Eşim git gide benden uzaklaşıp soguyor.. ailesine yaklaşıyor Dayanamıyorum :(

benım teyzem 15 sene kaynanasıyla oturdu kadın etmedıgını bırakmadı teyzeme . agznı acıp tek kelıme etmedı.
sımdı kaynanası ankaradakı kızının yanında teyzem cocuklarıyla ve esıyle mutlu mesut 50 yasnda. bu arada kaynanası sıze gelcem 1 hafta ist da kalcam demıs oda gel buyur anne demıs. eniştem ; niye bu hafta geliyormus yaza gelıcektı demıs .. ve bu adamın kendı annesı bı zamanlar cok cok sevdgı annesı.
farkındamısınız bırazda sız yapıyosunuz. kaynanalarınızı bu kadar cok kafaya takmayın
oda bi anne ne kadar kotu olabılır.tamam evet kaynana.
ama bence biraz alttan alın hatta şöyle deneyın ;
eşinizle konusun cok ıyı degılım bu aralar hastalık benı yordu kendımı topluycam deyin.
bi kaç gun snra kaynananıza gidin sarılın. deyınkı anne ben bı panık atak geçirdim ettım k.bkma gelemedım canım bı ara kımseyle gorsmek ıstemedı. vs. bırazda ıyı davranın. tek taraflı bısey değil cunku yalnıs anlamayın sızı suclamıyorum. bence bi boyle deneyın. sızden rıcam saman altından suyu bi süre yürütün.

Özellikle yeni evlenecek olanlara şunu tavsiye edeceğim. Asla ve asla eşinize ailesi hakkında en ufak kötü bir şey söylemeyin. Eşiniz sizin aileniz hakkında kötü bir şey söylese üzülüp savunmaya geçmez misiniz? Aynısı. O yüzden empati yapın ve aslaaaa kaynanayı görümceyi vs... kötülemeyin, arayı iyi tutun.

Bir de şunu hiç unutmayın. Erkek bakış açısına göre "Anne bir tanedir; eş (kadın) çok." O yüzden erkekler annelerinden vazgeçmezler bir kadın için. Zaten akıllı bir kadın da erkeği böyle bir seçim yapmaya zorlamamalı.

Eşin sen den soğumuyor da sen gitmek istemiyorum vs diyip önemsemediğini, istemediğini ifade edince o da kasıtlı yapıyor. "Sen aileme önem vermiyor olabilirsin benim için çok önemliler. Sen benim aileme önem vermezsen ben de sana önem vermem benim için öncelik ailem" diyor.

Özellikle yeni evlenecek olanlara şunu tavsiye edeceğim. Asla ve asla eşinize ailesi hakkında en ufak kötü bir şey söylemeyin. Eşiniz sizin aileniz hakkında kötü bir şey söylese üzülüp savunmaya geçmez misiniz? Aynısı. O yüzden empati yapın ve aslaaaa kaynanayı görümceyi vs... kötülemeyin, arayı iyi tutun.

Bir de şunu hiç unutmayın. Erkek bakış açısına göre "Anne bir tanedir; eş (kadın) çok." O yüzden erkekler annelerinden vazgeçmezler bir kadın için. Zaten akıllı bir kadın da erkeği böyle bir seçim yapmaya zorlamamalı.
:KK9:

böyle olaylarda yapılanı anlatmak yerine bahanelerle gitmemek lazım. mesela
-akşam annemlere gidelim mi
-akşam sarma saracaktım malzemeri hazırladım sen git
-akşam annemlere gidelim mi
-işlerim var banyoya falan gitmem lazım ama sen git
gibi gibi

Panık atak olmanıza sebep olabilecek kadar sızı huzursuz eden bir ortama girmemek istemeniz sizin en doğal hakkınız.. Bence bu kararınızdan dönmeyin.Bundan sonraki her kararınızda eşiniz bu tavrı gösterecektir..

Esınıze sıkayette bulunmayın.Olay yokmus gibi davranın.. Belki daha huzurlu oldugunuzu gorurse kararınızın ıyı geldıgını gorur ve sıze daha anlayıslı davranır..

Esınız bu konuda cok anlayıslı davranmıs.. Gormek ıstemeyısınıze tamam dıyerek noktayı koymus.Onun görüşmemesini beklememeniz gerekmekte... Onların doldurduğunu dusunsenız bıle onların hakkında olumsuz tek dusunce gecırmeyın aklınızdan..

