Eşim evi terk etti ama boşanalım demedi..

Insan başkasının baskısıyla nasıl çocuk yapar ki bu nasıl mantık ?
Hadi olan olmuş Rabbim sağlık uzun ömür versin de ne diye gitmemesi için araba sakliyorsunuz.
Siz boşanmazsınız ben söyleyeyim bu öyle bir ilişki saygısızca kavga gürültü yaşayıp gideceksiniz olan çocuklara olmuş .

1. Kocaniza köy ağası demissiniz, köy ağalarına ayıp ettiniz valahi bacım. Görseler tazminat açsalar yeri.

2. Siz intihar edince " cok mutlu oldugunu soyleyen" bir kocaya calisan bir kadin olarak boyun egmeye devam ha birseyler ters gidiyor

3. Siz cok guzelmissiniz. guzel kadin özgüvenli olur dik durur bacım.

4. Hem annemle aram iyi degil diyorsun hem ilk cocuguna hamileyken 2 ay kendi annen bakıyor hem 2. Cocugu annem istedi cocugum kardes istedi diye aradaki sekiz yil koca eziyetine ragmen isteyerek ikinci cocugu yapiyorsunuz. Pes!

5. Kocaniz çocuklara şiddet uyguluyor siz biliyor ve susuyorsunuz. Cok üzücü cok

6. Düğüne giderken tokat yemissiniz yani şiddet görmüşsünüz hala " ne yapayim" mi diyorsunuz?

7. Adam dugunde bosanmak istedigini soyleyip evden gidiyor ve siz hangi amacla arabayi sakliyorsunuz? Gitmesin diye mi? Pes!

8. Onceleri 10-15 kez ariyordu diyorsun, bu hafta bir aramasi var diye oturup üzülüyorsun. Hala aramalarini mi takip ediyorsun?

9. Allah vere de aklımı kaybetmeden ne yapacagim diyorsunuz da bacım... Pişmiş aşa su neylesin, akılsız başa söz neylesin?

Ne yapın ne edin kocanızı boşanmaktan vazgeçirin
Çocukların gecenin bir yarısı kapı kırmaya çalışan babaya ihtiyacı var.
Arabada annesine tokat atan,
Evde küfreden
Annesine şerefsiz diyen
Abisine ezdiren
Eziyet eden
Arabayla öldürmeye teşebbüs eden
Annelerini İntihara sürükleyen
Bir baba modelinden mahrum kalmasınlar
Aman çocuklar babasız büyümesin
Siz biliyormuşsunuz ya babasız büyümek ne demek

Lütfen o çocukları sıcacık sevgi saygı dolu yuvadan mahrum bırakmayın
Kocanızdan boşanmayın
Çocuklar babasız kalırsa yıkılırlar
Böyle mükemmel bir baba ve anne her çocuğa nasip olmaz

Anne de baba da (ssdece sıfat olarak) mükemmelsiniz

Keşke çocuklar özellikle sizin elinizden alınsa

Hepsi sizin tercihiniz çekersiniz çekmezsiniz size kalmış. Siz çekmeye dünden razısınız ama çocuğunuza fiziksel şiddet uyguladığında nasıl ümüğüne çökmüyorsunuz bu adamların anlamıyorum ben. Kim olursa olsun benim çocuğumun canını yakacak adamın anasından emdiği sütü burnundan getiririm. Boşanmış olmaktan korkuyorum deyin, ilişkim toksik bir hale gelsede vazgeçemiyorum deyin kabul. Ama çocuklarım için demeyin, böyle bir adamdan boşanmama bahaneniz çocuklarınız olamaz.

Ben niye okudum ki bunları şimdi. Nerden baksan tutarsızlık. Nerden baksan elde kalan bir hikaye.
Çok klişe, olan çocuklara olmuş. Bir de öğretmensiniz. Yazık gerçekten çok yazık.

