Eşim git gide benden uzaklaşıp soguyor.. ailesine yaklaşıyor Dayanamıyorum :(

kaynanam konuşulabilecek bir insan değil..
konuşmaya kalkarsan mazallah hastalanır bayılır düşer.. hastalıgı nüks eder.. yaşlı o yaşlı..
melek o konuşacak birşey yok sanki onda..
eşimle cogu kez konuştum ama hep üsütünü kapattı dediğiniz gibi sorunlarrın artık konuşamyrm bile sustukca da içime atıyorum onlar yüzünden bu haldeyim ve görmüyor hala onları savunuyor.. alemin doğrusu sensin bi tek sensin diyor bana
ben onun gözünde kötü bir eşim kötü bir gelinim ..

peki ya geçmesse dediğiniz gibi yapmak kolay yAParm .. görmezden gelirim o gittinde bende giderm kendime başka şeyler bulurum elbette ama ya dediğiniz gibi olmassa
ya daha cok düşleşirse ya daha cok birbirimizden uzaklaşırsak
çünkü o kadın eşim her gittnde eşimi doldurup bana gönderiyor

Merhaba yazdıklarınızı azmettim sonuna kadar okudum , öncelikle geçmiş olsun , madem ki eşiniz ailesinin düşkün , siz de azcık huyuna suyuna gidin , şimdi evlenen bazı erkeklerin kızlardan beter bi anneci tavırları var , herkes annesini sever ama , eşin yeri ayrı , annenin yeri ayrıdır .Bence siz de biraz olumlu yaklaşın takılın koluna gidin annesine , belki eşiniz biraz daha ılımlı olur

işte nben bunu yapamıyorum bende bir gurur var ki..bir inat var ki.. o bana yaklşamaynca igilenmeyince asla yapamyrm bunu.. yanaşamıyrm konuşmak içimden gelmiyor geri adım atamıyorm

Ortada bi sorun gözükmüyor. Yani kim kime ne demiş,ne yapmış görünürde bir şey yok. Sizi hasta edecek kadar bu kadın neer yapmış,neler demiş size merak ettim doğrsuuu..

Hayatı boşu boşuna kendinize zehir edip mutsuz oluyorsunuz bence..
Sorun nedir bilmiyorum ama erkekler genelde kolay idare edilir varlıklardır. Kayınvalideniz bunun farkında, siz değilsiniz. O yüzden o çok rahat eşinizi idare ediyor, siz hastasınız. Eşinize ve ailesine yaklaşımınızı değiştirirseniz ortada sorun kalmayacak.

öyle yapın siz de belli etmeyin size ne kadar gelinirse siz de o kadar gidin

Burda okuduklarımdan hayatta gözlemlediklerimden asla eşine ailesini kötülemeyeceksin.
Çünkü hatalı olduklarını bilse bile savunmaya geçiyor.
Çok mu üstüne geliyorlar "Canım biliyorum ailen iyi insanlar ama bazen kırıcı konuştuklarının farkına varamıyorlar üzülüyorum. Ama sen yinede onlara birşey deme " gibi bir cümle ile biraz olayı yumuşatarak anlat.
Eşinin en büyük hatası laf gezdirmesi. Biraz rahatsız iyişesin beraber geliriz, iyi oluncaya kadar ben gelirim diye konuşabilirdi.
Benim eşim birazcık anneci.
Annesi hakkında kötü bir eleştiride bulunmamaya özen gösteriyorum.
Yeri geliyor ana oğul atışıyor. Eşime boşver annen bir sever bir döver aldırma diyorum.
Ben kolay takmam kafaya . Birde kızgın isem susuyorum.
Çünkü öfke ile istemediğim şeyler söyleyebilirim.
Sen Eşini al karşına Ben senin aileni seviyorum iyi insanlar ama uyum sağlayamadık. Bir birimizi yeni yeni tanıyoruz. Zamanla herşey yoluna girer. Biraz sıkıntılı zamanlar yaşadık zorlanıyorum ben bunları kaldıramadım. Benide biraz anlamaya çalış biraz müsade et toparlanayım gibi konuş. İnşaAllah işe yarar.

Aynı sıkıntı bende de var. Açtığım konuyu okursanız anlarsınız durumumuzu az çok. Ben henüz bir çözüm bulamadım. Esim evlendikten sonra hayatı boyunca hiç olmadığı kadar anneci oldu. Üstelik o anne(!) bana ve benim aileme eşimin yanindayken küfür etmiş insan. Esim herşeyi görüyor ama görmemezlikten geliyor. Ayni sekilde bana ikiyuzlu ama abisine melek bir gorumce de var. çıldırıyorum

konuştm eşimle inanın herşeyi konuştm hiç bir işe yaramadı..
evet kaynanam idare etmesini ve oglunu doldurmasını cok ama cok iyi biliyor
ben ise bilemiyorum yapamyrm
zaten eşimin dedğine göre ailesi herşeyin farkındaymmş..

