ben kaybettiğim kuzenimden ve yapayanlız kalan ailesini görünce tek çocuğun iyi bir fikir olmadığını söyledikten sonra insanların bunu evirip çevirip farklı bir boyuta getirmesiyle konu tamamen çocuk yedeklemeye ve ölüme geldi..sizin için demiyorum yanlış anlamayın insanlar tek bir noktaya takılıp kalınca konu başka tarafa saptıÖlüm kısmını aslında siz yazdınız. İçim kötü oluyor. Okuyunca….
yetim kaldım öksüz kaldım kimsem yok artık diye ağlayan bir anne görseydiniz bu kadar dramatize ederek yazmazdınız..sürekli yok olan aileleri düşünerek sonuca varmaya çalışırsak sizin dediklerinizden nasılsa olabilir ölebilir diyerek hiç çocuk yapmamak daha mantıklı .anne misiniz bilmiyorum ama bir oyuncaktan bahsetmiyor olduğumu gayet iyi anlamış olmalısınız..her bir canın yeri ayrıdır doldurulamaz sadece elimizde kalana tüm sevgiyi vermek ve onunla yaşamayı öğrenmek var..ikinci çocuk korkutucu gelenler yapmaya bilir herkesin kendi kararı
Tek çocuk çok çocuk bilemem parası olan maddi manevi yeten istediğini yapsın para yok pul yok 7 çocuk 4 çocuk sonrası topluma zarar travmali çocuklar büyüyor
Bunu görüyoruz kendine sahip çıkamayan kardeşine şuna buna sahip cikamaz.Cocuklar oyuncak değil istediğimiz kadar keyfinize göre para yok baba yok ev yok bark yok doğurup duralım.Canlilari bile kısırlaştırma diyoruz her batında 7 yavru telef olmasın diye.Her kardeşin kardeş olmadığınida dünya alem biliyor artık.Kardeş olsada herkesin önce kendi eşi evladi kursağı cebi rahatı geliyor bu hayatda gerçekçi olursak böyle bu işler
Armut da mı yemesin çocuk ? Çarkıfelek mango demiş gibi saçma sapan tepki veriyorsunuz ! Siz ve sizin gibi düşünenler yüzünden ülke bu halde. Sağlıksız besinsiz kiyafetsiz mi kalsın çocuklar ?Senın söylediğin fiyatlar da lüks çoğu insan için.
Meyve almayan çok insan var.
Tek cesıt alıyor en uygunu neyse ya da almıyor.
En asgari yasam neyse onu yaşıyor.
Bır çoğu köyden kentten sağlıyor gıbı gıbı.
Ve sızler gıbı bakmıyor olaya.
Ben kahvaltıda peynir zeytın yemeyen çok maddı durumu fena olmayan insanlar da tanıyorum.
Gerek yok diyor vs vs.
Olması gereken çoğuna göre olmasa da olur kafasında.
Benım ablamında tek çocuğu var egıtımı cok önemsiyor kendınden kısıyor özel okula veriyor .
Esı ıle parasal ortaklıkları yok mesela.
Ablam tek ogretmen maası ile kızını okutuyor sayılır .
Ama dediğim gibi bunu yapan eğitimi yemeği önemsemeyen çok ınsan var.
Olduğu kadar kafasında cogu kısı.
Benım zamanında amca oğlu 4 çocuk yaptı mesela.
Çok mu umruna okulu yemeği...
Ne bulduysa onu yediriyor ıste.
5 armuta 150 lıra vermez mesela.
Okuduğunuzu anlayın öyle yorum yapın.Armut da mı yemesin çocuk ? Çarkıfelek mango demiş gibi saçma sapan tepki veriyorsunuz ! Siz ve sizin gibi düşünenler yüzünden ülke bu halde. Sağlıksız besinsiz kiyafetsiz mi kalsın çocuklar ?
