• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çocuğumuzu aldı götürdü

Geçenlerde gene konu açmıştım gene eşim yapacağını yaptı
4 gündür öyle hastayım ki farenjit olmuşum sesim gitti eklem ağrısı ayağa kalkamaz hale geldim 2 yaşında kızımız var çocuğa bakamadım yerimden kıpırdayamaz oldum annem geldi 2 gündür bizdeydi bugünde kendime geldim biraz sabah kahvaltı hazırlayayım dedim annem evine dönecekti patates kızartması yaptım biraz tuzunu fazla atmışım eşim bana demediğini bırakmadı küfürler beddualar hakaretler neler neler .. annem de şahit oldu tabi bunlara eşim üstüme yürüdü vurmaya kalktı annem ağlamaya başladı kızım sahipsiz değil sen kızıma böyle davranamazsın diye pislik insan da kızına sahip çıksaydın o zaman sevgiliyken gezip dolaşıyorduk sahip çıksaydın,kızına akıl ver o zaman bir şey beceremiyor beni çıldırtıyor hiçbir şey beceremiyor ne yemek (herkes yaptığım yemeklere bayılır tek kusur bulan kendisi)temizlik çocuk bakması onun aç karnını doyuran benim kıyafetini ihtiyacını alan benim bana saygısı olacak ben köpek gibi çalışıyorum bana saygısı olacak ben istediğim her şeyi derim ağzıma ne geliyorsa susacak bana geri cevap vermeyecek dedi . Delirdim bende ağlama krizine girdim sen dedim nasıl bir insansın sevgiliyken neden bu yüzünü göstermedin tek çalışan insan sen misin sırf para getiren sensin diye her şey deme hakkın mı var saatlerdir sövüyorsun bana affedersiniz (beni kötü yollardan almış muamelesi yapıyor) bana demediğin namusuma çirkin söz kalmadı dedim eşim sürekli böyle delirip delirip duruyor sonra birkaç saat sonra bir şey olmamış gibi bana sırnaşıyor 2 kez hem psikolog hem psikiyatriye gittik duygu düşünce bozukluğu çıktı eşimde ilaçları bir ay içti düzeldi ilaçları bıraktı sonra gene delirdi böyle ağzına geleni sayıyor ben sinir hastasıyım beni alttan alacaksın diyor doktor sinir hastası olmadığını söyledi öyle bir teşhisin yok buna sığınmaya çalışıp böyle yapamazsın diyorum annesini aradı hemen bize gel diye kadın geldi beni eşim sonra evden kovdu topla eşyalarını git kızımızın yüzünü bile göremeyeceksin dedi ben onsuz gitmem dedim evde eşyaları kırmaya başladı sonra ben eşyalarımı topladım tam evden çıkacağım “hee gidiyorsun öyle mi dünden meraklısın sen boşanmaya zaten deyip gene çıldırdı hakkım haram olsun” diye bağırmaya başladı
Kızımı öpüp koklayamadan ayrıldım evden ağlaya ağlaya saatlerdir ağlıyorum kızımı öyle özledim ki bana davayı aç mahkeme görene neticelene kadar çocuk yok sana mahkeme bana verir zaten diyor sonra pişman oluyor özür dilemeye yeltelenip gene deliriyor benim akıl sağlığımla oynadı sabahın 8 inden beri ağzıma su dışında bir şey sürmedim yerimde duramıyorum aklım kızımda çocuğu almış annesine geçmişler kaynanamı arıyorum çocuk nasıl diye 3 saatte anca cevap atıyor oda 2 senedir kızımdan ilk kez ayrı yatıcam bu gece çok kötüyüm ne yapacağım ben yüzüm niye hiç gülmüyor şu hayatta adam evlenirken melek gibiydi çocuk doğdu adam bambaşka bir insana dönüştü ben kızımdan ayrı duramam yaşayamam benle yaşayacak diyor madem kızını bu kadar düşünüyorsun da onun yanında bana neden saldırıp bağırıyorsun birde sesi öyle gür ki yıktı geçti ortalığı ..
Allah yardımcın olsun. Adamla çok fazla zitlasmayin. Bu tipler Allah korusun herşeyi yapar. Ailene zarar verebilir.Yorumlari okuyamadım ama annesi babası bişey yapmıyormu. Bu adamla bir ömür geçmez. Benim komşunun kızı da aynı sizin gibiydi. İki çocuğu vardı. Kızın ailesiyle görüşmesini istemezdi. Herşeyi başına kakardi. Boşanmak için annesi gile sığınsa tehdit ederdi. Anneni babanı kardeşlerini öldürürüm diye. Bi gün kızın kardeşinin işyerine gidip bıçakladı çocuğu. Çocuk sırf bu adamdan kurtulmak için il dışında iş buldu. Neler neler. Kız yıllar sonra boşandı şükür. Adam çocukları vermedi ama. Yoksa deli ailesini katledecekti. Şimdi çocuklar 18 yaşını geçti. Geliyolar annenin yanına. Ne hayatlar ne manyaklar var. Öyle ahkam kesmek kolay.

