Şimdi ben ne yapayım

Asla nereye gitiğini bilmediğiniz para için kendinizden taviz vermeyin benim eşimde öyle hep borcu var hep parasız ama bir o kadarda para harcar borcun ana nedeni hesapsız harcamaları kıyafet elektronik düşkünlüğü bir iki yardım ettim ufak meblağlar ama geri öderim dediği hiçbir şey yerine gelmedi bende kestim eli ayağı kendi yaptığı borçlar beni alakadar etmez harcadığı gibi ödesin daha geçen bana geldi kredi çek borçlarım var dedi ki birkaç ay öncede borcum var marta bitecek demişti bitmemiş üstüne eklenmiş hepside kart borcu ama direk dedim ben çekemem beni ilgilendirmez. Sonuçta evin çocuğun giderleri ortak ben harcama kalemlerim için ondan para istemiyorsam o da benden isteyemez. Nereye ne kadar harcandığını bilmediğim para için sordum söylemiyor benden de bir kuruş çıkmaz.. Sizde aynını yapın, çevrenize de tembihleyin kimse vermesin para, gerekirse esiz el atın olaya versin kartları size alsın harçlığını çekilsin kenara...
Evet hesapsız harcayıp sürekli takla attirmis tüm gelir gider ne varsa baktım o kadar saçma yerlerde nakit avans çekmiş ki anlatamam ya şaka gibi. Ve eşimde asla hayır yoktur evet yapalım gidelim alalım vardır ben dur diyorum Allahtam ama eski çalıştığı iş yerinde oldu ogle yemekleri cebinden asgari ücret maaş işten tazminat için çıkamadı tazminatı cüzi miktar verdiler dava açtık. Ama bu kadar yani biliyorum bir söylese cozum üretcez belki ama yok

İnternet bankacılığı indirmek müşteri olmak çok zor değil ki geçen arkadaşım kredi çekti sadece kimlik ve onay kodu ile bilmiyorum güvenlik için çok sıkıntı
Müşteri olmanın zor olmadığını ben de biliyorum zaten :) Benim demek istediğim, eğer bilginiz yoksa eşiniz bütün bunları sizden gizli yapmış. Bu ciddi bir sorun bence. Onu anlatmaya çalıştım.

Asla nereye gitiğini bilmediğiniz para için kendinizden taviz vermeyin benim eşimde öyle hep borcu var hep parasız ama bir o kadarda para harcar borcun ana nedeni hesapsız harcamaları kıyafet elektronik düşkünlüğü bir iki yardım ettim ufak meblağlar ama geri öderim dediği hiçbir şey yerine gelmedi bende kestim eli ayağı kendi yaptığı borçlar beni alakadar etmez harcadığı gibi ödesin daha geçen bana geldi kredi çek borçlarım var dedi ki birkaç ay öncede borcum var marta bitecek demişti bitmemiş üstüne eklenmiş hepside kart borcu ama direk dedim ben çekemem beni ilgilendirmez. Sonuçta evin çocuğun giderleri ortak ben harcama kalemlerim için ondan para istemiyorsam o da benden isteyemez. Nereye ne kadar harcandığını bilmediğim para için sordum söylemiyor benden de bir kuruş çıkmaz.. Sizde aynını yapın, çevrenize de tembihleyin kimse vermesin para, gerekirse esiz el atın olaya versin kartları size alsın harçlığını çekilsin kenara...
Öyle yani zaten sürekli takla attırıp hayır yok diyemediği için ve eski iş yerinde ogle yemekleri cepten filan durumları vardı asgari ücret ev kira ben daha bu sene çalışıyorum. Çocuktan dolayı. Ama yine de bana soylemesoi gerekir borç yapılır yani bildiğim için ama bu çözümü dışarıda araması canımı sıkıyor

Müşteri olmanın zor olmadığını ben de biliyorum zaten :) Benim demek istediğim, eğer bilginiz yoksa eşiniz bütün bunları sizden gizli yapmış. Bu ciddi bir sorun bence. Onu anlatmaya çalıştım.
Evet zaten ben de o yüzden buraya yazdım borç değil mesele mesele bu benden gizli bir şeyler yapmasi

Bankacıyım, eşinizin sizin haberiniz olmadan sizin adınıza nasıl kredi çektiğini anlayamadım? İnternet bankacılığı şifrelerinizi mi biliyor, geliriniz var mı? Neresinden tutsan elinde kalıyor bence bu evlilik.
Tam bu soruyu soracaktim, esler birbiri adina kredi cekebiliyor mu yahu?

