Eşim Eltime mi Aşık?

Vallahi bizimki 60 a dayandi hâla ayni. İnsallah duzelirler ne diyim

Siz anne adayıymışsınız sizede hediye almış öyle yazmıştınız sanırım.

İstediğiniz cevap gelmedi biraz sinirlendiniz
Sizi sakinleştirmek için kocanız eltinize aşık mı demeliyim, çok garip

Eltiniz eşiniz için değerli bir kadın bu belli ama ortada hala aşk sezmiyorum

Onu izlerken yakalıyor musunuz
Tensel temas çabası
Onu dinlerken yüzünde mutlu ifadelerin oluşması
Can kulağıyla dinlemek
Ortam içinde ona daha yakın oturmaya durmaya çalışmalar, bu tip şeyler var mı bahsetmemişsiniz hiç

Eşiniz Olmaması gereken duyguları beslese içinde, bence daha çok bunu bastırmaya çalışırdı anlaşılmasından korkardı. Annesine acık acık ne yapalım diye sormazdı
Çicek yaptırma cesaretini bulamazdı
Veya size onunla ilgili konuları açmazdı

Ve yine farzedelim ki eşiniz böyle duygular besliyor bunu kardeşide sezerdi

Merhabalar yazınızı baştan sona ookudum kendimce fikirlerim oluştu öncelikle eşiniz çok iyi niyetli birisi onu anladım bakın sizinle baş başa kutlamak istiyo özel günleri bu çok güzel birşey bence. tam tersi ailece kutlamalar yerine tüm zamanı yalnızca sizinle geçirmek istiyo ne güzel.kesinlikle eltinize aşık falan değil bence zira türkiyede bu denli ahlaki değerleri yok sayan bi erkek tanımadım ben.ewet eltinize değer veriyo belli ama yazdığınıza göre eltiniz de bu değeri hak ediyo sizin yerinizde olsam bu şekilde düşünüp üzüleceğime eltime karşı bende iyi davranırdm. Benim eşim de ablasının gelinini çok sever değer verirdi başta saçma bi kıskançlık yaşadım ama sonra anladım ki o kadın bu değeri hak ediyo şu an en yakın arkadaşım o kadın eski düşüncem aklıma geldikçe utanç duyuyorum.bence kendinizi üzmeyin öyle birşey olacağını sanmıyorum.

Başka mesajlarımda yazmıştım canım ama tabii bu kadar mesajı okuman imkansız. Sorduğun soruların bir kaç tanesine evet diyebiliyorum. Aslında bu konuyu açtığımda aklım karışıktı , acaba mı sorusu vardı aklımda. Zaten o yüzden aşık değil aşık mı diye açtım konuyu. Ama gelen bir çok yorumlarla birlikte aklı selim düşününce bunun aşktan değil de tam tersi bana yeterince değer vermemesinden kaynaklandığını anladım. Mesela O hediyeyi almayacakti ben dedim diye aldı çünkü aklına bile gelmemişti. Çiçekçide annesine çiçek yaptirirken eltim aklına geliyor da neden ben gelmiyorum? Kadının doğum gününü kutlamak eşime mi kalmış? Kendi eşi ve annesi dururken? Bunca zamandır sadece karşılıklı hediyelesirdik o kadar. Neden doğum günü organize etmek? O ne yani? Ben eşimin benden ve annelerimizden başka birini bu karar düşünmesini istemem, hazmedemem. O dusunceliligini bana göstersin, başkasına değil... Başka başka bir sürü şeyler yaşadık bunlara benzer de hepsini anlatamam tabii... Bakalım terapist iyi gelir inşallah

Gece okudum bi on sayfa ama çok daha sayfa var tamamına hakim değilim
Okuduklarım kadarıyla,
Siz kendinize güvenmiyorsunuz sebebi de evet eşinizin gönlünüzü yeterince okşamayışı, cinsel hayatın sekteye uğraması ve çocuklu dönem diye düşünüyorum.

Eşimizin kusurlu davranışları var ama kesinlikle bunları başksına duyulan aşk olarak yorumlamayın
Bu kafanızda yer tutarsa bunu silemezsiniz
Elti ile yıllarca birlikte vakit geçireceksiniz her seferinde bir saniyelik dahi olsa bu fikrin aklınızdan geçmesi sizi hasta eder bu düşünceden kendinizi uzak tutun.

