Pess ya bu kadar üzüntülü ve ciddi bir olay yaşayan kadını banlatmışsınız.
Belki burada aklı selim birilerinden fikir alıp ona göre hareket edecekti, belki bir nebze içi ferahlayacaktı.
Saçma yorumlarla konuyu da sabote etmişsiniz zaten, kadının şu saatten sonra ne yapacağı tartışılacağı yerde anneliği tartışılmış.
20 yıldır, senede 15 gün babalarını gören çocuklarını alıp çıkamayan, çalışmak zor geldiği konfor alanını bozmak istemediği için senelerce böyle bir aileye çocuklarını mahkum eden kadın kalkmış annelik dersi vermiş.
Sizin konunuzda da, tıpkı sizin bu forumda konu sahibine yaptığınız gibi üstünüze gelenlere tepki vermiştim. Kimsenin yaşadıkları karşısında nasıl davrandığı umrumda değil, sonrasında ne yapması gerektiğine odaklanırım. Ama siz
onca zorluk yaşayıp boşanma arefesinde olan bir kadın olarak, başka bir kadını nasıl anlayamaz, bu şekilde eleştirebilirsiniz, pess dedim yorumunuzu okuyunca.
Bu kadar ciddi bir olay yaşamış bir kadın "niye kocanın elinden alamadın, niye çocuğunu bırakıp çıktın" diye anneliğini eleştirene çiçek mi atacaktı. Kadın zaten şokta, aklı evladında. Biraz empati kurulamaz mı? Hem çileden çıkar, hem konuyu sabote et, hemde manyak dedi diye şikayet et. Gerçekten pesss.
Yok polisi aramamış inandırıcı değilmiş, kadın doğru bir şekilde anlatmış nedir bu kadar anlaşılmayan. Ben yanlış okuduysam siz beni uyarın.
Olay anında eşim telefonumu zapdetti, anneminde şarjı yoktu. Polisi arayamadım, sonrasında aradım "bir şey yapamayız" dediler demiş.
Eş çocuğu alıp annesinin evine gittiyse polis kulağını çekip geri mi getirecek? Babada velayet sahibi olduğu için polis bir şey yapamaz. Taraflardan biri dava açar, hakim karar verir. Aynı şekilde bu kadın çocuğunu alıp annesine gitseydi, babanın şikayeti karşısında da bir şey yapılamazdı. Polis aç davanı al velayeti, bizim yetki sınırlarımızı aşıyor derdi. Devletin her kurumunun yetki sınırı diye bir şey var.
Hatta çocuğu bir tartışma sonrası kim alıp evden gidiyorsa, dava sonuçlanana kadar geçici velayet onda kalıyor. Hakim insiyatif kullanır bilemem, ama bir yerde bu şekilde okumuştum.
Bu kadar ciddi bir olay yaşayan kadının bu kadar üstüne gidip birde üslup eleştirmişsiniz. Şu anda şokta olan konu sahibi, sakin hayatın içinde olan sizlersiniz. Yanlış davranan kim oluyor bu durumda?