Eşim eve gelince tüm sabrım tükeniyor

Herkese selam biri 1,5 yaşında biri 4 aylık iki tane bebeğim var. İster istemez bazen ev işleri, bebekler, yemek derken çok bunalıyorum ama bugün bir şey fark ettim. Gün içinde aşırı yorulmadım bebekler gayet güzel uyudular herhangi stresli bir durum olmadı ben de uyudum dinlendim her şey yolundaydı keyifli bir gün geçirdik akşam olup da eşim eve gelince benim bebeklerime karşı olan sabrım bile birden bitti kendimi daha çok stresli hissettim . Eşim geldiğinde de gayet güzel şen şakrak yemeğimiz yedik sohbet ettik ama büyük oğlumu uyutmaya girince sabrım tükendi çok bunaldığım günlerde olduğu gibi hissettim neden böyle oluyor

Eşiniz çocuk bakımında yardım etmiyor mu

Gün içinde yalnız olduğumuz için ayakta kalma mücadelesi veriyoruz aslında. Eşler gelince de tüketiyoruz destek arıyoruz baktık bebeler yine bizsiz uyumuyor çıldırma noktasına geliyoruz yalnız degilsin:) şu an bunu iki numarayı uyutmaya çabalarken yazıyorum😂

Yemek yediği tabağı bile kaldırmaktan aciz koca tabi ki sabrınızı tüketir. Ben çocuklarım yemekten sonra öylece kalkmaya çalıştığında burası restoran değil, öylece kalıp gidemezsiniz diye tabağını, bardağını en azınan tezgaha koymadan bırakmıyorum. Kocaman adam bunu düşünsün en azından.
Bunun annesi, kardeşleriyle de alakası yok. İnsan değişen ve gelişebilir bir varlık. İşlerine böylesi geliyor sadece.

Son düzenleme:
Galiba dediğiniz gibi ev dağınık mesela arka planda o dönüyor diyelim akşam çocuklar uyudu kendime su almaya kalktım eşim kalkmışken bana da çay verir misin diyor kıyamet kopuyor ben de 😤
Yapmayın öyle inanin kendinize zarar :KK43: bebeklerin yaşları da birbirine çok yakın. O da sizi çok yoruyordur. Tek başınıza vakit geçirin en azından hafta sonları birkaç saat bile olsa iyi gelirim

Ben ev işlerinde de yardımcı olsun en azından yediği bir tabağı kaldırıp makineye koysun istiyorum ama çok zor annesi ve kızkardeşine selamlar
Kız kardeşi ne alaka sadece annesine selam söylenmeli.
Sırf kız çocuğu diye abisine ve eve hizmet etmeli diye yetiştiren annesi belli ki.
Yoksa çok severek yaptığını sanmıyorum abisinin işlerini zamanında.
Konunuzla ters düşüyor kız kardeşini katmak.
Onun dışında eşinize şu,şu senin işin,büyük çocuğun-bebek o da- yemeğini sen yedireceksin vs diyerek direktifi verin üçüncü günde yapar kendi kendinize kurulmayın derim

Herkese selam biri 1,5 yaşında biri 4 aylık iki tane bebeğim var. İster istemez bazen ev işleri, bebekler, yemek derken çok bunalıyorum ama bugün bir şey fark ettim. Gün içinde aşırı yorulmadım bebekler gayet güzel uyudular herhangi stresli bir durum olmadı ben de uyudum dinlendim her şey yolundaydı keyifli bir gün geçirdik akşam olup da eşim eve gelince benim bebeklerime karşı olan sabrım bile birden bitti kendimi daha çok stresli hissettim . Eşim geldiğinde de gayet güzel şen şakrak yemeğimiz yedik sohbet ettik ama büyük oğlumu uyutmaya girince sabrım tükendi çok bunaldığım günlerde olduğu gibi hissettim neden böyle oluyor

Eşinize sabrınız yokken böyleyse varken düşünemiyorum 😁

Bilinç altında eşinizin size yeteri kadar yardımcı/destek olmadığını düşündüğünüz içindir. Kendimden biliyorum. Gözüyle ne kadar sıkıştığımı görsede kendi başına birşeylere el atmayı (mutfağı toparlamak hariç) akıl etmez. Benim çocuklar daha büyük (7 ve 5) ama yaşları yakın. Onları bu yaşa getirene kadar ne kadar zorlandığımı bir ben bilirim bir Allah bilir. Eşim herşeye şahit olmasına rağmen benim ona herşeyi tek tek söyleyip direktif vermem gerekiyor. Bu yüzden benimde sık sık şartellerim atıyor.

