• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim eski eşi yüzünden beni memleketine götürmüyor :(

gerçekten konudan anladığın bu mu? sen eşini çok rahat gönderirsin, tabii kocacığım sen git eski eşinin olmadık kaprislerini çekelim kızımızla tehdit etsin biz boyun eğelim dersin dimi? hiç sanmam :KK70:

bir de kadını eşin de farkında ki bla bla diye bel altı vurmaya can yakmaya çalışıyorsun.

senin konularında sana saldıran tipler de çok haklıymış desem ne hissedersin? aynısını sen yapıyosun şu anda.
:KK9:

KADIN ÇOCUĞU BAHANE EDEREK RESMEN ESİNİZİN ÜZERİNDE BASKI KURUYOR.EŞİNİZİN BUNA MÜSADE ETMEMESİ GEREKİYOR ÇÜNKÜ BU İŞİN İLERİSİ VAR OKULU VAR DUGUNU VAR HANGI BIRINDE KARŞI KARSIYA GELMIYECEKSINIZ. KUSURA BAKMAYIN AMA EŞİNİZDE BİTİYOR İŞ.:mad:ARTIK ONUN KARISI SENSIN...
asıl kadın gemileri yakmış. ben diyorumki eşime yarın öbür gün bu kızlar evlenirken iki ayrı düğün yapacaklar heralde anne ve babaları için. kimse istemez böyle olsun.ama kötüyü iyiye çevirmekte bizim elimizde değilmi

Gidip ne yapacaksiniz ki?

kardesler hasret giderecek, adam cocugunu gorecek, eee siz orda adamin akrabalarini dis kapinin mandallarini gorseniz ne gormeseniz ne. Adamin akrabalarina cok sevdali degilseniz bos yere cirkefe bulasmiz olacaksiniz.

Kiskanmalik bir durumunuz yok, adam kadini sevmiyor istemiyor, bosanmis bitmis gitmis.

Gecin bence, onun yerine tatile gidin. Sizin de kendi cocugunuz varmis, alin onu tatile cikin. Anne-kiz bas basa vakit gecirmek icin ne guzel firsat iste.
benim tek derdim dış kapının dış mandalı bir kadın istemiyor tehdt ediyor diye oraya gidememek.ama dediğiniz gibi bende kızımla birşeyler yapıpı pek takmamaya çalışacağım sanırım.

Ay çok teşekkür ederim bu mantıklı yorumunuz için. Çok güzel anlamışsınız beni ve içinde bulunduğum durumu. Sırf çirkeflik olsun diye kendi çocuğuyla tehtid eden bir kadına ne yapabilirimki ben.Gitmemek dediğiniz gibi en mantıklısı. Gizli gitmeyide ben kendime yediremiyorum.Dediğiniz gibi ben resmi nikahlı eşiyim bu adamın. Kimden neden saklanayım. Eşimide kendimide üzmekten başka işe yaramıyor düşüncelerim. Tekrar teşekkür ederim.
aynı evde yaşamayacaklar demişssiniz
kadının yanındakı cocuk ne olacak?

Esiniz eski esinin böyle her sozunu dinliyosa ee bunlar nasil boşanmışlar cok rahat anlasabilirlermis eski esi soyler esinizde sozunu dinlerdi yani. Olay memlekete gitmekten cok eski esin sizin üzerinizde soz sahibi olmasi. Esinizde huzursuzluk cikmasin kizimi gorup geleyim diye dusunuyor anladigim kadariyla. Ben olsam dinlemez giderdim. Mahallenin muhtari mi bu kafasina gore sen gel sen gelme diyor. Memleketin kapisina kilit mi vuracaksin hadi geliyorummm deyin. :KK11:
eşim onla kavga etmek istemiyor. bu sefer ne telefona veriyor çocuğu nede gösteriyor. ve bizdeki kızımızı aradığındada kötülüyor babasını ve beni.resmen çirkeflikle istediğini yaptırıyor kadın.zoruma gidende bu. denim düğündüğüm kadar düşünmüyor kadın çocuklarını

