Evet evet bu terim dogru pasif agresif. Ben ne olursa olsun bir sure daha deneme taraftariyim. Cunku daha bir sene bile dolmadi. Cok severek evlendim ve caba gostermek istiyorum ama o istemiyor iste. Bu ayri kaldigimiz surecte belki dusuncesi degisir. Su anda gozunde her seyde ben sucluyum. Belki kendi payinin oldugunu anlarsa bir bahaneyle eve gelir ve ancak o zaman konusurum. Su an ne yapsam bos. Cunku bu kacinci oldu. Cocuk olayindan sonra ozur diledim, alttan aldim, mutlu etmeye calistim. O da fena degildi ama esas sorunumuz cocuk ve eski sevgili oldugu icin bu konularda ustume geldigi surece hep ayni noktaya gelicez. Bu konulari kapatmasi lazim.Suçlu, suçsuz, haklı, haksız aramayı bir kenara bırakın.. Çünkü tek taraflı hiç bir şey olmaz. Kontrolünüzü kaybetmenize sebep olacak şeyler yaşanmıştır. (elbette tasvip etmiyorum ama yaşanıyor işte.) Eşinizin pasif agresif olduğunu düşünüyorum. Tepkisizlikleriyle insanı çıldırtabilirler bu tipler. Sonra da bakın ben sakinim o sinirli derler.
Siz
Sadece şunu düşünün..
Bu evliliği yürütmek istiyor musunuz?
Eğer istiyorsanız, eşinizle iletişim kurun ve birlikte yardım alın.
Hic kolay degil. Yuva kutsaldir buna inaniyorum. Ben kisa sure de olsa ikimizin cocugunu tasidim icimde. Her ne kadar aldiricam diye bagirip cagirdiysam da haksizsam da gercek hislerim bunlar degildi. Ama dedigim gibi mantiksiz cumleler kuran insana ne desem bos. Ancak bu sefer kendi gelirse olur. Benim yalvarmamla olmuyor. Onu da yaptim cunku.Anlamaya çalışıyorum... Sanirim esinizfazla cocuksu. Vurmasaniz elbet daha iyiydi ama vurma konusunu kalbimde soruna yol actinla bagdastirmak mantıksız ve cocuksu. Dese ki bama vurman gucume gitti tamam derim. Ama bu bakis açısı biraz tuhaf. Üstte bir arkadas da demis surdurmek istiyorsanız cabalamak elinizde. Fakat dikkatli dusunmenizi oneririm. Yuva yikmak kolay bir sey değil.
O zaman en iyi ilaciniz zaman. Bu arada biraz kafanizi dagitip fazla uzak olmayan bir yerlere gitmenizi oneririm.Hic kolay degil. Yuva kutsaldir buna inaniyorum. Ben kisa sure de olsa ikimizin cocugunu tasidim icimde. Her ne kadar aldiricam diye bagirip cagirdiysam da haksizsam da gercek hislerim bunlar degildi. Ama dedigim gibi mantiksiz cumleler kuran insana ne desem bos. Ancak bu sefer kendi gelirse olur. Benim yalvarmamla olmuyor. Onu da yaptim cunku.
Hakli olabilirsiniz. Ben kendimi de cok elestiriyorum zaten. Ben ogretmenlik yaparken saldirgan cocuklarin genellikle ayri anne-babalarin cocuklari olduguna, sevgi eksiklikleriyle buyuduklerine sahit oldum. Tabi ki onlar cocuk, ben bir yetiskinim ve davranislarimi kontrol etmekle yukumluyum. Ya da sonuclari neyse kabul etmek zorundayim. Ama dediniz ya birbirimize sarilinca degerimizi anladik. Bizde sanirim sevgi eksikti. Ben sevilmedigimi hissettikce agresiflestim. Belki onun psikolojisini dusunemedim, ya da karakteri bu sebebi her neyse. Bunu anlayinca biraz torpulemeye calistim kendimi. Ama verilen zarar demek ki onarilamayacak boyuttaydi ki bu ona yetmedi. İcten affedemedi beni. Aklina geldikce eski konularda kavga cikardi. Ben artik dayanamiyorum. Sadece sevgimi kabul etsin ve karsilik versin istiyorum. Gercekten simarik bir insan diilim. Sadece fazla hassasim belki. Bunu yazmistim ama onunla birlikte olmaya basladigimdan beri 12 kilo verdim tam olarak. Bunu goruyor. Bir kere sen niye boyle oldun demedi. Arkadaslari sordugunda gitsin yesin buzdolabinda yemek mi yok diyordu. Sizin esiniz bu kadar hissiz mi? Ya da olsa ne hissederdiniz?Anlattığından yola çıkarak söylüyorum adam sabretmiş sabretmiş ve sonunda patlamış. Hep değeri bilinmesi gereken kadın değildir. Eşinize bencil demişsiniz. Eşinizi bilemem ama ilk yazınızda bile kendi bencilliklerinizi açığa çıkarmış sınız. Ilk olarak düğün öncesi babasını kaybetmiş iş stresi yaşayan biri var adam birde yeni evli ece geliyor eşi kavga etti diye boşanalım diyor. Adam susuyor sabrediyor hatasını anlar diye eşi devam ediyor. Bide kadın üstüne saldırıyor. bence six bir kaç gün oturun eşinizi değilde kendinizi bir güzel eleştirin.
