- 12 Nisan 2015
- 12.939
- 50.909
- 598
- 34
- Konu Sahibi saribaykus11
-
Sizin söylediğiniz gibi olmuyor malesef , polisler gelmiyor bile böyle şeyler için . Polis böyle durum için diyor ki sen annesisen o da babası . Velayet elinizde var mı diyorlar .Polis gitsin çocuğu alsın demiyorum zaten. Gitsin alsın, giderken de polisi çağırsın bağırıyor çağırıyor zarar veriyor diye. Çocuğu da alsın çıksın. Ki polis çağırırsa babayı uzaklaştırırlar. Nasıl şu an davasız babada duruyorsa annede de durabilir değil mi? Sonra da uzaklaştırma alsın.
Ayrıca bu çocuk gündüz babaannede kalıyordur. Polisle gidip alınır babaanneden. Valla ben çocuğum için herkesi yakabilirim.
Ağzı olan konuşuyor işte.Dün okudum, vakit bulup yazamadım, bugün yazayım:
Daha yeni bir olay oldu burada, 6 ve 4 yaşındaki çocukları, babaları keserek öldürdü ki ayrıntılarına girmiyorum. "Kolumu bacağımı bırakır da yine de vermezdim çocuğumu" diyen mükemmel anne okusun bu yazdığımı bilhassa.
Kadın ile tartışıyor adam zaten boşanma dillendirilmiş, sonra kadına öfkesinden çocukları alıp götürmek istiyor ve kadın, adamın önüne durup sinir krizleri geçirdiğinde, adam da doz arttırıyor ve cinnet geçiriyor. O cinnette de ilk hedefi çocuklar oluyor, onları öldürüyor. Kadın önlerine dursa ne, durmasa ne; adam çocukları kesiyor işte karısını cezalandırmak için.
"Öyle ölürüm de vermem" yazmak kolay. İki kadın bir olur tutardınız yazılmış bir de; sizin cılız kocanız gibi mi sanıyorsunuz her erkeği; benim eşim gibi bir cüssesi varsa değil iki kadın, iki erkek tutamaz öfkeli bir anında. Saçma saçma yazılar, konu içinde kendini övmekten başka bir şey değil ya. Hadi gaza geldin "Ben olsam şunu yapardım, bunu yapardım" yazdın da, ardından bari bi dur düşün itirazlar gelince, "Hakikaten ben ne yazmışım, olmamış" diye. Israrla, şunu yapardım, bunu yapardım. Ne kolay oturduğu yerden.
İlla yazdıracaklar bunlari, yine aynı eşi tarafından şiddet görmesine, beni aldatıyorsun ithamina rağmen evliliğini devam ettirmiş.Pess ya bu kadar üzüntülü ve ciddi bir olay yaşayan kadını banlatmışsınız.
Belki burada aklı selim birilerinden fikir alıp ona göre hareket edecekti, belki bir nebze içi ferahlayacaktı.
Saçma yorumlarla konuyu da sabote etmişsiniz zaten, kadının şu saatten sonra ne yapacağı tartışılacağı yerde anneliği tartışılmış.
20 yıldır, senede 15 gün babalarını gören çocuklarını alıp çıkamayan, çalışmak zor geldiği konfor alanını bozmak istemediği için senelerce böyle bir aileye çocuklarını mahkum eden kadın kalkmış annelik dersi vermiş.
Sizin konunuzda da, tıpkı sizin bu forumda konu sahibine yaptığınız gibi üstünüze gelenlere tepki vermiştim. Kimsenin yaşadıkları karşısında nasıl davrandığı umrumda değil, sonrasında ne yapması gerektiğine odaklanırım. Ama siz
onca zorluk yaşayıp boşanma arefesinde olan bir kadın olarak, başka bir kadını nasıl anlayamaz, bu şekilde eleştirebilirsiniz, pess dedim yorumunuzu okuyunca.
Bu kadar ciddi bir olay yaşamış bir kadın "niye kocanın elinden alamadın, niye çocuğunu bırakıp çıktın" diye anneliğini eleştirene çiçek mi atacaktı. Kadın zaten şokta, aklı evladında. Biraz empati kurulamaz mı? Hem çileden çıkar, hem konuyu sabote et, hemde manyak dedi diye şikayet et. Gerçekten pesss.
