• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim eski eşi yüzünden beni memleketine götürmüyor :(

arkadaşlar merhaba,
çoook uzun zamandır siteyi takip ediyorum. farklı bir isimle üyeydim de.ama bazı sebeplerden yeni üyelik almak zorunda kaldım. yani aslında özellikle bdv bölüne yazan sizleri az çok tanıyor gibiyim. benimde şimdi bir derdim var.aslında çok derdim var da dertlerden en çok canımı sıkan şimdilik bu.sizi çok sıkmadan direk konuya geçeyim.
eşimle yaklaşık 2 yıl önce ikinci evliliğimiz yaptık. eşimin 2 kızı var.biri bizimle yaşıyor biri annesinde. mahkeme öyle takdir etmiş.hatta eşi 2 kızı da eşime vermek istemiş ama mahkeme olmaz en azından biri annede kalsın demiş.benimde ilk evliliğimden 1 kızım var. eşimle kızlarımız aynı yaşta. ikisi de 10 yaşında 4.sınıfa gidiyorlar.Dördümüz bir hayat kurduk.Düşe kalka yaşayıp gidiyoruz.
Şimdiye kadar eşimin eski eşinin tahriklerine elimden geldiğince kapılmamaya çalıştım.Hatta hiç muhatap olmadım. Eşim diğer kızıyla konuşmak ve bizdeki kızımızı annesiyle görüştürmek için eski eşini arar hep. Elbette görüşecekler.
Bu arada şunu da aktarayım.Benim eski eşim evlendi çocuk bekliyorlar. Eşimin eski eşi de 1 ay önce evlendi. Düğün yapacaklarmış bir aya kadar. Yani herkes kendine bir hayat kurdu.
Fakat gelin görün ki şimdi okullar kapanınca eşim kızımızı annesine götürecek. Bize yaklaşık 8 saat uzakta eşimin memleketinde yaşıyorlar. Biz benim memleketimde yaşıyoruz. Ve eşim oraya gittiğinde birini bırakıp diğer kızını görecek. Bende onlarla memlekete gitmek istiyorum. Evlendikten sonra hiç gitmedim. Eşimin kardeşleri falan hep orada. Anca telefonla görüşebiliyoruz.Bende hem eşimle gitmek, hem akrabalarla görüşmek istiyorum. Ama eşimin eski eşi eğer bende oraya gidersem eşimi kızını göstermemekle tehdit ediyormuş. Eşimde seni götüremem dedi çıktı işin içinden. Bu zamana kadar hiç gitmedim öyle veya böyle sebeplerden dolayı.
Sırf o istemiyor diye eşimin beni götürmemesini hazmedemiyorum. Diyorum ki tamam ben senle çocuğu görmeye gelmeyeyim eltim de oturayım onuda kabul etmiyor. Şimdi yine eski eşi hem dediğini yaptırmanın hemde eşimin oraya yalnız gitmesinin tadını sonuna kadar çıkaracak.(Bu arada eşimin eski eşinin yeni eşi şuan onun yanında değil. Yani kadın yalnız yaşıyor şuan :) )
Çok canım sıkkın.Eşimle günlerdir tartışıyoruz.Kadındaki mantığı anlayamıyorum.Zaten Bir çocuğuna ben annelik ediyorum. Evladım diyorum. Diğerini göstermeyeceksin de ne olacak. Artık herkes yuvasını kurmuş ama hala benle alıp veremediği bir şey var. En çokta eşime kızıyorum beni saymıyor diye.
Siz olsanız ne yapardınız. İnatlaşır mıydınız, kabullenir miydiniz? Ne yapayım ben.
Uzun oldu yinede yardımcı olacak herkese teşekkür ederim şimdiden :)
Ben sana şöyle bir tavsiyede bulunacağım:Normal şartlarda,aa ne demek,kimseye göre hareket etmek zorunda değilsin.Git tabi arıza çıkar taviz verme derdim.Amaaa,bazen olaylar durum,şart ve şahıslara göre değişir.

Bu konuda benim en çok dikkatimi çeken kısım ne biliyor musun?Kardeşleri ayırmak.Nasıl bir mahkemedir bu.Neyse olan olmuş.Bak tatlım,görünen o ki,makul,mantıklı ama biraz iç güdüsel kıskanç insansın.Bu da seni huzursuz ediyor.Burda insanlar demiş ki,git nerden duyacak kadın.Yahu kimseden gizli saklı birşey yapmana gerek yok.Gizli gitmeyi kabul etmek yerine hiç gitmemek daha yerinde.Sen bu adamın nikahlı karısısın.

