Sizin eşleriniz de kendi aile evindeki baba rolü mü ?

Bunun özgüvenle alakası yok ki, eşiniz kendine değer vermediği için öyle hissediyor.
Biraz da özgüvenle alakalı elimin kardeşi özgüvenli olmadığı için her iş evdeki eşime düşüyor bekar evde lamba bozuluyor eşimi çağırıyorlar kardeşin yapsın diyorum ama yok yada kurban alıncak eşim kardeşi tek hiç birşeye gönderilmiyor

Biraz da özgüvenle alakalı elimin kardeşi özgüvenli olmadığı için her iş evdeki eşime düşüyor bekar evde lamba bozuluyor eşimi çağırıyorlar kardeşin yapsın diyorum ama yok yada kurban alıncak eşim kardeşi tek hiç birşeye gönderilmiyor
Ama konu sahibinin anlattığı farklı anladığım kadarıyla. Ben ondan bahsetmiyorum kardeşine gösterdiği ilgi sevgisindendir. Ayrıca kendisni değersiz gördüğü için de ya da alışkanlık bilemiyorum sürekli öyle davrandığı için şimdi de değiştiremiyor bence.

Ama değiştirmekten anlamıyordur belki de yani bu tür şeyler özgüvenle bağdaştırılmamalı. Kendi işini kendi hallediyorsa sosysl ve kendini ifade edebilen birisiyse ben sıkıntı karşı tarafta diye düşünürüm. Mesela benim eşim kendi işini hep kendi halleder sma yine de babası güvenmez bunun gibi.

Eşiniz ilk ailesi olarak hala kendi anne baba kardeşini görüyor. hatta baba rolüne kadar bürünmüş ki kardeşinin evlat olmayı unutms ve de eş olarak ilk sorumlulgnn siz olduğunun da farkında değil.
Care aile terapisti lafa soze gelmez sanırım. Kavga kıyamet olayları varsa
Gittik terapiste ama çare olmadı eşim ben biraz söylendikçe bu sefer onları savunmaya geçti daha çok korumaya aldı bende anlam vermedim

Herkesin aile ilişkisi başka,ben karışmayı doğru bulmuyorum. Misal eşim “ben izin aldım kardeşimi almaya gideceğim” dese “sen gitme taksi tutsun” demem. Bana ne, alan razı grlen razıysa bana karışmamak düşer. Siz de karışmazsanız evliliğinizde mutlu olursunuz.

Ama değiştirmekten anlamıyordur belki de yani bu tür şeyler özgüvenle bağdaştırılmamalı. Kendi işini kendi hallediyorsa sosysl ve kendini ifade edebilen birisiyse ben sıkıntı karşı tarafta diye düşünürüm. Mesela benim eşim kendi işini hep kendi halleder sma yine de babası güvenmez bunun gibi.
Evet kardeşinede güveniyorlar değilde küçük yapamaz abi yapsın diyorlar hep o anlamaz falan diye tüm iş eşime kalıyor

Herkesin aile ilişkisi başka,ben karışmayı doğru bulmuyorum. Misal eşim “ben izin aldım kardeşimi almaya gideceğim” dese “sen gitme taksi tutsun” demem. Bana ne, alan razı grlen razıysa bana karışmamak düşer. Siz de karışmazsanız evliliğinizde mutlu olursunuz.
Ama aynı iş yerindeydik benim yerimede iznimi değiştiriyor tek şirket arabası var kendisi tek çalışsa alsın izin ama benim yerime neden konuluyor sonra benim iznimide değiştirdin dediğim de sanane diyemez doğru değil bence

Evet kardeşinede güveniyorlar değilde küçük yapamaz abi yapsın diyorlar hep o anlamaz falan diye tüm iş eşime kalıyor
İşte sorun çevrede demek ki. Sizde ailesiyle ilişkilerine karışmayın bence ama izin konusunu eşinizle konusun. Tsbii ki sizin izniniz isteidğiniz zaman kullanırsınız kimse de sanane diyemez. Bence özgüven eksikliği kardeş de değil eşinizde. İnsan biraz ben merkezci olmalı.

Ama konu sahibinin anlattığı farklı anladığım kadarıyla. Ben ondan bahsetmiyorum kardeşine gösterdiği ilgi sevgisindendir. Ayrıca kendisni değersiz gördüğü için de ya da alışkanlık bilemiyorum sürekli öyle davrandığı için şimdi de değiştiremiyor bence.
Benim eşimde böyleydi . Artık bizimki eşime kullanmaya giriyordu . Biraz gözünü açtı şükür

İşte sorun çevrede demek ki. Sizde ailesiyle ilişkilerine karışmayın bence ama izin konusunu eşinizle konusun. Tsbii ki sizin izniniz isteidğiniz zaman kullanırsınız kimse de sanane diyemez. Bence özgüven eksikliği kardeş de değil eşinizde. İnsan biraz ben merkezci olmalı.
Hiç öyle değil bende biraz ben merkezci olsun istiyorum bunun için ne yapmam gerek bilmiyorum kendine bir tane çorap aldığını görmedim Doğum gününde ne alırsak onu giyiyor