Aklıma çok eski bir çocukluk arkadaşım geldi. Kız lise yıllarında biriyle konuşuyordu, hepimiz onları onların ilişkisini çok severdik. Ailelerimiz bile tanırdı ve kabullenmisti. Çocuk çok kibar beyefendi doğru düzgün bir delikanliydi herkes evlenecek gözüyle bakıyordu.
Üniversite yıllarında yolları değişmeye başladı. Tabi normal olabilir ilk gençlik ama onların durumu çok farklıydı.
Kız öğretmen oldu, çocuk grafik tasarımcı oldu.
Ve bu kız 360 derece degisti. Birden kendi dengi olduğunu savunduğu biriyle nişanlandı. Herkes çok şaşkındı. Çocuk büyük bunalimlara girmişti.
Kız bizim arkadaşımız diye nişanlısını kabullenmeye çalıştık. Ama adam bildiğin hastaydı. Meyveyi, sebzeyi çatal bıçakla yiyen hatta kurabiye için bile çatal bıçak isteyen ama peçete getirmedin ki diyen bir tip.
Kızı köle gibi kullanmaya başladı. Tamam ayrilicaklar dediğimiz de apar topar evlendiler. Kızın çok kötü bir evliliği var fakat ayrılamıyor. Ayrılmak istemiyor. Yıllar içinde görüşmeyi kestik.
Diğer çocuk ise savunma bakanliginda çok güzel mevkilere geldi. He halen çok entellektüel ve halen çok beyefendi. Ailemizden biri gibidir. O kızı hiç unutamamış olmasına rağmen bazen sukreder böyle dar zihniyetli bir ezikle evlenmedigi için.
Burda da hep öğretmen hanımlar kötü evliliklerini idame ettirmek için fikir istiyorlar.
Ben anlamıyorum unilerin bu bölümlerinde kızların beynine neler işliyorlar ki, genel olarak hepsi bu kafada.
Istisnalari tenzih ederim.
Öğretmenlik çok saygı duyduğum bir meslek. Ben halen ilkokul ve lise ogretmenlerimle görüşürüm. Inanilmaz donanımlı ve çok saygıdeğer insanlar. Tabiii çok eski zamanlar bunlar.
Yeni nesil yeni sistem bir farklı demek ki.

Bana bisey yapamayinca cocugunu dövdüden sonrasini okumadim. Cocugu dayak yerken hala kocam kocam deyip adam gitmisken bile bosanmiyorsaniz gerisine Gerek yok cunku.sizin gibilere hersey mustehak.. Allah o sabilere dayanma gucu versin.

Ben yine savunmaya geldim
Ben de öğretmenlik mezunuyum
Sistemle, derslerle alakası yok hiç bu işin
Kişinin kendi karakteriyle ilgili
Mühendis de olsa doktor da olsa bu ezilen tavrı devam ederdi
Yoksa mümkün mü bi öğretmenin evladına şiddet uygulanmasına rağmen evli kalması?
Sonra çocuklara ne yüzle anlatacağız şiddetin kötü olduğunu?

Bu tarz kişilerin özellikle eğitim sektöründe çalışanlarının işlerinde de iyi olduklarını hiç sanmıyorum
Öğretmenlik rol modeli olmayı da gerektiriyor çünkü

Tamam işte aynen öyle. Benim de korkum bu yönde. Öğretmeni diğer mesleklerden farklı kılan, onlara çocuklarımızı yani bu dünyanın geleceğini emanet ediyoruz.
Ben annesiz büyüdüm. Ilk okul öğretmenim benim rol modelim oldu. Yıllar sonra dahi ona hürmet ve minnetle teşekkür ediyorum. Lise yani ergenlik yıllarımda fizik ve kimya öğretmenlerim çok önemli yol gostericelerim oldu. Bizim zamanımızda rehber öğretmen çok bilinen bir şey değildi. Fakat çok duyarlı öğretmenlerimiz vardı. Ergen psikolojisini ve kriz yönetimini çok iyi bilirlerdi. Onlara çok şey borçluyum.