yanı herkes ıcın dıyemem tabı ama genelde kadınlarda bu ego savası oluyor. benımde esımın ıkıncı evlılıgı , ılk esı benı bılrı ben onu ,uzaktan gormuslugumuz vardır bırbırımızı, cocukları ıcın sureklı ıletısım halındeler ama hıc muhattap olmadık bırbırımızle.
eskı es ve cocuk hala onlar evli ıken oturdukları daırede oturuyor. tum faturalar hala esımın adına, zilde bıle esimin ısmı yazıyor.
ben olsam adamdan ayrılır ayrılmaz ona aıt herseyı sıler atardım, ama kadın oyle yapmamıs.
hala esımın aılesı ıle de gorusuyor, yıne onun yerınde ben olsam ayrıldıgım an aıle ılede ıletısımı keserdım.
bazen esımle konusmalarına tanık oluyorum , esım agzını acıpta ıkı laf edemıyor.. aynı mevzuda ben konussam agzıma sıcar, aralarında sevgı falan yok sadece cocugunun annesı oldugundan saygı duyuyor ve cocuk etkılenmesın dıye duzeylı bır ıletısımlerı var.
ve esımın en cok korktugu kızdırırsam cocugumu alır gıder mevzusu cunku velayet annede ve sırf bu yuzden kadın ne dese he dıyor. ama allahtan ıkımızın arasındakı ılıskıye kadını mudahıl etmıyor,bende ters gelen bısı olursa lafımı soyluyorum,eskı es benım ıcın olmasada olur bır ınsan sonucta :KK66:
kısacası erkekler bu konularda ısın ıcıne cocuk gırdımı hassaslasıyorlar, kadınlarda bunu cok guzel kullanıyorlar.
Aynı benim yaşadıklarımı anlattınız. tek değilmişim demekki.benim eşimde kavga etmemek için o kadar özen gösteriyorki anlatamam.neden böyle yapıyosun dediğimde ise boşver şimdi onla kavga edip sinirimi bozamam diyor. ama her dediğine evet demeside benim sinirimi bozuyor. hiçbirşeyde hassaslaşmayan bu erkekler işlerine gelen konularda hassaslaşıyorlar sanırım.

Aynı benim yaşadıklarımı anlattınız. tek değilmişim demekki.benim eşimde kavga etmemek için o kadar özen gösteriyorki anlatamam.neden böyle yapıyosun dediğimde ise boşver şimdi onla kavga edip sinirimi bozamam diyor. ama her dediğine evet demeside benim sinirimi bozuyor. hiçbirşeyde hassaslaşmayan bu erkekler işlerine gelen konularda hassaslaşıyorlar sanırım.
valla ben hıc mudahıl olmuyorum sohbetlerıne kendı adıma ama dedıgım gıbı ters gelen bısı varsa hemen lafımı soyluyorum esıme...
hatta soyle bır ornek verıyım gecen kadın aradı ınternet faturası cok gelmıs megersem taahhut dolmus kampanya fıyatından degılde normal tarıfeden ucretlendırme olmus, esımın ustune ya esım aradı musterı hızmetlerını bı sekılde taahhut vermeden uygun fıyatlı bır tarıfeye gecırdı fıyatı da 55 tl aylık. kadını aradı hallettım dıye, vay efendım 45 tllık varmıs nıye ona gecmemıs bı sınırlendım.. ya kapa gıtsın kendı nasıl bılıyosa onu actırsın sana ne kı yaa dedım.

evet sürekli bana haber getirebilecek kişilerle muhatap oluyor.sinirlendiğimi anladığı anda dahada abartıyor işi. ama hala napacağıma karar verebilmiş değilim.

Bence gitmeyin. Ama eşinize de sırf eski eşi yüzünden sizi kırdığını söyleyin. En azından bilsin

Valla ben biraz gıcığım sanırım, eşiniz adam olacak dicekki o benim eşim.Senin çocuğuna dahi bakarken teşekkür edeceğine ilkokul çocuğu gibi davranıyorsun. Onu aynı şehirde istemiyosan sen başka şehre gidersin biz gelince. Çocuğumu da kendi kaprislerin için göstermeyeceksen hukuki yollara başvurur her hafta istediğim gibi görürüm.