Bakara suresini aç sende takip et günde üç dört kez oku dinle Peygamber efendimiz hanelerinizi kabirlere çevirmeyin Bakara suresi okuyanın hanesine mutluluk huzur bereket girer demiştir... İnşallah yuvan düzelir daha yenisin birbirinizin huyuna geçene kadar böyle problemler olur merak etme dua et....

canım her erkeğin gözünde annesi melektir bu çook uzun yıllarda böyle kalıcak kendi annelerimizin bizim için olduğu gibi. annen onu yaptı annen bunu dediyle eşin seni hiç bi zaman haklı görmez ne kadar şikayet edersen o kadar kötü sinsi kadın olursun boşver şikayet etmeyi kırıldığın üzüldüğün zaman Allaha havale et bi ömür gitmemek olmaz bunun sende farkındasın ki bu yanlış zaten eşini arada bırakmış olursun o kadın sonuçta onu doğuran büyüten kadın ne kadar kötü olursa olsun uzaklaştırmaya hakkın yok adamda zaten hali hazırda uzaklaşmıyor sensiz gidiyor bu sefer senin evliliğin yıpranıyor, böyle bi sebep için de evlilik bitirilmez gerçekten insanlar güler kaynanam laf sokuyo diye boşandım mı dicen herkesin kaynanası üç aşağı beş yukarı aynıdır belki biz kaynana olunca aynılarını bizde yaşıcaz. Eşinle tatlı dille konuş kötüydüm bi süredir kusura bakma bizi yıprattıysam hadi annemlere gidelim de git politik davran gelemedim anne kusura bakma de aranı düzelt eşini de tek gönderme belliki dolduruyor ki bunu senin gibi yapmıyor daha tecrübeli bi şekilde yapıyor biraz sabret birbirinize zamanla alışırsınız evliliğiniz oturunca da 3 5 sene sonra eşin yavaş yavaş düzelmeye başlar. Hiç bişey evliliğinden önemli değil inan biz kadınlar ne zaman kalbimizle değilde aklımızla davranmayı öğrendiğimiz zaman mutlu oluruz umarım bunu evliliğimize hasar vermeden öğrenebiliriz

O zaman çirkef ol. Geç kvdenin karşısına ' Sen neden dolduruyorsun bana karşı eşimi anne. Biz her gün kavga ediyoruz bu yüzdne haberin var mı senin . Evimizin huzuru kalmadı. Ayrılmamızımı istiyorsun ' de !!

Git ya da gitme içinden geleni yap bir şey diyemem.
Ama eşin gidince sorun etme kendini bu kadar üzme
Kocana evde çok iyi ol geçmişi konuşma yargılama oraya gidiyor diye mesela.
Adam huzur hissetsin evinde sana karşı düzelir bence. öyle davranmak seninde daha iyi hissetmeni sağlar.Bu kadar karamsar olma panik atak var bir de anksiyeteye depresyona dönüştürme bunları.

Bende benzer sikintilar yasadim 3yili gecti suan hala evliyiz unuttum konusulanlari hic konusunu acmadim onlarada hicbirsey olmamis gibi davrandim cok sukur bitti sorunlar esimle problem kalmadi aramizda

Dayanamıyorum evet.. cok yoruldum.. yorgunum kırgınım çaresizim.. henüz 9 aylık evliyim..
Hergün kavga gürültü.. sağlımdan da oldum iyi değilim daha dün hastanedeydim..
Panik atak hastasıyım kriz gibi birşey geçirdim.. evimdeym şimdi ağlıyorum durduramıyorum kimsem yok derdimi paylaşacam...
Ben eşimin ailesini sevmiyorum görmek dahi istemiyorum çok çektirdiler bana..
Ben sütten çıkmış akkaşık mıyım hayır asla.. ama cok sorunlar yaşadım anlatmak istemiyorum burada..
Kaynanama her gitmemizde onun lafları sözlerinden dolayı rahatsızlandm eve geldim acile gittim igneler serumlar .. dayanamıyorum o kadına.. tahammlüm yok..
görünüşte yaşlı hasta.. iyi melek.. ama gelin bide bana sorun zehir ettiler bana evliliğimi..
En son eşimle tartıştık eşime dedim ki ;
Ben artık annene babana bu kadar sık gtmek istemiyorum hatta iyileşene kadar mümkünse gtmeyecem sen git gör..
Eşim bana peki sen bilirsin gitme zorlamıcam seni o insanlarda oraya gönülsüz gittiğinin herşeyinin farkındalar zaten merak etme.. benim huzurum olmadınıda biliyorlar sorun oldugunuda biliyorlar herşeyi biliyorlar..
eşim annesi ile konuşmuş
Anne böyle böyle gelmek istemiyor.. sizde beklemeyin gelecek die ben gelip giderim.. yanınıza..
Annesi : taMAM oglum kendi bilir.. benm gelene kapım açık gelmeyennde paşa gönlü bilir demiş..