Kız kardeşi ne alaka sadece annesine selam söylenmeli.
Sırf kız çocuğu diye abisine ve eve hizmet etmeli diye yetiştiren annesi belli ki.
Yoksa çok severek yaptığını sanmıyorum abisinin işlerini zamanında.
Konunuzla ters düşüyor kız kardeşini katmak.
Onun dışında eşinize şu,şu senin işin,büyük çocuğun-bebek o da- yemeğini sen yedireceksin vs diyerek direktifi verin üçüncü günde yapar kendi kendinize kurulmayın derim
Yok kız kardeşi bilerek isteyerek severek yapıyor hala öyle durduk yere söylediğim bir şey değil o gün 10 kişi misafirin yanında abisi tavuğu ayıklamamışsın diyor sonra kız kardeşi de gayet normal kalkıp yapıyor ha bunu bana demiyor benyapmıyorum çünkü ama öyle alıştırmışlar havadan salladığım bir olay yok hani

Yok kız kardeşi bilerek isteyerek severek yapıyor hala öyle durduk yere söylediğim bir şey değil o gün 10 kişi misafirin yanında abisi tavuğu ayıklamamışsın diyor sonra kız kardeşi de gayet normal kalkıp yapıyor ha bunu bana demiyor benyapmıyorum çünkü ama öyle alıştırmışlar havadan salladığım bir olay yok hani
10 kişi misafirin yanında abisi neden kız kardeşine söylüyor bunu.
Çünkü öyle yetişmişler.
Kim bile isteye seve seve yapar.
Bak siz çay koyar mısın kalkmışken deyince kızıyorsunuz haklı olarak çünkü öyle görmemişsiniz.
Kız kardeşi öyle değil demek ki.
Büyürken yanlarında değilseniz asla emin olamazsınız.
Yani insan hödük değilse o kadar misafirin içinde aa tavuğu ayıklamamışsın demez.
Dese de kardeşi kalkıp gık demeden yapmaz.
Belli ki annesi-selam söylediniz ya- eşinizi iş yapmadan kız kardeşini ise tam tersi yetiştirmiş.

İşiniz çok zorr bebeklerin arası cok az küçük olan 7 aylık falan olunca dahada zorlaşıyor bu az yaş farkıyla iki cocuk olayı benimkilerinde arası 18 ay. O yüzden şimdiden ev işlerine herşeye dahil edin yapsın böyle olmanızın sebebi tamamen yükünüzü hafifletmiyor oluşu cocukla oynamak gece ilgilenmek ne ki sizin üstlendiklerinizin yanında.

Sorumsuz eş çok zordur eminim. Bizim henüz çocuk yok ama eşim yediği tabağı makinaya bırakır ben yorgunsam uyumadan tezgahı boşaltır yerler kirliyse robotu çalıştırır. Bu erkek veya kadına düşen bir görev değil. Ev ortak kullanılan bir alan herkes elinden geleni yapmalı. Bu bilinçte olmali

Niye figürle mi çocuk yapıyoruz biz ne saçma sapan yorum bu

Ee! Hem böyle konuşuyorsunuz hemde çocuk bakımı konusunda yardımcı olmayan kocana üst üste 2 tane çocuk yapanda sizsiniz. Madem ev ve çocuk konusunda yardımcı olmuyordu bari üst üste yapmasaydınız, en azından bu durumu daha az yaşamış olurdunuz.

Yaklaşık 3 yıldır hamile ve lohusasiniz, gayet normal kendinize biraz zaman tanıyın uyutma işini kocaniza bırakın bence.

ILk cocukta boyle degildi demissiniz bal gibide ayniymis. Ne yazik ki kendi kafanizla yapmissiniz o yüzden size üzülmüyorum 🤣🫠🫡🤔

Ayni psikoloji mi bilmiyorum ama esim o donemler yani oglum kucukken ne kadar yardimci da olsa ilgili de olsa anne olarak ben hep daha fazlasini yaptigim icin ben oglumu uyutmak icin odaya cikarken onun arkamda kalip tv izlemesi bile bana batardi 😂 yapabilicegi sbisey yoktu cunku o dobem oglumu sadece ben uyutabiliyorusm fakat ben bebek uyutmaya calisirken yada yedrrken esimin rahat etmesi beni kizdriordu 😂 o rahat rahat yemegini yerken ben ne yedigimi anlamazdim. Dolaysiyla ben de gerilirdim ama suclycak bi durumum da yoktu cok ilgili bir es ve babaydi. Kendi icimde sinirimi yasar sonra normale donerdim. Belki boyle biseydr hissettiginiz. Biraz daha buyunce bazi sorumluluklar direkt onun uzerine yikildi. Mesela oglum hep babasi uyutsun ister bu sefer ben arkalarndan uzanirm tv karsisnda 😂 boyle boyle gecti o sinirli ruh halim 😊

X