Fakat anladığım kadarıyla kadın ipe sapa gelmez,fevri,çirkef.Ve yine anladığım kadarıyla eşin kadını çok iyi tanıdığı için bulaşmak istemiyor.Yorgunluğu vardır zaten onunla uğraşmanın.Bulaşmak istemediği içinde hee diyor geçiyor.Kendi çocuğuyla tehdit eden,düşüncesizce davranan şuursuz kadınlara ne yaparsan yap kendini sinir ermekten başka hiçbir işe yaramaz.Hiç huzurunu bozma.Ve bazı şeyleri zamana bırak.Bazen tepki vermeden asil davranmak sana fayda olarak geri döner.Umursama.Umursamaz görünmek en büyük cevaptır.Bugün sustuğun şeyler,yarın ciltlik kitaplar kadar konuşacaklarının tohumudur.

bu kadar nefret edılecek bırıysen sana çocugunu nasıl emanet edıyor kı içi rahat rahat.
geçenlerde bir okyanus vardı gunluklerını burada yayınlayan o da aynı galiba. çolugu çocugu boş vermiş
varsa yoksa koca. intihar falan ediyormuş sürekli gitmemen en hayırlısı bence. eşinin de yapabilecek bişeyi yok şu aşamada.
evet aynen bende onu diyorum zaten bir çocuğun benim yanında yaşıyor. hatta diğerinide verecekmiş ama mahkeme kabul etmemiş.şimdi neyin nefreti bu.

Önemli olan sizin gezmeniz mi
çocuk mu anlamadım
çocuğa değer veriyorum demişsin ama zerre kadar dusunsen çocuk zarar görmesin diye keyfinden vazgecerdin
eşinde bunun farkında ki seni goturmuyormus

Aynı evde kalmayacaklar. Ama eski eşi eşimi muhakkak eve davet edecek. KAdınla zaten normal konuşma yapılamıyor. Hemen kavgaya dönüyor iş. Çocukların sağlıklı iletişimi için kavga etmek istemiyor eşim. Birde intihar etme huyuda var. Birşeye kızarsa sinirlenirse hemen intihar ediyor. Benim bildiğim 5-6 intihar olayı var :KK43:

Manyakmi bu kadin yaa.
Belkide esiniz bundan korktugu icin sizin gelmemenizi istiyor.
O zmn bi yerde hakli.
Ama tabi gelmiycen sen diyip konuyu kapatmakta hos degl, esiniz anlatmasi lazim sebepleri.

Ben sana şöyle bir tavsiyede bulunacağım:Normal şartlarda,aa ne demek,kimseye göre hareket etmek zorunda değilsin.Git tabi arıza çıkar taviz verme derdim.Amaaa,bazen olaylar durum,şart ve şahıslara göre değişir.

Bu konuda benim en çok dikkatimi çeken kısım ne biliyor musun?Kardeşleri ayırmak.Nasıl bir mahkemedir bu.Neyse olan olmuş.Bak tatlım,görünen o ki,makul,mantıklı ama biraz iç güdüsel kıskanç insansın.Bu da seni huzursuz ediyor.Burda insanlar demiş ki,git nerden duyacak kadın.Yahu kimseden gizli saklı birşey yapmana gerek yok.Gizli gitmeyi kabul etmek yerine hiç gitmemek daha yerinde.Sen bu adamın nikahlı karısısın.

Fakat anladığım kadarıyla kadın ipe sapa gelmez,fevri,çirkef.Ve yine anladığım kadarıyla eşin kadını çok iyi tanıdığı için bulaşmak istemiyor.Yorgunluğu vardır zaten onunla uğraşmanın.Bulaşmak istemediği içinde hee diyor geçiyor.Kendi çocuğuyla tehdit eden,düşüncesizce davranan şuursuz kadınlara ne yaparsan yap kendini sinir ermekten başka hiçbir işe yaramaz.Hiç huzurunu bozma.Ve bazı şeyleri zamana bırak.Bazen tepki vermeden asil davranmak sana fayda olarak geri döner.Umursama.Umursamaz görünmek en büyük cevaptır.Bugün sustuğun şeyler,yarın ciltlik kitaplar kadar konuşacaklarının tohumudur.
Ay çok teşekkür ederim bu mantıklı yorumunuz için. Çok güzel anlamışsınız beni ve içinde bulunduğum durumu. Sırf çirkeflik olsun diye kendi çocuğuyla tehtid eden bir kadına ne yapabilirimki ben.Gitmemek dediğiniz gibi en mantıklısı. Gizli gitmeyide ben kendime yediremiyorum.Dediğiniz gibi ben resmi nikahlı eşiyim bu adamın. Kimden neden saklanayım. Eşimide kendimide üzmekten başka işe yaramıyor düşüncelerim. Tekrar teşekkür ederim.