Çocuklar bahane yaaa
Eziyet görmeye alışmış bu
Zerre üzülmüyorum
Çocukları kullanıyor tek üzüldüğüm o
Bahanesi de babamı kaybettim ne demek olduğunu bilirim
İleride o Çocuklar babalarıyla samimi olur ama bu kadının yüzüne bakmaz
Unutmazlar çünkü. Unutulmuyor

Bu şahsen bana şunu kanıtlıyor
O çok savunulan sınavların aslında hangi öğretmen yeterli hangi öğretmen yetersiz olduğu konusunda hiç de başarılı olmadığı

Bu tarz kişilerin özellikle eğitim sektöründe çalışanlarının işlerinde de iyi olduklarını hiç sanmıyorum
Öğretmenlik rol modeli olmayı da gerektiriyor çünkü

kesinlikle
bu tipler kızlara kendi karakterlerini aşılar
Hiç sanmıyorum şiddet kötüdür, kız çocukları güçlü olmalı vb mesajlar versin
Daha kendi çocuğunu korumuyor (koruyamıyor değil, bile isteye korumuyor) başkasının çocuğuna mı rol model olacak.

Bizim bir coğrafyacı vardı erkek. Hem derse girer hem de kızlar evlensin, en güzel işiniz annelik, ben eşimi çalıştırmadım diye öğüt verip dururdu. Mal adam.

Zihniyetleri karakterleri neyse aynen devam ettiriyorlar meslekte de.

Öğretmen olarak beğendim

Çünkü konu sahibi bosaninca kimligini (!) kaybetmekten korkuyor. Oysa zaten evlilik süresince kaybolan bir kimlik var. Ne saygi ne özgüven kalmis. Hala onay bekliyor " omo bosonolom domodo" yahu niye desin adamlar demez adamlar uzatir adamlar alistigi konfor alani disina cikacak sonra kime höt höt edebilecek?

Kendi ayaklarinin üzerinde duramayan korku ve kaygilarinin esiri olmus, yalniz kalmaktansa mutsuz olmayi yeğleyen hatta cocuklarini da bu mutsuzluk çarkına dahil eden bir anne var.

Oturmuş kar zarar arastirmasi yapmis yok araba yok ev... Aliskanliklarini, alismisligini, bildigi cevreyi terk edemiyor. Değişimden mi korkuyor? Evet.

Cocuklarini mutsuz yetistirmeyi göze alan anne babalarin onlara cok buyuk bir kotuluk yaptigini düşünürüm. Sağlıksız ruh yapisiyla bu cocuklarin geleceginin ne denli saglam olabilme ihtimali var ki?

Gece Gılgamış Destanı demistim sabah okudum dengemi alt üst etti. Yok ya desinler ki biz yalniz yapamiyoruz biz korkuyoruz cunku kocamizin karisi olarak kalmak, tek başına kalmaktan daha iyi.

bende eğitim fakültesi mezunuyum, ikinci üniversitemdi, mühendislik fakültesinden sonra ilk başladığımda şok olmuştum yalan yok. Çoğunluk kadın için uygun meslek diye seçmiş. Zaten öyleler yani fakültelerin bir katkısı yok. Gerçekten ayakları yere sağlam basan arkadaşlarım oldu ama evlenir evlenmez maaş kartını kocasına verir bu diye düşündüğüm tiplerde çoktu.

Mutlaka tecrübeli bir avukatla görüşün
Boşanma sürecinde başınıza gelebilecekler için hazırlıklı olun. Daha önce intihar girişiminiz olmuşki bunu isterse çocukları sizden alıp sizi daha çok üzmek için kullanabilir vs. önce avukat görüşmesiyle neler yapabileceğinize ve nelerin yanlış olduğuna dair net bilgi almalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…