- 13 Ağustos 2015
- 529
- 1.203
- 63
- 34
- Konu Sahibi PrensesMononoke
-
böyle şeyler yapan erkeklere ligt erkek yaftası yapıştırılıyor toplum tarafından da ondan eşin toplum içinde bahsetmenden beklemenden rahatsız oluyordurMerhaba arkadaşlar
Benim derdim bu. Sinir oluyorum. Eşim normalde ev işi konusunda istediğim her şeyi yapar. Ama resmen bunu insanların öğrenmesinden utanıyor. Eve bir misafir geldi mi veya ailelerimiz geldi mi çay koyar mısın bile desem tuhaf tuhaf tepkiler veriyor. Çocuk gibi niye ben senin çayını koyuyormuşum bana ne filan. Hiç bir şey demeden sessizce koysa kimse umursamayacak bile ama o kadar absürt tepkiler veriyor ki kılıbık değilim mesajı vermek için, insanların ekstra ilgisini çekiyor durum. Balkonu sil, camları sil desem komşular görecek diye yapmıyor. Kendisine bundan rahatsız olduğumu söylediğimde arkadaşlarım süpürge bile açmıyormuş, dalga geçiyorlar diyor.
İkimiz de çalışıyoruz, ben de nefret ediyorum ev işi yapmaktan. Bana bunlar kadın işi sizin yatkınlığınız var yapı olarak bu işlere, Ev işi senin sorumluluğunda ben sana sadece yardımcı olurum, bütün arkadaşlarım da böyle yapıyormuş diyor. Ve ben sinir oluyorum benim kocamın böyle düşünmesine. Biz kadınlar para kazanma konusunda onlarla eşit yükün altına girerken onlar neden bize ev işi konusunda bize sadece "yardımcı" oluyorlarmış. Arkadaşlarının eşleri bu adaletsizliği kabullenmişler diye ben de mi kabullenmeliyim?
1,5 yıllık evliyiz ben her şeye rağmen olabildiğince çok sorumluluk vermeye çalışıyorum bu konuda ona ama hiç bir gelişme göstermiyor. Bi salonu süpür diyorum bütün pazarı orada oyalanarak geçiyor. içim içimi kemiriyor bırak ben süpürürüm dememek için ama sırf alışsın diye sabrediyorum. Hiç bir şeyi kendisi düşünemiyor. Adım adım sürekli yönlendirmem gerekiyor. Sabrım kalmadı artık benim de.
Hiç yok mu göğsünü gere gere arkadaşlarına haftasonu temizlik yaptım diyebilen, şu lavabo kirlenmiş iki dk ovalayayım diye kendi kendine düşünebilen erkek. Sizce ne yapmalıyım olduğu gibi kabullenip rahat mı bırakmalıyım eşimi yoksa biraz daha sabır gösterip ısrarcı olsam değişir mi? Bu değişimi başarabilen var mı içinizde?
siz insanların yanında eşinize kalkıp çay koymuyor musunuz ki? Ne var bunda o an müsait olan kimse o koyar. Ayrıca günümüzde bir kadın ve erkeğin yetiştirilme tarzı arassında bir fark olduğunu düşünmüyorum. Ben de anne evimde hiç ev işi yapmadım, bana da hiç kimse ev işi böyle yapılır diye öğretmedi. Yardımcı konusuna gelince de kendi temizliğimizi yapamayacak kadar aciz değiliz diye düşünüyorum. İkimiz de yoğun çalışmıyoruz. o da biraz özveri gösterse iki saate bitecek zaten her şey.Bir erkeğin yetişme tarzıyla,bir kadının yetişme tarzı aynı değildir.Doğal olarak tabi ki yatkın olmayacak ev işi yapmaya..Evinde annesi yaptırıyor muydu sanki de adam evlenince yapabilsin..Bende evlilikte herşeyin eşit olmasını isterim ama siz bunu çok abartmışsınız.Lavabo ovdurmak nedir yahu? Yapamıyorsanız yardımcı tutun..Eşiniz fazla bile sessiz kalmış size..İnsanların yanında kalk çay koy demişsiniz,bide tepkisine kızıyorsunuz adamın hayret yani.
Bence biraz daha ısrar edersen adam elinde patlicak rahat ve akisina birak yani adam zaten sana gerekli yerlerde yardimda bulunuyormus gerek yokki buladar fazla sey beklemeye Eger sende sevmiyorsan haftada bir yardimci tutun benceMerhaba arkadaşlar
Benim derdim bu. Sinir oluyorum. Eşim normalde ev işi konusunda istediğim her şeyi yapar. Ama resmen bunu insanların öğrenmesinden utanıyor. Eve bir misafir geldi mi veya ailelerimiz geldi mi çay koyar mısın bile desem tuhaf tuhaf tepkiler veriyor. Çocuk gibi niye ben senin çayını koyuyormuşum bana ne filan. Hiç bir şey demeden sessizce koysa kimse umursamayacak bile ama o kadar absürt tepkiler veriyor ki kılıbık değilim mesajı vermek için, insanların ekstra ilgisini çekiyor durum. Balkonu sil, camları sil desem komşular görecek diye yapmıyor. Kendisine bundan rahatsız olduğumu söylediğimde arkadaşlarım süpürge bile açmıyormuş, dalga geçiyorlar diyor.