O haklıysa o zaman bizde bizde kalan kızımızı oraya götürmeyeleim. Yeni evlendiği adamla görüşmesin diye. Kısasa kısas yapalım. İyice kopsun bağlar. Ben bunu istemiyorumki. Çocuklar iki taraflada sağlıklı görüşebilsinler istiyorum. Benim kızım eski eşimle ve onun eşiyle gayet sağlıklı bir şekilde görüşüyor. Hatta şimdi birde kardeşi olacak babasından ve yeni eşinden. Yani olunca oluyor sağlıklı ilişkiler. ama bu kadınla bunu bir türlü sağlayamadık

zor bir durum.bu gibi şeyleri yaşayan insanlara Allah kolaylık versin.ben çocuklar dışında kimseye üzülmüyorum.

Önemli olan sizin gezmeniz mi
çocuk mu anlamadım
çocuğa değer veriyorum demişsin ama zerre kadar dusunsen çocuk zarar görmesin diye keyfinden vazgecerdin
eşinde bunun farkında ki seni goturmuyormus
Ne kadar acımazısca yorum yapmışsınız.Allah kimseyi böyle ikilemde bırakmasın. Daha doğrusu işin aslını bilmeden böyle acımasız eleştirilere maruz bırakmasın. Yinede sağolun.

zor bir durum.bu gibi şeyleri yaşayan insanlara Allah kolaylık versin.ben çocuklar dışında kimseye üzülmüyorum.
Tek hatam tekrardan bir yuva kurayım bir düzenim olsun istemekmiydi. Aileme danıştım.Dedim onunda kızları var ilk evliliğinden. Birbirimizi her türlü anlarız dedim. Evlenirken bütün şartlar olumluydu. Ama böyle sıkıntılar çıkıyor. Aşarız inşallah. Teşekkürler yorumunuz için.

O degilde en cok iki kardesin bir birinden ayri buyumesi icimi acitti..yanlis anlamayin ama oz annesi hayattayken o kizin yeri oz annesinin yani..siz istediginiz kadar iyi bakin.bu nasil mahkeme kararidir..kardeslerin yuvasini ayirmak hangi mantik?
Bende çok üzülüyorum buna. Baştan ikisinide eşime vermek istemiş eşim kabul etmiş. Ama mahkeme etmemiiş. Küçğk olan kızı anneye vermiş. Çünkü anne çalışıyor. Ve çocuğa bakabilecek durumda. Şimdide biz istiyoruz ama anne vermiyor sırf inadından. Bakalım sonu ne olacak.

Ben çok yapıcı olamazdım herhalde. Hem kadının çocuğuna bak hem dediği gibi hareket et. O gelme diyince gitme vs vs burda eşinizin size yansıtması bile saçma madem öyle eşinizde sizdeli çocuğu göstermesin dünya kaç bucakmış görsün olur mu öyle şey
Yapıcı olayım dedikçe kadının istekleri ve tahrikleri bitmiyor zaten. Evlendi artık bitti düzelir dedim ama eş başka şehirde yaşıyormuş. Kadın aynen devam ediyor hayatına...

Eşiniz diğer kızının velayetini almak için dava açsa ? Mahkemede yaşanılan bu durumları anlatıp çocukların bir arada kardeşlik bağları kopmadan büyümeleri için velayet talebinde bulunduğunu anlatsa ?
oda şimdi evlendiği için oda bizdeki kızın velayetini almayı talep edecekmiş. yani hadi bizi geçtim ama çocuklar mahkemelerde sürünecek. belkide çocuğa sorulacak kime gitmek istersin diye. ben eminin bizdeki bizi seçecek ama vicdan azabı ne olacak. Çok zor çok.

yani inatlaşmazdım tabiki
buarada bende 2. evliliğimi yaptım
ama ilk evliliğimdeki adamın nerede oldugunu bılmıyorum fakat aılesının oturdu semtte sureklı gıderız merkezı bır yer sokaga gırmeyız ama gıderız gelırız alırız yerız ederız.
acıkcası kadının bu talebı neden var anlamadım
ote yandan obur kız yaz tatılınde yanınzıa gelmeyecekmı?
baba sadece orada bır kac saatmı gorecek ? eve gırecek mı?
o eskı kadın guzel mı?

oda şimdi evlendiği için oda bizdeki kızın velayetini almayı talep edecekmiş. yani hadi bizi geçtim ama çocuklar mahkemelerde sürünecek. belkide çocuğa sorulacak kime gitmek istersin diye. ben eminin bizdeki bizi seçecek ama vicdan azabı ne olacak. Çok zor çok.

