• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim hiçbir konuda para harcamak istemiyor

Kendi çocuğu için bile vermiyor ki görümceye versin . Zaten görümce cesaret edip senin paran var diyemez. Çünkü benim param var demiyor
Böyle düşündüğünüz bir adamla evli kalıp, üstüne tüp bebekle çocuk yapmayı düşünmek, eşiniz kadar anormal kusura bakmayın.

tamam işte onu diyorum bu kadar kötü bir adamı neden baba yapmaya çalışıyorsunuz?
düz kötülük çünkü bu yaptığı kardeşini geçtim size kötülük.
iyi bir baba olmayacak üzülmeyecekmisiniz çocuğunuz için?
Benim babam yok gibiydi. Babası olmamak yada ilgisiz babaya sahip olmak nasıl bir şey bilmiyorum. Çocuğum olursa kaygilandigim çok şey var ama baba bunlardan biri değil. Babası olmayıp şöyle çile çektim böyle babasız büyüdüm diyenleri de hiç anlayamam. Çünkü hiç düşünmedim. Doğuştan kör olan biri renklerin özlemini duymaz ya benimki de o hesap. Babası olanlara özenmedim çok doğal bir şeydi babasız olmak. Ben açıkçası bu konuda empati yapamıyorum. Gerekli bir şeymiş olmasa yada gerektiği gibi babalık yapmasa acı çekermiş gibi gelmiyor.

Önceki konuda o kadar sizi suçlayan mesaj oldu insan demez mi eşimin durumu da bu, birikimi vardır diye.
Kocam bana trip attı, vicdan yaptım diyordunuz şaka gibi.
Olayları algılamada sorun yaşıyor gibisiniz.
Gerçekten ya diğer konuda hiç böyle bişey yazmadı ikiye ayrıldı polemikler banlananlar oldu

Parayı pulu ultra düzey cimriliği geçtim de iki tarafında isteği olmadan neden çocuk yapıyorsunuz. Bugün ben 1 tane tüp bebek karşılarım sen istiyorsun çocuğu diyen daha sonra düzgün babalık yapar mı çocuğa?
istiyor para vermemek için öyle diyor.ilk denemede verdi. tutmayinca zaten olmaz o zaman o versin kafasına geldi

ikimizin de evlenmeden önce biriktirdiği parası evleri var. Evlendikten sonraki tüm gelirimiz ortak ama evlenmeden önce sahip olduğu hiçbir şeye dokunmak istemiyor. Kayinvalidem eşimin en az 500 bin lirası olduğunu söyledi ama benim böyle bir paradan haberim yok. Annesine de kızdı söyledi diye.
Evi kiraya vermiş bana 1500 liradan verdiğini söylemişti eski kiracı diye. Ama sakladığı kontratı buldum. iki ay önce 6 bin liradan vermiş yeni bir kiracıya.
Eve alışveriş yapmıyor. Tüp bebek için çok denemeye ihtiyacım var. Sadece bir denemeye para veririm başka vermem çocuk isteyen sensin diyor. Şaşırdım kaldım. Kendisine üst baş almaz yemez .tatile cikmak istesem senin kenardaki parayı harcayalim diyor.
Benimle ilgilidir asla kötü davranmaz ailesine karşı hep yanımda olur hastalansam başımdan ayrilmaz ama neden kenarda para tutar anlamıyorum. Tüp bebek için kanlı gözyaşı döküyorum yine de vermezmiş başarısız olursa
Bu adam için birde çocuk mu yapacaksın sana değer vermiyor
Eğer illa ki anne olmak istiyorsan git sperm bankasından ol daha iyi
İnan bana değmez ömrünü heba ettiğinle kalırsın
Cimri erkek çekilmez, napacakmış o parayı mezarına mı götürecekmiş

Önceki konuda o kadar sizi suçlayan mesaj oldu insan demez mi eşimin durumu da bu, birikimi vardır diye.
Kocam bana trip attı, vicdan yaptım diyordunuz şaka gibi.
Olayları algılamada sorun yaşıyor gibisiniz.
Kardeşlerim de böyle söylüyor. Sağlıklı değerlendiremiyorsun bazı şeyler senin anlattığın gibi değil diye. Örtüşmüyor diyorlar.