Bir de şöyle birşey var, sizle eski eşini aldatsa tamam derim böyle birley yoksa üstüne bir de çocuğuna anne gibi baktığınız için teşekkür etmeli. Düğünde nişanda çocuğunun kep yöreninde ne olacak o zaman? Annesiyle yaşasa kızı yine anlarım onların günü derim ama bakan sizsiniz özel günlerini görmek sizinde hakkınız. Ne demek eşini istemiyorum kocanızın eşinisiniz siz , arkanızda durmalı.

B
valla ben hıc mudahıl olmuyorum sohbetlerıne kendı adıma ama dedıgım gıbı ters gelen bısı varsa hemen lafımı soyluyorum esıme...
hatta soyle bır ornek verıyım gecen kadın aradı ınternet faturası cok gelmıs megersem taahhut dolmus kampanya fıyatından degılde normal tarıfeden ucretlendırme olmus, esımın ustune ya esım aradı musterı hızmetlerını bı sekılde taahhut vermeden uygun fıyatlı bır tarıfeye gecırdı fıyatı da 55 tl aylık. kadını aradı hallettım dıye, vay efendım 45 tllık varmıs nıye ona gecmemıs bı sınırlendım.. ya kapa gıtsın kendı nasıl bılıyosa onu actırsın sana ne kı yaa dedım.
ben sanırım gerekli olgunluğa "bu konuda" ulaşamadım. çocukları düşündüğüm için, sırf onların anneleri diye sustum hep bugüne kadar. ne mutlu günümde bile intihar etti. bide haber gönderdi eşime sırf huzursuz olsun diye. ne hikmetse her seferinde yetecek kadar ilaç içiyo. henüz ölmedi. midesi yıkanıyo kurtuluyo. ben olsam dkkat çekmek için intihar etsem onu bile beceremezdim ölür giderdim heralde. safım ben :)

B

ben sanırım gerekli olgunluğa "bu konuda" ulaşamadım. çocukları düşündüğüm için, sırf onların anneleri diye sustum hep bugüne kadar. ne mutlu günümde bile intihar etti. bide haber gönderdi eşime sırf huzursuz olsun diye. ne hikmetse her seferinde yetecek kadar ilaç içiyo. henüz ölmedi. midesi yıkanıyo kurtuluyo. ben olsam dkkat çekmek için intihar etsem onu bile beceremezdim ölür giderdim heralde. safım ben :)
hahaha :KK66:))
zaten ana mesele cocuklardan kaynaklanıyor aslında. cocuk -sucu yok-ezılmesın-uzulmesın dıyorsunuz ama buyuk ınsanlar onları kullanıp karsı tarafa koz olarak, her ıstedıklerını yaptırıyorlar. susan tarafta cocuk ıcın susuyor, burada olan ıkıncı eslere oluyor hep saygı duymak-kabullenmek-susmak zorunda onlar kalıyor.
ben sızı cok ıyı anlıyorum.

esım benım eskıden hayatıma gırmıs sevgılılerıme katlanamazken onun eskı esı olan kadın hep hayatımızın bır kosesınde bızımle ve bu hep boyle olacak cunku arada cocuklar var...

Bir de şöyle birşey var, sizle eski eşini aldatsa tamam derim böyle birley yoksa üstüne bir de çocuğuna anne gibi baktığınız için teşekkür etmeli. Düğünde nişanda çocuğunun kep yöreninde ne olacak o zaman? Annesiyle yaşasa kızı yine anlarım onların günü derim ama bakan sizsiniz özel günlerini görmek sizinde hakkınız. Ne demek eşini istemiyorum kocanızın eşinisiniz siz , arkanızda durmalı.
eşim de diyoki. zaten evlendi yakında başka bir şehire taşınacak. o zamana kadar sabret o memleketten taşınınca zaten bir sorun kalmayacak. ama 2 senedir memlekete gidemedim onun yüzünden.