Çocuk neden kadının?
Bence asıl sorulması gereken konu bu da neyse.

Adam normal olsa zaten bu işlere girmezdi, kadınların yumuşak karnı evlatları olduğu için yineliyorum her karaktersiz, şahsiyetsiz tek koz olarak evlat kullanır, yemeyin yedirmeyin bu numaraları.
Çocuk şuan küçük kadın kötü birşey yapmamış zaten velayet kesinlikle kadına verilecek o yüzden öyle diyorum

Konu sahibi lutfen bunu oku

Aile ici ve kadina siddet mucadele buro amirligine(hangi ilceden isterseniz) gidip korkuyorum deyip basinizdan gecenleri anlatin. Bu amirligin koruma karari cikartma yetkisi var, mahkemeye basvurmadan 24 saat icinde koruma karari cikartabiliyorlar. Karakola gidince beni "aile ici ve kadina siddet" bolumune yonlendirin diye talepte bulunun. Biz karismayiz yapamayiz deme yetkileri yok. Hangi ildeyseniz arastirin bulun ve gidin.

Dün okudum, vakit bulup yazamadım, bugün yazayım:

Daha yeni bir olay oldu burada, 6 ve 4 yaşındaki çocukları, babaları keserek öldürdü ki ayrıntılarına girmiyorum. "Kolumu bacağımı bırakır da yine de vermezdim çocuğumu" diyen mükemmel anne okusun bu yazdığımı bilhassa.

Kadın ile tartışıyor adam zaten boşanma dillendirilmiş, sonra kadına öfkesinden çocukları alıp götürmek istiyor ve kadın, adamın önüne durup sinir krizleri geçirdiğinde, adam da doz arttırıyor ve cinnet geçiriyor. O cinnette de ilk hedefi çocuklar oluyor, onları öldürüyor. Kadın önlerine dursa ne, durmasa ne; adam çocukları kesiyor işte karısını cezalandırmak için.

"Öyle ölürüm de vermem" yazmak kolay. İki kadın bir olur tutardınız yazılmış bir de; sizin cılız kocanız gibi mi sanıyorsunuz her erkeği; benim eşim gibi bir cüssesi varsa değil iki kadın, iki erkek tutamaz öfkeli bir anında. Saçma saçma yazılar, konu içinde kendini övmekten başka bir şey değil ya. Hadi gaza geldin "Ben olsam şunu yapardım, bunu yapardım" yazdın da, ardından bari bi dur düşün itirazlar gelince, "Hakikaten ben ne yazmışım, olmamış" diye. Israrla, şunu yapardım, bunu yapardım. Ne kolay oturduğu yerden.
Boş tenekeden çok ses çıkar ben zira eşimle tartışdımda o sinirlenince gözümde daha da büyüyor ayı gibi oluyor kim nasıl tutsun saçmalık o an bence sakinleştirip suyuna gidilmeli sonra ilk firsatta çocuklarla evden polise gitmeli