Eşinizle çok kopukluk var sanırım arada terapi bunun içinse eğer sizin için iyi olacaktır inanıyorum
İyi bir terapist bulun yeter ki ..

Aynen öyle, bu düşünce beni mahvediyor... Ona bakışları, ona dokunması beni çıldırtıyor... Normalde öz güveni çok yüksek biriyimdir. Ama eşimle evlendiğimden beri bu öz güven yerle bir. Çünkü 6,5 yıl boyunca kv.nin sürekli aşağılamalarına maruz kaldım, her fırsatta laf soktu, benim çirkin olduğumu ima etti... E bunun yanında da eşimden hiç iltifat almayışım ve kv.nin sürekli dış görünüş olarak Sevdayı övmesi de cabası... Bir de cinsel yaşantımızda da sekteler olunca ve eşim bir kadında beğendiği şeyleri anlatırken ki anlattıklarının %80'ninin Sevda olması ve bu özelliklerin bende olmaması... İşte gür uzun saçlar, büyük ağız vs. gibi...

Doğal olarak o yüksek öz güven zamanla yerle bir oluyor. Haa dış görünüş açısından öz güvenim eksiktir. Ama diğer konularda hala tavan... Çok iyi yemek yaparım, bu konuda ablam hariç elime su dökebilecek kimse yoktur çevremde. Çok zeki ve pratik zekalıyımdır. İyi bir kariyerim ve çok şükür iyi bir maaşım var. Arkadaşlarım, kendi sülalem ve eşimin sülalesi tarafından sevilir, sayılırım... Hatta kendi sülalemin göz bebeğiyimdir ama bunlar yetmiyor işte... Eşimden yeterli değeri ve ilgili göremeyince hepsi uçup gidiyor... Ha desem ki eşim herkese böyle, mizacı bu ama değil... Kendi anne, babası ve eltime karşı öyle değil... Kardeşine karşı bile bu kadar düşünceli değil adam... Anne-baba ok de elti olunca iş çığırından çıkıyor işte... Ve eşim eltiye olan bu farklı davranışlarını kabul etmiyor... İnsan maalesef bu tip düşüncelere kapılıyor elinde olmadan böyle şeyler yaşayınca...

Terapiste gittik dün ilk defa. Terapistimizi sevdim. Tek seansta sorunlarımızın büyük kısmını anladı... 15 gün de bir gideceğiz. Bir sonraki seansta ikimizle ayrı ayrı görüşecek... Bakalım, iyi gelir inşallah...

bir erkeğin eşi varken yengesini güzel kadın olarak tarif etmesi kabul edilir gibi değil.

acaba eşiniz sizin meziyetleriniz kariyeriniz ve saygınlığınız karşısında kendini ezik hissediyor olabilir mi?

kv de de aslında sevdayı beğendiği için değil de sizden hoşlanmadığı için sevdayı övüyor olabilir mi?

Aslında bu dediğinizi ben de düşünmedim değil. Çünkü kariyer açısından benim daha iyi bir kariyerim var ve maaşım eşimden daha yüksek. Kv.de de aynı ezikliği yaşıyor olabilir. Çünkü benim mesleğim de eşiminkinden daha iyi. 6,5 yıllık evliliğimiz süresince farklı zaman dilimlerinde eşim 2 yıl kadar işsiz kaldı hiç bir zaman ne kv.ye bu konuda yakındım ne de eşimi ezdim. Tam tersi maaş karımı bile eline verdim. Parasal mevzulardan laf açıldığında hep "Allah büyük bi yolunu buluruz" dedim. Maddiyata kesinlikle önem veren, değer veren biri değilimdir. O sebeple hiç bir zaman fazla maaş aldığımdan dolayı eşimi de ezmemişimdir hiç.

Yani Seda ile dış görünüş olarak kendimi kıyasladığım zaman ben daha güzelim bence ama Sevda da hoş bir bayan. Tabii bu dış güzellik olayı göreceli... Herkes herkesi beğenmez :)

Şu sevdayı bir goreydik:)))

Yazdıklarınızdan , düşüncelerinizden çok sempatik birine benziyorsunuz . Eşinizde biraz daha kompleksli ve asosyal bir izlenim uyandırdı zihnimde . Açıkça fikrimi sorarsanız bence biraz daha kariyer ve hayata bakışınız aynı olan biriyle evlenseydiniz bu sorunları yaşamayabilirdiniz.

