Eşim çalışmayı sevmiyor

Kim seviyor ki
Zor tabi kalk sabahın köründe buz gibi hava kalabalığa karış bir hengame bir gürültü
Bir sürü insanla muhattap ol korona da var
Kim uğraşır
Karısının ailesi bakıyormuş işte daha ne azıcık aş ağrısız baş
Karısı uyandırınca da İtülmüş'ün Kakılmuş'a davrandığı gibi vuruyormuş
Bir de etraf da yadırgamıyor sevilip sayılıyormuş haha
Böyle bir kocam olsa babam kapının önüne paspas yapar değil para vermek laflarıyla yerden yere vurur.

Ciddi olamazsınız bu yorumunuzda kadın isterse çalışır zorunluluğu yok ama erkeğin var . Kendi ailesinden gelen yok hem çalışmayacak hem KV kp parası yiyecek öylemi .kadinda evdeki işlerini yapmasın bu mantıkla o zaman yemek bulaşık çocuk vs ne güzel geçim olurt .. konu sahibi madem size aileniz bakıyor onlara bir iyilik edin bir boğaz eksilsin nasıl olsa faydası yok zararı olmasın ailenize..

Aynen ailem destekci ise girdigi zamanlarda gitmemeler başlıyor bu sefer
Ailenize çok üzüldüm. Kızları büyümüş evlenmiş. Ona bakmışlar ne güzel. Kızları şimdi bakılacak 2 boğaz daha getirmiş. Niye? Bu asalak adamdan boşanmıyor diye. Yemeyip yedirince marifet olmuyor. Evde yayılmış yatan bir babayı kimse istemez. Onu isteyen anneye de kimse aferin demez.
Eşiniz de tabi çalışmaz. Bakan var ne güzel. Niye çalışsın da yorulsun ki(!)

Peki bebeğe kim bakacak? Uyandırdın beni diye karısını döven koca mı? Ne olacak o bebek? Bebek bu kadar küçükken Bir tarafın çalışması lazım ya hani. Bu kişi kim olmalı sizce? Ortada çocuk olmasa konu sahibine iyice kızardım. Kendisi de çalışmıyor ama ailesine el açıyor diye ama şimdi ortada çifte standart var demenin sırası mı Cidden

Kim sıcacık yatağindan kalkıp gitmek isterki. Ailenize üzüldüm hic bir aile böyle asalak bir damadı haketmiyor. Açıkcası benim eşim böyle olsa utanirdım ailemden. Madem siddete ve calısmamasina ragmen illada yuvam bozulmasın tadımız kaçmasın modundasin. bari çocuk yapmayip sen çalışsaydin baksaydın eşine.

Tek sorun eşinin çalışmaması mı gerçekten ?
Bence eşinin duracağı en güzel yer cacık zira buradan bakınca başka bir vasıf göremiyorum.
şiddet görüyorsun hala “işim çilişmiyir tik sirinimiz bi” diyorsun.
davaroyu bebekle taçlandırmışsın bir de.

ne yiyip ne içiyorsunuz ya ? evde ekmek olmayınca bile insan huzursuz oluyor. küçücük bebek var, ihtiyaçları var nasıl yetişiyorsunuz? hayreeet

Burası kk olmasa bu yorumu bir bayanın yapacağına asla inanmam sızmış bir erkek üye olabileceğini bile düşünüyorum yorum okadar vahim..

Kadin çalışmak istemese bile bunu söylediğinde yine de evlenmek isteyen erkekler olur hatta çoğu erkek kendileri eşlerinin çalışmasını istemiyor. Ama çalışmayı sevmiyorum, istemiyorum diyen erkekle hangi kadın evlenir? Ben erkeklerin böyle bir hakları olduğunu düşünmüyorum bunun çifte standartla da ilgisi yok. İki taraf da çalışmayı sevmiyor diye çalışmasınlar o zaman madem, çocukları da olsun, hayatin gerçekleri var maddiyat olmadan evlilik yürümez. Akıl izan sınırlarını zorluyor yorumunuz.

Ask karin doyurmuyor haberin olsun.
Eli ekmek tutmayan bir insana da adam denmiyor.
Yatip kalkmayla erkek olunmuyor..
Kaldi ki bi de cocuk vermissin o kisiye yazik..
Eh sen calisir tek basina bos beles bi kocaya bakarsin madem..

Aynen ailem destekci ise girdigi zamanlarda gitmemeler başlıyor bu sefer
Belli bir yaşa gelmiş 2 insansınız.aileniz neden size bakıyor?evlenmeye gelince yetişkin olan insanlar ,iş ev geçindirmeye gelince çocuk gibi ,birisi onlara baksın istiyor.aileniz yardım etmezse mecbur çalışır bile diyemeyeceğim çünkü belli bir yaşa kadar çalışmayan insanlar artık hayatta çalışmaz...eşiniz de böyle..evlenmesine önce de çalıştığını düşünmüyorum...ailenizin başına doyuracağı bir boğaz daha eklemişsiniz..pardon 2 boğaz (çocuğunuza da onlar bakıyordur)

Eşinizin ailesi akıllılık etmiş hata sizin ailenizde, eğer sadece bebek için gerekli yardımı yapsalar belki karı koca biriniz çalışmayı akıl edersiniz . Ayrıca yemeyip yedirmesi veya yedirmeyiz voovvv çok büyük fedakarlık değil, beleşe yaşayan insanlar için. Eğer eş ailesi de size yardım etse eminim çocuğunuza kardeş isteyeceksiniz. Adamın huyunu görmek için yedi sekiz aylık zamanınızda olmuş halbuki . Hayır anlamıyorum bu adamların ç.kü adınıza tanımlı barkodlu falan mi oluyor , başkası uymuyor mu mesela onu def edip tekrar evlenme , hakeden birini baba yapma , delice yanan annelik isteğini böyle söndürme olmuyor muydu? Allah ailenize güç kuvvet versin ne diyelim yoksa dımdızlak kalacaksınız ortada , olan de çocuğa olacak .