Ailesi ile anlaşmadan o uçurum kapanmayacak
Yıpranan sen olacaksın hem kendini yıpratacaksın hemde kocan yıpratacak seni
İleride ailenle görüşmek istediğinde o gelmeyecek sen benim aileme gelmedin bende gitmiyorum ailene diyecek ozaman ne yapacaksın
Evlilik kendi doğrunla yürümüyor maalesef idareci olacaksın sonra ilişkiler rayına oturuyor
9 aylık evlilikte aileler ile bağı kesmek bana çok erken geliyor
Ailesine git derim onları seviyor gibi davranmak zorunda değilsin sorun çıkmadan gel ve eşine ailesi konusunda mızmızlanma Zaman geçtikçe seni anlamaya başlıyor zaten
Zaman dediğim benim 11 yıl oldu hala annen böyle yaptı demem Kv ile sorunlarını kendin hallet ama bu laf sokma şeklinde olmasın yüzyüze de asla kavga etme
Daha yeni evlisin çoğu evlilikte oluyor öyle
Mutlu olmak için fedakarlık yapmak lazım sen ona annesi ailesi diye katlanacaksın onlar sana oğlunun sevdiği kadın ailesi diye katlanacak

işte nben bunu yapamıyorum bende bir gurur var ki..bir inat var ki.. o bana yaklşamaynca igilenmeyince asla yapamyrm bunu.. yanaşamıyrm konuşmak içimden gelmiyor geri adım atamıyorm

İyi de sadece surat asiyor biraz esin sen gitmek istemediğin için sana çok aşırı tepki falan vermemiş yapma bence gurur aranız daha da açılmasın. Ben anneme babama gittiğim için bana böyle davranıyor der sonra sanki hic bisi olmamış gibi davran.
Az sabret düzelir inşallah herşey.

fedakarlık haklısınız.. ben böyle yaparak kaybettm.. kendimide kaybettm eşimide..
onlar gibi olmaymişim politik olmalıymşm nabza göre şerbet vermelymişim evet yapamadım bunları.. keşke yapabilsedm
ama eşim annesile o şekilde konuşmuş ya hani gelmek istemiyor die..
keşke demesedi şimdi gtsem lafımı yutup gtmiş gibi olacagm bilmyrm nolacak

Sizde boş durmamalasiniz bu anlamda. Evinizde iyi davranırsınız,hiçbirşey yokmuşcasına tripsiz.
Benim fikrim bu tabi,eşinizi siz tanırsınız ama ben kesinlikle gitmem deyip gitmekte en ufak sorunda sizin hakkınızda,ikna olur,vazgećer,kabullenir izlenimi oluşturmazmı?

Ben olsam önce kendimi düşünürdüm. Mutluysam giderim mutsuzsam gitmem. Esinde annesine düşkünse zor duzelir bence. Ayrıca sen neden araniz bozuk diye ugrasiyorsun? Azicik o ugrassin. Annesi hakkinda zaten soyleyeceklerini soylemissin. Istemiyorsan gitme. Iyiles, mutlu ol. Mutlu olacağın şeyleri yap. Esin senin pozitif enerjiden olumlu yönde etkilenir. Zaten sen mutlu olunca eşin doğru yolda olduğunu anlar ve araniz farklı olur. Bence sen hala haklı olarak cok gerginsin ve bu eşine yansiyor o yuzden eşin senden uzaklasiyor. Kimse gergin insanın yaninda durmak istemez ;-)

Aynen bende oyleyim politik olamiyorum.
Icim neyse dilimde onu soyluyor.
Soyle bi baktim izledim gozlemledim basbasayken farkli birlikteyken farkli.
Bi turlu boyle olmayi beceremedim.
Eger esin tamam sen bilirsin gelme diyosa bende gitme derim bosver.
Ama okudugum yorumlar sende politik ol diyor.Heralde oylesi iyi:)

Dolduruyor demissin ya. Bunu da tersine cevirebilirsin. Mesela ne diyebilir kaynana? Bizi sevmiyor, yemek yapmiyor, pis, bir şeyden anlamıyor falan. Sen eşinin ailesi hakkinda kötü söz söyleme 1. Madde çözüldü. Yemek, bulasik, çamaşır...e bunları da yapiyorsun? Tamam işte. Ne diyecek ki başka kv? Hele seni gormezse hiç bir kozu olmaz;-) bir de azicik mağduru oyna araniz duzelince olsun bitsin ;-)

Reactions: anu
ben bu durumdayken mutlu olamıyorum pozitif olamıyorum sanki hiç birşey olmamış gibi davranamıyorum ama

eşiniz yine size düzgün konuşmuş ki arada kaldığı halde,siz sadece ailesini savunuyor diyorsunuz ama emin olun oraya gidince de onlara kızıyordur.ayrıca gitmek istemediğinizi söyledikten sonra şimdi durup gitsemmi demenin anlamı yok bu daha bir saçmalık olur ,ya eşinize atışmalarınız söylemeyip artık k. validenizle konuşup bu tartışmalara son verip gidip geleceksiniz yada eşinize mani olmayacaksınız elbetteki ailesiyle görüşecek,evdede kocamı doldurdu diye düşüncelere girmeyeceksiniz

işte bende lafımı yutup gitmek istemiyorum inanın ama napcgımıda bilmyrm .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…