• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim eski eşi yüzünden beni memleketine götürmüyor :(

Ben inatlasir ve onla giderdim. Ne demek seni goturmuyor ? Ailesiyle gorusmeye kaynasmaya hakkin var. Kadinin da kizini göstermeme gibi bi hakki yok ki. Kanmasin bunlara. Kadinin amaci ne anlayamadim gerci ilk sayfaya gore yorum yapiyorum. Senin gelmeni istemiyorsa vardır bir amacı diye düşünüyorum.

herkes kendi hayatını kurdu diyorsunuz da,
hayatını herkes kurmuşken eşinizin eski eşi sizden neden nefret ediyor?

Bu kadın modelinden bir tane de bizde var, Allah ıslah etsin hepsini, kendi çocuklarına eziyet halindeler sürekli
Bu hırs çözümü olan bir şey değil, onu yok sayacaksın, sizinki evleniyormuş yeniden, bizim kinde o da yok, bizden başka meşguliyeti yok. Eşekten düşeni getirin misali oldum konunu okurken :))))))
Gerçekten anlamıyorum bende.bende evlendi hadi kurtulduk dedim. hala devam ediyo.Allah yardımıcımız olsun ne diyeyim.

annesinde kalan kızı ,size gelmiyor mu hiç? ben en çok çocukların ayrı olmalarına üzüldüm..en azından bazı dönemlerde tatilllerde bir süre sizde ,bir süre annesinde kalsalar 2 kardeş daha iyi olmaz mı?
tabii bunu düşünecek "anne" lazım..kadın kendi hırsları için çocuklarını kullanıyor ...
ben sizin yerinizde olsam,eşimi de tatlı dille ikna eder giderdim.kadının çocuğu göstermeme hakkı yok,en kötü polis zoruyla olur o işler...ayrıca kadın ancak laf söylüyor bence icraata dökemez..
Henüz hiç göndermedi bize. Ben bile birkaç kez gördüm.Bende dedimki yazın alalım hiç olmazsa 1 ay kalsın bizde.3 kız heö kaynaşsın. Bende vakit geçireyim çocuklarla.ama yok olmadı.Eşimde beni anlamamakta ısrar ediyo. ve gerçekten ben gidersem ve kadın bi şekilde çocuğu göstermezse eşimin dilinden duramam.hemde vicdan azabı duyarım.

boşanırken ,hakime 2 kızını da babası alsın demiş,ama hakim kabul etmemiş..bu yüzden sanmıyorum ki sorun etsin..
ya da sadece eski kocasına hırsı uğruna mahkemelere koşabilir...
Biz şimdi alalım velayeti dedik. ama diyoki bende atrık evlendim.maddi durumumda daha iyi sırf inadımdan dava açarım. sürünürsünüz diyo. elbet mahkeme hemen anneye verecek değil çocukları ama o psikoloji bile yeter çocuklara. anne veya babayı tercih etmek zorunda bırakılmak ne kötü bişeydir :(

Esiniz eski esinin böyle her sozunu dinliyosa ee bunlar nasil boşanmışlar cok rahat anlasabilirlermis eski esi soyler esinizde sozunu dinlerdi yani. Olay memlekete gitmekten cok eski esin sizin üzerinizde soz sahibi olmasi. Esinizde huzursuzluk cikmasin kizimi gorup geleyim diye dusunuyor anladigim kadariyla. Ben olsam dinlemez giderdim. Mahallenin muhtari mi bu kafasina gore sen gel sen gelme diyor. Memleketin kapisina kilit mi vuracaksin hadi geliyorummm deyin. :KK11:

Yasa koyucu olsam, boşanmış ve çocuğu olanların bir daha evlenmesini yasaklardır.

Çocuğun varsa boşanma arkadaşım, boşanıyorsan da bir daha evlenme. Çünkü bu tip evliliklerde hep çocuklar zarar görüyor.
Yeni eslerden cocuk yapilmasin bencr. insanlar huzursuz mutsuzsa omur boyu nasil tahammul etsinler. Bosanmamak cozum degil bence o ortamda da cocuklar yipraniyor.

