Mrhbalarr... bu sabah kalktım evimiz bayağı kalabalıktı kahvaltı yapcaktık kaç gündür ağlamıyordum ama bugun sabah kahvaltı hazırlarken ağlamaya başladım annem kızkardeşim beni öpüyolar. Annem noldu ne geldi aklına dedi. Ağlaya ağlaya dedimki daha geçne pazar burda hepimizz eşimde kahvaltı yapıyoduk eşim poğaça alıp gelmişti aklıma gelince
( Kızkardeşimde olcak böyle ara ara ağlıcak ara ara gülcek.. Sonra oğlumla bira dıışarı çıktık hava almaya. Arka sokaklarda ağlaya ağlaya dolaşıyorum. Hiçmi vicdanı sızlamıyo? hiçmi sevmedi beni diye?... Sonra annem aradı cepten eşin geldi dedi. Gittim kapının önündeydi seninle konuşcaklarım var dedi. Annem eve çıktı eşim oğlumu seviyo.. Dedimki oğlun hakkında konuşcaksan buyur yoksa konuşmak istemiyorum. ODa sizi almaya geldim hazırlanın dedi. Bu kadar basitmi herşey, ben boşanıcam kararımı verdim dedim. Çocuk var dedi , yenimi aklına geldi dedim. Tamam sende bende bir hata yaptık filan dedi. ben bişey yapmadım ama sen bana çok büyür bir iz bıraktın aldattın beni , gözümün içine baka baka yalanlar söyledin dedim. sustu. Dedim sana şirket altına araba verdi ogünden beri eve geç geliyosun , bide müdür filan olsan paran olsa, şehir dışına çıksan neler yapcaksın dedim güldü... Ne dese iyi sadece senmi yaşıyosun bunu ? Aldatmak erkekliğin şanından dimi dedim kadınlar hep affedıer yuvayı dişi kuş yapar dedim. Sonra yine gel filan dedi ama inanın böyle robot gibi söylüyo özür dilemiyo , yalvarmıyo, ağlamıyo... Sadece gel hazırlan gidelim diyo. Sanki benim duygularım, yaşadığım o acılar, o kan kustuğum saatler , hadi hazırlan gel demekle gelicektim. DEdim annenler gelicem dedi dün akşam gelmediler , ben istemedim dedi.. Bari haber verin gelmiyoruz diye herkes sizi bekledi dedim. Yine kendinizi belli ettiniz dedim. Sonra ben eve çıkarken sen bugun düşün haber ver dedi yok dedim. Eve çıktım.
Aradan yarım saat kvalidem aradı beni. Direk laf şu : hadi sen hazırlan gel boşver olan oldu . Bende bu kadar basitmi yaa dedim. Gelemem dedim. Diyoki eğer erkek gözü dışarda olursa bunun nedeni kadınmış. SEn hergün surat , hergün kavga edersen oğluda öyle yaparmış. Dedim ki biz ortaklıktan, sizin yüzünüzden kavga ettik hep. Bende çok bunalımdaydım bendemi aynı haltı yeseydim. Oda diyo oğlum sadece konuşmuş aldatma filan değil diyo. Dedim herşey bir yana af dileseydi , bana güven verseydi gelicektim oğlum için ama birde boşancam ben, mutluyum ,huzurluyum diye avaz avaz bağırdı. Benim artık yapcak bişeyim yok dedim. Ben sevmediğim güvenmediğim biriyle birlikte olamam dedim. Oda diyo bir anlık söylemiştir boşancam diye sen gel gel diyo hala. Yok ben boşancam dedim tlfnu kapattık. Yine eşim aradı bağıra bağıra sen anneme en son ne söyledin diyo? boşancam dediiim .. ODa siktirolgit gelme annenin evinden dedi bende suratına kapattım.
Yaa hem adamakıllı özür dilemeiyolar, hem eve gelmiyolar tlfnun ucundan kaynanam gel gel diyo. Ha birde biz seni kovmadıkya gel diyo. Yani sen kendin gittin kendin gel demeye getir diyo. İyice sinir ettiler beni aradıkça. Allahım bu gerizekalılarla nerden karşılaştım ben...
Ha birde eşim beni açık gördü açılmışsın iki günde dedi evet dedim artık böyleyim . Eşim hiçbişi demedi bana o kadar kapan diye baskı yapan adam tamam açıl dedi. Evden taşıncaz dedi. Dedim benim çok zamana ihtiyacım var.
Böyle işte arkadaşlar, geldi ama inanın adma akıllı özür bile demedi hayvanmıyım ben sanki. Hiç bi pişamnlık yok ama gözleri doldu ağlıcak gibi. Dahada konuşmadık aramadı. Kaynanamlar herzamaki gibi yapıcı değil çomak sokuyorlar. Eltimlerden hiç arayan bile olmadı. Bi görsem onları suratlarına bile bakmıcam. benim kötü günümde yanımda olmayanalar hiç olmasınlar artık.
Yarın eşim işe gidicek acaba o kızla yine görüşcekmi merak ediyorum? Ben o kadar basit gitseydim eminim yine yapardı. hatda onun cebinde para olsa bana gelmezdi yolunu çizerdi eminim.
Hala aklıma o kızla ne haltlar yediler aklıma geliyo içim yanıyo .. O benim yaşadıklarımın çeyreğini yaşamadı. Allahım sen akıl fikir ver bunlara..