Sevdayı sevdikleri için değil sizi sevmedikleri için sevdayı övüyorlar gibi hissediyorum .

Cok haklisin ama neden ugrasiyorsun deger gormedigin adami terapist mi duzeltecek? Ben bu konuda sabit fikirliyim kusura bakma ama esim eltime hayran olsa aninda bosanirdim cunku kadinlar hislerinde yanilmaz.Kendinize guvenin.Ben de kv problemleri yasadim ama esim eger benim ozguvenimi bitirecek sekilde davransaydi 1 dk dusunmezdim.

hayran olması aşık oldugu anlamına gelmez ama bu kadar onu övmesi rahatsız edici boyutta sinir bozucu olmuş. özgüveninizin zedelenmesini anlıyorum. terapiste gittiginiz zaman belki o da hatalarını e davranıs farklarını anlar, bence faydalı olur.

Eşimi görmeden o kadar güzel tanımlamışsınız ki. Aynen tam bir asosyal Tüm gün evde otursun, tv izlesin, kitap okusun ve film izlesin. Aktiviteden anladığı tek şey bu Ben ise dışarı çıkmak, gezmek dolaşmak isterim. Hiç bir şey yapamasam bir kahve içmeye çıkmak isterim. Çok daha sosyal biriyimdir. Düşünün avukat lazım, birgaripask35 devrede, arkadaşlarını arar sorar soruşturur. Belediyelik bir iş olur ben, muhasebelik bir iş olur ben... Her tanıdık ihtiyacı olduğunda ben devredeyim...

Ben kalabalığı severim, hep beraber yenilsin, içilsin; oturulup muhabbet edilsin bayılırım. Ama eşime göre tam tersi misafir işi eziyet Yatıp uyusun o...

Beraber tek aktivitemiz kv.ye gitmek

Evli değilken böyle değildi ki. Bambaşka biriydi... Bana verdiği değeri her zerremde hissederdim. Evlendikten sonra bu kadar değişti... E bir bebeğimiz var. Son çare terapist olarak düşünüyorum. En azından bunun için oğluma borçluyum...

Ben de öyle düşünüyorum... Umarım işe yarar...

Benım cevremde bu tarz cok var eşine karsı düşüncesiz ama arkadaslarına cevresine karsı hep melek dort dörtlü k fedakar yapıdalar. Malesef yanndakınn kymetnı blmeyenler bı tık uzagnda olan herseye buyuk bı degerle bakıolar . aşk falan degil bu bence için rahat olsun. Bu düşünceyle kafayı yersn

İşte esas nokta bu zaten Zıt karakterlerde olmanız benzer şeylerden hoşlanmamanız.

Çalışan birisiniz illa ki hafta sonu sinemaya tiyatroya ya da konsere gidip stres atmak istersiniz Ams tek Kv ye gidip sürekli onlarda eltiyi övünce bunalmanız çok normal .
Zannedersem eğitimlerinizde Eşit değil bu da kompleks yaratıyor Olanilir fikri uyumunuzda yok büyük ihtimal .

Eğitim seviyelerimiz farklı değil. İkimiz de üniversite mezunuyuz. Aile yapılarımız inanılmaz farklı. Mesela kayınpederimin hiç arkadaşı yok. Kv-Kp'in hiç aile dostu yok. Etraflarında sadece k.v.'nin sülalesi var. Onlardan da görüştükleri çok az. Kp sevmez öyle misafir falan gelip gitsin. Adamlar pikniğe bile gitmezler yaaa düşünün... Tabii ben bunların hepsini evlendikten sonra öğreniyorum Evlenmeden önce bilseydim evlenmezdim herhalde bu adamla...

Bizde de tam tersidir. Annem de babam da inanılmaz misafir severler. Babamın her yerde tanıdıkları vardır. Aile dostlarımız vardır. Hem babamın hem de annemin ailesiyle sürekli gider geliriz birbirimize... Sülalecek piknikler düzenlenir vs. vs... Çok çok farklı iki aile olunca böyle oluyor işte

Evet asosyal ve sosyal iki aile .

Aile yapıları da farklı olunca muhtemelen Sevda'nın ailesiyle daha uyumlular hep ondan oluyor tüm bunlar . Kendilerine daha yakın buluyorlar .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…