Eşim bana bundan sonra stres skntı yapma kendine.. gidersen gidersin koluma girip gitmessen de gtmesssin kendin bilirsin bu saatten sonra tantana su bu istemiyorum bitti kapandı konu artık benim ne huzurum kaldı ne birşeyim.
Keşke birşeyleri çok uzatmasaydın olan oldu biten bitti yaşanan yaşandı diyemedin..
Ablam sana mesaj attı yakınlaşmaya çalıştı.. konuşmadın ..
bir şekilde birşeyler oldu eyvallah.. yaşandı bitti.. ama bu kadar uzatıp bu raddeye getirmesedin keşke dedi..
Bana hep ailesini savundu hatalarını kusurlarını görmedi beni haksız gördü hep..
Senin ailen söyle annen sunu dedi ablan bunu yaptı dedikçe onlara düşleşdi beni susturdu..
Ben onlar gibi olamadım yüzlerine gülemedim yalakalık yapamadım hep net oldum bu yüzden kaybettim..
Dün yine hastanedeydim.. pek iyi değilim eşimde bunu bilyor.. önceden üstüme titrerdi oyssa..
Sabah kalktık yine pek iyi değildim hatta başım döndü yıgıldım kaldım.. ona ragmen işine yolladım yolcu ettim kahvaltısını hazırladım..
İşe gitti ve beni aradı..

Ben bugün çıkışta annemlerin o tarafa gideceğim
Hmm öyle mi tamam peki.. Yemeğede beklemeyim o zaman orda yersin artık canm görüşürüz ..
görüşürüz diyerek kapattı..

Ben biliyorum ki eşim bundan sonra her fırsatta ben hastada olsam.. su da olsam buda olsam hep ailesine gidecek daha cok düşleşdi onlara yıuvamızdan evinden uzaklaşmaya başladı..
Ben artık tepki vermeyrm bilmyrm hatam nerde
ama sunu çok net biliyorum eşim git gide benden soguyor.. uzaklaşıyor
Ve oraya her gitmesinde aramız açılıo
her gitmesindee o kadın eşimi dolduruyor..
her gitmesnde aramızda duvarlar oluşuyor...
Artık biliyorum hep gidecek hatta izin günlerinde bile önceliği hep onlar olacak
bana asla vakit ayırmayacak igilenmeyecek ve umrunda olmayacagm cok uzgünüm
napmam lazım bilmyrm aglamaktan başka birşey gelmiyor elimden
Rabbime sıgınmaktan başka .. :KK43:
Ben hiç böyle hayal etmemiştim..
Evliliğim bunlar yüzünden bitecek sanırım
Susup oturmalımıyım yoksa birşey ler mi yapmalıyım ..
o kadın dediğin eşinin annesi ANNESİ ,azıcık politik ol,bak oraya gitmediğin sürece topla kendini mutlu olmaya çalış biraz iyi ol ki eşin sendeki pozitifliği bir görsün okurken benim içim karardı.
dipnot bende anksiyeteliyim ama eşime hayatı mutsuzluğumla zindan etmedim.

Evliliğinin ilk yılları dolayısı ile iki tarafta birbirini tanıma aşamasında. Eşiniz ile siz bile birbirinizi tanımıyorsunuz aslında. Ailesi ne bilecek sizi?
Politik ol diyenler doğru söylüyor. Bende hiç sevmem yapmacık olmayı ama bazı durumlarda nabıza göre şerbet vermeyi bileceksin.
Oturup canım cicim sohbet etmenize gerek yok ama saygı ve bir mesafe çerçevesinde bir iliski kurulabilir.
Eşinizin ailesi sonuçta. Aranızda böyle sorunlar olması onu arada bırakıyor. Ve onlarla büyümüş canı ciğeri tabiki onlara daha yakın olacak şimdilik.
Şimdilik dedim çünkü yeni evlisiniz.fırsat verin sizi tanısın. Ailesini kötülemeyin. Açıklayın ne hissettiğinizi ama suçlamayın kimseyi..

Bence buradaki en büyük suçlu senin esin olacak o adam bende 9 aylık evliyim eşimin ailesiyle büyük bi sorunumuz olmadı ama fazla mesafeliyim çünkü annesine pek isinamadim eşim farkında gibi ikimizde dillendirmiyoruz konuyu ama belli yani o yüzden asla ısrar olmaz gitmezsem gitmez 15 günde anca görüşürüz ama arada ben söylerim artık hadi sizinkiler e gidelim diye hoşuna gider sonuçta ana baba ne kadar kötü olursa olsun burada denge esinde olmalı madem devamlı oraya bekleyecek evlenmeseydi sinir oluyorum böyle tiplere simdi boyle yaparak seni sindirmeye calisiyo aklinca ama sende soylenme ne kadar hakli da olsan kimse kabullenmez sn suçlu olursun

