Eşim bosanmak istiyor

Mrb. daha önce de farklı başlıklar altında konular açmıştım.
Eşimle ilgili sorunlardan bahsetmiştim. En son onunla konuşamadigimi hicbir paylaşımda bulunamadığından falan.
4 yıl flört 6 yılda evlilik var bu kişi ile 30 yaşında tanıdım onu şu an 40 yaşımdayım. Ve bosanicam galiba.
6 yıllık evliliğimde sevgi vardı ama çok uyuşmazlıklar var işin içine aileler de girince tabi daha da çok uyusmazliklar yaşanıyor.

Neyse ikimizde memuruz benim ailem 1 saat kadar uzaklıkta bir şehirde eşimin ise 8 9 saat falan
Eşimle evlendiğinde abisine çektiği krediyi yeni bitirmişti 30 bin tl kadar bir kredi ödemiş elinde arabasından başka birseyi yoktu birikimi vs hicbir şeyi yoktu
Neyse evlendik ama esimin annesi ablasının eski gelinliğini bile önerdi o derede hicbir şey harcamak istemeyen insanlardı.
Neyse ben hiç bela en uçuşundan gelinliğimi aldırdım eşya deseniz eşim bir yatak odası takımı aldı birkaç hali vs tv ünitesi aldı birde ben oturma grubu aldım halisini aldım hatta bekarken kullandigim çamaşır makinesini buzdolabını halen kullanıyoruz büyük ekran lcd tvm de var di neyse evlilik içinde tv bozulunca eşim yeni tv aldı bulaşık makinesini ise evlendikten 10 ay sonra bagiris cagiris zor zahmet aldırdık.
Ev aldık 2 sene önce kredi ödüyoruz şu an
Evimde hala teneke bat pazarından alinmiş bir ocak kullanıyorum ankasrem yok gardolabim deseniz eşyalarım tıkıs pikis ek dolap lazım yorganlarımı koymaya dolap yok hurç içinde yatak odamda yerde duruyor plastik ayakkabiligim var iki tane ayakkabılarımı ona koyuyorum
Yani eşya alma kokusundan bastan beridir hep gereksiz gereksiz ben sade ev seviyorum benim ne istediğimi önemsememe vs durumlar
Evlilik içinde birşey alma konusunda hep gereksiz şu gereksiz bu gereksiz mevzuları yaptı hiç gönlüme gore evime birşey alıp ta koyamadım
Ben de çalışıyorum diye eve bir harçlık birakmisligi bir elin parmağını geçmez olur ya acil bir durum olur cüzdanında paran çıkmaz ne olur ne olmaz diye çekmeceye bir 100 tl atmayan bir koca
Sevgisini gosteremeyen bir adam özellikle akrabalarının yanında ters ters davranma falan beni tersleme vs şeyler
Kocaman çocukları olan çiftler el ele tutusurlarken benim eşim aramızdan e5 karayolu geçecek kadar boşluk bırakarak yürür uzaktan uzaktan elimi tutmaz yanımda elini kolunu sallayarak yürür
Evde arkasını toplamayan herşeyi bana yaptıran biri elini ne yemeğe ne bulasıya ne çamaşıra sokmayan biri yıllardır en son biraz söylene soyleme yıllar içinde biraz kıvama gelir gibi oldu ama ilk başta çok zorluydu
Sonra bana para harcama konusunda bu şekilde bir durum sergilerken akrabası borç ister ki ev aldığımız gün öğrendim ben ablası bir miktar para atmış buna bende allah allah ev aldık diye yardım falan mi diye sevindim bir baktım eşim baan borcu vardı demez mi bende ne borcu dedim 10 bin borç vermiştim onun bir kısmını yollamış diyor
Ben çıldırdım tabi bana bu şekilde tutum sergilerken akrabası borç istiyor benden habersiz borç gönderiyor evlilik birlikçi içinde o zaman çok şiddetli kavga etmiştik evi satıp boşanıyorduk ta toparladık
