• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim, erkek kardeşimi evimizde istemiyor..

İhtiyacı olduğunda eyvallah kapılar açılır. ev ev üstüne olmaz derler daimi olarak kimse kimseye bakamaz. herkesin kendi bütçesi geliri gideri var. kardeşin kendi parasını biriktircek ama sizi yicek. oldu. kendi kardeşimde olsa kabul etmem. annenle babanda çok gariplermiş. evli insanların evine kazık kadar adam daimi istenir mi. tövbe tövbe

Sen ordan yazdin burdan benim basim ağrıdı. Anne baba dahi olsa ortada bi yanlislik varsa hayir denilebilmeli.
Bu kadar üzülme. Bazi insanlar gerçekten saka gibi. Bazen konulara fake denilip inanasi gelmiyor ya insanin, valla sizinkiler icinde ayni hissiyattayim. Var mi boyle insanlar gercekten diye.
Aile adi altinda boyun eğip sessiz kalmadigin icinde ayrica tebrik ederim seni.
Ailen bugun sana yazıklar olsun diyor ama gün gelecek devran dönecek bunu asla unutma.
Ogluslari da hep bekar kalmayacak sonucta.
Inan benimde sabahtan beri mideme kramp girdi ya. Açtım teyzemë anlattım o bile dedi ki " sana böyle bişeyi teklif etmeleri dahi çirkin, hayır yani senin kal demen , onun da yok abla rahatsız etmeyeyim demesi gerek " dedi...
Inan hastayım ama hastalığımi unuttum ya.
Şimdi eşyalarını topluyorlar pek kıymetli ogluslarinin. Beni mecbur kabul edecek diye düşünüyorlar di ama umduklari gibi olmadı. Kotu olan ben oldum tabiki kalsın demiş olsaydım benden iyisi yoktu şimdi. .
Ama ne olursa olsun Anne baba olarak bana yaziklar olsun demek yerine " kızım istemeyebilirsin sonuçta eşin de var yani ama siz kardessiniz bu böyle olmaz kardeşin arada gidip gelsin kusmeyin " demeleri gerekmez miydi? Şimdi çıkarken annem bi laf daha vurur eminim.
Ama diyorum ya umrumda değiller bunlar zerre kadar beni dusunmuyorlar ya tek dertleri ogluslari. Benim yuvammi yıkılmış esimle aram mi bozulmuş hiiiiicc umurlarinda değil. .
Bende olmaz dedim ya. Şimdi gururlu aile oldular . Yuzune dahi bakmadiklari esimden nasıl böyle biseu isteyebiliyolar hayret ya.
Şimdi benimde yüzüme bakmiyolar.
Inan başkası anlatsa bende inanmam yuh derim ama var böyle insanlar . Öyle cimri ler ki. Annem ne yapmış biliyor musun
Hani patates yemeği olur ya hani yenmez kalır mesela. Hah işte onun patatesini 2 gün önce akşamdan kalan salata ile karıştırmis kahvaltı masasına koymuş yiyin diye
O derece kötü bi görüntü.
Eşimin midesi kalktı masadan kalkip gitti aynen bende öyle .
Düşün bunu yapanlar para ixin neler yapmaz.
Neyse şimdi ev tuttular ogullarina eşyalarını tasiyolar gidiyorlar ben yine yalnızlığa mahkum ama dedim ya lazım değil böyle ana baba

İhtiyacı olduğunda eyvallah kapılar açılır. ev ev üstüne olmaz derler daimi olarak kimse kimseye bakamaz. herkesin kendi bütçesi geliri gideri var. kardeşin kendi parasını biriktircek ama sizi yicek. oldu. kendi kardeşimde olsa kabul etmem. annenle babanda çok gariplermiş. evli insanların evine kazık kadar adam daimi istenir mi. tövbe tövbe
Valla bende anlamadım nasil insanlar ua eşimede rezil oldum bunlar yüzümden. .
Istiyor ki beyefendi yesin adam yerine koymadiklari eşimde buyur etsin ..
Onların tek düşündüğü kendisi oğulları. Yoksa benim Yuvam mi dağılmış hiç önemli değil

üç beş cm fazlalığı var diye erkek evlatları mal gibi yetiştirmek neden? ev al araba al iş sahibi et ama yinede gözünü doyuramadı ne acı. yerinde olsam yüzlerine bile bakmam. yine sana muhtaç olacaklar o oğulları yüzlerine bakmayacak.