Dayanamıyorum evet.. cok yoruldum.. yorgunum kırgınım çaresizim.. henüz 9 aylık evliyim..
Panik atak hastasıyım kriz gibi birşey geçirdim.. evimdeym şimdi ağlıyorum durduramıyorum kimsem yok derdimi paylaşacam...
Ben sütten çıkmış akkaşık mıyım hayır asla.. ama cok sorunlar yaşadım anlatmak istemiyorum burada..
Kaynanama her gitmemizde onun lafları sözlerinden dolayı rahatsızlandm eve geldim acile gittim igneler serumlar .. dayanamıyorum o kadına.. tahammlüm yok..
görünüşte yaşlı hasta.. iyi melek.. ama gelin bide bana sorun zehir ettiler bana evliliğimi..
Ben artık annene babana bu kadar sık gtmek istemiyorum hatta iyileşene kadar mümkünse gtmeyecem sen git gör..
Eşim bana peki sen bilirsin gitme zorlamıcam seni o insanlarda oraya gönülsüz gittiğinin herşeyinin farkındalar zaten merak etme.. benim huzurum olmadınıda biliyorlar sorun oldugunuda biliyorlar herşeyi biliyorlar..
eşim annesi ile konuşmuş
Anne böyle böyle gelmek istemiyor.. sizde beklemeyin gelecek die ben gelip giderim.. yanınıza..
Annesi : taMAM oglum kendi bilir.. benm gelene kapım açık gelmeyennde paşa gönlü bilir demiş..

Eşim bana bundan sonra stres skntı yapma kendine.. gidersen gidersin koluma girip gitmessen de gtmesssin kendin bilirsin bu saatten sonra tantana su bu istemiyorum bitti kapandı konu artık benim ne huzurum kaldı ne birşeyim.
Keşke birşeyleri çok uzatmasaydın olan oldu biten bitti yaşanan yaşandı diyemedin..
bir şekilde birşeyler oldu eyvallah.. yaşandı bitti.. ama bu kadar uzatıp bu raddeye getirmesedin keşke dedi..
Bana hep ailesini savundu hatalarını kusurlarını görmedi beni haksız gördü hep..
Senin ailen söyle annen sunu dedi ablan bunu yaptı dedikçe onlara düşleşdi beni susturdu..
Ben onlar gibi olamadım yüzlerine gülemedim yalakalık yapamadım hep net oldum bu yüzden kaybettim..
Dün yine hastanedeydim.. pek iyi değilim eşimde bunu bilyor.. önceden üstüme titrerdi oyssa..
Sabah kalktık yine pek iyi değildim hatta başım döndü yıgıldım kaldım.. ona ragmen işine yolladım yolcu ettim kahvaltısını hazırladım..

Hmm öyle mi tamam peki.. Yemeğede beklemeyim o zaman orda yersin artık canm görüşürüz ..

Ben biliyorum ki eşim bundan sonra her fırsatta ben hastada olsam.. su da olsam buda olsam hep ailesine gidecek daha cok düşleşdi onlara yıuvamızdan evinden uzaklaşmaya başladı..
Artık biliyorum hep gidecek hatta izin günlerinde bile önceliği hep onlar olacak

Eşinizi bu yola siz itmişsiniz. Ailesi yumuşak davranmış siz habire dır dır etmişsiniz. Açıkcası kimse ailesinden kopmak zorunda değil. Sorun sizin açınızdan çözülmüş, gitmeyecek görmeyeceksiniz. Eşiniz gider ailesini görür. Sizde bu durumda ses çıkarmayın. İstediğiniz olmuş. Artık kim kimi dolduruşa getirir bilemem ama yazınızdan anladığım siz eşinizin ailesinden hazzetmiyorsunuz. Kusura bakmayın da evlenirken malesef ailelerle de evleniyor insanlar. Herkes fedakarlık yapacak. Yapmayınca işte böyle oluyor.

eşim annesi ile konuşmuş

eger geçmişte yapılmış şeyleri onlar unutmuş gibi davranıyorsa sende unut.açıkcası eşinin yerinde bende olsam sürekli ailemin geçmişte yapmış olduğu şeylerin sürekli konuşulmasına tepki veririm.siz evliliğinizi biraz savaş meydanı gibi görmüşsünüz.benmi kazanacağım onlarmı kazanacak diye inat yapıyorsunuz sanırım.eşimde nerede huzur buluyosa oraya gidiyo.yanlış anlamayın ama kaybeden bu durumda siz olursunuz.ailesiyle görüşmeyin ama artık geçmüş mevzularıda açmayın artık.sonuçta sizde geçmişte sizde anladığım kadarıyla onlara bişeyler yapmışsınız.demekki eşinizin ailesi sizin gibi yapmıyorki eşinizde eve gelmek yerine annesinin evine gitmeyi tercih ediyo.

X