- 27 Nisan 2012
- 15.166
- 17.795
önceki konularına da bak cutem :)ıyıkı esınız problemlıymıs
sut dokmus kedı olsa sanırım sırtından sopayı ıhmal etmeyecektınız
tebrıkler
9 ay cok kisa bi sure bosanma karari icin..gururda neymis ne olaki bu durumda..(aldatma, siddet vs) disinda bu islerde gurur olmaz..Ben cok kullandim bu lafi. Hamileyken psikolojim o kadar degisti ki, o zaman soyledigim laflara su an inanamiyorum. Seviyorum cunku. Ama gurursuzluk yapmak da istemiyorum.
Psikolog musunuz ya da o tur bir mesleginiz mi var? Bu kadar dogru bir analiz olamaz. Sanirim cok kisa surede evlenmeye karar verdigimiz icin iliski oturmamisti ve neden evlenmek icin bu kadar acele ettigini tartarken sevgisinden supheye dustum. Ve sonraki davranislari da suphelerimi azaltamadi.En fazla anlasamadiginiz tartistiginiz konu ne? Iletisim eksikligi mi var aranizda? Bence siz seviyorsunuz esinizi ancak onun sevgisinden emin degilsiniz. bu yuzden israrla bosanalim demissiniz. Sanki icten ice zaten birgun o bunu isteyecek bari ben simdiden soyleyeyim dusuncesi olusmus sizde. Bu kadar gel gitli bir iliski yorar insani. Surekli bosanmanin esigine gel bosanma. Hadi topladik bir seyi duzeldik derken tekrar dagil. Bosan ya da bosanma diyemeyecegim. Sorunlarin kaynagini bulun ve orayi onarin. O zaman evliliginiz duzene girebilir yada bitmesi gerekirse biter.
:)))) bi an annesi konusuyor gibi hissettim. Hamileyken soyle bir psikolojiye girdim. Kapana kisildim. Duzelmesi gereken bir cok sey var ama sonuc yok. Eski sevgili yuzunden kavga ediyoduk, ben hamile kalinca nasil olsa artik iyice cepteyim diye kizi burnumun dibine kadar getirip is icin yardima cagirdi ve cok daha fazla delirdim. Evet ilk ben bosanalim dedim. Tepki vermedi ama soyle seyler de soyledi. Mesela ilerde parkta bulusuruz, yalniz yasarsan beni eve alir misin vb. Belki espri yapiyodu sma ben o an ciddiye aldim. Tutustum derken arayip sormuyorum sadece bekliyorum. Bir yandan da kendi kendime uzuluyorum iste.Hamileyken , adamin bosamayacagini dusundugun icin ekstra simariklaniyordun ,ekstra baski yapiyordun adam tepki vermiyor diye :)
Hamilelik pskolojisi filan degil bu
Cocuk olmayincada sonunda esinde seni bosamak istedi bu sefer..
ee seninde elinde koz kalmayinca cildirdin tabi tutuştu ...
Ama olacağına varmış ve varacak
Gecmis olsun
Siddet var ben uyguladim :))) bu arada benim babam da kanser. O da babasini bu yuzden kaybetti. Bu yuzden de sikintiliyim. Bu dediklerinizin hepsini ilk bosanma kararindan sonra soyledim. Duzelmis gibiydi. Ama son kavgada yine eskileri acti. Sanki duzelmis iliskiyi ozellikle bozmak istedi. Disarda arkadaslarla oturmus yemek yiyoduk. Cok guzeldi ortam. Benimle dalga gecmeye basladi birden. Biliyo musunuz ben facebookta fotograf begendim diye gecen gun bana surat asti dedi. Begendigi de o kiz. Ordan basladi tartisma butun eski konular acildi yine.9 ay cok kisa bi sure bosanma karari icin..gururda neymis ne olaki bu durumda..(aldatma, siddet vs) disinda bu islerde gurur olmaz..
Alin karsiniza tekrar, sen babani kaybettiysen seninle beraber bende uzuldum, depresyon yasadin benide etkiledi, dusuk yaptim sorunlar vs yipratti beni, geriye baktikca kendimi taniyamiyorum dersin..
boyle hemen sil at nedir..
