Eşim Kardeşimi Evde İstemiyor

10 gün çok uzun bir süre değil mi ya misafirlikte kendisi akıl etmeli. Gitmiyorsa annenize söyleyin çağırsın yeter bu kadar dön diye.

Her istediğinde geliyor dememiş ki konu sahibi kardeşi için
İlk kez geldi demiş
Her ay 10 gün ağırlamak ister miyim ona evet diyemem
Ama yılda bir kez iki kez 10-15 gün sevdiğim herkesi ağırlayabilirim
Bunu evime çöktüler gibi görmem yani
Nasıl baktığımızla ilgili sanırım
Araları çok okumadım, kaçıncı gelişi falan bilemem. Ama adama sormaması da yanlış. O evde tek başına yaşamıyor sonuçta. Misafir gelecekse haberi olmalıydı adamın. Bana yapsa kocam, aferin demem yani.

Siz böyle yazınca siteden biri geldi aklıma, çok eskilerden biri, neredeyse her gün konu açardı, eşiyle arasında geçen diyalogları yazardı, kabaca aralarındaki ilişki insanın içine fenalık getiren türdendi diyeyim, adamı aşırı kontrol edip herkesten kıskanan biriydi üye.
Üyeler konularını okuyup verdiği cevapları görünce tabir yerindeyse sinirden saçlarını yolarlardı ama konu sahibesinin eşi durumdan memnundu ki evlilikleri öyle sürüp gitti, sonra galiba bebek bekliyordu en son:)

Ah yine gelse de konu görse herkes😌
Bu konuda da aynen öyle bence
Burdaki kadınlar rahatsız
Adam değil bence
O kadar rahatsız olan adam bunca zaman sineye çekmez zaten
Kimse çekmez daha doğrusu 👀

Hem kardesiniz hem ablaniz mi sizde? Anlayamadim orasini

Frekanslari tutmayan kisiler bu kadar süre misafir olmamali ya. Ne bileyim... esimin ablasi bizde kalsa konusurken yuzume bakmasa acayip rahatsiz olurdum.

Kardesiniz veya ablaniz ne icin geldi?
Gezmeye mi, is aramaya mi, evi mi terketti, baska kalacak yeri mi yok? Bu da önemli.

Haklı,zaten hatayı evinize özellikle bu dönemde eşinizin fikrini bile almadan misafir kabul ederek yapmissiniz

Eşiniz haklı. Ben bile çocuk tedavi sürecimde annemleri davet etmiyordum. Yada gelmek istediklernde nazikçe söylüyordum. Eşim asla burun kıvırmaz böyle şeylere . Ama 10 gün olunca kim olursa olsun modu düşer yani. İşten gelecek ayaklarını uzatıp dinlenecek . Ablanızın yanında yapamıyor rahat duş alamıyor rahatçana davranamıyor. Ablanızında eşiniz geldiğinde odasına çekilmesi gerekir düşünceli olması lazım onunda. Ablanıza nazikçe söyleyeceksiniz ne zaman gideceksin diye. Tavır takınırsa çocuk tedavi durumlarımız var belirli günlerde oluyor kusura bakma diceksiniz

Yalnız streshanim'ın misafir temelli gibi çünkü streshanım konusunu detaylandırırken bunu ima etti, burada misafir geçici, kalıcı denmemiş.
Diğer konudaki detayları bilmiyorum, o yüzden o konuda bir şey diyemem🤷‍♀️
Ya adam 4 sene kardesi okutmus , kpss kursuna bile göndermiş ki konu sahibinin anasi babasi hayatta . ustune konu sahibi kardesine telefon almak istiyordu telefonu eskiymis diye bide bende calisiyorum kardesime istedigimi alirim diyordu ki kocası yeter artik biraz para biriktirelim ev araba alalim derken .bide konu sahibi daha konunun basinda yazmis kardesim konusurken kocamin yuzune bakmıyor falan diye . ay adam haksiz mi simdi ? boyle insan evde istenir mi zaten 10 gun kalmis daha ne zaman gidecegi belli degil.

Ya adam 4 sene kardesi okutmus , kpss kursuna bile göndermiş ki konu sahibinin anasi babasi hayatta . ustune konu sahibi kardesine telefon almak istiyordu telefonu eskiymis diye bide bende calisiyorum kardesime istedigimi alirim diyordu ki kocası yeter artik biraz para biriktirelim ev araba alalim derken .bide konu sahibi daha konunun basinda yazmis kardesim konusurken kocamin yuzune bakmıyor falan diye . ay adam haksiz mi simdi ? boyle insan evde istenir mi zaten 10 gun kalmis daha ne zaman gidecegi belli degil.
Yahu mutlu değilse halinden boşansın adam
Eve gelen misafire surat asacağına karısına surat assın
Evdeki misafir yüzünden değil karısı yüzünden yaşanıyor çünkü her şey

