- 30 Ekim 2014
- 135
- 53
- 98
- 37
- Konu Sahibi PrensesMononoke
-
Peki başbaşa oturup bu rahatsız olduğunuz meseleyi konuştunuz mu hiç diye soracağım ama erkekler konuşmaktan da kaçar
O arabasini yikasin partlatsin ben ewmi temizlerim istedgi kadar temiz olsun senin gibi cam kapi silemez yada benim gibi diim belki sende yapsan bi erkek kadar werimli temizlik yapabiliyosundurŞöyle içine siniyor yaptırdığım için değil eşim yaptığı için söylüyorum. Kendisi temiz bir insandır dolayısıyla bir iş yapıyorsa temiz yapar yoksa kendinin deiçine sinmez. SSadece ev işleri için de demiyorum bunu sonuçta erkekler çok güzel araba yıkayıp siliyor da herkes görmüştür. Tabii bazıları eşinin kendi temizliğine de güvenmiyorsa ev işi yaparsa onun temizliğine de güvenmez. Allah sabır versin öylelerine pis insanla yaşamak zor olsa gerek
Yok canım erkekler senin böyle düşünmeni istiyor ve sağlıyor zaten. Sonuçta erkek temizlikçi bile var artık. siz istediğiniz kadar kapı cam silip tek başınıza vaktinizi böyle şeylere harcayabilirsiniz. Benim o kadar vaktim yok. Biz beraber yapıp vaktimizi daha verimli şeylere harcıyoruz. Hiç de sizin gibi düşünmüyorum bir insan arabasını itinayla yıkayıp parlatabiliyorsa evi de yapabilir. Bi tutturmuşlar pis yapar, erkek adam iş yapmaz vs cümlelerini.O arabasini yikasin partlatsin ben ewmi temizlerim istedgi kadar temiz olsun senin gibi cam kapi silemez yada benim gibi diim belki sende yapsan bi erkek kadar werimli temizlik yapabiliyosundur
Çalışmayan kadınlara aciz, koca eline bakan kadınlar demek bir tarafa bu konunun herhangi bir yerine çalışmayan kadınlarla ilgili birr cümle bile sarf edilmedi. Sanırım çalışmadığınız için kompleks yapmışsınız ki hiç alakası olmadığı halde konuyu kendinizin ananesinin çalışmasına kadar getirdiniz. Bu konunun açılış amacı zaten çalışan kadınların eşleriyle yaşadığı iş paylaşımındaki adaletsizliğe değinmek. Siz çalışmıyorsanız bütün işleri siz yapsanız da bir adaletsizlik olmaz zaten merak etmeyin. Onun için yorum yapmanız bile yersiz olmuş.
Aciz lafınıda daha anlamaya çalışarak okursanız bir kişiye yönelik kullanmadım. Kocasının kendi temizliğini yapamayacağını iddia eden kadınların kocalarını aciz olarak gördüklerini söyledim. Zira kendi temizliğini, yemeğini bile yapamamak acizliktir bana göre.
oldu olacak banyosunu sen yaptır, tuvaletten sonra filan da temizliğiyle sen ilgilen. Camı bile silmesine güvenemediğin bi adamın kendi beden temizliği gibi karmaşık bir işi doğru düzgün yapabildiğine nasıl güveniyorsun? Cam kapı silmenize kadar övünecek br özelliğiniz yok mu? Bi de laf filan soktuğunuzu sanmıyor muunuz " Çok mu uzmanlık, profesyonellik gerektiren bi iş cam silmek. Duyan da bu işi dünya da layıkıyla yapan bir iki kişi var onlardan birisi de sizsiniz sanacak.O arabasini yikasin partlatsin ben ewmi temizlerim istedgi kadar temiz olsun senin gibi cam kapi silemez yada benim gibi diim belki sende yapsan bi erkek kadar werimli temizlik yapabiliyosundur
o anneler eşler bi de bi erkeği iş filan yaparken gördü mü acıyorlar, üzülüyorlar onun içi sefillik çekiyor yazık bi yemeğini, ütüsünü yapan bile yok diye. Ama kendileri her gün işten gelip hem kendisi hem eşi, hem çocuğu için bu işleri yaparken kendilerine hiç acımıyorlar.Konunun gidişatını bilemeyeceğim de tam da cinlerimin tepeme çıktığı nokta bu acizlik kısmı.
