Eşim evlendikten sonra çok değişti.

Bana bu güne kadar yani çocuktan sonraki bu güne kadar gel gidelim gezelim yok büyük ihtimal oğlunu kıskanıyor ama ben iki tarafa da ayni ilgiyi vermeye çalışıyorum çok yoriluyorum artik istiyorum ki oda biraz yukumu alsın ama nerdree

Hakikaten anne olmak büyük fedakarlik ilk çocuk bi can dünyaya geliyor ona bakmak onu büyütmek uykundan yemenden icmenden herseyinden fazla fazla kısmak çocuk dünyaya gelir ve bebek görmeye bi ton kapı komşu eş dost herkes tavsiyelerde bulunur ev karman çorman her gelene yemek yap çay yap yok kek kısır yap bu arada kocam gelene hoşgeldin güle güle ben misafirlemi ilgileniyim yenidoğan bebeğime mi bakayım dolan taşan mutfagami gelen misafirin çocukları var bide durmayan sağa sola bulaşan allahım logusalik dinlenememek doğru düzgün bisey yiyememek herşey üst üste geliyor bunlarla ben tek ilgileniyorum tek başıma adam işe gidiyor geliyor yemek ne yices ulan ayı ben yerimden kalkamiyorum kör çocuk kucakta emiyor gelen giden durmuyor herşey her yerde o gelmiş yemek soruyor hadi atlattik misafirleri kırk gün sonra babalık sendromu dediler aha çocuk oldu 3 ay ben temizlik bebek yemek kendime vaktim yok yoruluyorum ya o trip peşinde ufacık bebe kiskanacagin yerde gel iki dakika al sev bana de sende biraz uyu dinlen yok anam bacım hiç yok evde durmuyor ki diyim bak izinli olduğu gün gidiyor ben hava alaçam ben gezecem bende umursamiyorum gibi davraniyorum artik herifin kartlarını ne yukselticem ama içim içimi yiyor haliyle nereye gidiyor diye aldatiyor mu beni hic bilmiyorum offfff

evlendıgımız ılk bır ay balayı dahıl kavgayla gectı. benı anlmadıgını soyluyordum ona sureklı aılemden ayrıldım uzgunum. arkadaslarına cok deger verıyor onlrla cok mutlu. bu yuzdende sureklı kavga edıyorduk. arkadasının dugunu ıcın bı hafta gec gıttık balayına. en son gelın mevlutu yaptıgım gun cok buyuk kavga ettık ailelerde karıstı ondan sonra kavga etmeyecegımıze soz vermıstık ki etmıyorduk da. son bı aydır nerdeyse hıc kavga etmıyorduk. bı dun oldu.. ve ben artık benım degerımı bılsın onun ıcın nelerden vazgectıgımı gorsun ıstıyorum belkı bende degıstım haklısınız ama kolay degıl babamı bırakmak cok zor geldı. herkes evlılıgın ılk aylarında normal tartısmak dıyor ama ben bu ayları guzel yasayamadıktan sonra on sene sonra duzelse nolur.... sımdı bı de korunmayı bıraktım cocuk ıstıyorduk dunden sonra o kararımı da gozden gecırmem gerektıgını dusunumuyorum.... cok uzgunum inanın... kimseye anlatamıyorum babam babannem uzaktalar uzulurler dıye burda arkadasım yok telefonla anlatınca da nereye kadar.... cıkıs yolu bulamadım...
Eşinize buraya yazdığınız gibi sürekli ben senin için bundan şundan vazgeçtim diyor ve ekstra ilgi bekliyorsanız bundan bunalmış olabilir. Sonuçta siz kendi tercihinizi yaptınız. Bunu kafasına kakmayın bence. Siz mutsuz olursunuz.

Oyalanacak birseyler bulmalisin
Yalnizliktan adama sarmışsın.Birsey dememis buyutup sacini yoluyorsun.