Kizlar merhaba
Daha 9aylik evliyiz. Esim beni severek evlendigini soyluyordu ama evliligimiz hic oturmadi. Evli gibi degildik. Evlenmeden once babasini kaybetmesi dolayisiyla yasadigi depresyon, islerinin yogunlugu, karakter olarak bencil ve empati kuramayan bir insan olmasi, benim asiri duygusalligim, ailevi kavgalar vs bir suru kavgadan sonra ben biraz akli basina gelsin diye bosanalim dedim. O tepkisiz kaldikca ben bastirdim. Ki o zamanlar hamile oldugumu ogrenmistim. Oyle garip bir psikolojiye girdim ki asiri sinirliydim ve her seyden herkesten ozellikle de ondan nefret ediyordum. Cocugu aldiricam bile diyordum hem de her gece. O kadar stresten sonra dusuk yaptim. Bu sefer o bosanalim demeye basladi. Annesi baski yapti. Bir aydir biraz duzelmistik. Bana senin degerini bilicem diyordu. En son uc gun once yine eski konularla ilgili kavga ettik. Ben sinir krizi gecirdim. Ustune saldirdim vurdum. O da evi terk etti. Dava acmasini bekliyorum. Evden cikmami ailemin yanina donmemi istiyor. Ben nasil davranmam gerektigini bilmiyorum. Bir yandan bosanmak istemiyorum. Bir yandan asla duzelmeyiz artik cok belli. Zaten eve donmez. Anlasmali bosanmak istiyor benden cabuk kurtulmak icin. Kabul edip hizli bir sekilde bitirmeli miyim?
İlk bosanma konusunu ciddi olarak konustugumuzda caba gosterdim. Buna ragmen yine kavga ettik. Su an sadece kabul edeyim mi evden gideyim mi bunlari dusunuyorum. Cunku daha cok ustune gitmem bir ise yaramayacaktir.Keske evi terkettikten sonraki duzeltme çabanızı evi terketmeden önce gösterebilseydiniz.
Yok kesinlikle gelmez biliyorum. Daha cok nefret eder benden. Bu dava konularinda da bilgim yok. Bana anlasmali acalim diyor ama ilk yil acilmiyorsa o da bilmiyor demek ki.Bu anlattıklarınız tamimiyle birikim sonucu oluşan tepkileri anımsattı bana.. Sanki eşiniz size çok sıkıntılar yaşatmış evlenmeden önce veya sonrası sizde bunun acısını çıkarmışsınız ondan bu hareketlerle. O ses çıkarmadıkça devam etmişsiniz. Şimdi evi terk edince birden özleyen konuma geçtiniz.
İnsan oğlu elindekinin kaydığını hissettiği andan itibaren pişman olmaya başlar.. Sizde geri dönüşü yok sanıp özlüyor olabilirsiniz.
Gerçekten onu istediğinize emin olmalısınız. Bu evliliğin geleceğini gerçekten görebiliyorsanız ; birgün bir uzmandan randevu alırsınız, eşinizi oraya emrivaki çağırırsınız nereye geldiğini bilmeden, ve oraya götürürsünüz zorla. Bir yerlerde hatrınız elbette duruyordur.
Ya da ne bileyim sözüne güvendiği biri varsa konuşmasını istersiniz. Gurur yapmayın eğer duzeleceğine inanıyorsanız.
Şimdi değil elbet önce tamamen sessiz kalmalısınız. İletişime geçmeyin. Evide asla bırakıp gitmeyin. Evi o terk ettiyse ve dava açacaksa mahkeme sonuna kadar evinizden çıkmayın.
Anlaşmalı olarak ilk yıl boşanma olmuyor , çekişmeli dava açılmalı diye bilgi var kafamda yanlış mı acaba ?
Ben cok kullandim bu lafi. Hamileyken psikolojim o kadar degisti ki, o zaman soyledigim laflara su an inanamiyorum. Seviyorum cunku. Ama gurursuzluk yapmak da istemiyorum.
