Eşim çalişmiyor 24saat evde

Daha önceki mesajlarınızda işe gitse de gitmese de ortalama 12 bin bazı dönemler 20 bin maaşı var..diyordunuz ?

Bence kendisi de çalışmasın , böyle adam karısını çalıştırır evde yan gelip yatar

Ev kadını oluyor da ev erkeği neden olmasın değil mi?Ama ev kadını gene evde çalışıyor,yemek,temizlik,çocuk falan derken.Konu sahibinin paşa soyundan gelen kocası da evde fotosentez yapıyor.
1 hafta izin alsa hoşlanmıyorum ben 24 saat evde olmasından.işe gidip akşam 7 gibi gelen erkek idealdir.

Nereye kadar ama. Iyi dayaniyorsunuz. Benim esim mecburi durumu oldu. 1,5 sene issizdi. Artik delirecektim. Halbuki mecburi durumdu
Valla benim eşim de bir dönem işsiz kaldı,ben de vardiyalı çalışıyordum o zaman.Adam her gün hali falan çirpiyordu,kafayı yemek üzereydi yani.

Bunalım için 2 yıl çok fazla. Toparlanması şart. Herkesin inişi çıkış oluyor. Babamda yaptığı hatadan dolayı 1 yıl boyunca işini yapamamıştı yasak gelmişti. O süre zarfında müteahhitlik yapmak yerine yapı denetimle uğraşmak istediğini söyledi yasak kalkmadan ona geçti. Bi şekilde devam etmek gerekiyor. Ailenin olmadığı durumlarda ne yapacak? Sizde çalışmıyorsunuz anladığım kadarıyla.

Kadın dediğin çalışmaz evde ev işi yapar çocuk bakar ifadesiyle erkek dediğin evde oturmaz çalışır para kazanır ifadesi birbirinin aynısıdır ve toplumsal cinsiyet rollerinden kaynaklıdır. Her ikisini de doğru kabul edip benimseyene saygım sonsuz o onun doğrusu (tabi topluma zararlı o başka) ama erkek dediğin para kazanır evine bakar dedikten sonra kadın isterse çalışır isterse çocuk yapar bakar istemezse yapmaz erkek çalışsa da kadın ev hanımı olsa da erkek evde ev işi yapmalı çocuk bakmalı demek bir çelişki. Kısacası hayat müşterek ve işbölümü şart. Eğer eşiniz çalışmak istemiyorsa ev sorumluluğunu üstlensin çocuklardan birincil derecede sorumlu olsun siz gidin çalışın. Eğer bu duruma hayır diyecekse ben erkeğim diyecekse onun kafasındaki erkek imajının gerekirse taş taşıması lazım gitsin çalışsın.
Benim eşimin ağır, yorucu ve stresli bir işi var ve biliyorum ki asla çalışmadan duramaz. İş değişikliği yapacağı bir döneme hazırlık olsun diye istifa et evde otur hazırlan diyorum senelerdir, kabul etmiyor. Öyle olsa asla sorun etmem o çocukların sorumluluğunu daha çok üstlense bana yeter. Benim mesaim esnek olduğu için çocukların gün içindeki herşeyi benim üzerimde. Eşim ancak mesai dışı ve haftasonu destek olabiliyor. Toplumsal cinsiyet kalıplarıyla hayatınızı dar etmeyin çalışmıyorsa siz çalışın ama ev yükünü de sırtlanması gerektiğini bilsin.

Ev kadını oluyor da ev erkeği neden olmasın değil mi?Ama ev kadını gene evde çalışıyor,yemek,temizlik,çocuk falan derken.Konu sahibinin paşa soyundan gelen kocası da evde fotosentez yapıyor.
Kızım 5 yaşlarındaydı mesleklerden konuşuyorduk “bazı kadınlar ev hanımı olmayı ve bazı erkekler ev beyi olmayı tercih edebilir” demişti çok hoşuma gitmişti gerçekten neden olmasın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…