• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim her sorunda eski bi olay yüzünden beni evden kovuyor

Sizi kovan dahası döven adamın yanına dönmekle büyük hata etmişsiniz. O 1 aylık karıma yazık ettim diye düşünmemiş siz 1 aylık evliliğe yazık oldu diye neden düşündünüz? Evlilik 2 kişiliktir.

6 aylık evliyim 2 yıl görüştük sonra evlendik. Daha birinci ayda beni darp edip babanın evine git dedi ki ben de çalısan biriyim yıllardır kendi evimde kalıyorm. Bu çok agır geldi işk gitmedim ancak adamda en ufak pişmanlık yok. Anneme anlattm gel hemen dedi. Olayı onlar da öğrenince iş büyüdü ailem eşimle kavga etti mahkemelik oldular. Sonra bir aylık evlilik yazık olmasın diyerek barıstık ancak her sorunda ailen sunu yaptı deyip küfür edip defol diyor. Artık dayanamıyorum sizce ne yapmalıyım?
Böyle bir adamla emin ol hayatın geçmez. Aileni da kaybedersin bununla devam edersen çocuk olmadan hatandan dön kadına nasil davranmasını bilmeyen bir erkekle bir ömür geçmez. Hele ki bir kadını kimse evinden kovamaz kesinlikle kabul edip oturuyorsan suç sendedir

Kusura bakmayın ama size zerre acımadım. Tek acıdığım aileniz, Allah bilir aileniz size bir fiske bile vurmamıştır. Ama elin adamının ailenizi ve sizi hiçe sayması umrunuzda değil gerekçe ne yuvam dağılmasın, ben ortada bir yuva göremedim. Benim gördüğüm bir kadını psikolojik, fiziksel ve büyük ihtimalle ekonomik sömüren bir adam ve her türlü eziyete katlanan bir kadın sadece. Eğer eşiniz size sözlü fiziksel şiddet uygularsa gidin şikayet edin, uzaklaştırma alırsınız gözünüzde büyüttüğünüz ev arama derdinden kurtulursunuz.

6 aylık evliyim 2 yıl görüştük sonra evlendik. Daha birinci ayda beni darp edip babanın evine git dedi ki ben de çalısan biriyim yıllardır kendi evimde kalıyorm. Bu çok agır geldi işk gitmedim ancak adamda en ufak pişmanlık yok. Anneme anlattm gel hemen dedi. Olayı onlar da öğrenince iş büyüdü ailem eşimle kavga etti mahkemelik oldular. Sonra bir aylık evlilik yazık olmasın diyerek barıstık ancak her sorunda ailen sunu yaptı deyip küfür edip defol diyor. Artık dayanamıyorum sizce ne yapmalıyım?
ailen arkanda ve seni kovan adamlamısın bence yanlıs yapıyosun

Siz olsanız ne tepki verirsiniz?

Farzedin kızınız olmuş; yetiştirmiş iş güç sahibi yapmış, yuvasını kurmuşsunuz. Bir aylık evlilikte eşinden dayak yiyor. Siz tepkinizi gösterince de mahkemelik oluyorsunuz ama bu hikayedeki tek suçlu olan hanzo damadınız bunun faturasını bile kızınıza kesiyor. Üstelik evden kovuyor. Sahi, ne yapardınız?
işte yeni nesil babalar böyle degil de eski kafalı babalar herkeste kavga olur vs demisse cünkü bilerek neden yolladın kızını derler adama damat tabi laf sokar aslında kızın otoritesini sarsmıslar yarın en kücük lafta sen banana gittin baban bile geri yolladı dicek aileler berbat sahip cıkan aile yok nerdeyse

İlk dönmemi onlar istedi
yaaa ben yazdım ,iste aileler cok boktan benimkide dahil elin adamına böyle yüz verilio isye yarın kocan en ufak bi lafta dicek ben seni kapıya attım baban gene bana yolladı dicek ve bu lafı duydugunda ailendede bin kere nefret ediceksin madem calıısyosun fırsatın var tart et ailende seni kısıtlıyosa 1.1 ev tut masaaın nasıl bilmiyorum ama altınlarını al evde tutma erkeklerede inanma hepsi menfaat senden ayrılsa islerini kim yapıcak eminım hem calıısıp hemde dört dörtluk ev kadını oluyosundur

1 aya, ve milletin lafina bakmayacaksiniz, ayrilin bu adamdan yoksa daha cok cekersiniz,