Bu erkekler bir işten anlamaz, beceremez yaratıklar ya hani, her işlerini biz yapalım.
Eşimin ütüsünü yapmaktan falan gocunmam da bir insanın kendi işini görememesi ne demek ya.
Anneler ve eşler olarak resmen bana bağımlı yaşa diyoruz/diyorlar.
Tabi canım, oğullarını çekip alaları bile geliyor, gözlerine uyku girmiyor ne desem de laf soksam geline diye.o anneler eşler bi de bi erkeği iş filan yaparken gördü mü acıyorlar, üzülüyorlar onun içi sefillik çekiyor yazık bi yemeğini, ütüsünü yapan bile yok diye. Ama kendileri her gün işten gelip hem kendisi hem eşi, hem çocuğu için bu işleri yaparken kendilerine hiç acımıyorlar.
Merhaba arkadaşlar
Benim derdim bu. Sinir oluyorum. Eşim normalde ev işi konusunda istediğim her şeyi yapar. Ama resmen bunu insanların öğrenmesinden utanıyor. Eve bir misafir geldi mi veya ailelerimiz geldi mi çay koyar mısın bile desem tuhaf tuhaf tepkiler veriyor. Çocuk gibi niye ben senin çayını koyuyormuşum bana ne filan. Hiç bir şey demeden sessizce koysa kimse umursamayacak bile ama o kadar absürt tepkiler veriyor ki kılıbık değilim mesajı vermek için, insanların ekstra ilgisini çekiyor durum. Balkonu sil, camları sil desem komşular görecek diye yapmıyor. Kendisine bundan rahatsız olduğumu söylediğimde arkadaşlarım süpürge bile açmıyormuş, dalga geçiyorlar diyor.
İkimiz de çalışıyoruz, ben de nefret ediyorum ev işi yapmaktan. Bana bunlar kadın işi sizin yatkınlığınız var yapı olarak bu işlere, Ev işi senin sorumluluğunda ben sana sadece yardımcı olurum, bütün arkadaşlarım da böyle yapıyormuş diyor. Ve ben sinir oluyorum benim kocamın böyle düşünmesine. Biz kadınlar para kazanma konusunda onlarla eşit yükün altına girerken onlar neden bize ev işi konusunda bize sadece "yardımcı" oluyorlarmış. Arkadaşlarının eşleri bu adaletsizliği kabullenmişler diye ben de mi kabullenmeliyim?
1,5 yıllık evliyiz ben her şeye rağmen olabildiğince çok sorumluluk vermeye çalışıyorum bu konuda ona ama hiç bir gelişme göstermiyor. Bi salonu süpür diyorum bütün pazarı orada oyalanarak geçiyor. içim içimi kemiriyor bırak ben süpürürüm dememek için ama sırf alışsın diye sabrediyorum. Hiç bir şeyi kendisi düşünemiyor. Adım adım sürekli yönlendirmem gerekiyor. Sabrım kalmadı artık benim de.
Hiç yok mu göğsünü gere gere arkadaşlarına haftasonu temizlik yaptım diyebilen, şu lavabo kirlenmiş iki dk ovalayayım diye kendi kendine düşünebilen erkek. Sizce ne yapmalıyım olduğu gibi kabullenip rahat mı bırakmalıyım eşimi yoksa biraz daha sabır gösterip ısrarcı olsam değişir mi? Bu değişimi başarabilen var mı içinizde?
