Eşim birikim yapmak istemiyor :(

Eğerki gelecekte Tr de yaşama düşünceniz varsa ufakta olsa bir ev almanız şart, maaşlar günden güne eriyor emekli maaşları zaten açlık sınırının çok altında bir rakam ve hayat çok pahalı, yani çocuğuma miras kalsın diye değil yaşlanınca kimseye muhtaç olmayım diye ev şart , araba zaten bu devirde lüks hem fiyat skalası çok arttı hem yakıta ve vergilere gelen zamlardan ötürü olmasa da olur tek sıkıntısı uzun yolda ve sağlık durumlarında ihtiyaç olması onunda bir şekilde çözümü var.
Gezme tozma kısmında bende severim yeni yerler keşfetmeyi ama ilk defa bu sene bir planım yok çünkü fiyatlar uçuk bütçem yok son dakika duruma göre bakacağız artık.
Çocuğuma da vereceğim en büyük miras bana göre ona iyi bir insan olmayı öğretmek, iyi bir eğitim sunmak (olay sadece okul eğitimi değil sanat-spor vs yeteneği varsa onlara dair kendi isteği ile kurslara vs yönlendirmek), ülkesini başta olmak üzere dünyayı görerek-yaşayarak tanımasını sağlamak tabiki imkanlar ölçüsünde gerisi onun sorumluluğu. Çalışsın hayatını kazansın ve yaşasın , biz her daim arkasında olacağız yeri gelince de yanında durup onu izleyeceğiz ama herşeyi de yetişkin olduğunda aileden beklemesin ,bizim de tek beklentimiz bize karşı sevgisis saygısı merhameti olsun yeter.

Çoğu erkekte kafa çalışmıyor. Ablamın çocuğu olmadı. Eniştem ne ev ne araba hiç Bişey yapmıyor. Kardeşine kredi çekip duruyor. Ablam ev alalım deyince çocuğum yok benden sonra kime lacak malım demiş. Erkekleri sevmiyorum diye adımı erkek düşmanına çıkardılar

Bence yanlış yaptığınız şey şu; gelirin %25-30 gibi bir miktarını birikime ayırıp gerisini harcamaya çalışmalısınız.
Neden birikim ve gezmeyi aynı hayatta kimse düşünmüyor. Bir öğretmen ve bir mühendis maaşı buna yeter.
Bence birikimin üst sınırı yok. Her zaman gelirin bir kısmı birikime ayrılmalı gerisi ile ihtiyaçlar karşılanmali. Gereksiz harcamalardan kaçınarak hayat standartlarinizi düşürmeden birikim yapılabilirsiniz. Gezmeyi öncelikli görüyorsaniz ki bu benim için de öncelikli diğer konulardan tasarruf yapmalısınız.
Biz hem geziyoruz hem de 2. Evimizi aldık. Nasıl olduğunu isterseniz sonra detaylı yazarım.
Tabii bu fikrimi eşlerden birinin doktor mühendis olduğu, çift gelirli aileler için yazdım. Tek ve az gelir ile geçinmeye çalışanların Allah yardımcısı olsun.

Neden seçim yapmalısınız? Ben hem gezerim, hem birikim yapar hem de çocuğuma bu vasıfları kazandırırım.
Ölçülü yapmak önemli olan gelirin miktarına göre davranışlar belirlenmeli ama çift gelirli aileler için bir arada alabilir bunlar.

yaşlılığı gecin Allah korusun hepimiz engelli adayiyiz sahsen oyle bir durumda calisamazsak bile ev sahibi olmanin ayri bir rahatligi olur..

sizin esiniz benim kp kafasinda sanirim

senelerce ev almamis ...iki oglu bir kac parca tasinmaz sahibi olunca aklina ev almak geldi...

yaslaninca eşin gibisine kimse destekde olmuyor haberi olsun ...

kp 70 yasina gidiyor tek birikimi 60 bin lira ve hic bisey olmuyor bu zamands o parayla

Ay iyi bari sizden bir şey beklememişler kendileri yiyip içip tozup bi de evlattan kendisine ev almasını bekleyenler var

Allahım kafaya bak. Saç baş yolmalık. Yarın öbür gün bir ihtiyacı olsa kardeşleri hemen Koşar yardıma eminim(!) yazık walla ablanıza ne çekiyor o adamı. Yaşlanınca aklı başına gelir eniştenizin de iş işten geçer

Ay iyi bari sizden bir şey beklememişler kendileri yiyip içip tozup bi de evlattan kendisine ev almasını bekleyenler var
o şıkkı da sundular seneler oncesi o zaman he deseydik biterdi bile kredi suan

ogullari 500 -500 verecekmis o da 500 koyacakmis ev alacakmisiz onlara

birde diyor ki ben olunce zaten ikinize kalacak

ben hayir dedim zaten eltim de istemedi biz zaten kendimize birikim yapiyoruz

suan kaynim ev bakiyor ellerindeki birikimi alip kiraya sayacakmis

Akarken doldurmak lazım. Bir şeylere sahip olabilmek gittikçe zorlaşıyor. Havada bulup tavada yiyenin bu devirde dünyanın her yerinde işi zor.

Eskiden çalışırken kışlığını alan, emekli ikramiyesiyle yazlığını/arabasını alırdı. Ondan öncesi daha da kolaydı. Toprak dünyada miktarı artmayan tek şey. Ev almadıkça bu ihtimalden gittikçe uzaklaşıyorsunuz ya da daha da zorlanmayı göze alıyorsunuz.

