Eşim git gide benden uzaklaşıp soguyor.. ailesine yaklaşıyor Dayanamıyorum :(

peki ailesi ile hergün evini ihmal edip evine gelmeyip görüşmesidemi normal size göre..

ben bu durumdayken mutlu olamıyorum pozitif olamıyorum sanki hiç birşey olmamış gibi davranamıyorum ama
Bak hicbir şey olmamis gibi davranma zaten ama sen zaten söylenecekleri soylemissin. Eşine bu kadar bağımlı olma. Baglilikla bagimlilik farkli. Kitap oku, gez, toz, tura katil. Kaybetme korkun olmasin. O seni kaybetmekten korksun. Seni gercekten seviyorsa ailesi için seni silmez. Ailesini de silmez ama dengelemeyi ogrenir. Çünkü oraya gidersen daha mutsuz olacaksin, eşin yine senden uzaklasacak bu sefer diyeceksin ki e ailesine gidiyirum daha beter oluyor. O yüzden birak eşin çözsun meseleyi.

Bak hicbir şey olmamis gibi davranma zaten ama sen zaten söylenecekleri soylemissin. Eşine bu kadar bağımlı olma. Baglilikla bagimlilik farkli. Kitap oku, gez, toz, tura katil. Kaybetme korkun olmasin. O seni kaybetmekten korksun.
emin oluın korkmaz ben bunlarıda yaptm ilgilenmedim gözüm görmedi.. farkı alanlar buldm kendimce
sonuç eşim daha cok uzaklaştı benden
benim eşime kaçan kovalanır taktiği işlemedi..
eşim için herşey ailesi o yeterki ailesine gitsn yeterki onları görsün.. eşimin dünyası onlardan ibaret..

peki ailesi ile hergün evini ihmal edip evine gelmeyip görüşmesidemi normal size göre..

bakın bu tartışmalar yüzünden belki de kendini sürekli oraya atıyordur evde sizi bunaltan biri olsa naparsınız kendiniz dışarı atmak istersiniz .bütün günü annesindemi geçiryor?kaça kadar duruyor?onları yazın ki bilelim ona göre konuşalım

Ama öyle adamla ömür gecsin. Bir de benim dediğim taktik değil. Gerçekten kendini mutlu olmaktan bahsediyorum. Yani esinin inadina yapma ama ondan bagimsiz bir hayatin olsun. Emin ol daha iyi olacak.

Reactions: anu
Sen yapı olarak biraz depresifsin sanırım, laf söylüyorlar diye neden bu kadar koyverdin ki kendini sürekli hastanelik oluyorsun?
Evlilik bizim ülkede politika işi, ben yapamıyorum yok, yapacaksın. Yapan anasının karnında öğrenmedi.
Evliliğin ilk senesi bu buhranlar yaşanır sonra kadın tüm ailenin kocanın huyunu suyunu çözer, kendi işine geldiği gibi herkesi yönlendirir ve işler yoluna girer. Kimse mutlu olmasa da sen mutlu olursun.
Savaş boyalarını sürünceksin, kocan için savaşcaksın, yok öyle ayılıp bayılma. Biraz silkelen kendine gel.
Millet yüzüne gülüyosa gül sende, laf sokacagın zaman sok, kocana hep mazlumu oyna, hep iyilik yap kocanın gözüne sok "bak ben annene karşı ne kadar iyiyim" de. Adama anasını kardeşini suçlayıp durunca sana kucak mı açar Allah aşkına yok öyle bir dünya.
Uyanık olun acık ya

Valla evliliklerde ilk yasanan sorun bu, ama ne siklikla gidiyorsunuz ? Bende bu ikiyuzlulukten nefrte ediyorum ama madem kocanizla ayrilma noktasina geldiniz cok sik olmamakla birlikte arada sirada gidebilirsiniz ama sizde sanirim gereginden fazla bir hassasiyette var yani panik atak falan bunlar cok ciddi sorunlar. Belki once kendi kosenizde bir iyilesma surecinden sonra yavas yavas sakin sakin baslayabilirsiniz gorusmeye. Evet unutmazsiniz size yaptiklarini ama eger sakin ve agirbasli olursaniz yavas yavas esinizinde yumusamasini saglarsiniz. Evet yazdiklarim cok aci biliyorum yani kocamla mutlulugum anne babasina davranisimami bagli diyeceksiniz ama ne yazikki turk toplumunda evlenince tum paketi birden satiyoirlar size icinde kocanizla birlikte anne baba abla abi...
Ve bu istenmeyen kisilerle de diplomatik duzeyde iliskileri yurutmeniz gerekecek. Oncelikle kocaniza sikayeti kesin ve kendi aranizda cozmeye calisin sorunlar bakin onalr ne guzel kocanize karsi goz boyama yapmislar size mesaj atmalar iyi niyet gostergeleri falan gelen kapim acik demeler. Bunlar hep sizi sevdiklerinden degil ki ogullarina iyi niyetli gorunmek icin. Ic yuzlerini bir siz biliyorsunuz birde Allah. Ogullarinin anne babasinin ve ablasinin birer fesatlik abidesi vicdansiz cadi olduguna inanmasini beklemeyin. Gozunun onunde size belki hakaret etseler adam yine sizi kusurlu bulacak.
O yuzden ya bu deveye gutmek icin harekete gececeksiniz yada o diyardan gideceksiniz