Ev var , arsa var ,ürün var , kenarda birikmiş para var ama tatil yok, özel hastane yok, birden fazla tüp bebek denemek yok, alışveriş gezme tozma yok, aileye yardım bile yok. Kirayı duyduğunuz anda sizden para kaçırdığı için tüp bebeği askıya almanız lazımdı zaten. Bu adam değişmez, size daha da kötüsü evladınıza hayatı cehenneme çevirir. Bir bebeğin ne kadar masrafı var biliyor musunuz? En basitinden sütünüz gelmezse mama parasını gördüğünde bu adam çocuğum falan demez sen istedin senin çocuğun der. Niye bu psikolojik şiddet ile yaşamaya devam ediyorsunuz? Hastayken başınızda bekliyormuş, daha kötü olupta hastaneye gitmeyin ilaca para vermeyin diyedir o.

Benim babam yok gibiydi. Babası olmamak yada ilgisiz babaya sahip olmak nasıl bir şey bilmiyorum. Çocuğum olursa kaygilandigim çok şey var ama baba bunlardan biri değil. Babası olmayıp şöyle çile çektim böyle babasız büyüdüm diyenleri de hiç anlayamam. Çünkü hiç düşünmedim. Doğuştan kör olan biri renklerin özlemini duymaz ya benimki de o hesap. Babası olanlara özenmedim çok doğal bir şeydi babasız olmak. Ben açıkçası bu konuda empati yapamıyorum. Gerekli bir şeymiş olmasa yada gerektiği gibi babalık yapmasa acı çekermiş gibi gelmiyor.
Çocuğunuz sizden doğdu diye size benzemeyecek. Siz size lutfedilen kadarı ile yetinmişsiniz hep, size verilmeyenlerde gözünüz kalmamış. Size şeker vermeyi kesseler onun bile tadını unutursunuz. Ama sizden doğan da böyle olacak diye bir şey yok.

ikimizin de evlenmeden önce biriktirdiği parası evleri var. Evlendikten sonraki tüm gelirimiz ortak ama evlenmeden önce sahip olduğu hiçbir şeye dokunmak istemiyor. Kayinvalidem eşimin en az 500 bin lirası olduğunu söyledi ama benim böyle bir paradan haberim yok. Annesine de kızdı söyledi diye.
Evi kiraya vermiş bana 1500 liradan verdiğini söylemişti eski kiracı diye. Ama sakladığı kontratı buldum. iki ay önce 6 bin liradan vermiş yeni bir kiracıya.
Eve alışveriş yapmıyor. Tüp bebek için çok denemeye ihtiyacım var. Sadece bir denemeye para veririm başka vermem çocuk isteyen sensin diyor. Şaşırdım kaldım. Kendisine üst baş almaz yemez .tatile cikmak istesem senin kenardaki parayı harcayalim diyor.
Benimle ilgilidir asla kötü davranmaz ailesine karşı hep yanımda olur hastalansam başımdan ayrilmaz ama neden kenarda para tutar anlamıyorum. Tüp bebek için kanlı gözyaşı döküyorum yine de vermezmiş başarısız olursa
Aman tüp bebeği ihmal etmeyin, çok lazım böyle bir evliliğe çocuk!

aynı şey değil.
bakın burada kardeş konuları açıldı sıklıkla 2.çocuk için kardeşi olsun mu olmasın mı tek çocuk olsa minvalinde bende aynı sizin gibi düşünüyorum mesela kardeş konusunda insan bilmediği bir duyguyu aramaz eksikliğini hissetmez. tek çocuğum ben çocukluğum boyunca hiç kardeşim olsaydı keşke demedim eksikliğini hissettmedim. ancak baba zaten olan birşey varken yok olması evlat olarak sevilmemek yediğinizden içtiğinizden eğitim masrafınızdan vs vs kısılması hele de imkan varken bunlardan sakınılması hoş olmaz.
ama boşanırım çocuğumu maddi zorbalığa maruz bırakmam diyorsanız bilemem. yalnız siz şu an sağlıklı düşünemiyorsunuz kendinize biraz zaman tanıyıp öyle kararlar almanız daha iyi.

