• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ev işi yaptığı için utanıyor

Hanımlar,
4 senelik konu için ev işini seviyor-sevmiyor, utanıyor-utanmıyor tartışmasına mı girdiniz :))))

Erkeklerin doğasında yok, beceremezler sözüne de katılmıyorum, erkeğin ev işi yapmasıyla ilgili her konuda verdiğim örnekleri vereyim :)
Erkekler süper yemek yapabiliyor ki otellerde, ünlü restaurantlarda aşçıların çoğunluğu erkektir, bana tanıdığınız meşhur aşçıları sayın dediğimde aklınıza ilk önce erkek aşçılar gelecektirHoppa

Oklava kullanabiliyorlar ki bugün yemelere doyamadığınız birçok baklava markasını yaratan isimler erkektir, kebapçılar deseniz keza öyle.

Terzilik meziyetleri vardır, ünlü terzilerin çoğu erkektir, ütü de yapabiliyorlar:)) lokantalarda bulaşık da yıkayabiliyorlar, süpürmek silmek onlar için çocuk oyuncağı zaten.

Bir kadının yaptığı işleri meslek olarak yapabilen erkekler evde iş yapamaz beceremez demeyin, istemiyor içinden gelmiyor daha doğru bir söylem olur çünkü :)
Eğer erkek içinden gelerek yapıyosa bişey diyemem ama içinden gelmeden yapıyosa zorla eşi yaptırıyosa buna karşıyım😊

Bla bla bla ben kendi açımı söylüyorum doğru olanda bu şuanki kanun da yanlış erkeklerin çok üstüne gidiyo hanımefendi eşim bana yardım etmiyo evet çünkü onun görevi o değil işine gidip geliyo bende ev hanımıyım eşim işten geldiğinde kalk çay koy kalk böyle yap desem benim vicdanım nerde kalacak adam zaten insanların ağız kokusunu çekiyo yanlış düşünceniz var😊
Sadece dışarda çalışmak her ev işinden muaf tutuyor mu. Ben öyle düşünmüyorum. Eğer siz ev hanımıysanız işin büyük bir bölümünü üstlenmeniz gerekiyor. Doğru Çünkü iş bölümü yapılmalı.
ama çok çocuklu ev işi yapan kadınlar görüyorum. Kadın Eşinin dışardaki işinin çok daha rahat bir ortam olduğunun Farkında değil. Erkek kurnazlığından hoşlanmam. Böyle durumlarda ona ( erkeğe ) düşen başka ev işi görevleri de olur. Adalet ve denge sağlanmalı.

Sadece dışarda çalışmak her ev işinden muaf tutuyor mu. Ben öyle düşünmüyorum. Eğer siz ev hanımıysanız işin büyük bir bölümünü üstlenmeniz gerekiyor. Doğru Çünkü iş bölümü yapılmalı.
ama çok çocuklu ev işi yapan kadınlar görüyorum. Kadın Eşinin dışardaki işinin çok daha rahat bir ortam olduğunun Farkında değil. Erkek kurnazlığından hoşlanmam. Böyle durumlarda ona ( erkeğe ) düşen başka ev işi görevleri de olur. Adalet ve denge sağlanmalı.
Fabrika ortamı rahat ortam mı acaba😊 eşim geldğinde bayılacak gibi oluyo 22 yaşında olmasına rağmen ben ev işi yaptırmam ha hasta olurum hamile olurum ev işi değil bi bardak su getirmesi önemli benim için ❤️

Fabrika ortamı rahat ortam mı acaba😊 eşim geldğinde bayılacak gibi oluyo 22 yaşında olmasına rağmen ben ev işi yaptırmam ha hasta olurum hamile olurum ev işi değil bi bardak su getirmesi önemli benim için ❤
Her iş ortamı farklı. O yüzden genelleme yapılamaz. Her erkek için aynı genelleme yapılamaz tabiki. Fabrika ortamlarını tam bilemiyorum ama çok ağır olduğunu tahmin edebiliyorum.inanın çok rahat ortamlarda çalışıp aynı muameleyi bekleyenler var.
her ailenin kendi yapısına göre karar verilmeli. Genelleme yapılmamalı.

Eğer erkek içinden gelerek yapıyosa bişey diyemem ama içinden gelmeden yapıyosa zorla eşi yaptırıyosa buna karşıyım😊
Aynı şey sırf bir adamla evlendi diye kayınvalidesinin evini temizlemek zorunda bırakılan kadınlar için de geçerli.