7 yıllık evliliğimde çok sürmez bu evlilik biyer dedim. Hatta eşimle karşılıklı bile bu fikirdeydik. Ama bir süre sonra sarılınca anladıkki kafamız karışmış rahat batmış. Millete ne kötü eşler varmış da idare ediyormuş.
Bu defa Özür dileme sırası sizin ve geçmişi kapatmaya sözleşerek barışın. He geçmişte kırgınlık olabilir çok kötü olaylar yaşanmış olabilir. bunlar bazen tekrar ortaya dökülse bile şiddet lendirmemek gerek.
Kizlar merhaba
Daha 9aylik evliyiz. Esim beni severek evlendigini soyluyordu ama evliligimiz hic oturmadi. Evli gibi degildik. Evlenmeden once babasini kaybetmesi dolayisiyla yasadigi depresyon, islerinin yogunlugu, karakter olarak bencil ve empati kuramayan bir insan olmasi, benim asiri duygusalligim, ailevi kavgalar vs bir suru kavgadan sonra ben biraz akli basina gelsin diye bosanalim dedim. O tepkisiz kaldikca ben bastirdim. Ki o zamanlar hamile oldugumu ogrenmistim. Oyle garip bir psikolojiye girdim ki asiri sinirliydim ve her seyden herkesten ozellikle de ondan nefret ediyordum. Cocugu aldiricam bile diyordum hem de her gece. O kadar stresten sonra dusuk yaptim. Bu sefer o bosanalim demeye basladi. Annesi baski yapti. Bir aydir biraz duzelmistik. Bana senin degerini bilicem diyordu. En son uc gun once yine eski konularla ilgili kavga ettik. Ben sinir krizi gecirdim. Ustune saldirdim vurdum. O da evi terk etti. Dava acmasini bekliyorum. Evden cikmami ailemin yanina donmemi istiyor. Ben nasil davranmam gerektigini bilmiyorum. Bir yandan bosanmak istemiyorum. Bir yandan asla duzelmeyiz artik cok belli. Zaten eve donmez. Anlasmali bosanmak istiyor benden cabuk kurtulmak icin. Kabul edip hizli bir sekilde bitirmeli miyim?
Bir ömür tüm bunlarla savaaşabilecek misin? Ya da eve geri dönse herşey düzelecek güvenin var mu?sanırım karar veremen de yardımcı olacak sorular bunlar.Bize zarar veren insanları ne kadar sevebiliriz?Kizlar merhaba
Daha 9aylik evliyiz. Esim beni severek evlendigini soyluyordu ama evliligimiz hic oturmadi. Evli gibi degildik. Evlenmeden once babasini kaybetmesi dolayisiyla yasadigi depresyon, islerinin yogunlugu, karakter olarak bencil ve empati kuramayan bir insan olmasi, benim asiri duygusalligim, ailevi kavgalar vs bir suru kavgadan sonra ben biraz akli basina gelsin diye bosanalim dedim. O tepkisiz kaldikca ben bastirdim. Ki o zamanlar hamile oldugumu ogrenmistim. Oyle garip bir psikolojiye girdim ki asiri sinirliydim ve her seyden herkesten ozellikle de ondan nefret ediyordum. Cocugu aldiricam bile diyordum hem de her gece. O kadar stresten sonra dusuk yaptim. Bu sefer o bosanalim demeye basladi. Annesi baski yapti. Bir aydir biraz duzelmistik. Bana senin degerini bilicem diyordu. En son uc gun once yine eski konularla ilgili kavga ettik. Ben sinir krizi gecirdim. Ustune saldirdim vurdum. O da evi terk etti. Dava acmasini bekliyorum. Evden cikmami ailemin yanina donmemi istiyor. Ben nasil davranmam gerektigini bilmiyorum. Bir yandan bosanmak istemiyorum. Bir yandan asla duzelmeyiz artik cok belli. Zaten eve donmez. Anlasmali bosanmak istiyor benden cabuk kurtulmak icin. Kabul edip hizli bir sekilde bitirmeli miyim?
