- 24 Nisan 2015
- 6.896
- 7.096
- 198
- Konu Sahibi farawayfromhometown
-
Bence yanlış yaptığınız şey şu; gelirin %25-30 gibi bir miktarını birikime ayırıp gerisini harcamaya çalışmalısınız.Aslında şunu da eklemek istiyorum madem bu konuyu açtım hatıra da kalsın bizim gibi düşünmeyen insanlar için…
Şöyle kiii!!!Hani çocuk için ev, hayat, garanti diyenler var ya ,(ben de öyle düşünüyorum bu arada )ama bu zamana kadar gördüm ki ,kızıma bırabileceğimiz en iyi ZAMANları ve HATIRALARI bırakmış eşim ..Bazen kızımla konuşurken şu ülkede şunu yapmıştık,ilk defa görmüştüm gibi şeyler anlatınca iyi ki diyorum ..Aslında mal mülk bir şekilde oluyor !!!
Neden seçim yapmalısınız? Ben hem gezerim, hem birikim yapar hem de çocuğuma bu vasıfları kazandırırım.Balık tutma algınız zayıf
Global dünyada bazı meslekler vardır en basiti müzik ve spor dallarından birini yüklediğinizde dünyanın neresine giderse gitsin karnını doyur, hayatını kazanır.
Ya da çocuğunuzdaki benzer beceriyi farkedip buna yönelttiğinizde yine evrensel bir çocuk yetiştirmiş olursunuz.
Bunlar hep bakış işte, ben çocuğuma burada 2 ev bırakacağıma ona 2 yabancı dil ve bir spora hayatını adaması konusunda cesaretlendirir, sınır aştırırım.
Napacak burada?
Ay iyi bari sizden bir şey beklememişler kendileri yiyip içip tozup bi de evlattan kendisine ev almasını bekleyenler varyaşlılığı gecin Allah korusun hepimiz engelli adayiyiz sahsen oyle bir durumda calisamazsak bile ev sahibi olmanin ayri bir rahatligi olur..
sizin esiniz benim kp kafasinda sanirim
senelerce ev almamis ...iki oglu bir kac parca tasinmaz sahibi olunca aklina ev almak geldi...
yaslaninca eşin gibisine kimse destekde olmuyor haberi olsun ...
kp 70 yasina gidiyor tek birikimi 60 bin lira ve hic bisey olmuyor bu zamands o parayla
Allahım kafaya bak. Saç baş yolmalık. Yarın öbür gün bir ihtiyacı olsa kardeşleri hemen Koşar yardıma eminim(!) yazık walla ablanıza ne çekiyor o adamı. Yaşlanınca aklı başına gelir eniştenizin de iş işten geçerÇoğu erkekte kafa çalışmıyor. Ablamın çocuğu olmadı. Eniştem ne ev ne araba hiç Bişey yapmıyor. Kardeşine kredi çekip duruyor. Ablam ev alalım deyince çocuğum yok benden sonra kime lacak malım demiş. Erkekleri sevmiyorum diye adımı erkek düşmanına çıkardılar
o şıkkı da sundular seneler oncesi o zaman he deseydik biterdi bile kredi suanAy iyi bari sizden bir şey beklememişler kendileri yiyip içip tozup bi de evlattan kendisine ev almasını bekleyenler var
Tabi ki dedikleriniz çok hoş ama masal dünyası gibi. Aynen sizin gibi düşünen arkadaşımın babasının beyninde tümör çıkıp profesör binlerce lira isteyince bizlerden borç alıp gitti babasının yanına o zaman ben ne yaptım dedi. Allah tan babası temkinli adamdı da kendi ameliyat parasini kendisi karşıladı. 2 maaş 17 yıl önce evlenmiş insanlar evler bu kadar yüksek değilken krediyle bir ev alsalardi şimdiye borçları çoktan biterdi kafaları daha rahat olurdu. İlerde oğlum/ kızım kiramı odeyemiyorum da demek var. Bir evimizin olması çocugun rahatı için değil ileride ona yük olmamak için. Muhtemelen şu an ödedikleri kira kredilerden çok çok fazla.Aynen öyle.
Bir kere geldim bu hayata, hiç çocuklara bir şey bırakma gayem yok hatta olmadığı gibi ailemi de buna cesaretlendiriyorum, satıp yesinler
Ben yaparım çünkü.
Bebekliğinden itibaren maddi manevi sermişsem önüne, aklını kullanmak ona kalmış.
İster sokak ressamı olur, bir göz odada 5 kişi yaşar, ister yurtdışında bir okulun spor koçu olur, ister çiftçi olur, bana ne.
Ben ona ne olursa olsun lazım olacak hayatta kalma güdüsünü perçinleyerek, becerisini paraya dökmeyi öğreteceğim, gerisi ona kalmış.
Farkındaysan bir tane bile yönetici, ceo, bilmem nere mühendisi falan demedim, demem.
Hayatını camların ardında heba etmesini para uğruna istemem.
Yediği domatesle mutlu olmasını, domates tarlası hayali kurmasını isterim, domates tarlası satın alacak parayı düşleyerek bir işte çalışmasını değil.