Adam sinir hastası madem keşke sessizce polis çağırıp çocuğu alıp çıksaydın . Bu zamana kadar yanında durmussun biraz alttan alıp sakinlesmesini bekleseydin . Polis gelince çocukla çıkıp giderdin. Birileri canından mi olsaydı demiş de arkadaşlar adam öldürmek istese o an Allah korusun zaten evden cikamazdi. Eşyalarını toplayacak kadar vakti varmış çıplak ayakla kaçmamış
Aynen öyle. Adam öldürmek istese çoktan oracıkta öldürmüştü. Bu adam gibi duygu düşünce bozukluğu yaşayan biri ile 4 sene görüştüm ve bir anda parlayıp sakinleşince hemen yaptıklarından pişman olabiliyorlar kriz gibi birşey bazen bir kaç gün sürüypr bazen bir kaç saat sürüyor bunlar. Yani birşekilde bağırıp çağırsaydı camdan filan yardım isteseydi polis çağırın diye gelirdi. Uzaklaştırma yerdi kocası ve çocuğundan ayrı kalmak zorunda kalmaz kocası ile ayrıyken hemen dava açardı. Bizim eski komşumuz da kocası tarafından bu hanımdan daha çok şiddet görüyor annemlerin oraya 13 14 sene önce taşındılar hep lavga gürültü seslerini duyardık. Kadının kocası kadın eve adan almadığı halfe eve adam alıyorsun, üst komşuya binanın ana kapısını açıyprsun(ziller doğru düzgün çalışmadığı için otomatiğe basıyor sadece o da bazen) diyio kadına neler neler saydırıp sokağa atıyor elindende telefonunu alıyor. Kadın sokağa atarken kendini yerlere atıp hengameyle kocasından telefonunu kapıp polisi arıyor ve polis gelip ikisini de karakola götürüyor ve 1 ay uzaklaştırma aldı adam. Yani eşyalarını toplarken bir şekilde annesi telefonınů şarja takıp polisi arayabilirdi o anda.

Önce hakaret etmeden konuşmayı öğrenin. Oturup evde ağlayacağınıza gidin peşine düşün.

Adam sizi darp etmiş, çocuğunuzu alıp kaçırmış. Sizde gelin buraya konu açın. Oturun ağlayın. Öyle polis olmaz. Darp raporu almayı da mı bilmiyorsunuz?

Eşinizi çıldırtmışsınız bari bizi çıldırtmayın birşey yapmayacaksanız. Hakaretleri eşinize etseydiniz bize değil.
Wuvvvvv
Bune sinir

Bizde de tam tersi oldu polisten polise değişiypr demekki, komşumuz her polis çağırdığında kocası uzaklaştırma aldı. Ben çocuğumu bırakmazdım dedim diye kızdınız çoğunuz ama kadının eşyalarını toplamaya epey bir vakti olmuş ki bi valiz de 5 dk da hazırlanmıyor ki o an annesi telefonunu şarja takıp bir şekilde arayabilirdi polisi diye düşünüyorum.
Kor papatyası ben de gözlerimle şahit oldum , adamın biri kadını baya baya dövdü etraftan insanlar geldi kadını uzaklaştırdılar biraz, polis de geldi adamla poşis arabasında konuştular ve bıraktılar . Karakola bile götürmediler.