Eşiniz maalesef sorumsuz ama size sorumsuz. Ailesine gerektiği zaman ev için destek olmayı bilen adam sizinle oturacağı evi almıyorsa bunu bir durun düşünün bence.

Pandemi döneminde iş yapamayan dükkanlar, aç kaldık diyen müzisyenleri çok çabuk unuttuk. Hayat her zaman düz gitmez. Bırak yaşlılığı genç yaşta bile çalışamayacağımız dönemler olabilir. Yaşlılıkta gelir düşüşü -pasif gelir yoksa- garanti. Çadırda yaşamak, karavanda yaşamak tercih olursa güzel. Zorunda kalırsanız üzerinize kar yağıyorken güzel değil.

Son olarak da sanat, spor dalları milyonlarca kişinin çıktığı yollarda birkaç bin kişinin sivrildiği alanlar. Arkada güçlü bir finansal destek yokken çocuğu sadece bu yola sevk etmek ne yazık ki büyük bir kumar.

kirada otururken, yunan adalarına tatile gitmek de
hadi bekar olsa anlarım
keyfi, kira tercih ise anlarım.

babadan dededen kalacak miras, arsa vs var mı?
Çocuğun geleceği için akar var mı?
İkiniz de gül gibi meslek sahibi insanlarsınız, çocuk da var.
Gezmek değişik kültür görmek tabii ki ihtiyaç ama bir yaştan sonra dımdızlak ortada kalmak da var..

bilemedim, olmadı siz çocuğa bes filan yapın, maaşınızın bir kısmını kenara atın. ancak böyle tavsiye verebilirim.
daha ekonomik yerleri de 'merak ediyorum, görmek istiyorum' ayağına eşinize tavsiye edebilirsiniz
Erkekler biz 'anneler' gibi düşünmüyor maalesef..

Son düzenleme:
Tabi ki dedikleriniz çok hoş ama masal dünyası gibi. Aynen sizin gibi düşünen arkadaşımın babasının beyninde tümör çıkıp profesör binlerce lira isteyince bizlerden borç alıp gitti babasının yanına o zaman ben ne yaptım dedi. Allah tan babası temkinli adamdı da kendi ameliyat parasini kendisi karşıladı. 2 maaş 17 yıl önce evlenmiş insanlar evler bu kadar yüksek değilken krediyle bir ev alsalardi şimdiye borçları çoktan biterdi kafaları daha rahat olurdu. İlerde oğlum/ kızım kiramı odeyemiyorum da demek var. Bir evimizin olması çocugun rahatı için değil ileride ona yük olmamak için. Muhtemelen şu an ödedikleri kira kredilerden çok çok fazla.

ablanıza kalır.. adam ablanızı düşünmüyor ki.. Kardeşini kayırıyor.
burda konuları okuyorum da, kadın çalışıyor, adam ailem de ailem.. konu başlıkları, boşanmalar hep 3.şahısa dayanıyor.
E bekarken yapsaydın ya ailene yatırımı ?
Evlenmeden ihya etseydin aileni, sonra evlenseydin.
aile okutup büyüttüyse, kadının ailesi de okuttu, büyüttü. Elleri armut toplamadı ya?

Erkek düşmanlığı diye bşy yok, erkekler az huyuna gitmedin mi zaten düşman kesiliyorlar.. evet kafa çalışmıyor.
umarım anladınız sevgili kadınlar !.

o yüzden her başarılı erkeğin arkasında bir kadın var demişler..

Son paragraftan bir önceki paragrafinizin altına imzamı atarım.

oturacak bir ev şart ama yanına 2. 3. ev değil nakit para biriktirilmeli.bakın birden savaş çıksa o evleri bırakıp gitmek zorundayız.satabilir miyiz o kaosta hayır.o yüzden nakit para asıl birikim bu devirde.bir ev bir araba yeterli.arsa da kalıcı ama fazla evler cıks.burnumuzun dibinde 2 savaş yaşanıyor.bize olmaz demek aptallık bence.

Çocuğum belki karavanda, çadırda yaşamak ister diye ev almamak mı

2 dil ve sporla da en azından Türkiye’de pek bir şey olmuyor…
yoo gerçekten hakkıyla biliyorsa ve lisans eğitimi de iyiyse işsiz falan kalınmıyor.kpss kapısında beklemek de gerekmiyor.ama bu eğitim de taa ilkokuldan düzenli çalışmayla azmetmeyle oluyor.yalandan bir lisans eğitimi alanların düşüncesi o genelde.aa türkiye de bir şey olunmuyor okuyunca derler.tonla gereksiz üniversite açıldı.olacağı buydu zamanla.

Son düzenleme:
beni alıntılayıp alakasız şeyler yazan sen , araya malım var diye giren sen , nerden geldin güle güle git mimlenmişşsin zaten
mune bu üyeyi gözardı ediyorum.amacı sataşmak sadece.bu konu onunmu da yazamıyor muşuz.bu arada sitede sevenim de var sevmeyenim de hiç sorun değil sevenim çok daha fazla ama.ama senin hayvan düşmanı olduğunu da herkes biliyor.bu da sana son yazışım.hadi bye tekrardan.

ay hadi ama kaçıncı oldu bye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…