Ben meseleyi çözemedim. Kimisi eşine ev işi yaptırmaz, başkası yaptırır. Bunun bizle ne alakası var anlayamadım. Ne tartışılıyor? Herkesin kendi evinde kendi kuralları var. Birisi erkek iş yapmaz/yapar/yapmamalı vs dedi diye, hayatımızı değiştirecek değiliz.
boş boş tartışmalar. Neden bu vasat fikirlere maruz kalmak zorundayız ya? Offf bıktım hayattan. 😒

Her iş ortamı farklı. O yüzden genelleme yapılamaz. Her erkek için aynı genelleme yapılamaz tabiki. Fabrika ortamlarını tam bilemiyorum ama çok ağır olduğunu tahmin edebiliyorum.inanın çok rahat ortamlarda çalışıp aynı muameleyi bekleyenler var.
her ailenin kendi yapısına göre karar verilmeli. Genelleme yapılmamalı.
Ben eşimle evledğimden beri fabrikada çalışıyo ortam olarak çok zor diğer insanların işini nasıl olduğunu bilemem ama kadın gbi iş yap iş yap tutturmakta hoş değil ha eşi yapmak istiyosa ona bişey diyemem

Benim eşim yapıyor herşeyi bütün arkadaşları biliyor. Misafirimiz geliceği zaman ben yemekleri yaparken o evi siler süpürür banyoları yıkar yeni havluları cıkartır. Arkadaşlarımız geldiğinde de asla bi köşeye çekilip oturmaz servisi yapar yere birşey dökülsün hemen makinayı acar bana bırakmaz. Ben diyorum sen otur rahatsız olma laf etmesinler dıye ne laf edicekler banane diyordu

bi karikatür var ya, çalışan kadın evine temizlikçi tutuyor diye. sonra adam dönüp bakıyor, e temizlikçi de çalışan kadın o evine temizlikçi tutabiliyor mu diyor..
kadınlar için hayat koşulları gerçekten zor. ve kadının çalışması sadece bu dönemin olayı değil, peygamberimizin eşi de çalışıyormuş. yani dinde de, bin yıllar öncesinde de kadının çalışması var.
aynı zamanda hamile kalan, 9 ay her gün ağırlaşan bir canlıyı bedeninde taşıyan kadın.. onun dünyaya gelmesi için doğum gibi sonucu ölüm olabilecek bir olayı yaşayan kadın.. ev işleri yine eşittir kadın.. eee, sadece dışarıda çalışıp para kazanınca mı erkek olunuyor ?

zaten gerçekten adam olan karısına her türlü destek olur, bunu da göğsünü gere gere yapar.
Aynen öyle.
Biraz vicdan olmalı, gerisi önemli değil. Vicdanı olan erkek her türlü karısını düşünüp ona yardımcı olur zaten.

Bla bla bla ben kendi açımı söylüyorum doğru olanda bu şuanki kanun da yanlış erkeklerin çok üstüne gidiyo hanımefendi eşim bana yardım etmiyo evet çünkü onun görevi o değil işine gidip geliyo bende ev hanımıyım eşim işten geldiğinde kalk çay koy kalk böyle yap desem benim vicdanım nerde kalacak adam zaten insanların ağız kokusunu çekiyo yanlış düşünceniz var😊
E ben çalışıp insanların ağız kokusunu çekiyorsam o da BİZİM evimizde bana yardımcı olmak zorunda. Değil mi?
Tabi bu yetiştirilmek tarzıyla alakalı, kısmen herkesin birbirini tanıdığı köy tadında bir İstanbul muhitinde büyüdüm, çevremdeki çoğu kadın oğlunu padişah gibi değil de kadına, annesine, eşine, kız kardeşine yardım edebilecek şekilde büyüttü.
Ama tam anlamıyla ataerkil bir köyde büyüseydim, bende erkeğin işinin dışarıda olduğunu kadının işinin evde olduğunu düşünürdüm. Dediğim gibi tamamen ataerkil bir yetiştirilme tarzıyla alakalı. Kanun sizin dediğiniz gibi değil, o zaman siz ev işi yapmayan kadının ezilmesini de dayak yemesini de doğru buluyorsunuzdur. Dediğim gibi doğru olan aynı evin içinde yaşayan her bireyin o evin işlerine yardım etmesidir. Nasıl kadın ev ekonomisine yardım ediyorsa, erkekte ev işine yardım etmek zorundadır.