Aynı sizin gibi düşünüyorum ama uygulamaya gelince sizin kadar kararlı ve sert olamıyorum. O mutfağı öyle bırakıp da hayatta yatamıyorum işte. Eşime kalsa yarın yaparız diye ertelenebiliyor her şey. Sonun da söylene söylene yine ben yapmaya başlıyorum. Yanıma yardıma geliyor ama inanın ben on yaparken o bir anca yapabiliyor. sürekli konuşuyor, espriler gülüşmeler filan derken bi bakıyorum bütün işi ben yapmışım sadece benim yanımda oyalanıp lafa tutmuş beni. Keşke ben de biraz daha kararlı durup sabredebilsem o yapana kadardediğinizde yapıyosa dış etkenlere takılmayın derim.
konu erkeğin iş yapma meselesine gelmiş.
tamamen adalet duygusuna göre ele alıyorum bu konuyu.
ikimizde çalışıyoruz ve benim işim onunkinden daha ağır.
maaşımı olduğu gibi veriyorum.harçlık alıyorum ondan.
evin geçimi %70 benim üzerimde.
o yüzden ben eşimden iş mutlaka beklerim.
yapmadıklarımı da dışarıda yıpranmama saysın.
ben dışarda evin geçimi için koşturuyorsam o da evde k.çını kaldırıp iş yapmak zorunda.
o yapmazsa ben de yapmam.gerekirse yemek bile yapmam çünkü dünyaya onun beklentilerini 4 4lük karşılamak için gelmedim. Benim de bir hayatım var.
hiç kimse sağlığımdan daha kıymetli değil.
eğer iş yapmıcam derse paramı vermem o parayla yardımcı çağırrım..bu kadar basit.
erkeğe ev işiyle yaranılmaz.niye kendimi yıpratayımki.
sonuç: bu şekilde eşim de ben de mutluyuz.
dip not: misafirlerin yanında bişey istemem. ama o yapması gerekeni bilir. eğer herşeyi bana yaptırırsa, mutfağı savaş alanı gibi bırakır yatarım.o yapar.
en büyük derdin bu olsun şekerim.inatlaşma adamla sen yapıver hizmet ediver kocana sen ona hizmet edersen o senin kölen olur kız.Aynı sizin gibi düşünüyorum ama uygulamaya gelince sizin kadar kararlı ve sert olamıyorum. O mutfağı öyle bırakıp da hayatta yatamıyorum işte. Eşime kalsa yarın yaparız diye ertelenebiliyor her şey. Sonun da söylene söylene yine ben yapmaya başlıyorum. Yanıma yardıma geliyor ama inanın ben on yaparken o bir anca yapabiliyor. sürekli konuşuyor, espriler gülüşmeler filan derken bi bakıyorum bütün işi ben yapmışım sadece benim yanımda oyalanıp lafa tutmuş beni. Keşke ben de biraz daha kararlı durup sabredebilsem o yapana kadar
Sizin gibi düşünen kadınlara ihtiyacımız var çünkü sizin yetiştireceğiniz çocuklara ihtiyacımız var. Öyle haklısınız ki her dediğinizde. Tamamen eşit şartlardayız,, tabi ki onlar da çay koymalı temizlik yapmalı ve bundan gocunmamalı. Annelerin bu bilinçle yetiştirmesine ihtiyaç var.[/QUOTE
biz de ampul takmalı , musluk tamir etmeli, eve bişey alınacağı zaman o evde varken biz gitmeliyiz.rolleri değişelim :)
Aynı sizin gibi düşünüyorum ama uygulamaya gelince sizin kadar kararlı ve sert olamıyorum. O mutfağı öyle bırakıp da hayatta yatamıyorum işte. Eşime kalsa yarın yaparız diye ertelenebiliyor her şey. Sonun da söylene söylene yine ben yapmaya başlıyorum. Yanıma yardıma geliyor ama inanın ben on yaparken o bir anca yapabiliyor. sürekli konuşuyor, espriler gülüşmeler filan derken bi bakıyorum bütün işi ben yapmışım sadece benim yanımda oyalanıp lafa tutmuş beni. Keşke ben de biraz daha kararlı durup sabredebilsem o yapana kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?