Yazık olmaması için sizce kaç ay ,kaç yıl geçmesi gerekiyor mesela ? O kadar çok ama- nız var ki ,siz boşanmazsınız. Ama millet ne der , ama emeklere yazık, ama ev bulmak zor geliyor ... Elalem olarak 1 ayda boşanana laf söylemem ama sizin gibi işi- aile desteği varken dayak yiyip oturana söylerim. Bari mükemmelliyetçiliği bir kenara bırakın da mükemmel aile olcaz diye çocuk yapmayin ! Yazık etmeyin kendinize , bu anlattıklarınızı yaşayan elalem değil, siz bu kadar imkana rağmen ama diyorsunuz ya şaşırdım,

Ya gitmeyeceksin yada gittiysen geri dönmeyeceksin... sonuç böyle oluyor malasef ..

işte yeni nesil babalar böyle degil de eski kafalı babalar herkeste kavga olur vs demisse cünkü bilerek neden yolladın kızını derler adama damat tabi laf sokar aslında kızın otoritesini sarsmıslar yarın en kücük lafta sen banana gittin baban bile geri yolladı dicek aileler berbat sahip cıkan aile yok nerdeyse
Eski kafa yeni kafadan da ziyade merhametle ilgili.. Kimine göre elalem, evlatlarından daha önemli oluyor. Allah vicdan, merhamet versin. Ne denir ki...

Kusura bakmayın ama size zerre acımadım. Tek acıdığım aileniz, Allah bilir aileniz size bir fiske bile vurmamıştır. Ama elin adamının ailenizi ve sizi hiçe sayması umrunuzda değil gerekçe ne yuvam dağılmasın, ben ortada bir yuva göremedim. Benim gördüğüm bir kadını psikolojik, fiziksel ve büyük ihtimalle ekonomik sömüren bir adam ve her türlü eziyete katlanan bir kadın sadece. Eğer eşiniz size sözlü fiziksel şiddet uygularsa gidin şikayet edin, uzaklaştırma alırsınız gözünüzde büyüttüğünüz ev arama derdinden kurtulursunuz.
Şu aşamada şikayetçi olacagımı bildiğinden kendi kendini dövüyor ama bana dokunmuyor

Esini bu kadar hirslandiran ne peki. Kendini dövüyormuş. Bendee cok kendimi dövdüm esimi parcalamayim diye. Hos parcaladigim bile oldu da. Ailenin hicbisey demedigine yapmadığına emin misin? Genelde bu islerde susan, ailesine laf kondurmayan,en büyük kötülüğü yapmis oluyor. Karısına/ kocasına. Ben eşinin seni darp etmesi harici yuzde 100 haksiz oldugunu düşünmedim aile konusunda.

Daha nesini soruyorsun bu evliliğin anlayamadım?Kalmak için bir sebebin mi var biz mi anlamadık?

Elalemi boşverin hani 20 30 yıldır evliyiz o kadar emek verdik deseniz anlariz ama 1 ay. Yol yakınken ayrıl kurtar kendini. Bak çocuk da yokmus.

Siz olsanız ne tepki verirsiniz?

Farzedin kızınız olmuş; yetiştirmiş iş güç sahibi yapmış, yuvasını kurmuşsunuz. Bir aylık evlilikte eşinden dayak yiyor. Siz tepkinizi gösterince de mahkemelik oluyorsunuz ama bu hikayedeki tek suçlu olan hanzo damadınız bunun faturasını bile kızınıza kesiyor. Üstelik evden kovuyor. Sahi, ne yapardınız?
Yanlışınız var. Hikayedeki tek suçlu "o hanzo" değil.

Sizsiniz.

O eve döndüğünüz icin hikayedeki "EN" suçlu kişi sizsiniz.

Hanzonun notu zaten belli. O bizim konumuz değil.

Bazen kendimi düşünüyorum. Bir kızla evlensem, kız ezilse büzülse, boşanmamak için çırpınsa,dayağı da sindirse.... ben de kudururum vallahi.

Çünkü insan tabiatı itibarıyle " iktidar" eline geçince merhamet duygusunu hızla kaybetmeye başlıyor. Bu bilhassa erkekler için böyle.

Geçenlerde annem ahırdaki öküzden özür dilemişti. Karısını döven bi adam için "öküz" demiş. Sonra içine sinmemiş. "Öküzler özür dilerim" dedi.

Ben de aynı haleti ruhiye içindeyim şu an. Öküzler ve hanzolar. Özür dilerim.

Back