hahaha :KK66:))
zaten ana mesele cocuklardan kaynaklanıyor aslında. cocuk -sucu yok-ezılmesın-uzulmesın dıyorsunuz ama buyuk ınsanlar onları kullanıp karsı tarafa koz olarak, her ıstedıklerını yaptırıyorlar. susan tarafta cocuk ıcın susuyor, burada olan ıkıncı eslere oluyor hep saygı duymak-kabullenmek-susmak zorunda onlar kalıyor.
ben sızı cok ıyı anlıyorum.

esım benım eskıden hayatıma gırmıs sevgılılerıme katlanamazken onun eskı esı olan kadın hep hayatımızın bır kosesınde bızımle ve bu hep boyle olacak cunku arada cocuklar var...
Evet aynen öyle.vicdanen rahatım aslında. çocuklar için elimden geleni yapıyorum. ama kendime olan saygımı yitiriyorum böyle de. sırf bir inat uğruna, çirkeflik uğruna kendi doğrularımdan vazgeçmek beni çok yıpratıyor

Henüz hiç göndermedi bize. Ben bile birkaç kez gördüm.Bende dedimki yazın alalım hiç olmazsa 1 ay kalsın bizde.3 kız heö kaynaşsın. Bende vakit geçireyim çocuklarla.ama yok olmadı.Eşimde beni anlamamakta ısrar ediyo. ve gerçekten ben gidersem ve kadın bi şekilde çocuğu göstermezse eşimin dilinden duramam.hemde vicdan azabı duyarım.
çocuklar kaç yaşlarında peki? siz 2 yıldır evliydiniz sanırım?
sizde kalan çocuk daha şanslı diye düşündüm elimde olmadan..diğer çocuk kardeşine de kin duyabilir,o huzurlu ailede üstelik başka bir çocukla beraber kardeşlik yapıyor,kendisi annesiyle kim bilir neler duyarak büyüyor..ilerde kızlar arası da sorun yaşanacaktır mutlaka..
vicdan azabı duymakta haklısınız,siz annelerinden daha çok düşünyorsunuz çocukları,tebrik ederim..
bence eşiniz de çocukları için muhattap olmak istemiyordur..fikrimi değiştiriyorum bu durumda:):) gitmeyin bence de..ama arada laf taşıyan akrabalara da kadına ulaşmak üzer mesaj gönderin..korktuğunuz için değil de çocukları ondan çok düşndüğünüz için gitmediğinizi,laf yerine ulaşır merka etmeyin;)

Biz şimdi alalım velayeti dedik. ama diyoki bende atrık evlendim.maddi durumumda daha iyi sırf inadımdan dava açarım. sürünürsünüz diyo. elbet mahkeme hemen anneye verecek değil çocukları ama o psikoloji bile yeter çocuklara. anne veya babayı tercih etmek zorunda bırakılmak ne kötü bişeydir :KK43:
bence de çok kötüdür eminim..bir de işin ucunda sizdeki çocuğu kaybetme ihtimali de var..
kadın evlenince belki,kızını arada yollar size bu kadar bulaşmaz...ilerdeki duruma göre velayeti düşünün bence..

Eşinizi çok haksız buldum..Siz onun hayat arkadaşısınız, ne hakla başka biri kalkıp sizler adına karar verebiliyor.. Eşiniz , çocuklarının annesine ( eski eşine) , " beni bununla tehdit etmek demek yanındaki kızımıda görmek istemiyorum demektir, madem öyle sen ve eşinde kızımızı goremezsiniz, ben zaten hasretlik çekiyorum, yine çekerim" diyerek ağzının payını vermeliydi. Çünkü bana çocukları koz olarak kullanan bir kadına hayat arkadaşımı ezdirmezdim. ( Aldatma ve şiddette yokmuş diyorsunuz, o halde nedir bu öfke, çok haksız kadında , eşinizde )

Kıskanç biri değilim, gerçekten değilim. Benim kriterlerimin arasında saygı çok büyük rol oynar. Bu yapılanda size saygısızlık.

