Sizin eşleriniz de kendi aile evindeki baba rolü mü ?

Evet kesinlikle o onun ailesi buna katılıyorum ama sonuçta biz ikimiz de bir aileyiz ve eşini bırakıp onlara yardıma koşmasını hazmedemiyorum. Sonra kendimi onun yerine koyuyorum benim annem köye git gel yapıcak olsa hayır diyemem sanırım ama işte o kafamdaki kötü düşünceleri atamıyorum. İnşallah ben de bu aile meselelerine sizin gibi olgunlukla yaklaşabilirim çünkü kendimi çok yıpratıyorum ve evliliğimi de kötü etkiliyor farkındayım. Ama ailesine karşı duyduğum kin geçmiyor nursuz insanlar. Bir de daha şimdiden hayır demezsem daha çok yüz bulurlar diye düşünüyorum bu ikilem arasında kaldım gerçekten :confused:
İnanın bu kadar düşünmek bile sırf mutsuzluk sebebi. Bakın siz bunları düşünürlen ne eşinizin umurunda ne de akrabalarının. Herkes hayatına devam ediyor,sadece siz üzgünsünüz,yıpranan bir de evliliğiniz oluyor tabi. Yoksa evet siz de eşinizle bir ailesiniz ama bu asla kök aileyi kendi haline bırakmak olmuyor. Bugün anneniz arasa hadi beni şuraya götür dese taksi tut da git demezsiniz. Ben bunu diyecek evlat hiç görmedim. Yardımlaşsın ya da kendisini söğüşletsinler bırakın,adı her ne ise artık 😂önemsemeyin ,bakın görün siz rahat edeceksiniz

İnanın bu kadar düşünmek bile sırf mutsuzluk sebebi. Bakın siz bunları düşünürlen ne eşinizin umurunda ne de akrabalarının. Herkes hayatına devam ediyor,sadece siz üzgünsünüz,yıpranan bir de evliliğiniz oluyor tabi. Yoksa evet siz de eşinizle bir ailesiniz ama bu asla kök aileyi kendi haline bırakmak olmuyor. Bugün anneniz arasa hadi beni şuraya götür dese taksi tut da git demezsiniz. Ben bunu diyecek evlat hiç görmedim. Yardımlaşsın ya da kendisini söğüşletsinler bırakın,adı her ne ise artık 😂önemsemeyin ,bakın görün siz rahat edeceksiniz
Teşekkür ederim sizi dinlicem :)

Benim eşimde aynıydı. Babası çok rahat bir adam o yüzden annesi sırtını eşime yaslamış. Evde herkesin keyfi yerinde, borç harç sıkıntısı sadece esimi ilgilendirmis. Evlenene kadar böyleydi, evlendikten sonrada devam etsin istediler, izin vermedim. Baya sorun yaşadık tabi, çok anlattım ben yanlış yapıyorsun diye. Anlamadı beni.Zor zamnalarinda ailesi kılını kıpırdatmayınca gördü yanlış yaptığını. Hatta sen haklıymışsın dedi.

Kızlar merhaba ,

Benim eşim düşünceli bana yardım eden duygusal ama dışarda gayet özgüvenli çevresi iyi bir adam. Çocuk yaşta çalışmaya başlamış annesine çok düşkün evin tüm bab rolünü bekarken eşim üstlenmiş kardeşi de aksine içine kapanık herşeyi abisine soran evde gül bebek büyümüş çocuk çorap alsa bile abisine resim atar alayım mı dşye arabası bozulsun abisini arar öğle arasında eşim işten gelip arabasına bakar. İşin özün benim eşim taşı sıksa suyunu çıkarır o da aksine olduğu için aile hep onla ilgili nasıl olsa öteki herşeyi yapar düşüncesinde ve benim eşim tutumludur kendine asla kıymaz aile evindede aynısıymış hep kardeşi annesini düşğnür ben evlenince bana tuhaf geldi. Bizde herkes alır giyer ama benim eşin asla bende kendine alsın giysin isterim hatta geçen babalar gününe saat aldım 2800 fazla diye aide edelim kendine al diye kaç gündür beni yiyor. Şunu da söyliyeyim kardeşi çalışsa bike hesap ödetmez kendi öder ailesi bayramda eşime bana harçlık verir benim hakkımı kardeşime verin der parsından değil benim de canım sıkılıyor az kendini düşün kendine değer ver al giy geçsin diye hepinizin eş böylemi ? Nasıl düzeltebilirim babası hiç öyle değil adam kendine alır yer içer gezer benim eşim hep ailesini düşünür şimdi evlendi çok güzel maaşı var hala sıkıntı çekiyormuşuz gibi davranır ne yapmalıyım sizce ? Son bir örnek vermeyi unuttum onuda söyliyeyim diyelim ki kardeşi uzak bir yerden gelicek ogün işten izin alır terminale gitmeye evle terminal arası 8 dakika boşuna alma izin taksiyle çıksın diyorum kavga kıyamet
sana tavsiyem esinin kendi ailesi ile ilgili olan dinamiklerine, iliskisina karisma, kafa yorma, yorum yapma. eger sizin iliskinize yansiyan bir yonu olursa orada devreye gir. esine de bu mesaji ver. senin gorevin onun ailesi ile iliskilerini duzenlemek degil, zaten yapamazsin. esin kendi kendini korumasini ogrenmek zorunda. yorulursa da yorulsun. sen bir sey istediginde zamani olmazsa o zaman laf soylersin. ama bunu kardesine aileni sunu bunu yapma seklinde degil. diyeceksin ki sizin iliskinizi beni alakadar etmiyor, o sizin kendi aranizda.. ben sadece ... noktada bana vakit ayirmani istiyorum, bir sekilde bunun icin zaman olustur. zaten sen bunu talep ettiginde iki seye birden yetisemeyecegi icin mecburen kendi dengesini bulacak..