E ben çalışıp insanların ağız kokusunu çekiyorsam o da BİZİM evimizde bana yardımcı olmak zorunda. Değil mi?
Tabi bu yetiştirilmek tarzıyla alakalı, kısmen herkesin birbirini tanıdığı köy tadında bir İstanbul muhitinde büyüdüm, çevremdeki çoğu kadın oğlunu padişah gibi değil de kadına, annesine, eşine, kız kardeşine yardım edebilecek şekilde büyüttü.
Ama tam anlamıyla ataerkil bir köyde büyüseydim, bende erkeğin işinin dışarıda olduğunu kadının işinin evde olduğunu düşünürdüm. Dediğim gibi tamamen ataerkil bir yetiştirilme tarzıyla alakalı. Kanun sizin dediğiniz gibi değil, o zaman siz ev işi yapmayan kadının ezilmesini de dayak yemesini de doğru buluyorsunuzdur. Dediğim gibi doğru olan aynı evin içinde yaşayan her bireyin o evin işlerine yardım etmesidir. Nasıl kadın ev ekonomisine yardım ediyorsa, erkekte ev işine yardım etmek zorundadır.

kadının sırtından sopayı karnından sıpayı eksik etmeyen güzel yurdumun vizyonu..

kadının sırtından sopayı karnından sıpayı eksik etmeyen güzel yurdumun vizyonu..
+10000
Ben bu zihniyeti anlamıyorum, biraz eski mesajlarına baktım. Boşa laf anlattığımı anladım. Gerek yok, ne yaparsan yap anlatamazsın. Evet, kesinlikle öyle çok haklısın diyip geçiceksin.

.
+10000
Ben bu zihniyeti anlamıyorum, biraz eski mesajlarına baktım. Boşa laf anlattığımı anladım. Gerek yok, ne yaparsan yap anlatamazsın. Evet, kesinlikle öyle çok haklısın diyip geçiceksin.
[/
+10000
bem anlıyorum artık. Her toplumda var böyleleri. Bizim gibi afedersiniz saflar var çünkü. Biz onların yerine kadın haklarını savunuyoruz. Her türlü zorluğa rağmen kadın haklarını ayakta tutmaya çalışıyoruz. Onlar da bizim sayemizde kimlik sahibi oluyorlar korkunç ataerkil sistemin zulümlerinden kurtuluyorlar. Sonrası rahat zaten. Kadının görevi erkeğe hizmet etmektir diye dolaşıyorlar. Zaten hakları hukukları herşeyleri hazır tepside sunulmuş durumda . Eh erkek dünyasına da yağcılık yaparlarsa oooh erkekler de saldırmaz onlara. Oh ne güzel hayat.

.

bem anlıyorum artık. Her toplumda var böyleleri. Bizim gibi afedersiniz saflar var çünkü. Biz onların yerine kadın haklarını savunuyoruz. Her türlü zorluğa rağmen kadın haklarını ayakta tutmaya çalışıyoruz. Onlar da bizim sayemizde kimlik sahibi oluyorlar korkunç ataerkil sistemin zulümlerinden kurtuluyorlar. Sonrası rahat zaten. Kadının görevi erkeğe hizmet etmektir diye dolaşıyorlar. Zaten hakları hukukları herşeyleri hazır tepside sunulmuş durumda . Eh erkek dünyasına da yağcılık yaparlarsa oooh erkekler de saldırmaz onlara. Oh ne güzel hayat.
Aayy aynen.
Aslında en büyük iyiliği onlara biz yapıyoruz, onlara hak veriyoruz onları savunuyoruz falan. Sonra dönüp bize bunları söylüyorlar, biz saf oluyoruz.
Ha şunu da söyleyeyim. Madem eski "doğa" kanunlarını falan uyguluyorlar. Eskiden 3 kadınla evlenilebilirmiş, kadının seçme seçilme hakkı olmazmış. Resmi nikah mı? İmam nikahı olurmuş. Madem o eski kanunları uyguluyor, alsın kcoası üzerine 2 kuma. Yapsın onlardan 2 3er çocuk, hepsi aynı evde yaşasın. Seçme seçilme hakkını da kullanmasın, dışarıya çıkmasın evinin işini yapıp kocişinin ayağını yıkasın, kocasını başka kadınlarla paylaşsın. Ama olmaz dimi, bunu söylesek "Hangi devirde yaşıyoruz" derler. Herkes işine geldiği gibi evirip çeviriyor konuyu. Dediğin gibi, miss gibi hayat.

+10000

tamamen kölelik zihniyeti. daha hiçbir erkeğinde "ay karım herşeyi yapıyor" diyip gerçekten değer verdiğini görmedim. aksine kadın yaptıkça ona hizmetçi muamelesi gösterip başka kadınlara meylediyorlar.

tamamen kölelik zihniyeti. daha hiçbir erkeğinde "ay karım herşeyi yapıyor" diyip gerçekten değer verdiğini görmedim. aksine kadın yaptıkça ona hizmetçi muamelesi gösterip başka kadınlara meylediyorlar.
Aynen öyle. Kadın kendini ezdirdiği sürece erkek kendine değer veren kadına gitmeye çalışıyor. Çünkü bir insana kendisi bile değer vermiyorsa, eşi neden versin? Değil mi?

Back