Siz baba özlemi cekmediniz diye çocuğunuzun çekmeyeceginin garantisi var mı? Dün akşam oğlumu acile götürdüm; ' baba lütfen hemen buraya gel, babamı istiyorum' diye hüngür hüngür ağladı ki, bu çocuk 4.5 yaşında.( Ailemin yanındayım, dedesi ile birlikte götürdük). Demem o ki anne baba figürü çocuklar için düşündüğünüzden daha önemli.

Çocuğu onun için değil kendim için istiyorum. Çocuğu sevse yeter

Benim babamda cocukken öldü. Hic cile cekmedim, maddi problemim olmadi, hatta yasasaydi belki daha dusuk standartlarla buyuyecektim. Ama Babam yasasaydi da haftasonlari baliga gitmeye, ucurtma ucurmaya, her akşam yatakta boğuşmaya devam etseydik. Siz ozenmediniz diye cocukta ozenmeyecek mi? Ben ilahi mesajlara inaniyorum ya belki bu yuzden bu evlilik birligi icinde cocugunuz olmuyordur. Kusura bakmayin ama cok bencilsiniz, kari koca ikinizde

Benim babamda cocukken öldü. Hic cile cekmedim, maddi problemim olmadi, hatta yasasaydi belki daha dusuk standartlarla buyuyecektim. Ama Babam yasasaydi da haftasonlari baliga gitmeye, ucurtma ucurmaya, her akşam yatakta boğuşmaya devam etseydik. Siz ozenmediniz diye cocukta ozenmeyecek mi? Ben ilahi mesajlara inaniyorum ya belki bu yuzden bu evlilik birligi icinde cocugunuz olmuyordur. Kusura bakmayin ama cok bencilsiniz, kari koca ikinizde
Tüm o saydiklarinizi dayimla amcalarimla dedemle yaptım. Dedem yemeğe gezmeye götürürdü. Dayimla kamp yapardık okulumla ilgili ne mesele olsa koşardı. Harcligimi eksik etmezdi. Amcam bisiklet kullanmayi okumayı öğretti. Tren seviyorum diye kusetli tren yolculuğu bile yapmıştı. Benimle oynardı. Babaya gerek yok.

Tüm o saydiklarinizi dayimla amcalarimla dedemle yaptım. Dedem yemeğe gezmeye götürürdü. Dayimla kamp yapardık okulumla ilgili ne mesele olsa koşardı. Harcligimi eksik etmezdi. Amcam bisiklet kullanmayi okumayı öğretti. Tren seviyorum diye kusetli tren yolculuğu bile yapmıştı. Benimle oynardı. Babaya gerek yok.
Sizin kiminiz var şimdi bebenize bunları yapacak? Ya da yapacaklarının garantisi var mı? Hep sen doğur biz bakarız diyorlar da, çocuk doğunca meydanda olmuyor onlar. İnanmayın yani.

Bende devamını dedemle getirdim. Demek istedigim o degil. Size gore gerek yok, ben ozlemini cektim. Cocugunuzun ne hissedecegi hakkinda hüküm veremezsiniz.

Babası olan çocuğa kimse bunları yapmaz. Günümüz şartlarında ne vakit var ne maddiyat yeterli. İnsanlar kendi çocuğuna zor bakiyo bi de ilgisiz baba çocuğuyla kimse ilgilenmez. Yaparken dusunseymis derler. Yanlış düşünüyosunuz bu konuda eşinizden emin olmadan çocuk yapmamalısınız.

Back