Daha bile hissiz olduğu zamanlar oldu emin ol. Ahh ahh 7 sene diyorum. Benim eşimde çok bencil dir. Mesela ben yılda bir grip olurum tam olurum yatak döşek. Ben yine gribim salona yatak açtım koltukta yatıyorum bizimki sabah işe gitti. Bide baktım 10 dk sonra kapıdan girdi. Geldi kurduğum yatağa yattı. BendeHakli olabilirsiniz. Ben kendimi de cok elestiriyorum zaten. Ben ogretmenlik yaparken saldirgan cocuklarin genellikle ayri anne-babalarin cocuklari olduguna, sevgi eksiklikleriyle buyuduklerine sahit oldum. Tabi ki onlar cocuk, ben bir yetiskinim ve davranislarimi kontrol etmekle yukumluyum. Ya da sonuclari neyse kabul etmek zorundayim. Ama dediniz ya birbirimize sarilinca degerimizi anladik. Bizde sanirim sevgi eksikti. Ben sevilmedigimi hissettikce agresiflestim. Belki onun psikolojisini dusunemedim, ya da karakteri bu sebebi her neyse. Bunu anlayinca biraz torpulemeye calistim kendimi. Ama verilen zarar demek ki onarilamayacak boyuttaydi ki bu ona yetmedi. İcten affedemedi beni. Aklina geldikce eski konularda kavga cikardi. Ben artik dayanamiyorum. Sadece sevgimi kabul etsin ve karsilik versin istiyorum. Gercekten simarik bir insan diilim. Sadece fazla hassasim belki. Bunu yazmistim ama onunla birlikte olmaya basladigimdan beri 12 kilo verdim tam olarak. Bunu goruyor. Bir kere sen niye boyle oldun demedi. Arkadaslari sordugunda gitsin yesin buzdolabinda yemek mi yok diyordu. Sizin esiniz bu kadar hissiz mi? Ya da olsa ne hissederdiniz?
'gercekten' boşanmak isteniliyosa ağza alınmali boşanma lafı..
karakter olarak bencil ve empati kuramayan bir insan olmasi, benim asiri duygusalligim, ailevi kavgalar vs bir suru kavgadan sonra ben biraz akli basina gelsin diye bosanalim dedim. O tepkisiz kaldikca ben bastirdim. Ki o zamanlar hamile oldugumu ogrenmistim. Oyle garip bir psikolojiye girdim ki asiri sinirliydim ve her seyden herkesten ozellikle de ondan nefret ediyordum. Cocugu aldiricam bile diyordum hem de her gece. O kadar stresten sonra dusuk yaptim. Bu sefer o bosanalim demeye basladi.
Siddet var ben uyguladim :))) bu arada benim babam da kanser. O da babasini bu yuzden kaybetti. Bu yuzden de sikintiliyim. Bu dediklerinizin hepsini ilk bosanma kararindan sonra soyledim. Duzelmis gibiydi. Ama son kavgada yine eskileri acti. Sanki duzelmis iliskiyi ozellikle bozmak istedi. Disarda arkadaslarla oturmus yemek yiyoduk. Cok guzeldi ortam. Benimle dalga gecmeye basladi birden. Biliyo musunuz ben facebookta fotograf begendim diye gecen gun bana surat asti dedi. Begendigi de o kiz. Ordan basladi tartisma butun eski konular acildi yine.
Cikarmiyor iste. Ama benden bosanmak da istemiyor. Yazdim biraz once. Bu ayrilik gunlerinde hep iletisimdelermis. Yani dedigim gibi asik olsa gitmez mi ona?Eski sevgili hayatınızdan çıkmadıkça sorunlarınız çözülmez gibi geldi. Hakkınızda hayırlısı olsun.
nedenini kendin daha iyi biliyorsun bence.Bi sey daha var. Yazmaya utaniyorum ama onemli. Seks yaptik ve bosalamiyor. Cok bozuldum. Ben senin ne dusundugunu biliyorum. Simdi aklinda baskasi var diyosun icinden. Butun kadinlar aynisiniz dedi. Belki o kavgamizin etkisi oldugunu dusunmuyorsun di mi dedi.
O zaman hazir ayriyiz neden asik oldugu kadina gitmiyor eger oyleyse?nedenini kendin daha iyi biliyorsun bence.
sen neden başkasına aşık olduğuna inandığın halde onunlasın.O zaman hazir ayriyiz neden asik oldugu kadina gitmiyor eger oyleyse?