- 24 Aralık 2014
- 5.048
- 6.792
- 398
Ben de bu çocuğum ölürse diye çok çocuk istemeyi anlamıyorum.
Çocuk kaybı yaşadıktan sonra kaç çocuğunun olması önemli değil. Acısı yine aynı olacak. Yine aynı şeyleri hissedeceksin. Yani aman bu öldü ama iki tane dana var boşver demeyecek onu yaşayan anne:
Allah evlat acısı vermesin kimseye de kardeş diğerinin ikamesi değil neticede.
Tabii ki bu öldü iki daha var demeyeceksin ama onunla teselli bulacaksın.
Allah kimseyi evladıyla sınamasınBana bu çok tuhaf geliyor kusura bakmayın.
Gerçekten çok tuhaf bir cümle.
Teselli olduğunu da sanmıyorum ayrıca.
Aynı şeyleri yaşarken sadece çocukları için ayakta kalmaya çalışıyorlar. Yani yaşadığı acı değişmediği gibi daha çok kendini yoruyor üzüyor o anneler.
Çalışan kadınların neredeyse hepsi veriyor.ben hastanede çalışıyorum devlet okuluna gönderen yok.varsa da duyulmayacak kadar az demek ki.vallq bu kadar parayı nasıl veriyorlar ben de hiç anlamıyorum.aldıkları 50 bin maaş.Çünkı herkes özel okul ya da ortalama üzeri hayat sunma derdınde degıl.
Şuan ülkede kaç kısı çocuğunu özel okula veriyor kı?
Kalbur üstü bır grup verır ancak.
Benım bulunduğum yerde veren yok.Çalışan kadınların neredeyse hepsi veriyor.ben hastanede çalışıyorum devlet okuluna gönderen yok.varsa da duyulmayacak kadar az demek ki.vallq bu kadar parayı nasıl veriyorlar ben de hiç anlamıyorum.aldıkları 50 bin maaş.
Okutuyorlar valla.ben hastanede çalışıyor.devlet okuluna gönderen bir kişi bile duymadım.karı koca memur.aldıkları 50, 60 bin para nasıl oluyor ben de anlamıyorum valla.Sızın dediğiniz o fıyatı kac kısı verebilir asgarı ücretlinin fazla olduğu bır ulkede.
Genelde erken yaşta evlenen kızlar da bu grupla evlı oluyor .
Kı memur kesımı de bu fiyatlara çocuk okutamaz.
Bızım okulfa kaçtane ogretmen var çocuğunu özele veren ıkı kişiyi geçmiyor.
Birbirlerinden etkileniyorlar burada demek ki.Benım bulunduğum yerde veren yok.
Parası olmayanı gectım olan da vermıyor..
Hatta bır tanesi verdı ertesi yıl gerı aldı boşa para verdim dedı.
Yabancı dıl ıcın vermişti çocuğu da istememiş ogrenmek gerı aldı.
Hatta ek gelırı olan birçok ogretmen var okulumda onlar bıle vermıyor.
O yüzden asgarı calısanı fazla olan ülkede bır çoğunun derdi özel okuldan ziyade karın doyurmak barınmak vs.
Bu insanlar çocuk dogururken de bunu hesaplamıyor.
Ben bunu söyledım.
Özel okula yıllık 300 500 arası dertlenen üye gıbı yaşamıyor ülkenin çoğu.
O bır tane ile kalırken dıgerı bunu düşünmüyor.
Ek gelirlerı vardır kendınden kısarlar.Okutuyorlar valla.ben hastanede çalışıyor.devlet okuluna gönderen bir kişi bile duymadım.karı koca memur.aldıkları 50, 60 bin para nasıl oluyor ben de anlamıyorum valla.
Kızımın yks süreci mecburen vermek zorundayım.Ek gelirlerı vardır kendınden kısarlar.
Benim ablamda okutuyor mesela.
Tek maaşla sayılır.. Yıllık 300 bın veriyor.
Ama kendı hayatı perişan durumda.
Vermek isteyen kısıp bırseylerden veriyor.Kızımın yks süreci mecburen vermek zorundayım.
dedigim gibi 1,5 yıllık bir süreç için 300 bin civarı bir ücret ve sadece bu da degil aldırdıgım ek dersler de var.
Kızım sınavlı anadolu liselerinden birisine gidiyor mevcutları 37 kişi oldu.
Bu paralar çılgın paralar ama elden bir şey gelmiyor
Özel okula hiç vermedim ama veremezdim de.
Maalesef okulumuz kurs konusunda yetersiz.Vermek isteyen kısıp bırseylerden veriyor.
Toplumda tek tip insan yok.
Ben şuan fen lisesinde çalısıyorum ve burada onıkılerden dersaneye gıden üç öğrencım var.
Diğerleri okul kursundan takvıye alıyor.
Bızım burada kurslar verimli bırde pansiyonlu okul.Maalesef okulumuz kurs konusunda yetersiz.
Keşke vermiş olsalar.
Müdür beyi önceki senelerde okul kursu için velilerden çok üzen olunca daha da açmamış, açmayı da düşünmüyormuş.
El mahkum vermek zorunda kaldım.
Ama okul kendi dershane sistemini oluştursaydı 50 bin gibi bir ücret alacaklardı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?