Berbat zihinsel ruhsal bunalimlarla dolu bir gündü benim için. Burada bir insan olarak yaklaşmanin yanında olaya kadın dayanışması ile yaklaşıp kararlı olmam konusunda yüreklendiren hemcinslerime, gerekse de olumsuz eleştirileri ile beni kınama boyutuna varan mesajları ile bana iyilik yaptığını sanıp aslında bir işlevi olmayan arkadaşlara, izlemem gereken hukuksal süreçleri açıklayan arkadaşlara, bu günümün unutulmaz geçmesini sağladıkları için teşekkürler... Kadın güçlü olmalıdır türk tarihinde de kadın güçlüdür, İslam'da da esasen kadın özeldir. Ben kendimi güçlü ve özel görüyor muyum bu sormam gereken esas soru. Bugün burada paylaşımıma duyarlı davranıp yorumlarıyla bu soruyu bana sordurtan herkese teşekkürler.. Bunu sorgulamak herşeyin başlangıcı belki de.. yarın bana ezilen gururumu güvenimi mutluluğumu geri getirmeyecek ama yarın bugünden daha korkusuz uyanacağim. Ve daha inançlı. İyi geceler, ha şunu da ekleyelim, bazı arkadaşlarin aşağılayıcı yorumlarına karşılık acaba başından geçti mi de bu kadar fevri tepkilerde bulunuyor diye düşündüm, Allah hiç bir kadına bunu tecrübe etmeyi nasip etmesin. Bazı şeyler tecrübe etmeden anlaşılmıyor. Muş
Ama harekete geçtiniz değil mi? Babanızı bile aramak istemiyordunuz sizi kabul etmez diye. Bak adam ne demiş onun vereceği nafaka bile yenmez sadece çocuğun masrafını versin. Yani sen de benim çocuğumsun, sana bakmak da benim görevim.
Önemli olan çabuk aksiyon alabilmek. Konu komşu aileler ne der diye sinip acaba ne yapsam diye düşünerek vakit kaybetmemek gerekir. Kanıtlanamayacak iz bırakmamış bir şiddet bile olsa çocuğum annesiz babasız kalmasın diye hiç düşünmeyeceksiniz mesela. Size vurulmasını hazmederseniz, çocuk büyüdüğü zaman da vuracak, daha sonraları da -zaten bir şey yapamıyor- diye ağız burun kıracak. Bunu görüp sizden taraf olan çocuk da dayaktan nasibini alacak.
Sert üslup kullanan üyelerin bence hepsi, kadın cinayetlerini okuyarak seyrederek kendi başlarına gelmiş gibi çıldırıyorlar haklı olarak. Bu rezil erkekleri bulsak hepimiz bir kaşık suda boğacağız. Sen şusun sen busun o yüzden böylesin diyen üyelerin hepsi sizin gıyabınızda, sessiz kalan kadınlara tepki gösterdi. Açıkçası "kocamdan dayak yedim ama çocuklarım küçük babasız kalmasın, pişman olmuş bir daha vurmayacak veya yuvam yıkılmasın" yazanlar bence hiç yazmasın bizi de sinirden hoplatmasın. O almakta tereddüt ettiğiniz rapor, kocanız mevkisinde olanlar için çok güçlü bir tehdit unsuru. Hatta size getirdiği kremleri bile delil olarak sunun. Ben mesela bilsem asla bu doktora ne kendim tedavi olurum ne de tanıdıklarıma tavsiye ederim.
Emine Bulut denen kadını ben ömrümün sonuna kadar unutamayacağım. O travmayı sadece kızı annesi değil, hepimiz yaşadık. Videoyu seyredememiş olsam bile. Beni kurtarın dediğini okudum ama kadıncağızın sesini dinlemek duymak istemedim. Bu nedenle birini bile kurtarsak hepimizi mutlu eder.
Şiddet gören kadınların sonu, dur demezlerse artık neredeyse ölüm. İyi hal indirimi, kravat takma indirimi, beni aldatıyordu erkekliğime laf etti... Öldürürüm 2 sene yatar çıkarım diye geziyorlar ortada.
Sizi kimse tanımıyor, sadece o kadınlardan biri olmayın diye bu kadar yorum yazıldı. Evet biliyorum bir anda her şeyin bozulması dağılması başka bir travma. Sabah uyansak hepsi rüya olsa keşke ama değil. Keşke kocanız hiç bunları yapmamış olsa mutlu mesut bir evlilik olsa. Herkes hayatında bir kez olsun şunu demiştir; ya ben bu asla dediğim şeyi kendime nasıl yapabildim? Dayakçı adam maalesef hiç kendini belli etmeyebiliyor. Ama unutmayın dayak atabilmesine müsade eden de yine bu susup oturan kadınlar. Bırak fiziksel şiddeti, üstüne yürünmesi el kaldırılması bile cezalandırılmalı ve ilerisi için önlem alınmalı. İleride öğretmen olup çalışmaya başlayacaksınız, milletin içine yüz göz morarmış halde çıkmayı layık görmeyin kendinize.