Sonra ben calisiyorum eve hafta için hep böyle gece 1 de 1 buçukta gelmeler neymiş uzaktan geliyorlarmış kaza yapmışlar bir araç sürtmüş sadece bir keresinde de falanca yeri gezmişler gezmeden geliyorlardı yine hafta ici ve ben ertesi gün ise gideceğim gece 1 de 2 ye doğru falan eve giriş yapiyorlar eee oturuluyor ilk geldiklerinde sonra çay servisi gece gece sonra yatak yapma derken saat 2 buçuk 3 eee deniyorlar da bu evin kadını yarın sabahın köründe kalkipta ise gidecek
Neyse ben 1. Sinde soyledim yaa ne kadar düşüncesizler falan diye 2. Si yine aynı daha az soyelndim eşim üzülüyor bu arada söylememe sonra 3. Şu yine gece gelme hafta ici bu sefer birşey demedim hadi adam üzülmesin doye
Sonra kuzeni geldi yurt dışından kuzeni da gece 2 de falan geldi hep böyle akrabaları neymiş ben kacta gelirlerse gelsinelr hicbir şey demicekmisim iste bu sebeplerden kavgalarımız oldu ben bir soylendim 2 söylendim sonra yine gelecekleri zaman ben biraz uyuyayım geldiklerinde beni kaldırırsın dedim en son öyle yaptık
Sonra çocuğumuz yok ablası eniştesi benim çocuk mevzumu desiyorlar falan bir sürü şeyler söylüyorlar benim erken menapoz sıkıntım var sıkıntım bu diye de söylemek istemiyorum tabi herşeyimi de paylaşmak zorunda degilim sonuç ta
Neyse ablası eşimden için şöyle birşey söylemişti bunlar kime ceket atsalar hamile bırakırlar neyse bu sozler eniştesi falanca hiç evlenmedi soyu kurudu soyu kurudu gibi laflar sozler
Ben de çok sınır oldum tabi onlar gitti eşime patladım tabi eşimde benim tepkilerimi kaldıramıyor ailesi savunuyor
Beni ailesinin yanında savunmuyor bile abla öyle siz olur mu bile demiyor
Neyse bu sebeplerden çok büyük kavgalarımız oldu Bende doğal olrak ailesine karşı soğudum
Çok arayıp sormuyorum ablasını falan ama annesini babasını her cuma aradım şu son zamanlarda biraktim aramayı da eşim ise benim ailemden hiç kimseyi aramaz sormaz bile ama her ne hikmetse benden beklenir aramam sıcak olmam
Sonra eşim ilerde annem babama bakılacak olursa 6 ay 3 kardeş aralarında bayılırmış bende 6 ay bakarım diyor bende ben çalışyorum diyorum bütün gün isteyim diyorum ben böyle bir şeyin altından kalkamam diyorum beni annesinin babasının bakar miyim bakmaz miyim diye sınıyor evliliğini bununla sınıyor düşünün
Bana sevgisini göstermez dizi izleyemiyorum telefondan dahi açsam izlesem tıksiniylrum diyor ama kendisi eski inek şaban dizileri bu 6 yıl da 60 bin kez bana izletmistir
Ben hadi istediğini izlesin diye ses cikartmamisimdir
Evde sabah uyanır mutfak bulanıklık doludur makina doludur mutfağa geçip te kahvaltı hazırlama uyanır elinde telefon oynar ben kalkana kadar neden hizmetçi karısı kalksin da kahvaltı hazırlasın diye
Bir ilacım mi alınacak almaz eğer parası cok-da beni bekler neden ben çalışyorum yaa
Üstüne ben ailesinden nefret ediyormusum bu kavgaları yaptim ya ailesiyle ilgili o hayatımda olduğu sürece ailesi de olacakmış artik bu kavgaları kaldıramıyormuş
Boşanmak istiyor muş
Okuyamadım 😞