+1
Evlendik diye kökümüzden mi kopacağız, ne varmış 10 gün kaldıysa demiş bizim hanımlar. Görümceleriniz buyurunca da bu kadar sevecen olur musunuz ki acaba? :KK53:
Sizi nasıl ikna edebiliriz hiç bilmiyorum da gerçekten görümcem de gelip kalıyor kardeşim de kuzenim de
Hepsiyle de iyi anlaşıyorum
İyi anlaşmadığın biri zaten evime gelip 10 gün kalmak istemez

Herkese merhalabar. Kizlar benim yine bir sorunum var ve bu konuda sizden destek almak istiyorum. Eski konumu bilenler bilir, bundan yaklasik 10 gun once kiz kardesim beni arayarak size gelecegim dedi. Bende esime sormadan gel dedim. Esime durumu soyledim. Once bozulacak gibi oldu sonra tamam iyi yapmissin dedi. Esim kardesim bize geldigi ilk gunler gayet guler yuzluydu. Ama ozellikle son bir kac gundur esim artik eskisi gibi degil. Yuzu dusuk konusmuyor telefona takiliyor. Baktim ne yapiyor diye haber okuyor. Takiliyor oyle. Ablam pek konuskan biri degil konusurken insanin yuzune falan bakmaz zaten esimle pek bi samimiyetleri yoktur. Dun dayanamadim en sonunda sordum. Neden boylesin diye. Esimde kardesin daha ne kadar kalmayi dusunuyo diye sordu. Olay burda koptu zaten yuz ifaden bundan dolayi miydi dedim. Esimde bilmem farkindamisin ama 10 gunu devirdi. Bizler calisan insanlariz misafirlik dedigim calisan insanlarin evinde, 3 gun 5 gun 1 hafta olur. Gunlerdir burda isten eve gelip dinlenmek istiyorum dinlenemiyorum hastayim yatamiyorum. Bizim cocuk yapmaya calistigimizin ve cok uzun sure seni tedavi ettirdik ve tam sonuc verdi o geldi dedi. Bizde sessiz sessiz kavga ettik. Esim cok ustume gitmedi ama rahatsizligini belli etti. Ben kardesime ne diyeyim bir akil verin kizlar esim hakli mi ben mi cok abartiyorum?
Ailenin misafir gelmesi çok doğal. Ama artik evlisiniz. Bu gibi kararlarda karşilikli olarak konuşmalisiniz. Çocuk deneyimleri zamani evde birinin olmasi aşiri sinir bozucu bu arada. Kendimden biliyorum. Insan ihtirasini bile basdiriyor aman ses gitmesin, aman gece banyo yaparken biri birşey anlamasim. O yuzden siz de anlayişli olun. Tabi ablaya da nezaman gidiceksin diye sorulmaz. Konuyu getir zor bela. Sor en azindan. Ablan anlamiyor annenlerde mi anlamiyor durumu

Mune hanımcığım, bu kardeşin de gideceği tarih belli değilmiş ama. 6 ay da kalabilir yani. Adam ona da tamam demek zorunda mı?
Ben görümcemi keyfi olarak 6 ay evimde ağırlamak istemem. Anası mıyım babası mı? Evlat falan edinmediysem ne işi var evimde yani?
Aileden kopmamak falan deniyor da yapışmamak da lazım. Ailesinden kopamıyorsa evlenmesin derken iyiydi adamlara. Kadın yapınca niye herkes onaylar oldu, onu anlamadım ben.
aynen öyle
burda da konu sahibi kendine ait bir evi olduğunu, sınırları olması gerektiğinin farkına varamamış.
kocası yarın aileni bırakamıyorsan ben gidiyorum sen ailenle kal diyebilir. adam bıkacak birgün

eski konuyu bilmiyosunuz sanirim .adam kardesi 4 sene boyunca resmen maasa bagkamis anne baba dururken okutmus.
ustune kardes telefon falan istiyordu. ki 27 yasinda .degil 10 gun 1 gun bile tutmam bu asalak kardesi evimde. ustelik konu sahibi kendi yazmis okumadiniz galiba adama soguk yapip konusurken yuzunw bile bakmiyormus . adam niye sabretsin ?!!?
Eski konuyu biliyorum, o konu olmasa bile buradaki kardeşinin sizin evinizde on gün ne işi var yorumları değişmeyecekti. Başta eski konu bilinmeden de dediğim yorumlar yapılmış nitekim.