Konu nerden kadin erkek esitligine geldi yahu?

Kadinin calismasi zorunlu degildir.
Istegi ve ihtiyaclari ile dogru orantilidir ama erkek evine bakmalidir bu boyle bilindi, boyle goruldu, boyle devam ediyor..

Kucuk cocugu evde bakima muhtac kalsin tek basina, kadin gitsin evde bi tarafini buyuten kocaya ekmek getirsin? Rahatini bozdu diye dövsün utanmadan, Bi de aksam karilik beklesin? O da yetmezse babaciginin alin teri ile kazandigi parasini da yedirsin bos beles adama..

Yapabilen varsa beri gelsin alnindan opeyim.

Fark su: Genelde böyle durumlarda is bölüsümü yapilir: Erkek gidip calisir, kadin genelinde evi cekip cevirir cocuklari büyütür ve böyle beraber ev idare edilir. Böyle bir adamla sizce bu mümkün mü? Bu adam calismak istemedigi gibi evi de idare etmez. Alismis yatmaya. Kadina siddet uyguluyor. Benim burda bir tanidigimin esi evde kaldi cocukla ve kadin calismaya gitti cünkü ona göre maasi daha yüksekti. Adam hem cocuga bakti hemde evi cekip cevirdi.
Bizim kültürde ve dinde kadinin calisma zorunlugu yoktur evet (bence her insan elinden geldigi kadar calismali), ama nerden baksan iki yetiskin insanin asalak gibi yasanmasi ayiplanir. Kendini idare edebilmedikleri yetmiyor üstüne cocuk yapiyorlar. Kadinin da dayak yedigi halde buna bir son vermeye niyeti yok.

çalışmak istemeyen kadınlar da bayağı taşlanıyor burada son zamanlarda bir sürü konu açıldı çoğunluk kadının da çalışmasını savunur.
Ama bu konuda konu sahibi de çalışmıyor eşi de çalışmıyor hepimiz ne yiyip ne içtiklerini merak ettik sadece. Yoksa erkek evde çocuk bakıp evin düzenini sağlayacaksa evde oturabilir ama bu durumda yine biri eve para getirmeli.

erkeği çalışma zorunluluğu nereden geliyor? kadın isterse çalışır zorunluluğu yok diye kim öğretti size? böyle saçma kalıplarla tabii evliliklerinizde sorunlar yaşarsınız...

erkeklerin neden böyle bir hakları olmasın ki? ne alaka yani. akıl izan sınırları böyle saçma kalıplarla zorlanır. kadın ben çalışmam diyebiliyorsa erkek de diyebilir. yani biz çalışan kadınlar enayi değil mi zengin koca bulup parasını yemiyoruz diye..

bizim kültürde kadın başlık parasıyla alınıp satılır da mal gibi onu da kabul eder miydiniz? babanız sizi zengin bir köy ağasına satmak istese buyur babacağım der miydin? işinize gelince kültürümüz dinimiz işinize gelmeyince aaa hangi devirdeyiz... kaç kadın bu kültür meselesi yüzünden zor durumda kaldı. dine gelirsen de aynı bazı dini bakışa göre evden dışarı adımını atmaman lazım ona uyuyor musun? işimize gelince dinimiz ama işimize gelmeyince yok sayarız. dikkatli olun derim.

işte her böyle görülen bilinen doğru mu? hiç sorgulamadan işinize geldi mi ne de güzel kabul ediyorsunuz bazı şeyleri..
eskiden kadınlar mal gibi alınıp satılırmış o da doğru o zaman.
ne güzel iş bazı kadınlar alışmış yan gelip yatmaya bir de eskilerden örnek verip vicdan rahatlatıyorlar.

tamam işte eli ayağı tutan sıkıntısı olmayan insan kadın erkek farketmez çalışmalı üretmeli ama kadına hak verip erkeğe vermemek olmaz kadınlara tepki geldiğini görüyoruz ama daha az ve hafif ama erkek ben evde oturacağım dedi mi bin tür hakaret ama kadın dedi mi pek anlayışlı davranılıyor. bir de eskilerden örnek veriliyor hop bitti. ne güzel iş..

eskiler evde mi oturuyormuş allah aşkına. Eski kadınlar kadar çalışabilsek üretebilsek keşke. Ben 50li yıllardan önce doğan jenerasyonda ev hanımı mantığı bilmiyorum duymadım. Eli ayağı tutan insanların çalışmamasını ben de kaldıramıyorum. Konu sahibinin yerinde olsam eğer o adamı beslemeyi tercih ediyorsam bunu kendi alın terimle yapardım zaten yaşlı babamın parasıyla değil.
Benim bu konuda kaldıramadığım o oldu. Gencecik iki insan 20li yaşlardalar muhtemelen. Engeliniz mi var ya? Nasıl evde oturursun? Ne yapıyorlar merak ediyorum bütün gün. Sokağa çıkma yasaklarında çıldırıyoruz biz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…