Dershanesine 300 özel hocasına da 20 ders için 14600 diyeceklerim bu kadarBu sene 200bin ödedik. Seneye 560bin oldu. Tek çocuk. İki çocuk olsa milyoneriz
EvlatYukarıda konuşulmuş da yedek çocuk muhabbeti falan çok tuhaf bir pencereden bakış gibi geldi o fikir bana. Benim annem abimin kaybından sonra bize pek yansıtmadığı için bilmezdim de sonraları bi akrabamız çocuklarından birini kaybedince ilk defa bu konuyu duymuştum ağzından. Acısı geçmiyor ama kendine ait başka bir parçanın büyüdüğünü, kendi hayatı olduğunu görmek insanı hayata bağlıyor demişti. İyi ki başka çocukları var umarım onların büyüdüğünü görür, hic görememekten iyidir derdi. Herkesin fikri kendine ama tek çocuğu kaybetmekle 2 çocuktan birini kaybetmek acı olarak aynı olsa da yaşam pratiği olarak fark var.
Ha benden sonra bi çocuk daha yaptılar o da imtihanımız oldu ebemizi belledi, hepimizi hasta etti ama o başka bir konu tabi
Yukarıda konuşulmuş da yedek çocuk muhabbeti falan çok tuhaf bir pencereden bakış gibi geldi o fikir bana. Benim annem abimin kaybından sonra bize pek yansıtmadığı için bilmezdim de sonraları bi akrabamız çocuklarından birini kaybedince ilk defa bu konuyu duymuştum ağzından. Acısı geçmiyor ama kendine ait başka bir parçanın büyüdüğünü, kendi hayatı olduğunu görmek insanı hayata bağlıyor demişti. İyi ki başka çocukları var umarım onların büyüdüğünü görür, hic görememekten iyidir derdi. Herkesin fikri kendine ama tek çocuğu kaybetmekle 2 çocuktan birini kaybetmek acı olarak aynı olsa da yaşam pratiği olarak fark var.
Ha benden sonra bi çocuk daha yaptılar o da imtihanımız oldu ebemizi belledi, hepimizi hasta etti ama o başka bir konu tabi
Evlat acısı zor.
Allâh sabır versın.
Hanımefendi tek çocukluyum.ben kaybettiğim kuzenimden ve yapayanlız kalan ailesini görünce tek çocuğun iyi bir fikir olmadığını söyledikten sonra insanların bunu evirip çevirip farklı bir boyuta getirmesiyle konu tamamen çocuk yedeklemeye ve ölüme geldi..sizin için demiyorum yanlış anlamayın insanlar tek bir noktaya takılıp kalınca konu başka tarafa saptı
Yks dershane ücreti miDershanesine 300 özel hocasına da 20 ders için 14600 diyeceklerim bu kadar
yks.Yks dershane ücreti mi
İnsallah emeklerinizin karşılığını alırsınızyks.
dershane 1.5 yıllık ücreti bu.
Erken kayıt dönemi bir de.
Ben artık ümdimi kaybettim.
Ölmüşüz yeminle.Dershanesine 300 özel hocasına da 20 ders için 14600 diyeceklerim bu kadar
Evet büyük umutlarla yalnız kalmasın diye kardeş yapıyorlar da kendi hayatlarını kurana kadar.Çok kardeş bağı olarak büyümüyor ki bide kendini oku kurtar evden diyorlar .Sanki ev kurtulacak bir şeymiş gibi.Cocuğun hayatı o kadar kardeşin içinde hep birseylerden geri kalarak içinde uhte kalarak büyüyor.Gûzellemeleri gelde o çocuğa anlat birde .Bana göre de bencillik israf.Nasilki yemeğin fazlası israf cocukda öyle.Maddi manevi eğitim üst baş özel sosyal hobisi sporu sağlığı ilgisi sevgisi olmayacaksa sağlanamayacaksa niye neden ? Yoksa sayısına kimse karışmaz ben anne olarak sorumluluklarımi yerine getirmek zorundayım insan yetişiyor rastgele olacak iş değil bu .Rizk dediğinde çalışma mantık olmadan gelmez.Kuş bile uçuyor yemek bulmak için hicbirsey teoeden inmiyor.Bize bakın mesela bu yaşta canim herşeyi istiyor misal.Sonrasi çocuğu gözü tok büyüt büyüt tamamda sen 5 kardessin yapamam dediğinde oda bunu sorgular yetecegin kadar çocuk yap .Bu kötü degilki olması gereken. İnsanca yaşamak için sağlıklı büyümek için yoksa 11 tane yap amaç sadece bebek sevmekse amaç sadece kendini dusunmekse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?