Tabiki işin olmadığında yaparsın ama aynı iş yerindeydik benim iznimide kardeşine göre ayarladı bir kez benim haberim yok sonradan öğrendim neden değiltin diye oda sanane diye bağırdı baya kavga ettik tamamda zor değil ben iznimi ayarlamak zorunda değilim kapılarında araba var babası kullanmıyor arabayı ee ozaman taksiye binip gelsin benim iznimde değişiyor gerek var mı ?
Haklisıniz. Evlendiğini idrak edememis eş sizinki. Çözüm dedigim gibi aileden kazık yiyene kadar somürülmeye devam ediyor bu tipler

Ama aynı iş yerindeydik benim yerimede iznimi değiştiriyor tek şirket arabası var kendisi tek çalışsa alsın izin ama benim yerime neden konuluyor sonra benim iznimide değiştirdin dediğim de sanane diyemez doğru değil bence
Eşimin böyle bir şey yapmasına izin vermem. Benim iznimi kardeşi için degistiremez yani. Hatta kendi iznini de değiştiremez çünkü zaten 14 gün alt tarafı ve 1er hafta tatil yapınca 2 gün kalıyor zaten. O da benim hakkım, beraber tatil yapmamiz lazımi 2 haftacik alt tarafı. Asla izin vermem ne münasebet çok saçma.

Böyle insanlarla evlenip farklı sonuç beklemeniz de bir sorun ama. Şunu evlenmeden farketmeme şansınız yok.

Aynı iş yerinde olmasanız da sizin tavrınız aynı olurdu bence. Çünkü sıkıntı eşinizin gidiyor olması. Bazı insanlar kendi isteğiyle mutsuz olmayı seçerler,bu da sizin seçiminiz ,biz ne diyebiliriz ki?

Aile içi dinamikler çok zor degisiyor. Benim eşimin ailesinde sıralama görümce, kv, eşim, kp olarak gidiyordu. Kız eşimden çok çok küçük ama 10 yaş büyük ablası gibi davranıyor. Garip işte. Beni de 5.siraya koymaya çalışınca gördü göreceğini. Sonra eşim de tepki koyabildi. Ben gormuyorum. Ama hala telefonla konuştuklarında o büyük abla edası var. Kazık yiyecek öyle anlayacak malesef.

Aile içi dinamikler çok zor degisiyor. Benim eşimin ailesinde sıralama görümce, kv, eşim, kp olarak gidiyordu. Kız eşimden çok çok küçük ama 10 yaş büyük ablası gibi davranıyor. Garip işte. Beni de 5.siraya koymaya çalışınca gördü göreceğini. Sonra eşim de tepki koyabildi. Ben gormuyorum. Ama hala telefonla konuştuklarında o büyük abla edası var. Kazık yiyecek öyle anlayacak malesef.
Aynen öyle en iyisi karışmayıp akılına bırakmak almasın kendine nereye kadar almayacak yada hep ailesini düşünsün bakalım nereye kadar ben karıştıkça daha çok inada yapmaya başladı bu sefer sanki ailesine brişey yapıyormuşum gibi daha çok sahiplenmeye başladı en iyisi susmak heralde daha çok yap demek yada o zaman belki anlat

Sizin fikirlerinizi çok beğeniyorum birkaç konuda da denk gelmiştik. Düşünce yapınız çok mantıklı ve olgun geliyor bana o yüzden size bir soru sormak istiyorum. Eşiniz evli abisi ve kendi anne babasını (birlikte yaşıyorlar) onlar götür dediğinde köye götürüp getir dediğinde getirse buna tepki gösterir miydiniz? Bir nevi onlara canları ne zaman isterse şoförlük yapacak. Daha önce de zırt pırt araba isteme durumları söz konusu ve şirket arabası kendimize ait bile değil.

Konuya gelince de ben objektif yorum yapamıyorum konu sahibini haklı buluyorum. Ailesinden ayrışamamış bir kocası var.

Sizin fikirlerinizi çok beğeniyorum birkaç konuda da denk gelmiştik. Düşünce yapınız çok mantıklı ve olgun geliyor bana o yüzden size bir soru sormak istiyorum. Eşiniz evli abisi ve kendi anne babasını (birlikte yaşıyorlar) onlar götür dediğinde köye götürüp getir dediğinde getirse buna tepki gösterir miydiniz? Bir nevi onlara canları ne zaman isterse şoförlük yapacak. Daha önce de zırt pırt araba isteme durumları söz konusu ve şirket arabası kendimize ait bile değil.

Konuya gelince de ben objektif yorum yapamıyorum konu sahibini haklı buluyorum. Ailesinden ayrışamamış bir kocası var.
Teşekkür ederim çok naziksiniz.

