem farkindamisin ama 10 gunu devirdi. Bizler calisan insanlariz misafirlik dedigim calisan insanlarin evinde, 3 gun 5 gun 1 hafta olur. Gunlerdir burda isten eve gelip dinlenmek istiyorum dinlenemiyorum hastayim yatamiyorum. Bizim cocuk yapmaya calistigimizin ve cok uzun sure seni tedavi ettirdik ve tam sonuc verdi o geldi dedi. Bizde sessiz sessiz kavga ettik. Esim cok ustume gitmedi ama rahatsizligini belli etti. Ben kardesime ne diyeyim bir akil verin kizlar esim hakli mi ben mi cok abartiyorum?
Eşiniz o kadar haklı ki....Haklılığı burdan uzaya yol olur o derece...

Herkesin huyu farklıdır, evlilik hayatları da öyle ama evet katılıyorum eşler dengeyi sağlamak zorunda, kadın da erkek de bunu yapabilmeli ve her şeyi konuşabilmeliler ve herkese karşı kesinlikle sınırlarını çizebilmeleri gerekiyor, ben kayınpederime aklımdan geçeni söylemeliyim, eşim baldızına veya anneme, yeri geldiğinde kardeşime müsait değilim diyebilmeliyim, eşim annesine temelli bizimle kalamazsın demeli.

Denmezse böyle surat asmalar oluyor, ki bu da bir çözüm değil.
Baksanıza daha, kardeşime bir şey diyemem. Eşim de surat asıyor, ne yapacağım diyor.
Şimdi şu durum hoş mu yani?
Kocasıyla kavga etmeyi biliyor, ama kardeşe tek laf edilemiyor. Kardeş de her nasılsa, ortamdaki gerilimden bir çıkarım yapamıyor. Ben olsam elli kere anlamıştım yani.

Önceki konunuza bakınca haksızlık yapıyorsunuz eşinize. Sevgi ve saygıyı böyle konular için tüketmeyin. Kardeşinizi de siz taniyorsunuz artık bilemedim ne dersiniz. Bunu eşinizle konuşsanız sana hak veriyorum ama nasıl soyliyeceginmi bilmiyorum diye o da bir fikir verebilir belki. Ailem benim için çok önemli tabi ki aramama kimse için ama bazı aileler gerçekten evliliğe zarar verebiliyor. İnca bir çizgi var orda ona dikkaat etmelisiniz çünkü artık siz bir aile oldunuz

Yalnız streshanim'ın misafir temelli gibi çünkü streshanım konusunu detaylandırırken bunu ima etti, burada misafir geçici, kalıcı denmemiş.
Diğer konudaki detayları bilmiyorum, o yüzden o konuda bir şey diyemem🤷‍♀️

Valla eski konulara ve konu sahibinin kardeslerinin rahatligina bakilirsa 10 gün degil 10 ay bile kalir.

Daha evli değilim, hariçten gazel okuyorum Asya hanımcığım. :KK53:
Ama bekar halimle de sevmem yatılı misafiri. Şimdi de almak istemem yani. Ne bileyim ya, mesela dün eve 9'da geldim. Karnım açtı, üşendim hazırlayamadım. Kahve ve kekle tıkadım. Evimi toplamam gerekiyordu, ama canım istemedi toplamadım. Çünkü keyfime göre yaşıyorum. Ama başka biri olunca, mecbur yemek yapılacak. Karşısına oturup iki laf edilecek vs. Ben pek şeker biri de değilim. Bazen kendimi çekemiyorum valla. :deli:
Evet biraz zorluğu oluyor bende bı kaç zamandır misafirim yok diye bazen ev dağınık kalıyor toplamiyorum misafir olunca da öyle olmuyor malesef 😁

Evet biraz zorluğu oluyor bende bı kaç zamandır misafirim yok diye bazen ev dağınık kalıyor toplamiyorum misafir olunca da öyle olmuyor malesef 😁
İşte, benim gibi rahat insanlara göre değil bu misafir işleri. :KK53:
Sabah otel kahvaltısı gibi kahvaltılar hazırlayan, sonra misafire şehir turu attıran, akşama da Michelin yıldızlı şefler gibi yemekler çıkaran becerikli ve enerjik kadınlar var tabi. Ama ben onlardan değilim. Valla sabah işe zor yetişiyorum ben.

İşte, benim gibi rahat insanlara göre değil bu misafir işleri. :KK53:
Sabah otel kahvaltısı gibi kahvaltılar hazırlayan, sonra misafire şehir turu attıran, akşama da Michelin yıldızlı şefler gibi yemekler çıkaran becerikli ve enerjik kadınlar var tabi. Ama ben onlardan değilim. Valla sabah işe zor yetişiyorum ben.
Ayol bende onlardan değilim yeri geliyor makarna yeri geliyor ekmek peynir 😁😁

X