Emek, beceri, yetenek ve zeka…
Çoğu erkekte kafa çalışmıyor. Ablamın çocuğu olmadı. Eniştem ne ev ne araba hiç Bişey yapmıyor. Kardeşine kredi çekip duruyor. Ablam ev alalım deyince çocuğum yok benden sonra kime lacak malım demiş. Erkekleri sevmiyorum diye adımı erkek düşmanına çıkardılar
Son paragraftan bir önceki paragrafinizin altına imzamı atarım.ablanıza kalır.. adam ablanızı düşünmüyor ki.. Kardeşini kayırıyor.
burda konuları okuyorum da, kadın çalışıyor, adam ailem de ailem.. konu başlıkları, boşanmalar hep 3.şahısa dayanıyor.
E bekarken yapsaydın ya ailene yatırımı ?
Evlenmeden ihya etseydin aileni, sonra evlenseydin.
aile okutup büyüttüyse, kadının ailesi de okuttu, büyüttü. Elleri armut toplamadı ya?
Erkek düşmanlığı diye bşy yok, erkekler az huyuna gitmedin mi zaten düşman kesiliyorlar.. evet kafa çalışmıyor.
umarım anladınız sevgili kadınlar !.
o yüzden her başarılı erkeğin arkasında bir kadın var demişler..
seni gözardı ediyorum.amacın bambaşka çünkü.kendi kendine yaz dur.hadi byeHer yorum alakasız . Size malını yok diyen olmadığı halde nerden biliyosun olmadığıni dediğiniz gibi gene kel alaka bir yorum
oturacak bir ev şart ama yanına 2. 3. ev değil nakit para biriktirilmeli.bakın birden savaş çıksa o evleri bırakıp gitmek zorundayız.satabilir miyiz o kaosta hayır.o yüzden nakit para asıl birikim bu devirde.bir ev bir araba yeterli.arsa da kalıcı ama fazla evler cıks.burnumuzun dibinde 2 savaş yaşanıyor.bize olmaz demek aptallık bence.Akarken doldurmak lazım. Bir şeylere sahip olabilmek gittikçe zorlaşıyor. Havada bulup tavada yiyenin bu devirde dünyanın her yerinde işi zor.
Eskiden çalışırken kışlığını alan, emekli ikramiyesiyle yazlığını/arabasını alırdı. Ondan öncesi daha da kolaydı. Toprak dünyada miktarı artmayan tek şey. Ev almadıkça bu ihtimalden gittikçe uzaklaşıyorsunuz ya da daha da zorlanmayı göze alıyorsunuz.
Eşiniz maalesef sorumsuz ama size sorumsuz. Ailesine gerektiği zaman ev için destek olmayı bilen adam sizinle oturacağı evi almıyorsa bunu bir durun düşünün bence.
Pandemi döneminde iş yapamayan dükkanlar, aç kaldık diyen müzisyenleri çok çabuk unuttuk. Hayat her zaman düz gitmez. Bırak yaşlılığı genç yaşta bile çalışamayacağımız dönemler olabilir. Yaşlılıkta gelir düşüşü -pasif gelir yoksa- garanti. Çadırda yaşamak, karavanda yaşamak tercih olursa güzel. Zorunda kalırsanız üzerinize kar yağıyorken güzel değil.
Son olarak da sanat, spor dalları milyonlarca kişinin çıktığı yollarda birkaç bin kişinin sivrildiği alanlar. Arkada güçlü bir finansal destek yokken çocuğu sadece bu yola sevk etmek ne yazık ki büyük bir kumar.
yoo gerçekten hakkıyla biliyorsa ve lisans eğitimi de iyiyse işsiz falan kalınmıyor.kpss kapısında beklemek de gerekmiyor.ama bu eğitim de taa ilkokuldan düzenli çalışmayla azmetmeyle oluyor.yalandan bir lisans eğitimi alanların düşüncesi o genelde.aa türkiye de bir şey olunmuyor okuyunca derler.tonla gereksiz üniversite açıldı.olacağı buydu zamanla.Çocuğum belki karavanda, çadırda yaşamak ister diye ev almamak mı
2 dil ve sporla da en azından Türkiye’de pek bir şey olmuyor…
beni alıntılayıp alakasız şeyler yazan sen , araya malım var diye giren sen , nerden geldin güle güle gitseni gözardı ediyorum.amacın bambaşka çünkü.kendi kendine yaz dur.hadi bye
mune bu üyeyi gözardı ediyorum.amacı sataşmak sadece.bu konu onunmu da yazamıyor muşuz.bu arada sitede sevenim de var sevmeyenim de hiç sorun değil sevenim çok daha fazla ama.ama senin hayvan düşmanı olduğunu da herkes biliyor.bu da sana son yazışım.hadi bye tekrardan.beni alıntılayıp alakasız şeyler yazan sen , araya malım var diye giren sen , nerden geldin güle güle gitmimlenmişşsin zaten
ay hadi ama kaçıncı oldu byemune bu üyeyi gözardı ediyorum.amacı sataşmak sadece.bu konu onunmu da yazamıyor muşuz.bu arada sitede sevenim de var sevmeyenim de hiç sorun değil sevenim çok daha fazla ama.ama senin hayvan düşmanı olduğunu da herkes biliyor.bu da sana son yazışım.hadi bye tekrardan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?