İkimiz de çalışıyoruz, ben de nefret ediyorum ev işi yapmaktan. Bana bunlar kadın işi sizin yatkınlığınız var yapı olarak bu işlere, Ev işi senin sorumluluğunda ben sana sadece yardımcı olurum, bütün arkadaşlarım da böyle yapıyormuş diyor. Ve ben sinir oluyorum benim kocamın böyle düşünmesine. Biz kadınlar para kazanma konusunda onlarla eşit yükün altına girerken onlar neden bize ev işi konusunda bize sadece "yardımcı" oluyorlarmış. Arkadaşlarının eşleri bu adaletsizliği kabullenmişler diye ben de mi kabullenmeliyim?
1,5 yıllık evliyiz ben her şeye rağmen olabildiğince çok sorumluluk vermeye çalışıyorum bu konuda ona ama hiç bir gelişme göstermiyor. Bi salonu süpür diyorum bütün pazarı orada oyalanarak geçiyor. içim içimi kemiriyor bırak ben süpürürüm dememek için ama sırf alışsın diye sabrediyorum. Hiç bir şeyi kendisi düşünemiyor. Adım adım sürekli yönlendirmem gerekiyor. Sabrım kalmadı artık benim de.
Hiç yok mu göğsünü gere gere arkadaşlarına haftasonu temizlik yaptım diyebilen, şu lavabo kirlenmiş iki dk ovalayayım diye kendi kendine düşünebilen erkek. Sizce ne yapmalıyım olduğu gibi kabullenip rahat mı bırakmalıyım eşimi yoksa biraz daha sabır gösterip ısrarcı olsam değişir mi? Bu değişimi başarabilen var mı içinizde?
bakın siz de aynı şeyi söylüyorsunuz. Niye sadece yardımcı oluyor. İkimizde o evde yaşıyoruz. İkimizde çalışıyoruz. Ben olmasam o evde ne yapacak yıkamayacak mı banyoyu lavaboyu. Niye ben onun sorumluluğunu da üstleniyorum. Ben bana yardımcı olmasını istemiyorum benimle eşit derecede elini taşın altına koymasını istiyorumSanki yapmak zorundaymis gibi degil de bana yardimci olursan sevinirim gibi soylemek daha mantikli
Seninki yine iyi supurmeyi kabul ediyor, benimki acmaaaaaa sesinden rahatsiz oluyorum diyo..bende yapmiyorum evi b.. goturuyo
Erkekler bu tarz şeyleri gurur yapıyorlar.Bizim toplumumuz ne yazık ki bu kadar modern değil.Ben sizin evinizde misafir olsam,eşinize çay koydursanız yadırgamam,bana garip gelmez.Ama öyle insanlar var ki kılıbığa bak çay koyuyor evde,karı gibi diyebilecek zihniyette.Eşinizde bunu bildiği için,böyle denmesinden çekindiği için size öyle bir tepki vermiş.Tamamen erkeklik gururu dedikleri şey onların.Bize dışardan bakınca çok normal gözüken şeyler,erkekler arasında ayıp,utanç sebebi olabiliyor.Bunu anlatmaya çalışıyorum.siz insanların yanında eşinize kalkıp çay koymuyor musunuz ki? Ne var bunda o an müsait olan kimse o koyar. Ayrıca günümüzde bir kadın ve erkeğin yetiştirilme tarzı arassında bir fark olduğunu düşünmüyorum. Ben de anne evimde hiç ev işi yapmadım, bana da hiç kimse ev işi böyle yapılır diye öğretmedi. Yardımcı konusuna gelince de kendi temizliğimizi yapamayacak kadar aciz değiliz diye düşünüyorum. İkimiz de yoğun çalışmıyoruz. o da biraz özveri gösterse iki saate bitecek zaten her şey.
esım ev supurur kapımız caldıgı an supurgeyı bırakır oturur ..erkekler bu potansıyelde yetısmedıgı ve hep rahata alıstırdıkları ıcın bundan utanmaları cok normal..esınızın cok ustune gıtmeyın bellı muddet sonra bır patlama yasayabılır ..yavas yavas ustune gıtmeden ama hıssttırmeden sıze yardım etmesını saglayın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?