Eşim henüz 2 ci çocuğu istemiyor

Esiniz cocukla ilgilenmek istemediginde ona surat yapmayacaksanız prezervatifi delip zorla hamile kalın o zaman...Şaka yapiyorum sakın istemedigi bir durumun icine itmeyin eşinizi

Tabii ki bu öldü iki daha var demeyeceksin ama onunla teselli bulacaksın.

Allah kimseyi evladıyla sınamasın isteyen de dilediği kadar çocuk sahibi olsun inşallah ama bir evladın kaybı hayattaki diğer evladın travması olabiliyor, anne baba kaybettikleri evladın acısıyla yanıp kavrulurken diğer çocuklarının da psikolojisi bozulabiliyor.

Kardeşim vefat ettiğinde 9 yaşındaydım, kendi yaşadıklarımı anlatmayacağım lakin şunu bilmelisiniz ki teselli eden çocuk olmak da zor, ben uzun süre kendime gelemedim kardeşim yerine ben ölseydim diye uyandığım kabuslarım oldu, başka bir yakınımızın da çocuğu vefat etti uzun süre psikolojik tedavi gördükten sonra teselli olur denildiği için hamile kaldı bir kızı oldu, annesinin evlat kaybetme korkusu yüzünden o kız reşit olana kadar arkadaşlarıyla bile sosyalleşemedi çünkü annesi mikrop kapar hasta olur, gözüne kirpik batar, kedi tırmalar köpek havlar gibi gerekçelerle kızı fanusta büyütür gibi büyüttü, annesinin korkuları ağır baskılara neden olduğundan kız depresyona girdi intiharın eşiğine geldi.

Konu sahibi size gelince çocuk sahibi olmak beraber karar verilmesi gereken bir konudur, eşiniz şu an hazır değilse 2. çocuk planını ertelemelisiniz, eşinizin maddi imkanları bir yana manevi olarak hazır olmaması hem sizi hem doğacak bebeği zorlar.

Çünkı herkes özel okul ya da ortalama üzeri hayat sunma derdınde degıl.
Şuan ülkede kaç kısı çocuğunu özel okula veriyor kı?
Kalbur üstü bır grup verır ancak.
Çalışan kadınların neredeyse hepsi veriyor.ben hastanede çalışıyorum devlet okuluna gönderen yok.varsa da duyulmayacak kadar az demek ki.vallq bu kadar parayı nasıl veriyorlar ben de hiç anlamıyorum.aldıkları 50 bin maaş.

Benım bulunduğum yerde veren yok.
Parası olmayanı gectım olan da vermıyor..
Hatta bır tanesi verdı ertesi yıl gerı aldı boşa para verdim dedı.
Yabancı dıl ıcın vermişti çocuğu da istememiş ogrenmek gerı aldı.
Hatta ek gelırı olan birçok ogretmen var okulumda onlar bıle vermıyor.
O yüzden asgarı calısanı fazla olan ülkede bır çoğunun derdi özel okuldan ziyade karın doyurmak barınmak vs.
Bu insanlar çocuk dogururken de bunu hesaplamıyor.
Ben bunu söyledım.
Özel okula yıllık 300 500 arası dertlenen üye gıbı yaşamıyor ülkenin çoğu.
O bır tane ile kalırken dıgerı bunu düşünmüyor.

Okutuyorlar valla.ben hastanede çalışıyor.devlet okuluna gönderen bir kişi bile duymadım.karı koca memur.aldıkları 50, 60 bin para nasıl oluyor ben de anlamıyorum valla.

Birbirlerinden etkileniyorlar burada demek ki.

Okutuyorlar valla.ben hastanede çalışıyor.devlet okuluna gönderen bir kişi bile duymadım.karı koca memur.aldıkları 50, 60 bin para nasıl oluyor ben de anlamıyorum valla.
Ek gelirlerı vardır kendınden kısarlar.
Benim ablamda okutuyor mesela.
Tek maaşla sayılır.. Yıllık 300 bın veriyor.
Ama kendı hayatı perişan durumda.