Bu gece mesela muğlaya gidicez tatile ben ailemle vedalaşmam ailem bugün memlekete gitti bayramda yoklar diye gittik gördük gitmeselerdi muğlaya tatile gidiyorum diye gidip ailemi görmezdim 3 gün kalıp gelicez . Zaten bayramda eşimin ailesi ile beraberiz ama eşim sırf ailesine veda edicek diye annem kiraz almış ona gidicem senin için falan diyo eşim hep böyle yılbaşına gireriz telefon elinde ki eşimin ailesi yılbaşı kutlamaz arar ne yaptınız ya özel anımız zaten biz çift olarak doğum günü kandil bayram okadar değer veririz ki anneler günü babalar günü zaten ailelerle kutlarız doğum günlerimizi de ama bana tuhaf geliyo kısacık yola çıkıcaz veda edicek diye bendende korkuyo çaktırmamak adına kiraz alıcam diye ben buna sinirleniyorum açık açık söyle vedalaşıcam diye bu sefer ben böyle diyince senin niyetin kiraz alma değil vedalaşma kıyamet kopuyor şaka gibi zaten dipdibeyiz bayram da ailen burda aksine benim ailem yok gitti ne yapıcağımı bilmiyorum yada ben çok abartıyorum. Birde eşim ailesiyle ilgili artık yalan söylemeye başladı bana karşı mesala eve geç geliyor anneni işten mi aldın diyorum ken küm sonra zorluyorum evet ne var bunda ya diyorum bunun için neden yalan söylüyosun artık aile konusunda güvenmiyorum hep yalan söylüyormuş gibi hissediyorum paranoyak yaptı beni

sana tavsiyem esinin kendi ailesi ile ilgili olan dinamiklerine, iliskisina karisma, kafa yorma, yorum yapma. eger sizin iliskinize yansiyan bir yonu olursa orada devreye gir. esine de bu mesaji ver. senin gorevin onun ailesi ile iliskilerini duzenlemek degil, zaten yapamazsin. esin kendi kendini korumasini ogrenmek zorunda. yorulursa da yorulsun. sen bir sey istediginde zamani olmazsa o zaman laf soylersin. ama bunu kardesine aileni sunu bunu yapma seklinde degil. diyeceksin ki sizin iliskinizi beni alakadar etmiyor, o sizin kendi aranizda.. ben sadece ... noktada bana vakit ayirmani istiyorum, bir sekilde bunun icin zaman olustur. zaten sen bunu talep ettiginde iki seye birden yetisemeyecegi icin mecburen kendi dengesini bulacak..
Bu gece mesela muğlaya gidicez tatile ben ailemle vedalaşmam ailem bugün memlekete gitti bayramda yoklar diye gittik gördük gitmeselerdi muğlaya tatile gidiyorum diye gidip ailemi görmezdim 3 gün kalıp gelicez . Zaten bayramda eşimin ailesi ile beraberiz ama eşim sırf ailesine veda edicek diye annem kiraz almış ona gidicem senin için falan diyo eşim hep böyle yılbaşına gireriz telefon elinde ki eşimin ailesi yılbaşı kutlamaz arar ne yaptınız ya özel anımız zaten biz çift olarak doğum günü kandil bayram okadar değer veririz ki anneler günü babalar günü zaten ailelerle kutlarız doğum günlerimizi de ama bana tuhaf geliyo kısacık yola çıkıcaz veda edicek diye bendende korkuyo çaktırmamak adına kiraz alıcam diye ben buna sinirleniyorum açık açık söyle vedalaşıcam diye bu sefer ben böyle diyince senin niyetin kiraz alma değil vedalaşma kıyamet kopuyor şaka gibi zaten dipdibeyiz bayram da ailen burda aksine benim ailem yok gitti ne yapıcağımı bilmiyorum yada ben çok abartıyorum. Birde eşim ailesiyle ilgili artık yalan söylemeye başladı bana karşı mesala eve geç geliyor anneni işten mi aldın diyorum ken küm sonra zorluyorum evet ne var bunda ya diyorum bunun için neden yalan söylüyosun artık aile konusunda güvenmiyorum hep yalan söylüyormuş gibi hissediyorum paranoyak yaptı beni

Adamın size yalan söylemesine şaşırmamak lazım ama,nelere takıyorsunuz kafayı,işte ortada. Evet yalan söylemek yanlış ama adamı bu yola siz itiyorsunuz. Ne olacak gitse vedalaşsa,ya da sarılıp uyusa nolur? Siz ne zarar görürsünüz ki?

Bu arada ailenizle vedalaşmamak sizin seçiminiz. Eşiniz sizi bu şekilde yönlendirmiyor,yanlış yapıyorsunuz. Yola çıkacaksınız ve bir hoşçakal demiyorsunuz ailenize. Bana göre büyük bir ihmal.

Bayram tatilimi annemle ,eşimle ve eşimin amcası kuzenleri ile beraber geçireceğim. Buna rağmen aşırı iş yoğunluğundan anneme iki gün uğrayamadım diye içim içimi yiyor. Onu bırakıp tatile gidiyor olsam mutlaka uğrar hoşçakal derdim. Yola çıkılıyor çünkü,gitmek var bakarsın dönmek yok,gelip de bulmamak var dünya hali.

Benim eşim böyle değil ama babam böyleydi.
İnsaallah hayatının birinci önceliğine kendisini ve cekirdek ailesini koyar.

Benim esim evin kucugu, oyle degil. Ama abileri de oyle degil. Bana fazla abarti geldi, kardesinin bu kadar abisine sormadan adim atamamasi da zararli oldugunun kaniti, ozguveni gelismemis gibi

X