Ben olsaydım gitme şansım varsa sonuna kadar uğraşırdım gitmek için , kavga etmeden tabiki.. İkna etme şansımın olmadığını bilsem hiç konuşmam, bir iki söz patlatır o süre içerisinde bana iyi gelecek başka bir yere giderdim çocuğumla.. Her iki seçenekte de bunun için asla tartışmazdım.

Eşinizi çok haksız buldum..Siz onun hayat arkadaşısınız, ne hakla başka biri kalkıp sizler adına karar verebiliyor.. Eşiniz , çocuklarının annesine ( eski eşine) , " beni bununla tehdit etmek demek yanındaki kızımıda görmek istemiyorum demektir, madem öyle sen ve eşinde kızımızı goremezsiniz, ben zaten hasretlik çekiyorum, yine çekerim" diyerek ağzının payını vermeliydi. Çünkü bana çocukları koz olarak kullanan bir kadına hayat arkadaşımı ezdirmezdim. ( Aldatma ve şiddette yokmuş diyorsunuz, o halde nedir bu öfke, çok haksız kadında , eşinizde )

Kıskanç biri değilim, gerçekten değilim. Benim kriterlerimin arasında saygı çok büyük rol oynar. Bu yapılanda size saygısızlık.

Ben olsaydım gitme şansım varsa sonuna kadar uğraşırdım gitmek için , kavga etmeden tabiki.. İkna etme şansımın olmadığını bilsem hiç konuşmam, bir iki söz patlatır o süre içerisinde bana iyi gelecek başka bir yere giderdim çocuğumla.. Her iki seçenekte de bunun için asla tartışmazdım.
Keşke sizin kadar mantıklı davranabilseydim. Geçmiş zamanlarda bu konudan çok tartışma çıkardım. Artık son radde çare bulamayınca sizlere yazmak istedim.Kavga etmektende çok bıktım artık bu konuda. Bende bu sefer eşimi şaşırtacağım sanırım kavga etmeyeceğim.Zaten kavga etsemde gidemiyorum.Duygu sömürüsü yapacağım.Kızımı alıp bende ailemin yanına gideceğim.Birde bunu deneyelim bakalım.

Bu arada çocuklar var diye eski eşle görüşülmesine karşı gelmeyecek, sorun çıkarmayacak kadar mantıklı bir insansınız.
Çocuğun odasında annesinin fotosu asılı diye babasına şikayet eden ve o fotoğrafın yırtılmasına sebep olan , telefon geldiğinde cinnet geçiren, kendi çocuğundan , eşinin çocuğunu ayıran çok kadın tanıyorum.
Eşiniz bunun kıymetini bilmeli. Kızına iyi bakan bir annenin kıymetini bilmeli o kadında.
..

Mahkeme kararıda inanılmaz saçma. İki kardeş neden ayrılır anlayamadım. Elma ,armut ayırır gibi birini anneye birini babaya vermek hangi mantığa sığar.

Keşke sizin kadar mantıklı davranabilseydim. Geçmiş zamanlarda bu konudan çok tartışma çıkardım. Artık son radde çare bulamayınca sizlere yazmak istedim.Kavga etmektende çok bıktım artık bu konuda. Bende bu sefer eşimi şaşırtacağım sanırım kavga etmeyeceğim.Zaten kavga etsemde gidemiyorum.Duygu sömürüsü yapacağım.Kızımı alıp bende ailemin yanına gideceğim.Birde bunu deneyelim bakalım.

Madem yaptınız yapacağınızı, kavganızıda ettiniz, bencede bundan sonraki aşamada çok sessiz olun. Kırıldığınızı başka türlü anlaması mümkün değil.
Kavga , sadece karşı tarafı kendince haklı çıkarır. Bencede gidin, sizede iyi gelecektir.
Avantajlarını değerlendirin. Memlekete gidip ailesinin içine karışıp anlaşamayabilirsiniz de ; eşinizde ailemde ailem diyebilirdi de.

Back