Bizde de tam tersi oldu polisten polise değişiypr demekki, komşumuz her polis çağırdığında kocası uzaklaştırma aldı. Ben çocuğumu bırakmazdım dedim diye kızdınız çoğunuz ama kadının eşyalarını toplamaya epey bir vakti olmuş ki bi valiz de 5 dk da hazırlanmıyor ki o an annesi telefonunu şarja takıp bir şekilde arayabilirdi polisi diye düşünüyorum.
Kadın zaten çok üzgün, hiç gerek yoktu daha fazla suçlamaya. Ama maalesef çok yapiliyo KK da

ya yorum yapan bazı kişileri gerçekten anlamıyorum.
kadın ne yapsaydı ölümü pahasına almaya mı çalışsaydı gerçekten çocuğu, ya çocuğunun gözü önünde öldürülseydi o çocuğa bu travmayı yaşatmamak için bile bırakırsın. ölümü geçtim çocuğunun gözü önünde şiddet görmemek ona bu travmayı eklememek için bile bırakırsın . zaten mahkemede illa alacak böle bir babada çocuk kalmaz emin olun . o minicik bedene bu korkuları yüklememek için bile bazen gitmek gerekebilir . mağlum kocası şerefsiz olunca bari kadıncağız olay geri dönülmeyecek boyutlara gelmesin diye gitti benim görüşüm. bilip bilmeden yargılamayın lütfen .
şiddetle büyümüş bir çocuk olarak evdeki şiddetin çocuğa neler hissettirebileceğini çok iyi biliyorum ben .
O zaman velayetini de almasın, adam deli sonuçta yarın bir gün mahkeme çocuğu verdiğinde de öldürülebilir dimi bu mantıkla???öyle bir adama çocuk mu bırakılır? Eşyalarını toplayacak kadar vakti olmuş bir şekilde o an polisi arayabilirlerdi. Yani kadını öldürecek o hastalıkta bir adam kır papatyasının dediği gibi çocuğu da öldürebilir anneyi cezalandırmak için o zaman ne olacak? Belki kadın annesindeyken çocuğu öldürecek?