Yok polisi aramamış inandırıcı değilmiş, kadın doğru bir şekilde anlatmış nedir bu kadar anlaşılmayan. Ben yanlış okuduysam siz beni uyarın.
Olay anında eşim telefonumu zapdetti, anneminde şarjı yoktu. Polisi arayamadım, sonrasında aradım "bir şey yapamayız" dediler demiş.
Eş çocuğu alıp annesinin evine gittiyse polis kulağını çekip geri mi getirecek? Babada velayet sahibi olduğu için polis bir şey yapamaz. Taraflardan biri dava açar, hakim karar verir. Aynı şekilde bu kadın çocuğunu alıp annesine gitseydi, babanın şikayeti karşısında da bir şey yapılamazdı. Polis aç davanı al velayeti, bizim yetki sınırlarımızı aşıyor derdi. Devletin her kurumunun yetki sınırı diye bir şey var.
Hatta çocuğu bir tartışma sonrası kim alıp evden gidiyorsa, dava sonuçlanana kadar geçici velayet onda kalıyor. Hakim insiyatif kullanır bilemem, ama bir yerde bu şekilde okumuştum.
Bu kadar ciddi bir olay yaşayan kadının bu kadar üstüne gidip birde üslup eleştirmişsiniz. Şu anda şokta olan konu sahibi, sakin hayatın içinde olan sizlersiniz. Yanlış davranan kim oluyor bu durumda?
İnanın onuda yaşadıkları üzerinden eleştirmek istemezdim ama o kadar uyarılmasına rağmen devam etmiş onu kaldıramadım. İnsanlar bir olayı yaşarken yanlış davranabilir. Herşey bitip ortalık sakinleşince psikolojik baskı geçince, nasıl böyle davrandım diyebilir. Zaten kötü tecrübeler öğretir, olgunlaştırır insanları. Aynı şey o şahıs içinde geçerli. Yok tatlı su annesiymiş yok bilmem ne.İlla yazdıracaklar bunlari, yine aynı eşi tarafından şiddet görmesine, beni aldatıyorsun ithamina rağmen evliliğinidevam ettirmiş.
Gelmiş burada asıp kesiyor, öyle yaparım böyle yaparım diye.
Çocukları anne babamdan ayrıl lütfen derken dik dursaymıs, alıp çıksaymış çocuklarını.
Öyle yazıldığı gibi olmadığını en iyi bilenlerden biri olmalı hâlbuki.
Babaanne çocuğumu kaçırdı diye bas bas bağırırdım kapıdaSizin söylediğiniz gibi olmuyor malesef , polisler gelmiyor bile böyle şeyler için . Polis böyle durum için diyor ki sen annesisen o da babası . Velayet elinizde var mı diyorlar .
Keşke dediğiniz gibi olsa ama olmuyor işte..
Ortada olay yok birsey yok ne diye gelecek polis ? Haa dünkü bağırış çağırış esnasında arasaydı polisi o zaman durumlar değişirdi.
Evet anneyim , 7 yasında bir oğlum var :)Babaanne çocuğumu kaçırdı diye bas bas bağırırdım kapıdahadi gelmesin. Siz annemisiniz bilmiyorum ama çocuğum için hele böyle küçücükse her şeyi yapabilirim..
Umarım.. belki bu manyaktan korkup vermez. Üzücü..Evet anneydim , 7 yasında bir oğlum var :)
Babaanne sanırım gezmeyi falan cok seviyordu , hatta demişti konu sahibine bakamam cocuga diye , belki kendi arar verir çocuğu .
Çocuk neden kadının?Adam manyak baksana yaaa ona işlemez böyle şeylerki zaten böyle şeye gerek yok ki çocuk zaten kadının . Çünkü kadın ahlaki bir sorunu olmayan normal yaşayan insan . Adamı aldatsa vs vs o zaman sorun oluyor .
Olabilir , neden olmasın ki ?Benim aklima bugün birsey geldi: Acaba konu sahibinin esi haberi olmadan birseyler mi kullaniyor? Durduk yere öyle birden delirmeler felan. Benim bir tanidigimda ot kullanimi sizofreniyi tetikledi. Adam simdi hastanede kontrol altinda tutuluyor kendine zarar verdigi icin. Cocugunu göremiyor bile.