Bide efendi gibi boşanmak istiyormuş protokol istiyor evlenmeden önce aldığı arabasını evliyken sattı yeniledi babasının üzerine yaptı
Ben dedim ki evin yarısı arabasının yarısı dedim arabayı vermek diyor Ben senle evlenmeden önce aldım diyor
Altınları zaten satıp eve koymuştum ben
Bende yok öyle dedim kanuni haklarım neyse hepsini talep edeceğim dedim
Şimdi ben de çalışan biri olarak 6 senelik bu şekilde giden bir evlilikte manevi tazminat nafaka dahil evin arabanın yarısını alabilir miyim
Cunku annem babam yok Sadece memur maaşım var başka hiç bir güvencem yok kendisi ise bende daha fazla maaş aliyor
Tek çözümunüz boşanmak mı? Aileler yüzünden boşanmayın kocanızla konuşun ikinizde Aile psikoloğundan destek alın. Ne olursa olsun 6 sene geçmişiniz var. Mal mülk aileler için boşanmayın.

Bide efendi gibi boşanmak istiyormuş protokol istiyor evlenmeden önce aldığı arabasını evliyken sattı yeniledi babasının üzerine yaptı
Ben dedim ki evin yarısı arabasının yarısı dedim arabayı vermek diyor Ben senle evlenmeden önce aldım diyor
Şimdi ben de çalışan biri olarak 6 senelik bu şekilde giden bir evlilikte manevi tazminat nafaka dahil evin arabanın yarısını alabilir miyim
Cunku annem babam yok Sadece memur maaşım var başka hiç bir güvencem yok kendisi ise bende daha fazla maaş aliyor
Evin yarısı sizin, arabaninda söyle araba evlendiğinde 30 bindi kendi üstündeydi sonra sattı 60 bine aldı ama babasının üzerine yaptı ya, o aradaki 30 binin yarısı sizin, çekişmeli olursa boşanma bunu da öne surebilirsiniz , sonucta arabadaki değer artışının yarısı sizin hakkınız.

Boşanmayı ilk o dile getirdiği için çok öfkelisiniz.
Kendinizin sağlığı için kim haklı kim haksız diye düşünmeyi bırakın.
Adamda gelecek göremedim ne yazık ki
Sakince akışına bırakın ve hakkınız olan şeylerden vazgeçmeyin

Ne mutlu ki bacağınıza yapışıp beni bırakma dememiş.Efendi efendi ayrılmak istiyor bu tek iyi olan gelişme.
Konunuzu baştan sona şaşkınlıkla okudum.Konu geneli için söyleyebileceğim;Haklarınız nedir, neler yapabilirsiniz güzelce bir avukat bulup hakkınızı arayın.Memurmuşsunuz,işiniz gücünüz var siz yeni bir düzen kurup kaldığınız yerden devam edersiniz.Ama onun için ayni şeyi söyleyemeyeceğim.Böyle adamdan koca değil afedersiniz dağda ayı olur.

Sabredip sonuna kadar okudum ben bile sinir oldum. Eş kişisi gerçekten sizi ne seviyor ne değer veriyor size resmen kullanıyor. O sizden boşanmaktan vazgeçse bile siz onu boşayın. Bu yaşadığınız evlilik falan değil yani kölelik sistemi gelmiş sizin eve haberiniz yok sanki.

Bu parazitle bunca sene evli kalmanıza şaşırdım. İşiniz gücünüz var tekmeyi basacaktınız. Karaktersiz adam

Ama hiçbirini kabul etmiyor iste boşanmak isteyen adam dün gece yatak odasına geldi ve yanında uyudu istedi ana salonda uyumayı da gayet iyi biliyor halbuki

Gerçekten bana blof mu yapıyor yoksa istediği kıvama getirmek ici mn gerçekten mi boşanmak istiyor anlamış degilim
Yardim etmeyen adam dün piknik sepetini boşalttı normalde oturma odasına kanepeye atması lazımdı kendini
Sağlıklı düşünemiyorum gerçekten duygusal olarak çökmüş durumdayim

Calisiyormussun boşa gitsin

Gerçekten bana blof mu yapıyor yoksa istediği kıvama getirmek ici mn gerçekten mi boşanmak istiyor anlamış degilim
Yardim etmeyen adam dün piknik sepetini boşalttı normalde oturma odasına kanepeye atması lazımdı kendini
Sen yap ona bı blofte gorsun

Bugun ne çok neyse li konu okudum iyi bir avktla yola devam edin cekismeli gidecek gibi bu dava o sure zarfinda hakaret sozlu yaziki vs etmeyin hep sakin kalin ofke krizine girersiniz kayda alir vs vs sakin sakin ilerleyin ve iyi bir avkt bulun danisin lutfn

Piknik sepetini boşaltmayı bile ekstra birşey gördüğünüz bir evlilik....