Insanlar değişmez sadece biz önce hep iyi yönlere odaklaniriz.kimse melek değil.. tabiiki yeri gelecek sinirlenmeden yeri gelecek huzunlenecek..yeri gelecek bunalacak..hayat hep mişmişle geçmez.. siz eşinizle evlenirken ben senin bulunduğun yere gelemem..benim ailem var..iş hayatım var deseydiniz belkide adam kabul etmeyecekti..tamam herkes yoluna diyecekti.kimse kimseye zorla şunu yap demiyor.fedakarlik basa kalkilinca eziyet olur.iskence olur..eşiniz dışında gibi edinin.kendinizi mutlu edecek bir şeyler bulun..

nereden başlasam bilemedim... evin içinde dönüp dururken en son bu siteye kaydoldum.
eşimle bi bucuk yıl once bı akraba vasıtasıyla tanıstık. kendisi ögretmen bende radyolojı teknıkerıyım. benden 6 yas buyuk. annemin babamı aldatmasından dolayı ben evlenmeyı dusunmuyordum. ama tanıdık sevdık. ve ben guvendım. çok da iyi bir insan. cok sabırlı ve bana göre sakin biridir. tanıstıktan 3 ay sonra nişanlandık. 1 sene sonra da evlendik. ben okulu bitirip yeni işe başladığım için evlenecek durumda değildim. çoğu şeyimi eşim ve ailesi yaptı haklarını ödeyemem. şimdi asıl konu eşimin evlendikten sonra değişmesi. 5 aydır evliyiz. nişanlıyken eşim sesini dahi yükseltmezdi bana. genelde bağıran kıza çabuk sinirlenen taraf ben olurdum. normalde istanbulda yaşıyordum ve güzel bir hastanede işim vardı. ama evlenecegım için babam ve kardemi, işimi arkadaşlarımı bırakıp eşimin yasadıgı memlekete geldim. aslında tartışmamız için cok buyuk sebepler yok. ama tartıştığımızda önceden alttan alıp benim saçımı okşayan adam şimdi 3 gün yüzüme bakmıyor. bende bu sefer ben senın ıcın herseyden vazgecıp buralara geldım kendimi eve kapattım (oturdugum yera köy) diyip cok sınırlenıp ağlıyorum. en son dun tartısmamızda hastaneye goturdu benı ve ben doktorun soyledıgı bıseyı atlamısım bana 'hasta dınler doktoru yanındakı degıl' dıye bır laf soyledı bende uzuldum sen benım kocamsın ne farkeder dıye kızdım sonra deım kı bundan sonra tek gıderım hastaneye o da bana iyi kendin git o zaman dedi. eve gelınce tekrar konu acıldı tartısmaya basladık. esım sınırlenıp kendı saclarını tuttu laf anlatamadıgı için. bende o oyle yapınca saclarımı yolmaya aglamaya basladım ben ben sana sacını yolduracak ne yaptım benım sacımı yolmam gerekıyor benım babam kac kere aradı hastayım dıye haberın var mı dedım ellerımı tutup sakınlestırmeye calıstı benı. dunden beri konusmuyoruz dogru durust gereklı durumlar harıc. bugun sabah ıse gıderken soyle bı baktım ona. parfumunu sıktı guzel gıdındı gitti. sonrada bı kendıme baktım eski halımden eser yok. onunla ılgılenıcem dıye hep kendımden vermısım. aman kocam sunu yesın aman sevgilim temız yatsın temız otursun anası babası rahat etsin...... ben bı tırnagıyla bı saat ugrasan sacımın bı telı dokulse kırk gun sacına bakım yapan kızdım.... sımdı kocama laf anlatamamaktan saclarımı yoluyorum... NERDE YANLIS YAPIYORUM?
Ise niye herseyini birakip gidiyorsun evleniyon diye... isim burda isimi birakamam diyebilirsin... cok fedakarlik yapmak senin hatan

- genelde bağıran kızan çabuk sinirlenen taraf ben olurdum.

Şimdi o da bağırıyorsa iyi yapıyor bence. Kimse kimseden üstün değil. Hayat her gün canım cicim geçmez. Sabrı tükendi belli ki. Ki sakin kalsa egoist bir hale bürünürsünüz.

- ben senın ıcın herseyden vazgecıp buralara geldım kendimi eve kapattım (oturdugum yera köy)

Kimse sizi zorla getirmedi. Kendiniz geldiniz. Hatanız başta kör olmanız olmuş. Eşiniz de sizi düşünmemiş, ailesini düşünmüş. Siz arka planda kalmışsınız. Sizi asıl rahatsız eden de bu ikinci plana düşme. Balayını bile erteleyen insana sizin içinizde bir öfke birikmiş. Haklısınız.

-"hasta dınler doktoru yanındakı degıl"

Öncelikle hasta dinler tabii ki. Neden dinlemediniz anlayamadım.