Hepsini yaptim daha onceEvlilikte gurur olmaz canım eğer hatalıysan tabi...Eğer ki bir evlilikte şiddet yoksa, aldatma yoksa, içki, kumar gibi kötü alışkanlık yoksa gururunu bırakıp ara eşini ve bu güne kadar ikimizde hata yaptık birbirimizi anlamadık ve ben bundan dolayı özür diliyorum senden, eğer ki sende hatanı kabullenip özürünü dilersen evliliğimize bir şans daha verelim de. Sevdiğini söylemekten çekinme. Yuva kolay kurulmuyor biraz daha sabırlı davranmak lazım...kaybedeceğin hiç bişey yok denemeye değer. Baktın eşin yanaşmıyor o zaman bitirirsin.
YANİ SENİN EL KALDIRMAN ONUN ERKEKLİK GURURUNU FAZLA İNCİTMİŞ OLABİLİR. SEN BENCE ALTTAN ALMALISIN. ÇÜNKÜ İŞ BOŞANMAKLA BİTMİYOR. BOŞANDIKTAN SONRAKİ SÜREÇ DAHA ZOR. CEVRENDEKİ İNSANLAR ÖZELLİKLE ERKEKLER HİÇ UMMADIĞIN KİŞİLER SENDEN VAYDALANMAK İSTEYECEKTİR DULSUN DİYE.. BİRAZ DAHA DÜŞÜNMELİSİN CANIM ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİL SONUÇTA.. BOŞANMAK TA İSTEMİYORSUN MADEM BİR YERE ÇAĞIR OTURUN KONUŞUN SAKİN SAKİN .. UMARIM DÜZELİR HERŞEY. AMA SUNU UNUTMA CNM HER HAYIRDA BİR ŞER HER ŞERDE DE BİR HAYIR VARDIR. ALLAHTAN HAYIRLISINI DİLE.. ÖPÜYORUMKizlar merhaba
Daha 9aylik evliyiz. Esim beni severek evlendigini soyluyordu ama evliligimiz hic oturmadi. Evli gibi degildik. Evlenmeden once babasini kaybetmesi dolayisiyla yasadigi depresyon, islerinin yogunlugu, karakter olarak bencil ve empati kuramayan bir insan olmasi, benim asiri duygusalligim, ailevi kavgalar vs bir suru kavgadan sonra ben biraz akli basina gelsin diye bosanalim dedim. O tepkisiz kaldikca ben bastirdim. Ki o zamanlar hamile oldugumu ogrenmistim. Oyle garip bir psikolojiye girdim ki asiri sinirliydim ve her seyden herkesten ozellikle de ondan nefret ediyordum. Cocugu aldiricam bile diyordum hem de her gece. O kadar stresten sonra dusuk yaptim. Bu sefer o bosanalim demeye basladi. Annesi baski yapti. Bir aydir biraz duzelmistik. Bana senin degerini bilicem diyordu. En son uc gun once yine eski konularla ilgili kavga ettik. Ben sinir krizi gecirdim. Ustune saldirdim vurdum. O da evi terk etti. Dava acmasini bekliyorum. Evden cikmami ailemin yanina donmemi istiyor. Ben nasil davranmam gerektigini bilmiyorum. Bir yandan bosanmak istemiyorum. Bir yandan asla duzelmeyiz artik cok belli. Zaten eve donmez. Anlasmali bosanmak istiyor benden cabuk kurtulmak icin. Kabul edip hizli bir sekilde bitirmeli miyim?
İkimiz de 32 yasindayiz. Ben kovayim o terazi.Eşin evliliği kolayca harcayabilen biri gibi geldi bana eski sevgiliyle evli olduğu halde bu kadar samimi olması çok saçma bilerek pskolojik baskı uygulamış yaşlarınız kaç birde burçlar saçma gelebilir ama tam yorum yapmadan elde neler var bir bakalım :)
boşanmak en mantıklısı gibi ama evden giden mahkemede haksız taraf oluyor.onun için evden çık demiş olabilir mi acaba?gerçekten kararlıysan boşanınca git.Kizlar merhaba