Geçenlerde gene konu açmıştım gene eşim yapacağını yaptı
4 gündür öyle hastayım ki farenjit olmuşum sesim gitti eklem ağrısı ayağa kalkamaz hale geldim 2 yaşında kızımız var çocuğa bakamadım yerimden kıpırdayamaz oldum annem geldi 2 gündür bizdeydi bugünde kendime geldim biraz sabah kahvaltı hazırlayayım dedim annem evine dönecekti patates kızartması yaptım biraz tuzunu fazla atmışım eşim bana demediğini bırakmadı küfürler beddualar hakaretler neler neler .. annem de şahit oldu tabi bunlara eşim üstüme yürüdü vurmaya kalktı annem ağlamaya başladı kızım sahipsiz değil sen kızıma böyle davranamazsın diye pislik insan da kızına sahip çıksaydın o zaman sevgiliyken gezip dolaşıyorduk sahip çıksaydın,kızına akıl ver o zaman bir şey beceremiyor beni çıldırtıyor hiçbir şey beceremiyor ne yemek (herkes yaptığım yemeklere bayılır tek kusur bulan kendisi)temizlik çocuk bakması onun aç karnını doyuran benim kıyafetini ihtiyacını alan benim bana saygısı olacak ben köpek gibi çalışıyorum bana saygısı olacak ben istediğim her şeyi derim ağzıma ne geliyorsa susacak bana geri cevap vermeyecek dedi . Delirdim bende ağlama krizine girdim sen dedim nasıl bir insansın sevgiliyken neden bu yüzünü göstermedin tek çalışan insan sen misin sırf para getiren sensin diye her şey deme hakkın mı var saatlerdir sövüyorsun bana affedersiniz (beni kötü yollardan almış muamelesi yapıyor) bana demediğin namusuma çirkin söz kalmadı dedim eşim sürekli böyle delirip delirip duruyor sonra birkaç saat sonra bir şey olmamış gibi bana sırnaşıyor 2 kez hem psikolog hem psikiyatriye gittik duygu düşünce bozukluğu çıktı eşimde ilaçları bir ay içti düzeldi ilaçları bıraktı sonra gene delirdi böyle ağzına geleni sayıyor ben sinir hastasıyım beni alttan alacaksın diyor doktor sinir hastası olmadığını söyledi öyle bir teşhisin yok buna sığınmaya çalışıp böyle yapamazsın diyorum annesini aradı hemen bize gel diye kadın geldi beni eşim sonra evden kovdu topla eşyalarını git kızımızın yüzünü bile göremeyeceksin dedi ben onsuz gitmem dedim evde eşyaları kırmaya başladı sonra ben eşyalarımı topladım tam evden çıkacağım “hee gidiyorsun öyle mi dünden meraklısın sen boşanmaya zaten deyip gene çıldırdı hakkım haram olsun” diye bağırmaya başladı
Kızımı öpüp koklayamadan ayrıldım evden ağlaya ağlaya saatlerdir ağlıyorum kızımı öyle özledim ki bana davayı aç mahkeme görene neticelene kadar çocuk yok sana mahkeme bana verir zaten diyor sonra pişman oluyor özür dilemeye yeltelenip gene deliriyor benim akıl sağlığımla oynadı sabahın 8 inden beri ağzıma su dışında bir şey sürmedim yerimde duramıyorum aklım kızımda çocuğu almış annesine geçmişler kaynanamı arıyorum çocuk nasıl diye 3 saatte anca cevap atıyor oda 2 senedir kızımdan ilk kez ayrı yatıcam bu gece çok kötüyüm ne yapacağım ben yüzüm niye hiç gülmüyor şu hayatta adam evlenirken melek gibiydi çocuk doğdu adam bambaşka bir insana dönüştü ben kızımdan ayrı duramam yaşayamam benle yaşayacak diyor madem kızını bu kadar düşünüyorsun da onun yanında bana neden saldırıp bağırıyorsun birde sesi öyle gür ki yıktı geçti ortalığı ..
ah canim ya Rabbim selamet versin tez zamanda kavus cocuguna saglikli sihattli. kv ne diyor bu duruma insan mesaja hemen cevap verir. valla esin tedaviyi kabul etmiyorsa zor ama 2 yas annede kalir polisi niye aramadin

Yani kaynananın evine gidin, kızım nerdeyse ben oradayım deyin. O bebek kaç hafta kaç ay orada annesiz kalacak? Ne kadar korkuyordur. O leş adama da tamam tamam deyip pispislayin yalandan. Yavrunuz annesinden ayrı kalacağına geçici süre içinde bu daha mantıklı geldi bana. Mahkemeden sonuç çıkana kadar biraz rol mu yaparsiniz, sabır mi edersiniz..
Ha avukat çetin cikar, adamın ruh sağlığı bozuk diye çocuğu ondan hemen aldirirsa super
bana mantikli geldi dedikleri bu arkadasin konu sahibi cocugun cok kucuk biraz alttan alir gibi yap

Olabilir , neden olmasın ki ?
Ben bu kadar dengesiz bir adamdan herseyi beklerim.
Bazen kullanmayanlar da böyle olabiliyor. Eşimle tanışmadan önce neredeyse aileleri tanıştıracağımız bir dönemde 4 yıllık ilişkimi bitirdim. 4 yıl boyunca psikiyatriye vs gitmesine ilaç kullanmasına rağmen düzelmemişti. Aynı konu sahibinin eşi gibiydi. Bazen çok iyi bazen de kendi lafasında kuruyor kuruyor bana demediğini bırakmıyordu, ben geçmişte yaşadığı travmalara bağlamıştım, çocukluk travmalarına. Bir anda kendi kendine sesli bie şekilde düşünmeye başlar kendi kendine konuşur uzaklara dalardı, sonra da kaşlarını çatıp mesela ne oldu nereye gidiyorsun diye koluna dokunsanız sizi iterek hiçbieşwy söylemeden giden bazen de size saçma sapan mesajlar atan sonra da yalvaran biriydi. Abisiyle yengesi annesiyle anlaşamıyor bazen diye onlara saydırıp hakarwt ederdi ssaçma sapan şeyler, bazen onun hakkında konuşan biri için onu kıtır kıtır doğrayacam deyip sonrada siniri geçerdi filan değişik biriydi yani. Ama madde vs bağımlılığı yoktu sigara alkol bile kullanmazdı. Düzelir diye düşünüyordum filan ama baktım daha da kötüye gidiyor saçmalıyor hemen topukladım. Bir anda kestirip atınca hiçbirşey yapamadı. Ama heo acaba karşıma çıkar mı bi delilik edip zarar vermeye çalışır mı diye düşünmedim değil.