Yahu mutlu değilse halinden boşansın adam
Eve gelen misafire surat asacağına karısına surat assın
Evdeki misafir yüzünden değil karısı yüzünden yaşanıyor çünkü her şey
adam zaten artik isyan ediyor ve izin vermiyor .yoksa 4 sene okutmus konu zaten yavas yavas oraya gidiyor .adam artik alttan almamaya baslamis .hepsini gectim kinu sahibi kendi yazmis kardesim kocamın suratina bakmiyor diye. sen evinde suratina bakmayan misafiri ister misin ? adamda istemiyor zaten artik akli basina gelmis .konu sahibide bisey diyemiyor artik kocasina cunku oda durumun farkinda adam bosayacak boyke giderse. oyuzden mesajlarda kardesime soylemek istiyorum nasil soyleyeyim demis . enisteye helal olsun telefinuda aldirtmamis kardesine zaten .adam uyandi artik 🤣

+1
Evlendik diye kökümüzden mi kopacağız, ne varmış 10 gün kaldıysa demiş bizim hanımlar. Görümceleriniz buyurunca da bu kadar sevecen olur musunuz ki acaba? :KK53:
Görümcem yok ama anneannesi köyde kalıyor yaşlı havalar soğuk olunca gel bizde kal diyorum gelip kalıyor iki hafta falan ara sıra kaynım gelirdi

Mune hanımcığım, bu kardeşin de gideceği tarih belli değilmiş ama. 6 ay da kalabilir yani. Adam ona da tamam demek zorunda mı?
Ben görümcemi keyfi olarak 6 ay evimde ağırlamak istemem. Anası mıyım babası mı? Evlat falan edinmediysem ne işi var evimde yani?
Aileden kopmamak falan deniyor da yapışmamak da lazım. Ailesinden kopamıyorsa evlenmesin derken iyiydi adamlara. Kadın yapınca niye herkes onaylar oldu, onu anlamadım ben.
Ama gidiş-dönüş tarihini bilmiyorsa burada kabahatli olan konu sahibesi, bizim üstünde durduğumuz nokta bu.
streshanim'ın konusunda da genel olarak eleştirilen ne'ydi? Gelene gelme diyememek, hayır kelimesinin lügatımızda yer almaması, o konuda emrivaki bir durum da söz konusuydu ama gelmek isteyen geleceğim der, bunu organize etmek, eşle görüşüp müsaitiz veya değiliz demek misafirin muhatap olduğu kişiye düşer.

Şimdi şöyle düşünün kardeşim beni aradı abla size geliyorum dedi, gel dedim ama başka detay bilmiyorum, bu olacak iş mi?
Kardeş geliyorum der, ablacım ne zaman geliyorsun ne kadar kalmayı planlıyorsun diye sorarsınız, şu şu tarihler der, sizde eniştenle bir konuşayım malum çalışıyoruz yoğunuz ben sana dönerim dersin.

Bizde genel olarak karşı tarafa açıklama yapma, durum anlatma eksikliği var galiba, kardeşime şu sıralar müsait değilim demek zor değil ki veya gelirsen şu kadar gün ağırlayabilirim, sonrasında başka planlarım var demek zor mu?

Karşınızdaki kardeşiniz, bu baldız da olabilir görümce de, kayınvalide kayınpeder de olabilir hatta.

Bakın size bir örnek daha vereyim bizimkiler (kayınvalide-kayınpeder) bir ara didişmişler küsmüşler, kayınpeder bize geldi kalmaya, 1 aya yakın kaldı ama görseniz çocuk gibi :)) ben artık dönmem bitti bu iş falan diyor 🤣
Telefonda eşiyle didişiyorlar vs neyse, ben artık sizle yaşayacağım dedi, eşim ne dedi peki?
Baba sana burada ev tutarız, gündüzleri yemeğe gelirsin ama herkes kendi düzenini bilmeli dedi, he sonrasında yılların aşık çifti barıştı ama küslükleri devam etseydi ev tutulacaktı.

Aileye değer veririm, ağırlarız da ama eşler misafir ağırlama da bile birlikte hareket etmeli, konuşup anlaşmalı.

Bu tip konulardaki temel sorun eşler arasında hiçbir şeyin açıkça konuşulmaması bir netliğe varılmaması, e haliyle o zaman görümce de gelir keyfi 6 ay kalır, baldız da, anne baba da.

Bilmiyorum şimdi fikrim net olarak anlaşıldı mı🤗

aynen öyle
burda da konu sahibi kendine ait bir evi olduğunu, sınırları olması gerektiğinin farkına varamamış.
kocası yarın aileni bırakamıyorsan ben gidiyorum sen ailenle kal diyebilir. adam bıkacak birgün
Yeni bir ailesi var, onu fark edememiş. Kocası da ailesi artık. Kabullenmesi gerekiyor yani.
Adam sorulmadan yatılı misafir davet edildiği için bozulmuş. Ama yine de gelince ağırlamış etmiş, ama bakmış ki gideceği yok, rahatsız olmuş işte. Adam evinde rahat edemeyecek mi? Haklı bence de. Kocaman bir bavul getirmiş diyor konu sahibi, demek ki uzun süre kalmayı planlıyor kardeşi. Adam buna razı olmak zorunda değil. Kendi yapmayacağım şeyleri savunamam ben burada. Ben de istemezdim, açık açık söylüyorum valla. Berbat bir gelin olacağım, söz veriyorum. :KK53:

X