Inan benimde sabahtan beri mideme kramp girdi ya. Açtım teyzemë anlattım o bile dedi ki " sana böyle bişeyi teklif etmeleri dahi çirkin, hayır yani senin kal demen , onun da yok abla rahatsız etmeyeyim demesi gerek " dedi...
Inan hastayım ama hastalığımi unuttum ya.
Şimdi eşyalarını topluyorlar pek kıymetli ogluslarinin. Beni mecbur kabul edecek diye düşünüyorlar di ama umduklari gibi olmadı. Kotu olan ben oldum tabiki kalsın demiş olsaydım benden iyisi yoktu şimdi. .
Ama ne olursa olsun Anne baba olarak bana yaziklar olsun demek yerine " kızım istemeyebilirsin sonuçta eşin de var yani ama siz kardessiniz bu böyle olmaz kardeşin arada gidip gelsin kusmeyin " demeleri gerekmez miydi? Şimdi çıkarken annem bi laf daha vurur eminim.
Ama diyorum ya umrumda değiller bunlar zerre kadar beni dusunmuyorlar ya tek dertleri ogluslari. Benim yuvammi yıkılmış esimle aram mi bozulmuş hiiiiicc umurlarinda değil. .
Bende olmaz dedim ya. Şimdi gururlu aile oldular . Yuzune dahi bakmadiklari esimden nasıl böyle biseu isteyebiliyolar hayret ya.
Şimdi benimde yüzüme bakmiyolar.
Inan başkası anlatsa bende inanmam yuh derim ama var böyle insanlar . Öyle cimri ler ki. Annem ne yapmış biliyor musun
Hani patates yemeği olur ya hani yenmez kalır mesela. Hah işte onun patatesini 2 gün önce akşamdan kalan salata ile karıştırmis kahvaltı masasına koymuş yiyin diye
O derece kötü bi görüntü.
Eşimin midesi kalktı masadan kalkip gitti aynen bende öyle .
Düşün bunu yapanlar para ixin neler yapmaz.
Neyse şimdi ev tuttular ogullarina eşyalarını tasiyolar gidiyorlar ben yine yalnızlığa mahkum ama dedim ya lazım değil böyle ana baba
aman hiç takma boşver , ne halleri varsa görsünler .Aç televizyonu rahat rahat izle, ne kendini boşuna üzüyorsun,onlar seni düşünüyorlar mı? yok.Sende bak keyfine

Valla bende anlamadım nasil insanlar ua eşimede rezil oldum bunlar yüzümden. .
Istiyor ki beyefendi yesin adam yerine koymadiklari eşimde buyur etsin ..
Onların tek düşündüğü kendisi oğulları. Yoksa benim Yuvam mi dağılmış hiç önemli değil
aman salla kafana bile takma çünkü sen ölsen de kendini anlatamaz onlara gerçeği gösteremezsin. tınnn de geç:KK60:

kesinlikle ailen haksız.. ne demek öyle gelip eve yerleşmek... eşin haklı tabii ki..
belki niyetleri temiz olsa kalsın ne olcak derdim ama yaptıkları çok ayıp..
sanki evi kendisi kurmuş kardeşin bu ne yüzsüzlük..
kocaman adam çalışsın ödesin ev kirasını.. sinir bozucu gerçekten

aman hiç takma boşver , ne halleri varsa görsünler .Aç televizyonu rahat rahat izle, ne kendini boşuna üzüyorsun,onlar seni düşünüyorlar mı? yok.Sende bak keyfine
Aynen öyle yapıcam ya napim canım sıkıldı ama ne yapayım umursamamak lazım
Beni düşünmeyeni neden dusuneyim

son eklediklerini okudum; adamın maaşını da okudum; arabası bile varmış

ama annen onu büyütmemiş daha henüz altı bezlenen bebek sanıyor işte

o adamın bavulu dolabı vs annesi mi alacak ya

eskiden insanlar köyden çıkar öğretmen lisesine gider ordan çıkar ülkenin öbür ucuna gidermiş; bir tahta bavul azıcık da maaşı alana kadar idareten para

ilk maaşa kadar borca bir döşek; iki kap kacak alıp köye yerleşirmiş

kimsenin da anası babası ah oğlum diye peşinden gitmezmiş

o maaş ile varsa eşyalı ev tutar; yoksa da çok rahat taksitlerle kocaman ev bile döşenir ki, bekar adama 2+1 ev bile çoook fazla

bir de ne olur kısa zamanda bu terbiyesiz ile barışmayın ne demek ben olmasam da sizii eviniz zaten vatr