Ben inatlasir ve onla giderdim. Ne demek seni goturmuyor ? Ailesiyle gorusmeye kaynasmaya hakkin var. Kadinin da kizini göstermeme gibi bi hakki yok ki. Kanmasin bunlara. Kadinin amaci ne anlayamadim gerci ilk sayfaya gore yorum yapiyorum. Senin gelmeni istemiyorsa vardır bir amacı diye düşünüyorum.
İnatlaşmakta çözüm değilki.onuda denedim oda olmadı. benim tavrımı bildiğinden resmen çocukları kullanıp eşimle aramızı açmak tek amacı :(

Valla bu olayda adamın kızını görmesinden çok eski eşinin yeni eşe inadını gördüm
Adam eski karısına göstermezsen mahkeme ile zorla görürüm diyememiş mi
Oldu o zaman eski eş hep saçma sapan isteklerde bulunsun
Ama önemli olan adamın çocuğunu görmek olsun
Buradaki kadına da yazık

herkes kendi hayatını kurdu diyorsunuz da,
hayatını herkes kurmuşken eşinizin eski eşi sizden neden nefret ediyor?
Biz ilk evlendiğimizde onunla hala görüşme gafetinde bulunan akrabalara bizim nikahımıza gelirken büyü göndermeyi bile teklif etmiş. o kişiler bana böyle anlattılar ama günahları onların boynuna :(

bence boşanma nedenleri başka aldatma fln olmasın sakın
kadında tehdit ediyor olmasın ne bileyi aklıma bu geldi
yok eşten dosttan akrabadan duyduğum kadarıyla aldatma yok. eşimde pek öyle biri değildir. hatta eski eşinin böyle bir durumları olmuş. ama eşim bana pek anlatmadı. üstünkörü söyledi. bunları bilipte ilerde ona karşı kullanmamı istemedi sanırım.

ben konu sahibini haklı gördüm.

lütfen kendiniz konu açmış gibi düşünün ve siz bu olayı yaşamış gibi davranın.kıskanç biri değilim ve öyle kocişim de kocişim modunda da takılmam ancak bende bu durumda eşimle beraber gitmek isterim.ortada eski eşin alınacağı, kızacağı ve olay çıkaracğı bir durum yok ki.hatta tam tersi kendi kızına annelik yaptığı için mutlu bile olmalı.burada boşanıp çocuğunu bırakıp giden başka bir adamla evlenen ve çocuğundan ÇOCUK diye bahseden çok üye gördük.konu sahibi ise ÇOCUĞUM diye bahsediyor bu bile iyi niyet göstergesi bence.

eski eşin yaptığı davranışı normal bulup konu açanı kıskanmakla vs... ile suçlamak çok daha anormal bence.
Teşekkür ederim yorumunuz için. bana tercüman olmuşsunuz.ben zaten demiyorum ki can ciğer kuzu sarma olalım.ama medeniyet sınırları içinde anlaşabiliriz sanki. çünkü ben eski eşimle öyle yapıyorum.
örnek vereyim. eski eşim beni aldattığı kızla evlendi ve şimdi bir çocuk bekliyorlar. bende babasına göstermiyeyim mi kızımı.bunun kızıma zarardan baka kime ne faydası var

Aynen düşüncelerime tercüman olmuşsunuz. Teşekkür ederim. Demekki çok yanlış değil düşüncem. Ben görüşmesine engel olmak yerine aksine annede kalan kızımızı da alalım arada. 3 kız arasında bir bağ kuralım diyorum ama annesi kabul etmiyor.
yanı herkes ıcın dıyemem tabı ama genelde kadınlarda bu ego savası oluyor. benımde esımın ıkıncı evlılıgı , ılk esı benı bılrı ben onu ,uzaktan gormuslugumuz vardır bırbırımızı, cocukları ıcın sureklı ıletısım halındeler ama hıc muhattap olmadık bırbırımızle.
eskı es ve cocuk hala onlar evli ıken oturdukları daırede oturuyor. tum faturalar hala esımın adına, zilde bıle esimin ısmı yazıyor.
ben olsam adamdan ayrılır ayrılmaz ona aıt herseyı sıler atardım, ama kadın oyle yapmamıs.
hala esımın aılesı ıle de gorusuyor, yıne onun yerınde ben olsam ayrıldıgım an aıle ılede ıletısımı keserdım.
bazen esımle konusmalarına tanık oluyorum , esım agzını acıpta ıkı laf edemıyor.. aynı mevzuda ben konussam agzıma sıcar, aralarında sevgı falan yok sadece cocugunun annesı oldugundan saygı duyuyor ve cocuk etkılenmesın dıye duzeylı bır ıletısımlerı var.
ve esımın en cok korktugu kızdırırsam cocugumu alır gıder mevzusu cunku velayet annede ve sırf bu yuzden kadın ne dese he dıyor. ama allahtan ıkımızın arasındakı ılıskıye kadını mudahıl etmıyor,bende ters gelen bısı olursa lafımı soyluyorum,eskı es benım ıcın olmasada olur bır ınsan sonucta ;)
kısacası erkekler bu konularda ısın ıcıne cocuk gırdımı hassaslasıyorlar, kadınlarda bunu cok guzel kullanıyorlar.

