Eşim dövdü çaresizlik hissi

Herkesin zamani farkli, kimi 5 ayda uyanir, kimi bi ömür harcar, konu sahibi kendi yasayip gorecek, biz burda artik ne desek bos, herseyi söyledik zaten

günlerdir yazmıyorum. e konu sahibi olmadığım da ortaya çıktı:) değişen bir şey var mı?

Mesela ben ,5 yıl oldu boşanalı, göbek atıyorum. Keşke ilk ay boşansaydım eski kocadan, durduğum kabahatmiş.
İlk ay boşansaydınız şimdi ki siz olamazdınız.
Boşanma sebebiniz ne bilmiyorum ama evlilik sürecinde yaşadıklarınız sizi bugün daha güçlü yaptı.
Hayal kırıklıklarınız taviz vermemeyi öğretti.
Boşanmayı düşünüp, cesaret edip gerçekleştirene kadar geçen süre gözünüzde büyüttüğünüz şeylerin kendinize sunduğunuz bahaneleriniz olduğunu gösterdi.
Evlenmeye karar verdiğiniz adamla, evlendikten sonra ki adamın aynı olmaması insanları değerlendirmek için bazı ipuçlarını görmezden gelmemeyi öğretti. Tüm yaşadıklarınızın size verdiği hayat dersini kırk alimden dinleseniz öğrenemezdiniz.

İnsanın önce yaşadığı hayatın onu mutsuz ettiğini, o mutsuzluğu bitirmek için ne yapması gerektiğini, sorumluluğunu aldığı evladının geleceğini programlaması, ayakları üzerinde duracak kadar gözünü karartabilmesi gerekir ki zor olanı başarmak için adım atsın.
Her kadın aynı karakterde değil, aynı aile yapısında büyümüyor, aynı gözü karalığa sahip değil, herkesin ekonomik durumu/mesleği/yaşı/aile desteği aynı oranda değilken neden herkesten aynı şekilde davranılması bekleniyor ben bunu anlayamıyorum.

Hani demişsin ya aldığın tepkilerin hepsi çok kıymetli diye. Gerçekten öyle mi sence, bunu yürekten mi söylüyorsun?
Şu ataerkil toplumun güçsüzleştirdiği kadınların o kuyudan çıkma çabasında "sen yapamazsın, yapmak isteseydin tek hamlede çıkardın, sen o kuyuda kalmayı hak ediyorsun" tarzı söylemler bir kadını daha çok dibe çekmek değil mi?
Belki o sözler de bana güç oldu diyeceksin "sen başarırsın demekle, sen kim onu yapmak kim"i duymak aynı mı hissettirdi sana?

Boşanan yüzlerce kadın var burada. Gerçekten hepiniz bir iki olayda karar verip arkasını dönüp çıktı mı? Yoksa yaşadıklarıyla cesaretini toplamak için önce kendisi mi ikna oldu?

Bu şekilde yazılanları gördükçe bir çemberin ortasına alınıp, sıkıştırılmış. Onlarca hemcinsinden aşağılanma cümleleri duyup kendisini daha da güçsüz hisseden bir kadın görüntüsü geliyor gözümün önüne.
Yaşadığı psikolojik baskıdan dolayı geleceğinden, alacağı tepkilerden, belki de canından korkuyor olamaz mı?
Okulda arkadaşından dayak yiyip gelen çocuğunuza bir tokatta siz mi atıyorsunuz, niye kendini koruyamadın diye?
Gerçekten şu aşağılayarak güç verdiğini zannedilen yorumları gördükçe konu sahipleri için daha çok üzülüyorum.