eve birisi gelince masrafın artacağını dahi idrak edememiş mi

su elektrik yeme içme bedava zaten; ki ayrıca bir de paşanın hizmetini göreceksin

insan kendi eşinin kendi çocuğunun çamaşırını yıkamaya üşeniyor yer, gelince; onlar da bu evde yaşıyor iş yapsın diyoruz; bir de kocaman kardeşe mi bakacaksınız

hiç ağlamayın valla; açın neşeli bir müzik oturun onlar çatlasın

aman salla kafana bile takma çünkü sen ölsen de kendini anlatamaz onlara gerçeği gösteremezsin. tınnn de geç:KK60:
Yok onun farkındayım bi canım kaldı istemedikleri zaten..
Ya valla kendime mi uzuleyim eşime rezil olduğuma mi böyle bi ailem olduğuna mi neye uzuleyim şaşırdım ya
Şimdi giderken bi laf daha sokar öyle giderler bıktım u sandım

Hic üzülme , cübkü kusura bakma ama böyle cikarci aile icin üzülmene degmez...

Esinde cok hakli kim olsa istemez...

Yok onun farkındayım bi canım kaldı istemedikleri zaten..
Ya valla kendime mi uzuleyim eşime rezil olduğuma mi böyle bi ailem olduğuna mi neye uzuleyim şaşırdım ya
Şimdi giderken bi laf daha sokar öyle giderler bıktım u sandım
sakın taviz verme güçlü dur emin ol eşinin gözünde bu daha değerli olur. kimse kimseyi kullanamaz aile bile olsa.

Ne bencil insanlar koca adamın ne işi var ya sizde..benim kardeşim bile olsa asla istemezdim rahat edemem ki eşimden edemez kimse edemez ki .ailenizi hatalı siz doğru yapmışsınız boşverin bu zihniyetten insanlara dert anlatamazsınız .benim bildiğim anneler kızımın yuvası sarsılmasına diye düşünür ..ahh nerde kaldı bu anneler..bence kendinize hi kahve yapın ve o pasaklı cimri heriften kurtulduğunu için gülümseyin:))

son eklediklerini okudum; adamın maaşını da okudum; arabası bile varmış

ama annen onu büyütmemiş daha henüz altı bezlenen bebek sanıyor işte

o adamın bavulu dolabı vs annesi mi alacak ya

eskiden insanlar köyden çıkar öğretmen lisesine gider ordan çıkar ülkenin öbür ucuna gidermiş; bir tahta bavul azıcık da maaşı alana kadar idareten para

ilk maaşa kadar borca bir döşek; iki kap kacak alıp köye yerleşirmiş

kimsenin da anası babası ah oğlum diye peşinden gitmezmiş

o maaş ile varsa eşyalı ev tutar; yoksa da çok rahat taksitlerle kocaman ev bile döşenir ki, bekar adama 2+1 ev bile çoook fazla

bir de ne olur kısa zamanda bu terbiyesiz ile barışmayın ne demek ben olmasam da sizii eviniz zaten vatr

eve birisi gelince masrafın artacağını dahi idrak edememiş mi

su elektrik yeme içme bedava zaten; ki ayrıca bir de paşanın hizmetini göreceksin

insan kendi eşinin kendi çocuğunun çamaşırını yıkamaya üşeniyor yer, gelince; onlar da bu evde yaşıyor iş yapsın diyoruz; bir de kocaman kardeşe mi bakacaksınız

hiç ağlamayın valla; açın neşeli bir müzik oturun onlar çatlasın
Ya aynen öyle inanin
Beyefendi keyfine de çok düşkün sürekli bana abla Türk kahvesi yap
Abla bana dolaptan bi soğuk su ver
En son dedim ki (eşimin yanında is buyuruyor sürekli bu arada ) kalk kendin al dedim su dolapta . Kahve de o çekmece de .
Abla acıktım yemek yap yada bana lahmacun söyle canım çekti
Abla şu çamaşırlarım kirli yikarsin
Abla şunun utusu yok abla ben kahve içmeden yapamam sigaramin yanına.
Yeminle daraldim ya resmen.
Cokecek yer arıyor kendine .

Annem de tutturmus mecbur bakacaksin kardeşin o senin diyir
Eşim şokta tabi gariban .
Ya bu nasıl Açıkgöz sinsi bi insan şimdi anne babamı da kiskirtti pilini pirtisini topladı gittiler benimle Dr konuşmuyolar
Benim suçum ne söyler misin

bu arada dikkat et canım bir iki ay sonra ev sahibi evden attı deyip kapına dayanır bu kardeşin..
tavrını çok net koy.. eşim kesinlikle istemiyor de..