Biraz sakin lütfen.
Ben mizacım gereği kıskancım. Tabiki eski eşiyle yatmayacak. Ama kadının bu durumu sonuna kadar kullanacağına adım gibi eminim...
sinirlendiğinizi kıskandığını anlıyorsa inadına yapıyor tabi
belli etmeyin.. bu arada k.bakmayın eşinizde iş yok
o diyecek ki mecbur göstereceksin böyle bir hakkın yok
herhalde mülayim bir eşiniz var oda bundan yüz buluyor

ve bu arada bende kıskanır göndermek istemezdim.. kendim de giderdim..

Siz haklısıniz
eski eşi mahallenin muhtarı mi kim geldi kim gitti bilecek
ne munasebet

ayrılmalarına sebep sizmişşiniz gıbı geldı bı an kusura bakmayın da hanı okuduklarımdan bunu cıkardım madem herkes kendı yoluna bakmıs hayatını kurmus sızınle bı derdının olmaması lazım :KK64::KK64:
derdi benimle değil zaten. eşim kimle evlense onla derdi olacaktı kadının. yani evlendi boşandı diye kimse hayat kurmasın mı kendine. birkez talihsiz bir evlilik yaşadı diye ölsünmü.

Burada bazı arkadaşlar niyeti eski eşi çıldırtmak falan diye yazmış ama hiç alakası yok. Eski eş diyor ki yeni eşin gelemez gelirse kızı göremezsin. Resmen tehdit ediyor. Konu sahibi kendi gitmek istemese yada eşi başka sebepten götürmek istemese belki bir nebze anlaşılır ama neden eski eşi yüzünden gidemesin.? Hangimizin başına gelse kabul ederiz? Biraz empati kurmak gerek. Burada mevzu kadının gezip tozma isteği değil, eski eş tarafından önüne resmen taş konması. Bana yapılsa bende aynı düşünce içerisinde olurum.

Siz haklısınız hemde sonuna kadar. Zaten çocuğu düşünmeseniz çoktan gemileri yakıp nolursa olsun geliyorum derdiniz. Eski eş sanırım hazmedememiş. Ama yapacak birşey yok siz evlenmişsiniz. Bırakın kendi kendini yesin. Muhattap alıp sözlerine alınırsanız kendini daha fazla birşey zanneder.
evet sürekli bana haber getirebilecek kişilerle muhatap oluyor.sinirlendiğimi anladığı anda dahada abartıyor işi. ama hala napacağıma karar verebilmiş değilim.

konu kıskançlık değil bana göre..yani nikahlı kocamın eski karısı istedi diye,memleket gitmekten vazgeçmem...kim ki o ne hakla bir de herkeslere o bu sınırlara giremez falan der...hiç ağzını açan yok mu bu kadına,,sen de evlendin ne işin olur kadınlar diye???
yok kimse yok çevresinde kadının. kimseyi bırakmamışki. ailesi bile reddetmiş.yıllardır görüşmüyorlarmış. kimse akılda vermiyor.

tabi insan inadına gitmek ister ego tatmini için ama;

eşim de gelmemi istemiyorsa ve üstelik gittiğin yer de eşinin ailesinin şehri yani onları görmeye gideceksiniz.

ve en önemlisi de eşim de gelmemi istemiyorsa ki benim muhatabım eşimdir....

tüm bunlara rağmen gururumu ezip de sırf inat olsun diye gitmem.

bir de şöyle bir şey var ki çok önemlidir... insan psikolojisi şöyledir,sen gitmek istedikçe eşin yok der ama sen gitmek istemez ve umursamaz bir tavırda olursan yani şöyle,amaaaaaaaaan senin ailen senin çocuğun banane git gör gibi umursamaz bir tavır içinde olursan ,bu defa da eşin illa da gelmeni isteyecektir....
bende alayım kızımı babama gideyim diye düşünüyorum. hiç umursamazmış gibi görüneyim. birde böyle deneyeyim.

• Beğen
Reactions: s u
derdi benimle değil zaten. eşim kimle evlense onla derdi olacaktı kadının. yani evlendi boşandı diye kimse hayat kurmasın mı kendine. birkez talihsiz bir evlilik yaşadı diye ölsünmü.
HAYIRR KESINLIKLE YANI SUNU ANLAMAYA CALIŞTIM ACABA ESKI ESI SUCLU OLARAK SIZI MI GORUYOR AMA BASKALARINA DA AYNI OLACAKTIYSA GITMEYIN ESINIZ KIZINI GORSUN GELSIN HERSEY ISTEDIGIMIS GIBI OLMUYOR HER ZAMAN BUNU BIR YENILGI OLARAK ALGILAMAYIN

Back
X