- onunla ılgılenıcem dıye hep kendımden vermısım

Bunun da sebebi sizsiniz. Karşınızdaki kişi muhtaç değil. Bebek değil, siz de annesi değilsiniz. Kendinizi salmak sizin seçiminiz. Evlenir evlenmez bakım yapmayı bırakmanız da tuhaf. Yarın çocuğunuz olsa ne hale geleceksiniz acaba? :)

Eşiniz için isteklerinizden vazgeçmeyin. Ailesi ya da arkadaşları ön plana geçiyorsa buna müdahale edin. Kişisel alanınızı kurun ve bakımınızı ihmal etmeyin. Kimsenin hizmetçisi değilsiniz gereksiz çaba vermeyin. Eğer mümkünse o bölgeden taşının. Eşiniz sizin için bir şeyler yaparsa içiniz rahatlar. Çünkü asıl sorun sizin fedakarlığınızın fark edilmesi değil, onun da sizin için bir şeyler yapmasını istemeniz.

Köydeyseniz hayvanlarla ilgilenebilirsiniz kedi köpek tavuk gibi kötü enerjiyide alır :)

iyilik-fedakarlık karşılık beklenerek yapılırsa ticaret olur. tabii karşı tarafın kıymet bilmesi gerekir. yeni evlisiniz. her fırsatta kavga etmek zorunda değilsiniz. sinirli anlarda bi ara verin sakinleşip konuşun. ama MUTLAKA KONUŞUN öyle çözün sorunlarınızı.

ve aslında en önemlisi kendinizi bu kadar hırpalamayın. değer verin. siz kendinizi değerli görmedikçe kimse görmez. makyajla mutlu oluyorsanız makyaj yapın. bakımınıza özen göstermek iyi hissettiriyorsa bakım yapın.

eşiniz arkadaşlarıyla mutlu imiş. siz de tanışın onlarla. belki eş veya kız arkadaşları vardır birlikte vakit geçirebilirsiniz.

ben pek anlatamıyorum galıb derdımı... ben esıme taınını buraya ıste de dıyebılırdım cunku ben ozelde calısıyordum ve orda yukselme sansım da vardı. ama o aılesınden ayrılamıyor cok duskun dıye bunun lafını bıle etmedım... cok bıdı bıdı derken...
Bunu yaptım diye sürekli mutsuz, sıkıcı dolanırsanız, eşiniz nspsın. Bnce babanı özlüyorsun aklın kalmış, 2 ayda bir yanına git. Eşii de bunaltma. Kabul etmiş gelmişsin, başa kalkmanın anlamı car mı?

Basta kabullendikleriniz zor gelmis olabilir ama bunun faturasini dir dir ederek esinize kesmeniz dogru gelmedi bana.

Sac bas yolacak kadar duygu kontrolunu kaybettiyseniz lutfen yardim alin.

Bi de hep ben ozveriliyim yaklasimi bana itici geliyor eger vermek istemiyorsaniz cidden vermeyin, fedakarlik yapmayin ki sonra bunlari basa kakmayin.

Size sert yazmak icin degil bu soylediklerim ama evlilik ciddi bir karar bu sekilde hirpalamak ilerde daha ciddi sorunlara yol acmadan lutfen kendinize sahip çikin.

İki senedir evliyim eşim ben birbirimizi beğenerek evlendik iki aylık bi bebeğim var bebek olduktan sonra sacma sapan laf sokmalari başladı herkesin çocuğu var herkes nasıl bakıyor evinin işini gücünü yapıyor sen yapamiyorsun ki ben çocuğuna kendim bakıyorum evimin işini gücünü yapıyorum anlamadığım şey sanki başkasına iş güç yaptiriyorum yoo kendim yapıyorum takdir etsin isterim ki nerdeee her fırsatta bi yerden vurmaya çalışıyor dün kayınpeder geldi babasının yaninda evlendiğime pismanim dedi bende almasaydin o zaman başına silah mi dayadilar dedim ben istemedim ki babam zorladi dedi babasının yaninda pek uzatmak istemedim sustum ama ne kadar zoruma gitti her annenin yaptığı gibi yemek temizlik çay çorba ütü yap et çocuğa ben bak evde olduğunda kucağına veriyorum iki dakika sonra al ben uzanicam der kendisi anlamıyorum izinli olduğu zamanlarda evde yok hep bi yerlere gidiyor evde durmak istemiyor biri var mi acaba hayatında diye aklıma geldi bi anda ilgisi kayboldu bi gün izni var yanımızda değil bilmiyirum.. Bu ara pek aramiz yok boyle davranması üzüyor beni fazla uzuyor diyorum konusiyim sorun ne diye evde iki dakika durmuyor mesajla olacak iş değil bilemedim napmam lazim tecrübeli olaniniz varsa fikirlere açığım
hemen yardimci oliyim o odun herifin kafasini duvara sürtüp kivilcim cikartmadin mi bu ne hadsizlik ya ne demek babam zorladi valla o evi indirip kaldirirdim enkazini da gelip toplardi ana babasi ailene gitme imkanin varsa git kafani toparla ve o öküz kocanda dediklerinii yutmadan affetme derim cok sinirlendim böyle adamlar neden evlenir ki