Son düzenleme:
Kesinlikle hayır. Konu sahibine yapılmış, bana da biraz yapılmıştı ve o tarzdan açıkçası ben iğreniyorum. Hele her konuda gelip eski konusunu didikleyerek saçma sapan yorumlar yapanlara inanamıyorum. Bu konuda da kimi yorumlar çok irite edici, ama ben “nasıl olur da kendini düşünmezsin” tarzındaki yorumların işe yaradığını düşünüyorum. Biri bana yazmıştı, “okumuş etmişsin, paranı kazanıyorsun, senin yapamadığını hiçbir geliri olmayan kadınlar tuvalet temizleyip yapabiliyor” diye. Uyanmam için çok etkili olmuştu. O yüzden “ah canım üzülme inş düzelirsiniz” yorumlarını etkisiz buluyorum. Ben her zaman nezaket ve iyi üsluptan yanayım. Ama böyle konularda iyi bir üslupla gerçeğin ortaya konulması gerektiğini düşünüyorum ve gerçek ne yazık ki çok nezaketsiz, çok sert…

Nazikçe ortaya konuldu zaten, o bahsettiğiniz yorumlar konu sahibi inat edince yapıldı. Ki şu anda da hata yapmaya devam ediyor sanki

Son durum nedir? Bir kadin daha gitmesin lutfen.. Yeter artik bu erkek siddeti..

Bence acikogretimden bir bölüm okuyor biterse öğretmen olurum diyor, dediğiniz gibi küçücük ilçede nasıl okula gidecek. Bazı unilerin eğitim fakülteleri ilçede ama sanmıyorum , düzenli okula gittiğini

Dediği kadar küçük yerde 4 yıllık fakülte olmaz, daha çok büyük ilçelere kuruluyor. Var diyen varsa konum bildirsin.

Muhteşem ben de aynı şeyi söylemek istiyordum. Kalemine klavyene sağlık..

Gerçekler değil üslup nezaketsiz olur anca.
Bak sana yapılan yorum yol gösterici güven verici, “şartların daha iyi, sen niye yapamayacaksın güven kendine” demiş ne güzel.
Ama “git kocana sarıl, elini ayağını öp, sen dayağa layıksın hak ediyorsun” tarzı yorumların güç vermekle zerre ilgisi yok.

Katılıyorum. Bana da o tarz yorumlar yapıldığında kendimi köşeye sıkışmış ve çaresiz hissetmiştim. Ama keşke kaçmasa konu sahibi. Ona doğru şekilde yardımcı olabilirdik.

Kızlar konu sahibi ne onu koruyanları ne empati yapanları ne de kınayanları hesaba alıp cevap bile vermiyor. Olan belli, yapılacak birşey yok. Burada teoriler üretip üretip zaman harcamanın da alemi yok.
Burada bizzat tanıdığım, hayal aleminde kendini olmak istediği gibi biri olarak tanıtan ama özünde koca bi bataklıkta olan birini biliyorum. O yüzden konu sahibi doçentim de dese tamam demek lazım.
Bu konuyu da boşa şişiriliyor yazıla yazıla. Klasik kk rutini. Sallayın artık derim.

Dediği kadar küçük yerde 4 yıllık fakülte olmaz, daha çok büyük ilçelere kuruluyor. Var diyen varsa konum bildirsin.
Recep Tayyip Erdoğan üniversitesi eğitim fakültesi Rize Çayelinde, tek bir hastanesi olan küçük bir ilçe ..Sakarya üniversitesi eğitim fakültesi Hendek ilçesinde küçük bir ilçe olmasa da tek bir hastanesi var..Şunun için yazıyorum bunu, konu sahibi eşimin hastanesinden başka yok demiş ya mesela bu saydığım tek hastaneli ilçeler de bile olsa, ile ulaşmak o kadar kolay ki..Yeter ki insan bunu yapmak istesin, yapabilecek cesareti olsun..Gerçekten okuyup okumadığını bilemem ama çok ücra bir köyde değilsen bu devirde her hastaneye ulaşır o raporu alırsın..

Ne guzel yazmıssın canım burda bırkac kısı konu sahıblerını cok kotu hırpalıyor dalga gecıyor sankı kendileri cok mutsuz ofkelı de konu sahipleri uzerınden sınır stres atıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…