Ne kadar kötü olursa olsun insan ailesini atamaz adamdan ve bekliyorum ben anlamıyorum. Eşini sürekli arada bırakmak zorunda değilsin anlayışlı ol biraz

şöyle söyleyim akşam işten 6 da cıkıyor direk oraya gdiyor eve gelmesi saat 9 u buluyor 1 saat oturuyor yAtıyor bizim hayatmz bundan ibaret oldu

bence git gitmeden önce eşinle konuş eski konular açılmasın üzülmek istemiyorum ben de senin için geliyorum falan de öyle öyle ara bulunsun işte

işte tam da böyle olamadım için kaybettm kaybedyrm ne kadar denesemde olmyr eşime öfken sinirim geçmiyor eve gelince yüzüne dahi bakasm gelmiyor artık

şöyle söyleyim akşam işten 6 da cıkıyor direk oraya gdiyor eve gelmesi saat 9 u buluyor 1 saat oturuyor yAtıyor bizim hayatmz bundan ibaret oldu

anladım bence bir süre ailesiyle ilgili asla konuşmayın,işten geldiğinde güler yüzlü davranın ,anneme gideceğim dediği zaman tartışma çıkarmayın bir süre deneyin bu şekilde ,yani evde huzurlu bir ortam yaratın

Merak ettim simdi acaba kayin aile senin acile gidecek serum alacak kadar neler yapti? Bana bu hareket ile kendi deyiminle hep hasta kalan kv'den ile pek farkinda olmadigini düsündürüyor.

Bilemiyorum, ben o kv'denin hikayesinide duymak isterdim acikcasi. Bana öyle geliyor ki esin taraf secmiyor aslinda, sadece hep ayni seyleri duymaktan bikmis gibi. Sürekli hep ayni seyleri tekrarlamak ve hep asik yüzlü olmakta birsey cözmüyor ki. Cocuk degilsinki sürekli yüz as. Bendede bu tam ters tepki yaratirdi.

ben yarattm ama olmadı daha cok gtmeye başladı anamda anam dedi..
alttan aldm sustum yuttum güler yüzlü oldum olmadı hepsini denedim olmadı

Dostunu yakın tut, düşmanını daha da yakın hesabı.. Sen yokken eşine ne söylüyorlar Nasıl dolduruyorlar bilemezsin ki. Ben olsam asla yalnız göndermezdim. Hatta giderken hayatım bi pasta alalım acaba annen neyli sever falan derdim. Kimseyi sevmek zorunda değilsiniz fakat sözkonusu eşinizin ailesiyse ve eşiniz henüz anne-eş ayrımını yapamamışsa sevmediğinizi belli etmemelisiniz. Siz iyi olun, öyle ki vakti geldiğinde eşiniz sende şu hatayı yaptın diyemesin görsün kendi ailesinin hatasını. Ama şuan onun kafasında annem herseye rağmen kapıyı kapatmıyor ama benim eşim o kapıdan girmiyor düşüncesi var.

Yani inanin ki bunlar herkeste olan seyler. Hani dünyanın tum dertleri sizdeymis gibi gelir ya herkeste var bunlar. Simdi esin inada bindirmis hergun gidiyo bi muddet sonra 2 gunde bir gidecek goreceksiniz. Denedim sokmedi diyosunuz acaba daha fazla mi tahammul etseydiniz? Ben inaniyorum ki eger esiniz ayrilmak istemiyorsa sizin sabrinizi deniyo ama sonra o da sikilacak.ama bu surecte sizin hic kavga cikarmamaniz lazim

canım sen daha 9 aylık evlisin ya ne kadar çabuk denedin pes ettin ,hemen her şey düzelmez ki sabır lazım ,biz bile 18 yıllık evliliğimizde daha denememiz gereken birçok şey varmış diye düşünüyoruz.

Şimdi git demek kolay da gönül neler diyor bi de gönüle sormak lazım.
Eşi de biliyor kadının mutsuzluğunu, konu sahibi giderek eşini mutlu ederken kendi mutsuz oluyor. Ama bunu düşünen yok. Yani her şey erkeğin mutluluğu üzerine kurulu bencil bir sistem. Ne zamana kadar kadın verici olup politika yapacak ki?
Bu durumda taraflar anlayışlı olup saygı çerçevesinde görüşmemesi lazım. Yoksa gerçekten insan içinde yaşayabilir bunu. 1 tane dışarı verirse 10 tane içinde yaşar. Bu da uzun vadede depresyon ve kanser türü hastalıkların zemini hazırlar.

sen çalışmıyorsun anladığım kadarı ile
kendine iş bul ve sosyal yşam edin adam eve döndüğünde sen onun yüzünü 1 ssaat görğyorsun ya
o seni görmesin o olmadan hayatın olabileceğini bilsin sinemata git arkadaşına git ama sürekli aktif ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…