Ya aynen öyle inanin
En son dedim ki (eşimin yanında is buyuruyor sürekli bu arada ) kalk kendin al dedim su dolapta . Kahve de o çekmece de .

Ya bu nasıl Açıkgöz sinsi bi insan şimdi anne babamı da kiskirtti pilini pirtisini topladı gittiler benimle Dr konuşmuyolar

Bosver akil ve ruh sagligin evliliginin iyiligi icin gitmesi iyi olmus hic uzulme kurtulduguna sukret hic sevmem cikarci insanlari ne demek bakacaksin kardesin essek kadar adam olmus annem hep der iki el bir bas icin diye herkes kendi isini kendi yapacak seklinde alistirdi bizi ters geliyor bana boyle insanlar.

Ya aynen öyle inanin

senin bu olayda suçun yok

suçun olsa olsa nasılsa sesini çıkartmaz imajını şimdiye kadar çizmiş olmanda olabilir

ama suçlu annen oh demiştir ablası bakar oğulcuğa; gözüm arkada kalmaz

adamları anneleri bağımlı yapıyor

bak ben 25 yaşında pılımı pırtımı, evdeki dergimi kitabımı; bir de kitaplığım ile çalışma masamı alıp başka bir şehre gittim

evli falan değildim öyle atanma; garanti maaş vs yok; o dönemin asgari ücretinin 200 TL üstü maaşım vardı

sevgilimin de öyle; ev kirası da ödedik; doğal gaz da ödedik; tüm beyaz eşyaları; yatak vs de aldık

kimse de siz nasıl geçinirsiniz vah vah demedi

azıcık ayakları yere basmalı yani kocaman adam; her ihtiyacını kendi görebilir

yukarda da yazdım; kalsın 1-2 ay çevre edinsin arkadaş ayarlar eve çıkar denmiyor ki sende kalsa sen ne kaybedersin bri çocuğa bakmadın deniyor; sanki kırklı bebeği kapı önüne bıraktın gibi

bak vicdan azabı falan çekme; üzüldüğünü de eşine çok belli etme; o da üzülmesin ben istemedim vs diye; zira haklı

annen de konuşursa görümcem gelip kalsaydı da ilk sen karşı çıkardın de

Seni düşünmeyen insanları sende düşünme. Anne Baba tamamda sende EVLATSIN. Onlar evlatlarını nasıl düşünüyorsa senide düşünecekler. Eşşek kadar oğlanın ne işi var evde ?
Cinsellik olmaz, şakalaşamazsınız evliliğin tadı çıkmaz.
Sıkıntı.
Eşiniz haklı.

Eşini niye bahane ediyorsun ki. Öncelikle senin istememen gerekir. Yani evdeki kişi kimin yakınıysa önce o bu konuda rahatsızlık duymalı. Hem kendi aile düzeni için hem kendi işi gücü rahatlığı hem de eşi için. Şuan eşim istemiyor demen garip oluyor. Sen çok mu istiyorsun kalsın? Eşin niye istesin ki? Kim ister evinde üçüncü bir kişi ile kendi evinde misafircilik oynamayı. Herkesin özeli kendine. Yani kısaca eşini ön plana atman hoş olmuyor. Bunu kardeşin de ailen de eşin de yanlış anlayabilir. önce kendi adına konuş o yüzden. Eşini öne sürmeden bizim bi özelimiz var evde koca adama bakamam ben demelisin. Eşinle ilgili bir şey demek istiyorsan da eşim istemiyor yerine eşime böyle bir emrivaki yapamam kimse Çekirdek aile dışında biriyle evini paylaşmak istemez diyebilirsin.
Başlığın bile eşini suçlayıcı. Normal bir durum değil ki eşin istesin. Başlık Eşinden ziyade evine yerleşmeye çalışan koca adam kardeşin olmalıydı. Eşinlik bir sorun göremedim ben onu dışarıda bırakarak ailenle sorununu öncelikle kendi adına konuşarak çözmeye çalış. Ayrıca Kardeşini sana karşı kayıran ailene de tavrını koy bence. Üçü birden seni haksız yere üzmüşler. Haklı hiçbir tarafları yok. Ayrıca onlar kardeşinin başını niye bekliyorlar? Kalıyorlarmış ya, ben Orayı da anladım. Çocuk mu bu başını bekliyorlar?

Back