Konuya nasıl gireceğim nereden başlarım bilmiyorum da işte.
Eşim çok iyi kalpli beni sever sayar ilgili bir baba. Ama borçları hiç bitmiyor . Zamanında ki borçlar katlanarak bu zamana geliyor. Borcumuz olduğunu biliyordum ama bu kadar dip olduğumuz eşimin annesinden öğrendim. Çünkü bana hep olumlu yaklaşıyor borcunu ben düşünürüm diye söylemiyor (bana öyle dedi) annesinden kredi çekmiş onu odeyememis annesigil bireysel emeklilik çekmiş öyle kapandı birazi ve o gün dedim ki bana her seyi anlat seffaf ol ben senin her zaman yanindayim dedim sonra arkadaşımdan da borç aldık biz ama yani küçük bir borç bunu çekersen hallederiz dediği için istedim onu ödüyorum her ay 5 5 az kaldı zaten. Asıl bomba geçen eve geldim bana ihtar gelmiş bir baktım benim üstümden 24 bin lira kredi çekmiş. Sordum neden dedi önceden dipteyken ne yapacağımı bilemediğim için çektim dedi ben çok kırıldım tabiki. En son bugün annemin yanına gittim annemden 6 bin lira almış diğer ay bunu ödeyeceğim diyerek annem olduğu için öderde bunu biliyorum ama ödemesi değil mesele mesele benden sürekli bir şey saklayıp arkamdan iş çevirmesi konuşuyorum olmuyor kusuyorum olmuyor. Bosansam seviyorum yani güzel günlerimiz gözümün önüne geliyor. Bana böyle kırmadan yaklaşması ki kavga etmeyi hiç sevmez ne yapacağım bilmiyorum ya
Kumar falan olmaması iyi bir bakıma.
Belki sizi üzmemek için,belki karşınızda küçük düşmemek için söyleyememiştir.
Kredi batağı işte bu bir giren bir daha zor çıkıyor.

Şuan çalışmıyor mu?

Öyle yani zaten sürekli takla attırıp hayır yok diyemediği için ve eski iş yerinde ogle yemekleri cepten filan durumları vardı asgari ücret ev kira ben daha bu sene çalışıyorum. Çocuktan dolayı. Ama yine de bana soylemesoi gerekir borç yapılır yani bildiğim için ama bu çözümü dışarıda araması canımı sıkıyor
Eşiniz benimki gibi para kontrolünü bilmiyor ya siz el atacaksanız duruma buna tamam derse maaş kartı kredi kartı vs el koyup ödemeleri siz yöneteceksiniz yada karışmayacaksınız kendisi halledecek.

Tam bu soruyu soracaktim, esler birbiri adina kredi cekebiliyor mu yahu?
Mobil şifreni biliyorsa çekebiliyor. Çalışmadığım zaman eşim çekmişti benim adıma150 bin hemde.
Sabit gelirim falanda yoktu.
Tabi benim haberim vardı.
Ama çekilebiliyor yani. Mobilden başvuruya bakıyor.

Yani bence bu kadar borcun sebebi maaşının hiçbir şeye yetmemesi .çünkü asgari diyorsunuz ev kira diyorsunuz siz daha önce çalışmıyormuşsunuz geçinemiyormuş kısacası.
O halde de iki kişi zor olmuş sizden de sakladıkça saklamış halen asgari mi çalışıyo?
Ay ben en çok annenizden almasına takıldım bu arada

Mobil şifreni biliyorsa çekebiliyor. Çalışmadığım zaman eşim çekmişti benim adıma150 bin hemde.
Sabit gelirim falanda yoktu.
Tabi benim haberim vardı.
Ama çekilebiliyor yani. Mobilden başvuruya bakıyor.
Ha mobil bankaciliktan yapiliyor anladım.

Ama habersiz cekmek sahtekarlik resmen.

Kumar falan olmaması iyi bir bakıma.
Belki sizi üzmemek için,belki karşınızda küçük düşmemek için söyleyememiştir.
Kredi batağı işte bu bir giren bir daha zor çıkıyor.

Şuan çalışmıyor mu?
Çalışıyor işten eve evden işten eve şu an maaşı daha iyi ama iste yeni yeni toparlanıyor ama şu son 1 sene beni mahvetti borcu söylememe konusunda o da aynısını diyor sinava çalışıyordun nasıl kafanı yorayim filan diye ama iste galiba adam akıllı konuşmak

Çalışıyor işten eve evden işten eve şu an maaşı daha iyi ama iste yeni yeni toparlanıyor ama şu son 1 sene beni mahvetti borcu söylememe konusunda o da aynısını diyor sinava çalışıyordun nasıl kafanı yorayim filan diye ama iste galiba adam akıllı konuşmak
Keşke söyleseydi. Borç bu,şuan çoğu insanın bankalara kartlar borçu var zaten.

Ben kumar olduğunu düşünmüyorum maaşı galiba asgari evli ev kira haliyle yetmiyordur. Benzer durumu biz de yaşadık öyle bir borca girdik ki kredi kartını eksi hesaptan ödüyorduk. Ama bizde bizim sorumsuzluklar çok vardı. Yani bu borç zincirinden geçilmiyor allah bilir kaç kişiye borçlu borcu borçla kapata kapata yığılıyor. Borcu söylesin siz de kredi notunu çıkarın tüm borcunu görün durum ne bakın

Har vurup harman savurma diyeceksiniz yoksa ben yokum artık bunları ciddi ciddi söyleyin ömür boyu borç mu ödeyeceksiniz ki ortada hiçbir şey de yok havada gidiyor.

Back
X