Yaşınız çok genç, istiyorsanız daha sonra yine olur çocuğunuz ama buranın ikinci çocuk muhabbeti çok bayıyor beni artık yav.
Hiç değişmiyor. Bazıları tek çocuk yaptı, çocuğu özel okulda okuyor diye herkes aynı olmak zorunda değil. Bu bir kıstas değil zaten. Hiç düşünmeden, ne olacak demeden çocuk yapılmasın tabi ama tek bir hayat tarzı varmis gibi konuşuluyor sürekli. Etrafları da tek tip insan dolu demek ki.

Son düzenleme:
Ben hep kırsal yerlerde öğretmenlik yaptım ve hala yapıyorum.
Buralarda ne kadar kiz çocuğuna oku da desen lıse bitince yüzde doksanında evlenme merakı var.
Başarılı olan da aynı başarısız olan da.
Ne kadar anlatsan da okul bitince bakıyorsun ve neredeyse hepsı 18_20 arası evlenmiş.
Bunu degıstıremıyorsun.
Ve ertesı yıl hamile.
18 de evlenen kadın 40 yaşına kadar doğurgan.
Ve en az 3 ya da 4 tane yapıyor.
Ikı tane yapsa sukredersın.
Çoğu çalışmıyor calısan da asgarı ucretlı oluyor.
Sımdı bu kızlar özel okul mu düşünüyor ya da ortalama üstü hayat mı hayal ediyor?
En çok da basarılı öğrencilere üzülüyordum ve o ailelerde gördükleri hayatları değiştiren çok azdı.

Mesela dayı kızımın tek kızı var.
Tüp bebekle oldu çok uğraş sonucunda.
Hala deniyor ve tek çocuğu çocuk yerıne koymuyor.
Şükret hıc olmayadabılırdı diyorum anlamıyor.
Benım hayalım en az 3 diyor.
Onların bakıs acısı bızlerle aynı degıl.
Ablamın bir tane var ona göre sacma.
Neden yapmıyorsun dıye darlıyor.
Ablam gucum buna yetiyor dıyor.
Ona göre özel okul daha kaliteli hayat dıye bırsey yok.
Konu sahibi de erkenden evlenmiş lıse mezunu bır kadın.
Çocuk doğur bak kafasında büyük ihtimal.

Ek gelirlerı vardır kendınden kısarlar.
Benim ablamda okutuyor mesela.
Tek maaşla sayılır.. Yıllık 300 bın veriyor.
Ama kendı hayatı perişan durumda.
Kızımın yks süreci mecburen vermek zorundayım.
dedigim gibi 1,5 yıllık bir süreç için 300 bin civarı bir ücret ve sadece bu da degil aldırdıgım ek dersler de var.
Kızım sınavlı anadolu liselerinden birisine gidiyor mevcutları 37 kişi oldu.
Bu paralar çılgın paralar ama elden bir şey gelmiyor
Özel okula hiç vermedim ama veremezdim de.

Vermek isteyen kısıp bırseylerden veriyor.
Toplumda tek tip insan yok.
Ben şuan fen lisesinde çalısıyorum ve burada onıkılerden dersaneye gıden üç öğrencım var.
Diğerleri okul kursundan takvıye alıyor.

Maalesef okulumuz kurs konusunda yetersiz.
Keşke vermiş olsalar.
Müdür beyi önceki senelerde okul kursu için velilerden çok üzen olunca daha da açmamış, açmayı da düşünmüyormuş.
El mahkum vermek zorunda kaldım.
Ama okul kendi dershane sistemini oluştursaydı 50 bin gibi bir ücret alacaklardı.

Bızım burada kurslar verimli bırde pansiyonlu okul.
Calısma yerleri öğretmenler vs çok iyi.
Zaten okulun ogretmenlerı pansiyonda da soru çözüyor.
Bıraz şans ısı okullar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…