Yapacağın şeyler şunlar;

1-Eşin için oraya gittiğini unut.Bu konuyu kaldır ortadan.Çünkü tercih için kimse seni zorlamadı.İradenle yaptın.Ve bu tercih artık yapıldı.Gündemden çıkar artık.

2-Eşin için fedakarlık yaptın diye eşinin seni bebek gibi pişpişlemesini beklemekten vazgeç.Bu asla olmayacak.

3-Odak noktanı eşin olmaktan çıkar.Her duygunu her isteğini o bilecek o anlayacak ve o mükemmel olacak diye bekleyerek saçlarını daha çoook yolarsın.

4-Köyde oturuyor bile olsan kendinden vazgeçme.Giyim kuşam özbakımını eksiltme.

5-Kendine bir meşguliyet bul.

Evlilikte ilk yıl tartışmalı geçer derler, olabilir normaldir, büyük sorunlarınız yok. Bence bir işe girin yada bir uğraş bulun kendinize.

Hayir yani madem öyle ayrilalim dedim bu seferde yok öyle demedim ki yok efendim ben başka bisey söylemek istedim konu oraya gitti bilmem ne ulan hayvan görüyorsun ki yeni doğan bi bebeğimiz var bana yardımcı olan gerekirken sen kıskançlık yapiyosun.. Zaten dün bunun ablaları geldi yok okuldayken bi tane kız sevmiş yok bizim incik boncuklarimizi o kıza götürürmüş diye benim yanımda anlattılar gorumcelerin bi tarafı kalkmış onlar sanıyor ki ben bunları kafama takıyım tepki gösteriyim bende hiiiic oralı olmadım ama sinir oldum lan mallar ben sizin gelininizim yengenizim yegeninizin annesiyim ne yani benimde geçmişim oldu bende mi anlatiyim nasıl bi zihniyetleri var neyi çekemiyorlar varya bu ara bunlarin yedi ceddine sinir oluyorum sorma hepsi öküz biri değil ki

Hayir yani madem öyle ayrilalim dedim bu seferde yok öyle demedim ki yok efendim ben başka bisey söylemek istedim konu oraya gitti bilmem ne ulan hayvan görüyorsun ki yeni doğan bi bebeğimiz var bana yardımcı olan gerekirken sen kıskançlık yapiyosun.. Zaten dün bunun ablaları geldi yok okuldayken bi tane kız sevmiş yok bizim incik boncuklarimizi o kıza götürürmüş diye benim yanımda anlattılar gorumcelerin bi tarafı kalkmış onlar sanıyor ki ben bunları kafama takıyım tepki gösteriyim bende hiiiic oralı olmadım ama sinir oldum lan mallar ben sizin gelininizim yengenizim yegeninizin annesiyim ne yani benimde geçmişim oldu bende mi anlatiyim nasıl bi zihniyetleri var neyi çekemiyorlar varya bu ara bunlarin yedi ceddine sinir oluyorum sorma hepsi öküz biri değil ki
Sakin ol arkadaşım o çocuk büyüyecek.Zor ama geçecek yaşadıkların.Evet insanlar garip olabilir ve üstüne yeni doğum yapmış olmanın psikolojisi var.

Bi kanalda bebek geldi işler değişti diye program var.Gerçekten bebek gelince hayatımız tepetaklak oluyor sanki.

İnsan alışıyor merak etme.Kendini hırpalama eşin de fark eder inşallah yaşadığın sıkıntıları

X