Elin delisini iyi etmek sana mı kaldi???Allah aşkına aç davayı gördüğü tedaviyi falan da mahkemeye sun ayrıl şundan.Kizini almadan evden nasıl çıkarsın orası başka mesele.Deli madem diliyle konuşacaksın polisi çağırıp kızınla çıkacaksın o evden.Ne yapacam deme annen de görmüş o adam bir gün kafayı tam bozar sana neler yapar.Geçenlerde gene konu açmıştım gene eşim yapacağını yaptı
4 gündür öyle hastayım ki farenjit olmuşum sesim gitti eklem ağrısı ayağa kalkamaz hale geldim 2 yaşında kızımız var çocuğa bakamadım yerimden kıpırdayamaz oldum annem geldi 2 gündür bizdeydi bugünde kendime geldim biraz sabah kahvaltı hazırlayayım dedim annem evine dönecekti patates kızartması yaptım biraz tuzunu fazla atmışım eşim bana demediğini bırakmadı küfürler beddualar hakaretler neler neler .. annem de şahit oldu tabi bunlara eşim üstüme yürüdü vurmaya kalktı annem ağlamaya başladı kızım sahipsiz değil sen kızıma böyle davranamazsın diye pislik insan da kızına sahip çıksaydın o zaman sevgiliyken gezip dolaşıyorduk sahip çıksaydın,kızına akıl ver o zaman bir şey beceremiyor beni çıldırtıyor hiçbir şey beceremiyor ne yemek (herkes yaptığım yemeklere bayılır tek kusur bulan kendisi)temizlik çocuk bakması onun aç karnını doyuran benim kıyafetini ihtiyacını alan benim bana saygısı olacak ben köpek gibi çalışıyorum bana saygısı olacak ben istediğim her şeyi derim ağzıma ne geliyorsa susacak bana geri cevap vermeyecek dedi . Delirdim bende ağlama krizine girdim sen dedim nasıl bir insansın sevgiliyken neden bu yüzünü göstermedin tek çalışan insan sen misin sırf para getiren sensin diye her şey deme hakkın mı var saatlerdir sövüyorsun bana affedersiniz (beni kötü yollardan almış muamelesi yapıyor) bana demediğin namusuma çirkin söz kalmadı dedim eşim sürekli böyle delirip delirip duruyor sonra birkaç saat sonra bir şey olmamış gibi bana sırnaşıyor 2 kez hem psikolog hem psikiyatriye gittik duygu düşünce bozukluğu çıktı eşimde ilaçları bir ay içti düzeldi ilaçları bıraktı sonra gene delirdi böyle ağzına geleni sayıyor ben sinir hastasıyım beni alttan alacaksın diyor doktor sinir hastası olmadığını söyledi öyle bir teşhisin yok buna sığınmaya çalışıp böyle yapamazsın diyorum annesini aradı hemen bize gel diye kadın geldi beni eşim sonra evden kovdu topla eşyalarını git kızımızın yüzünü bile göremeyeceksin dedi ben onsuz gitmem dedim evde eşyaları kırmaya başladı sonra ben eşyalarımı topladım tam evden çıkacağım “hee gidiyorsun öyle mi dünden meraklısın sen boşanmaya zaten deyip gene çıldırdı hakkım haram olsun” diye bağırmaya başladı
Kızımı öpüp koklayamadan ayrıldım evden ağlaya ağlaya saatlerdir ağlıyorum kızımı öyle özledim ki bana davayı aç mahkeme görene neticelene kadar çocuk yok sana mahkeme bana verir zaten diyor sonra pişman oluyor özür dilemeye yeltelenip gene deliriyor benim akıl sağlığımla oynadı sabahın 8 inden beri ağzıma su dışında bir şey sürmedim yerimde duramıyorum aklım kızımda çocuğu almış annesine geçmişler kaynanamı arıyorum çocuk nasıl diye 3 saatte anca cevap atıyor oda 2 senedir kızımdan ilk kez ayrı yatıcam bu gece çok kötüyüm ne yapacağım ben yüzüm niye hiç gülmüyor şu hayatta adam evlenirken melek gibiydi çocuk doğdu adam bambaşka bir insana dönüştü ben kızımdan ayrı duramam yaşayamam benle yaşayacak diyor madem kızını bu kadar düşünüyorsun da onun yanında bana neden saldırıp bağırıyorsun birde sesi öyle gür ki yıktı geçti ortalığı ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?