Ben eşimle ilgili benzer durumları çok yaşıyorum,çünkü eşim köy kökenli bir adam. İnanın size 9 yıllık evliliğimde milyon tane örnek verebilirim. Köy kökenli olması dolayısıyla anne babası hariç diğer akrabalarına çok bağlı. (Anne baba ayrı olduğundan eşim ikisiyle de görüşmüyor,hatta görümcemle de görüşmüyor ama eskiden görüşürdü ve milyon tane sorun yaşardı onu da dipnot olarak geçebilirim)

Biri arar çıkar gider. Birisi çağırır koşar gider. Teyzesinin boy boy çocukları vardır ama teyzeyi doktora eşim götürür. Mesela şu anda kendi arabasını sattı,yeni arabasını bekliyor,o da henüz gelmedi ama bendeki arabayı istemeyip gidip emanet araba bulmuş,kuzeninin nişanlısını havaalanından karşılamaya gitmiş 😊😂 Çoğu zaman işi biten afedersiniz kıçını döner,bazısı sebepsiz küser 😂benim hiç umurumda değildir. Yapan da o,karşılığını gören de o,göremeyecek olan da o. Hiç karışmam. Aynı durumda ben olsam %95ine yardıma koşmam. Ama o onun ailesi,bu da benim ailem. Herkes kendi ailesinden sorumlu ve herkes kendi ailesiyle ilgili kararları eşine dahi sormadan verebilmeli diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim çok naziksiniz.

Ben eşimle ilgili benzer durumları çok yaşıyorum,çünkü eşim köy kökenli bir adam. İnanın size 9 yıllık evliliğimde milyon tane örnek verebilirim. Köy kökenli olması dolayısıyla anne babası hariç diğer akrabalarına çok bağlı. (Anne baba ayrı olduğundan eşim ikisiyle de görüşmüyor,hatta görümcemle de görüşmüyor ama eskiden görüşürdü ve milyon tane sorun yaşardı onu da dipnot olarak geçebilirim)

Biri arar çıkar gider. Birisi çağırır koşar gider. Teyzesinin boy boy çocukları vardır ama teyzeyi doktora eşim götürür. Mesela şu anda kendi arabasını sattı,yeni arabasını bekliyor,o da henüz gelmedi ama bendeki arabayı istemeyip gidip emanet araba bulmuş,kuzeninin nişanlısını havaalanından karşılamaya gitmiş 😊😂 Çoğu zaman işi biten afedersiniz kıçını döner,bazısı sebepsiz küser 😂benim hiç umurumda değildir. Yapan da o,karşılığını gören de o,göremeyecek olan da o. Hiç karışmam. Aynı durumda ben olsam %95ine yardıma koşmam. Ama o onun ailesi,bu da benim ailem. Herkes kendi ailesinden sorumlu ve herkes kendi ailesiyle ilgili kararları eşine dahi sormadan verebilmeli diye düşünüyorum.
Evet kesinlikle o onun ailesi buna katılıyorum ama sonuçta biz ikimiz de bir aileyiz ve eşini bırakıp onlara yardıma koşmasını hazmedemiyorum. Sonra kendimi onun yerine koyuyorum benim annem köye git gel yapıcak olsa hayır diyemem sanırım ama işte o kafamdaki kötü düşünceleri atamıyorum. İnşallah ben de bu aile meselelerine sizin gibi olgunlukla yaklaşabilirim çünkü kendimi çok yıpratıyorum ve evliliğimi de kötü etkiliyor farkındayım. Ama ailesine karşı duyduğum kin geçmiyor nursuz insanlar. Bir de daha şimdiden hayır demezsem daha çok yüz bulurlar diye düşünüyorum bu ikilem arasında kaldım gerçekten :confused:

Benim eşimde öyle😔 evlenmeden öncesine kadar abisinin yanında çalışmış çocukluğundan beri. Evlendik kendi iş yerimizi açtık elhamdülillah çok çok iyi gidiyor maddiyat olarak kazancı çok iyi. Ama ailedeki bazı kardeşler kullanıyor onu.

Annesine düşkün eşim. Kayınvalidem ve kayinbabam yaşlı insanlar zaten. Çok iyiler eşime de düşkünler. Çünkü 12 çocuk içinden sadece eşim onlara karşılıksız bakar. Diğerleri bakmadıkları onlarda eşime yük olur. Mesela biri 6 ay önce falan beyaz eşya aldırdı eşime.

Diğer görümcemin biri de ev istiyor eşimden. 😡

Eşimden borç adı altında istiyorlar ama eşim yapınca da parayı geri alamıyor vicdan yapıyor.

Okadar para kazanıyor hiç kendine bişey almıyor. Bende o almıyor diye üzülür bende almazdım kendime. Ama çocuklarım olduktan sonra kendime de alıyorum eşime de diyorum üzerine başına güzel şeyler kaliteli şeyler al artık sen babasın ve benimde yanıma Yakışmalısın dedim. Bu yaz için bir sürü marka kıyafet almış rahatladım vallahi.

Eşimden borç diye paralar alan görümcelerimden de borçlarını ben alıyorum. Bana verin o para harcamayı bilmiyor benim ihtiyacım var diyorum.
Onlarda bana veriyorlar.

X