Yaşayıp göreceksiniz , şu anda ne desek boş. Umarım çocuklar için hayırlı olan ne ise o olur. Mutlu mesut büyür yavrucaklar.

Bana gore esiniz isterse sizin oraya gittiginizdrn haberi bile olmaz kadinin. Esinizin soyledikleri sacma geldi. Hani kadin boyle mantiksiz bir sey soylemis olabilir ama asil mantiksizlik esinizin bunu kabul etmesi.

yani inatlaşmazdım tabiki
buarada bende 2. evliliğimi yaptım
ama ilk evliliğimdeki adamın nerede oldugunu bılmıyorum fakat aılesının oturdu semtte sureklı gıderız merkezı bır yer sokaga gırmeyız ama gıderız gelırız alırız yerız ederız.
acıkcası kadının bu talebı neden var anlamadım
ote yandan obur kız yaz tatılınde yanınzıa gelmeyecekmı?
baba sadece orada bır kac saatmı gorecek ? eve gırecek mı?
o eskı kadın guzel mı?
Sizi ve yazılarınızı hep severek okumuşumdur söylemeden geçemeyeceğim :) Cute Mom :)
Diğer kızı yaz tatilinde yanımıza göndermeyecek. 15 günde bir görme hakkı var sanırım babanın. Ama 8 saatlik mesafede ikamet ettiğimiz iiçin anca ayda bir falan görüyor eşim. Eşim eve girmeyeceğim diyor ama kadın eminim davet edecek :)
Kadın bana göre güzel değil tabiki. Ama ben mizacım gereği kıskanıyorum işte. Sadece ondan değilki herkesten kıskanıyorum. Görmemişin kocası olmuş misali benimkide işte :)

Bana gore esiniz isterse sizin oraya gittiginizdrn haberi bile olmaz kadinin. Esinizin soyledikleri sacma geldi. Hani kadin boyle mantiksiz bir sey soylemis olabilir ama asil mantiksizlik esinizin bunu kabul etmesi.
Çok küçük bir yer orası. Eminim kadının kulağına gider. Birde ben saklanmayı yediremiyorum kendime. Ne münasebet yani. Sırf bir kadının çirkefliği yüzünden :(

Yaşayıp göreceksiniz , şu anda ne desek boş. Umarım çocuklar için hayırlı olan ne ise o olur. Mutlu mesut büyür yavrucaklar.
Bende hep düzelir diye umut ettim ama olmadı.2 yıldır düzeltemedik. Belki diyorum şimdi evlendi ya eşininde hiç çocuğu yokmuş. Kendilerinin bir çocukları daha olursa biraz sakinleşir ortalık :(

Sizi ve yazılarınızı hep severek okumuşumdur söylemeden geçemeyeceğim :) Cute Mom :)
Diğer kızı yaz tatilinde yanımıza göndermeyecek. 15 günde bir görme hakkı var sanırım babanın. Ama 8 saatlik mesafede ikamet ettiğimiz iiçin anca ayda bir falan görüyor eşim. Eşim eve girmeyeceğim diyor ama kadın eminim davet edecek :)
Kadın bana göre güzel değil tabiki. Ama ben mizacım gereği kıskanıyorum işte. Sadece ondan değilki herkesten kıskanıyorum. Görmemişin kocası olmuş misali benimkide işte :)
kıskanma kıskanma tabı aslında haklısın pekı ya ne sebebten ayrılmıslar?
cok berbat bısıler varmı mesela ?
ve esının aılesıyle ne kadar yakın oturuyorlar ben yazma seklınızden anladıgım kadarıyla esınızı yalnız gondermekten zıyade bıraz akrabalarlada gıdıs gelıs yapmak ıstıyorsunuz
yanı ne alaka bılemedım ama esınız acaba sızın kızınızı ıstemıyor olabılırmı? yanı baska turlu bı mantıgı yok bu ısın ve geneldede erkekler kadınları pek dınlemez hele hele eskı kadınları

ay buarada tesekkur ederım kopuk kopuk yazılarımı sevıyormussun tesekkur ederım operım :D

Yasa koyucu olsam, boşanmış ve çocuğu olanların bir daha evlenmesini yasaklardır.

Çocuğun varsa boşanma arkadaşım, boşanıyorsan da bir daha evlenme. Çünkü bu tip evliliklerde hep çocuklar zarar görüyor.

Çanakkale boğazı gel bize bazı bazı şeklinde bi yorum olmuş bu ama :)

Back
X