Olabilir , neden olmasın ki ?
Ben bu kadar dengesiz bir adamdan herseyi beklerim.
Bazen kullanmayanlar da böyle olabiliyor. Eşimle tanışmadan önce neredeyse aileleri tanıştıracağımız bir dönemde 4 yıllık ilişkimi bitirdim. 4 yıl boyunca psikiyatriye vs gitmesine ilaç kullanmasına rağmen düzelmemişti. Aynı konu sahibinin eşi gibiydi. Bazen çok iyi bazen de kendi lafasında kuruyor kuruyor bana demediğini bırakmıyordu, ben geçmişte yaşadığı travmalara bağlamıştım, çocukluk travmalarına. Bir anda kendi kendine sesli bie şekilde düşünmeye başlar kendi kendine konuşur uzaklara dalardı, sonra da kaşlarını çatıp mesela ne oldu nereye gidiyorsun diye koluna dokunsanız sizi iterek hiçbieşwy söylemeden giden bazen de size saçma sapan mesajlar atan sonra da yalvaran biriydi. Abisiyle yengesi annesiyle anlaşamıyor bazen diye onlara saydırıp hakarwt ederdi ssaçma sapan şeyler, bazen onun hakkında konuşan biri için onu kıtır kıtır doğrayacam deyip sonrada siniri geçerdi filan değişik biriydi yani. Ama madde vs bağımlılığı yoktu sigara alkol bile kullanmazdı. Hatta
Kadın zaten çok üzgün, hiç gerek yoktu daha fazla suçlamaya. Ama maalesef çok yapiliyo KK da
Ben kışkırtmak için demedim ama konu sahibi yazarken evden çıkana kadar çocuğu aklına gelmemiş gibi konuşmuş gibi geldi bana o yüzden öyle yazdım ama tabiki üzgündür ama işte sonradan polisi aramakla olmuyor olay anında bir şekilde polis gelmesini sağlamak gerekiyor. Keşke bağırsaymış camdan veya kapıdan polis çağırın diye telefonunun alındığı an ama artık yapacak bşrşey yok geçti. Kaynanasıyla konuşup bir şekilde kandırıp çocuğu almaya çalışabilir bu durumda.

Bakın bazen sevdiklerini korumak adına sessiz kalabilir insan. Konu sahibi de o an annesini , evladını , kendini korumak için öyle davranmış olabilir. Polis gelene kadar adam ya annesine ya kadına birsey yapsa ne olacak ? Cocuga ölmüş anne değil , sağlıklı anne lazım.

Bakın bazen sevdiklerini korumak adına sessiz kalabilir insan. Konu sahibi de o an annesini , evladını , kendini korumak için öyle davranmış olabilir. Polis gelene kadar adam ya annesine ya kadına birsey yapsa ne olacak ? Cocuga ölmüş anne değil , sağlıklı anne lazım.
Ya orası öyle ama böyle bir insan anne yokken çocuğa da zarar verebilir. Ben annemi özledim annem gelsin diye ağladığında sinirlenip krize girip çocuğu da öldürebilir ona bakarsak yani ama konu sahibi artık sabredecek ve başka çözümler düşünecek.

Back