- Konu Sahibi farawayfromhometown
Valla olayı karıştıran sensin filmdelisi arkadaşım. Çalışmadan ve herhangi bir kira bedeli ödemeden eşine ait lüks bir evde otururken, ailenden gelecek mirasla da herhangi bir gelecek kaygın olmaksızın, "yatırım konusunda uzmanım, ev almak saçma bir yatırımdır" dediğinde, insanlar da doğal olarak sana barınma ihtiyacının tıpkı beslenme gibi zorunlu birincilliğnden bahsediyor, bunlara karavan, çadır alternatiflerini sunuyorsun...maaş karşılığı çalışmayı da saçma bulduğunu söylüyor, karşı argüman olarak da, aile kurmuş, iş güç çocuk sahibi insanlara, lisede yatılı okulda yaşadığın maceraları anlatıyorsun. Ben bir noktadan sonra gerçeklikten koptuğunu düşünmeye başladım. Yoksa mümkün değil bu kadar tutarsız bir bakış açısıni farketmemek ve ısrarla sürdürmeye çalışmak.Bak yine olay karışıyor.
Garanticilikten bahsediyoruz, garanti ise evden daha büyük garanti maaştır, memursunuz değil mi?
Her ay daima ve daima gelecek olan bir maaş en büyük garantidir.
Bundan daha büyük bir ispata ihtiyacınız yok. Emekli olunca da gelecek, ölmeden bir gün önce de gelecek.
Cevap verdiğim kişinin ise bahsettiği hayatla, garanti hayatın alakası yok.
Kendisi beyaz yaka bir çalışan.
Bilmem nere yöneticisinden, malından mülkünden bahsediyor.
Kimse aldığı maaşla oraya ulaşamaz, ulaşamayacaktır da.
Hedef o ise garanti yani konfor alanından çıkmanız gerekir.
Yani bir ev alayım kafamı sokayımdan çok öteyi görüp, gözü kara oynamanız lazım.
Hayır, ben şeyi anlamadım.
Parayı istiyorsanız çoğaltmak, bende öneri çok o ayrı ama siz ev istiyorsunuz.
Bunun para ile alakası yok, anlaşılmayan inatla farklı insanlara farklı konulardan bahsettiğim şeyleri düzleme koymaya çalışıyorsunuz, olmaz o.
Amacınıza önce karar verin, sonra her türlü bilgimle yardımcı olurum.
Ciddili yazdım bu arada
Son düzenleme: