Eşim ev işi yaptığı için utanıyor

Peki başbaşa oturup bu rahatsız olduğunuz meseleyi konuştunuz mu hiç diye soracağım ama erkekler konuşmaktan da kaçar

Konuştum, sürekli konuşuyorum. Dediğin gibi çoğunlukla konuşmaktan da kaçıyor. Konuşmaya devam edeceğim. Konuşmanın da dışında, evin b.. götürmesine bile razı olarak bazı şeyleri yapmıyorum. O yapmazsa ben de yapmam. En son kalkıp beraber yapıyoruz.

Ben bir şekilde kendimi ezdirmiyorum, hakkımı arıyorum. Ancak bunu yapmayan ve bunun yapılmasının yanlış olduğunu düşünen insanlar (forumda çok) var. Toplumun değişmesi için, benim bireysel çabam yetmez ki. Hem kadınlar hakkını aramalı, hem de erkeklere haklarımız anlatılmalı. Ve anneler-babalar erkek çocuklarını bu şekilde yetiştirmemeli.

Direnmen lazım canım.İlk evlendiğimde yemekleri de her şeyi de ben yapıyodum.Beyfendi yattığı yerden beğenmiyodu bi de.Daha sonra tartışmalar sorunlar da olduğu için ondan iyice soğudum ve yaptıklarımı haketmediğine karar verdim.Akşam eve gelince yemek istedi, yapmadım kendim de çok yiyen biri değilim zaten en çok peynir ekmekle 2-3 ay direndim.Sonra mecbur kendi yapmaya başladı.Şu anda da baya iyi yemek yapıyor.

Sevdiğim bi büyüğüm bana evlenmeden önce şunu söylemişti "sakın hizmetçi ruhlu olma."Dediğin çok doğru, maddi yükü paylaşırken neden manevi yük sırf kadının üstünde olacakmış..

Bi kadın olarak hizmetçiliği kendine yakıştıranlara acıyorum..O erkekler az yesinler de bi hizmetçi tutsunlar kendilerine..

Kesinlikle yetiştirme tarzıyla da çok alakası yok. Eşimin 4 erkek kardeşi var. Özellikle küçük olana (19 yaşında) her yemek ayağına gider apartmanın altındaki markete gidip ekmek dahi almaz. Oo say say bitmez. Şimdi eşim de aynı annenin evladı ama hiç öyle değil. Yani bu biraz adamın insanlığı temizliği sevgisi saygısı ile alakalı. Bir de şurda bile kadınlar benim kocam yapmasın yapan kılıbıktır diyor ya biz napsak boş

O arabasini yikasin partlatsin ben ewmi temizlerim istedgi kadar temiz olsun senin gibi cam kapi silemez yada benim gibi diim belki sende yapsan bi erkek kadar werimli temizlik yapabiliyosundur

Benim esimde izin gününde isteğe gelirse mesleğinden de dolayi bir güzel yemek yapar. Bende içerde başka şeyle ugrasirim. Sabahtan kalan bulasiklari filanca yikamis olur. Ama binde bir. Artik yapmiyor.Dolaplarin üstünü iyi temizler birde koltuk arkalarini

O arabasini yikasin partlatsin ben ewmi temizlerim istedgi kadar temiz olsun senin gibi cam kapi silemez yada benim gibi diim belki sende yapsan bi erkek kadar werimli temizlik yapabiliyosundur
Yok canım erkekler senin böyle düşünmeni istiyor ve sağlıyor zaten. Sonuçta erkek temizlikçi bile var artık. siz istediğiniz kadar kapı cam silip tek başınıza vaktinizi böyle şeylere harcayabilirsiniz. Benim o kadar vaktim yok. Biz beraber yapıp vaktimizi daha verimli şeylere harcıyoruz. Hiç de sizin gibi düşünmüyorum bir insan arabasını itinayla yıkayıp parlatabiliyorsa evi de yapabilir. Bi tutturmuşlar pis yapar, erkek adam iş yapmaz vs cümlelerini.

Konunun gidişatını bilemeyeceğim de tam da cinlerimin tepeme çıktığı nokta bu acizlik kısmı.

Bu erkekler bir işten anlamaz, beceremez yaratıklar ya hani, her işlerini biz yapalım.
Eşimin ütüsünü yapmaktan falan gocunmam da bir insanın kendi işini görememesi ne demek ya.

Anneler ve eşler olarak resmen bana bağımlı yaşa diyoruz/diyorlar.

Siz de onun kadar çalışıyorsanız dışarda, o da içerde sizin kadar çalışacak. Diğer türlü uyanıklık yapmış oluyorlar

Ben de dertliyim bu konuda.Kendi kendine çok nadir iş yapar.Ben dersem yapmaya calışır gündüz çamaşır asmaz komsular görür diye.

Yok artık arkadaşlarına ay bu haftasonu cok yoruldum cam sıldım yer temızledım mı demesını beklıyosun, bi de bunu bir erkekten bekliyosun yuhunuz. hadi yapmasını istıyosunuzda bunu gerine gerine anlatması bence hiç hoş değil. Sonuçta erkekler arasında dalga konusu bile olabılır.bence biraz abartıyosunuz beraberken yapıyo dıyosunuz bırakında aılesının yanında da yapmasın.

oldu olacak banyosunu sen yaptır, tuvaletten sonra filan da temizliğiyle sen ilgilen. Camı bile silmesine güvenemediğin bi adamın kendi beden temizliği gibi karmaşık bir işi doğru düzgün yapabildiğine nasıl güveniyorsun? Cam kapı silmenize kadar övünecek br özelliğiniz yok mu? Bi de laf filan soktuğunuzu sanmıyor muunuz " Çok mu uzmanlık, profesyonellik gerektiren bi iş cam silmek. Duyan da bu işi dünya da layıkıyla yapan bir iki kişi var onlardan birisi de sizsiniz sanacak.

o anneler eşler bi de bi erkeği iş filan yaparken gördü mü acıyorlar, üzülüyorlar onun içi sefillik çekiyor yazık bi yemeğini, ütüsünü yapan bile yok diye. Ama kendileri her gün işten gelip hem kendisi hem eşi, hem çocuğu için bu işleri yaparken kendilerine hiç acımıyorlar.

Tabi canım, oğullarını çekip alaları bile geliyor, gözlerine uyku girmiyor ne desem de laf soksam geline diye.

Konu erkeğin temizlik yapmasına kadar uzanmış.

Biz elimize bezi ilk aldığımızda her yeri pırıl pırıl mı yaptık acaba?
Yaptıkça insanın temizlik anlayışı gelişiyor.
Ama erkeğin eline binde bir süpürge verince tabii ki beğenmiyoruz temizliklerini.
Eşim annesinin evinde hani bardak kaldırmamış deriz ya aynen öyle yetişmiş.
ilk zamanlar yaptıklarına bakıp da tamam sen çekil deseydim halim haraptı.

Evde erkek varken evi süpürmek kadının işi olamaz.
Şu erkeklerin beden gücünü kullanın biraz ya, biraz rahat edin.

Sizin gibi düşünen kadınlara ihtiyacımız var çünkü sizin yetiştireceğiniz çocuklara ihtiyacımız var. Öyle haklısınız ki her dediğinizde. Tamamen eşit şartlardayız,, tabi ki onlar da çay koymalı temizlik yapmalı ve bundan gocunmamalı. Annelerin bu bilinçle yetiştirmesine ihtiyaç var.

dediğinizde yapıyosa dış etkenlere takılmayın derim.
konu erkeğin iş yapma meselesine gelmiş.
tamamen adalet duygusuna göre ele alıyorum bu konuyu.
ikimizde çalışıyoruz ve benim işim onunkinden daha ağır.
maaşımı olduğu gibi veriyorum.harçlık alıyorum ondan.
evin geçimi %70 benim üzerimde.
o yüzden ben eşimden iş mutlaka beklerim.
yapmadıklarımı da dışarıda yıpranmama saysın.
ben dışarda evin geçimi için koşturuyorsam o da evde k.çını kaldırıp iş yapmak zorunda.
o yapmazsa ben de yapmam.gerekirse yemek bile yapmam çünkü dünyaya onun beklentilerini 4 4lük karşılamak için gelmedim. Benim de bir hayatım var.
hiç kimse sağlığımdan daha kıymetli değil.
eğer iş yapmıcam derse paramı vermem o parayla yardımcı çağırrım..bu kadar basit.
erkeğe ev işiyle yaranılmaz.niye kendimi yıpratayımki.
sonuç: bu şekilde eşim de ben de mutluyuz.
dip not: misafirlerin yanında bişey istemem. ama o yapması gerekeni bilir. eğer herşeyi bana yaptırırsa, mutfağı savaş alanı gibi bırakır yatarım.o yapar.

Aynı sizin gibi düşünüyorum ama uygulamaya gelince sizin kadar kararlı ve sert olamıyorum. O mutfağı öyle bırakıp da hayatta yatamıyorum işte. Eşime kalsa yarın yaparız diye ertelenebiliyor her şey. Sonun da söylene söylene yine ben yapmaya başlıyorum. Yanıma yardıma geliyor ama inanın ben on yaparken o bir anca yapabiliyor. sürekli konuşuyor, espriler gülüşmeler filan derken bi bakıyorum bütün işi ben yapmışım sadece benim yanımda oyalanıp lafa tutmuş beni. Keşke ben de biraz daha kararlı durup sabredebilsem o yapana kadar

en büyük derdin bu olsun şekerim.inatlaşma adamla sen yapıver hizmet ediver kocana sen ona hizmet edersen o senin kölen olur kız.

karakter meselesi.ben de sizin gibiydim,çok titizdim temizlik konusunda.
baktım sağlığım elden gidiyo, gazlaya gazlaya yaptırıyorum eşime.
hala da çok istemez yapmayı, ama benim bir avantajım var eşim de titiz.
yani ben günlerce bıraksam dayanamayıp girer yapar.
ben de onun o zaafını kullanıyorum, çünkü hem yoğunluğu az hem de benden daha sağlıklı..
eğer eşiniz sizi çok zorluyosa bütçeden temizlikçi için para ayırmasını söyleyin.
bizimki işten kaçarsa 'hayatım ben bu aralar yoğunum, sen de müsait değilsin heralde, oyüzden yardımcı çağırcam' diyorum.. onu duyunca ya kendi yapıyo ya da para veriyo. eğer eşiniz maaşınızı almıyosa siz de yardımcı çağırın, alıyosa benim taktiği uygulayabilirsiniz.
bakmayın burda sert yazdığıma, eşime üslubumu korurum.hep kibarlıkla söylerim, ısrarla inat ederse triple o da olmazsa kavgayla hallederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…