Piknik sepetini boşaltmayı bile ekstra birşey gördüğünüz bir evlilik....
Aynen 6 yıl boyunca alışveriş posetlerini yada piknik sebepti akliniza ne gelirse mutfağa koyup kanepeye geçen adam şimdi boşaltı yaa gözlerim yaşardı gerçekten
Zaten dedim hayırdır sen kanepeye gecmemissin dedim hayret dedim
Aynen onu bile incelik görecek seviyeye düşürdü bu adam beni

Aynen 6 yıl boyunca alışveriş posetlerini yada piknik sebepti akliniza ne gelirse mutfağa koyup kanepeye geçen adam şimdi boşaltı yaa gözlerim yaşardı gerçekten
Zaten dedim hayırdır sen kanepeye gecmemissin dedim hayret dedim
Aynen onu bile incelik görecek seviyeye düşürdü bu adam beni
Saçma olan beraber pikniğe gidiyorsunuz, alışverişe gidiyorsunuz ama eve dönünce ayrı takılıyorsunuz. Siz be yaşıyorsunuz?

Sizinle menfaat evliliği yapmış. Boşanmak istemesi normal.
Evlilik süresince edinilen mallar ortak diye biliyorum. Çekişmeli açarsınız davayı.

boşanmak isteyerek size iyilik yapıyor. alabileceğiniz her şeyi alıp boşanın. sizi sevmiyor ve saygı duymuyor

Boşanmayı isteyen sen olmalıydın. O ne diye istiyormuş anlamadım.
Çocuk yoksa nafaka alacağını sanmıyorum. Arabayı da vermez ama evin yarısı kesinlikle senin.

Allahın da bir bildiği var demekki 2 düşük oldu bir tüp bebek denemesi yaptim ama olmadı neler çektim neler

Sizin formülünüz belli:
Çekişmeli boşanmayı önermiyorum, protokolle anlaşıp boşanın. İnternette hazır formlar var, doldurup gönderseniz kısa zamanda hallolur.

Neden çekişmeli önermiyorum?
Bir kere evlilikte zina gibi ek tazminat talep edilebilecek bir durum yok, annesini zorla getirip yıllarca yaşatsaydı olabilirdi. Geleneksel odun kendisi.

Paylaşılacak olan bir ev, zaten yarısı sizin.
Yüzde elli hisseli mal olarak bölmenizi önermiyorum, en temizi ya o sizden alsın ya da satın parasını bölüşün. Ev fiyatları uçtu gitti zaten ciddi kardasınız.

Araba deseniz evlilikten önce aldığı payda hakkınız yok. Satıp yenisini aldığı durumda arasındaki farkı tabi ki isteyebilirsiniz. Tabi babasının üstüne olması ciddi problem.

Mesele şu ki çekişmeli olarak boşanacaksanız sadece kendinize özel avukat olması lazım. Oturup eşinizin avukatıyla iş göremezsiniz, adam kimi savunacak? Kaybetme riskiniz çok yüksek.

Onun yerine evdeki eşyalardan daha yüksek pay isteyin.

Zaten sizin en büyük sıkıntınız eşyalarınızın berbat olmasıydı. Yeni eve geçince eldeki para zaten az olduğu için istediğiniz modelleri alamayabilirsiniz.

Onun yerine eşyaların çoğu sizde dursun, siz de parça parça değiştirip zevkinize göre döşeyin.

Bir de bu evliliğe tüp bebek için bu kadar uğraştığınıza göre bebek istiyorsunuz. Yıllarca çekilmeliyle uğraşacağınıza kestirip atın

Sizi çevrenizde kimse anlamadığı için daralmışsınız ve çalışan bir bayan olarak kusura bakmasın tabiki de kimseyi ağırlamak zorunda değilsiniz hem de gece yarılarından bile sonra. Böyle saçmalık olamaz iyi sabretmişsiniz. Lütfen kendi hayatınızı kurun bir an evvel. Önceden de sanırım tek yaşadınız tek yaşamanın gelir gider dengesini az çok tahmin edersiniz. Ev de kesinlikle bir an evvel satılsın o adama kalmasın. İnşaallah yarısını alırsınız. Hakkınız çok daha fazlası tabiki de. Ama böyle duygusal fiziksel yalnız bırakan üstüne sizi bir nevi hizmetçi gibi kullanan, para kaynağı gibi gören biri ile hayatı sürdürmenin gereği yok

X