• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim birikim yapmak istemiyor :(

Merhaba size danışmak istedim.Eşim mühendis ve şu ana kadar çok güzel firmalarda çalıştı ,bende öğretmenim 17 yıldır falan çalışıyoruz fakat eşim anı yaşama taraftarı,dişin keserken yiyecen diyor.Ama bizim ne evimiz ne de ele avuca gelir bir birikimimiz yok maalesef.Bakıyorum ne insanlarda ne paralar ,kaçıncı evleri 🤥😑(sadece araba o da normal bişey 0 falan değil)şimdi yurtdışında çalışıyor ben çalışmıyorum,burada çocuk özel okula gidiyor ev kirası,benzin yemek falan para kalmadı pek .kalan parayı da uçak biletlerine vereceğiz :KK43:Ama benim eşim tutturmuş Trye dönünce illa tatil yapacakmışız Yunan adalarında.Ha bir de arabayla havaalanına gidip 1 ay oraya koyup oraya da para verecekmişiz trenle ve valizlerle gidemezmiş..Evimiz kira hem de çok yüksek bilmiyorum nasıl olacak .Ben biraz birikim yapmaya çalışyorum
Yay burcu mu yoksa eşiniz:) Benim kocamda hic birikim yapmaz.Para varsa o an bitmeli :) Onlar da öyle mutlu oluyor demek ki . Size karşı da bonkörse yani para veriyorsa altın vs alın ona söylemeyin kendiniz biriktirin.İlerde size teşekkür eder.Onun dışında da takmayın gezmek istiyorsa gezin sizde.Üzmeyin kendinizi.Bitince parası zaten harcayamıycak o kadar

bizim sahip olduğumuz adalara gitmek imkansız bu ekonomide.kaldı ki yunan adaları pehhhhhh :KK45: :KK53: zeytinyağı deterjan pirinç wc kağıdı vs stoğu yaptım yerine.gör bak gelecek ay fiyatları ne olacak?:KK53::KK45:korkudan 4 5 aylık almışım.balkona bir bidon alıp ona da benzin mi stoklasam ne?:KK53::KK45:
Ev var araba var , aklima gelmiyor yunan adalarina gitmek 😁😁 miniminnacik arabam var 700 lira full deposu , motoru en dusugu. 300 e fulluyordum , bu devirde gercekten dikkat edilmesi gerekiyor, kizi ozel okula vereym dedim 5 yasinda 45 000 sadece kayit icin istediler , ben nasil vereymm, kirada degilim borcumda cok yok, devlet anaokuluna kaydettm, kayit parasi 1500 lira 😑😑 bankalar krediyi de kisitladi, zor cok zor

Hahah bunları canla başla savunan bir üye vardı. Ailesinin evinde oturuyordu ve kendine ev aldı😂 burda da yeyin için gezin , çok saçma ev için kısmak hayatı ertelemek diye akıl veriyordu😂 sen de öyle değilsin inşallah
Sısushshd
Yok, kocamın evinde oturuyorum aksjsjsj.
Lakin ona da söylemiştim, alma başka şekilde değerlendir diye, babam almaması adına baskı yapmıştı nişanlıyken.
Şuan bile burayı kiraya verip, daha makul bir yere çıkmayı teklif ediyorum, aradaki fark ise kendimize gelir olur diye, gülüyor bana evim varken kiraya mı çıkayım diyor.
Aileme ise her şeyi satın, muhteşem bir hayat yaşayın, bize bir şey bırakma derdiniz olmasın diyor ayrı baskı yapıyorum.
Hesapladım da onların bu durumunu, istediği ülkeyi gezebilir, istediği şekilde yaşayabilir, üstüne maaşlarıyla rahat hayat sürebilirler eğer ki 120 yaşına kadar yaşamayacaklarsa😂

Ben karşıyım, kullandığım bir şeye yüklü para gömmeye.
Kendime ait ev alacağıma, kira getirisi çok daha yüksek, öğrencilerin bulunduğu semtlerde stüdyo ya da 1 odalı daireler alıp, onları işletip, ek gelir kazanmak çok daha mantıklı geliyor, başka alanlarda o yüklü meblağı işletmek çok daha karlı.

Yay burcu mu yoksa eşiniz:) Benim kocamda hic birikim yapmaz.Para varsa o an bitmeli :) Onlar da öyle mutlu oluyor demek ki . Size karşı da bonkörse yani para veriyorsa altın vs alın ona söylemeyin kendiniz biriktirin.İlerde size teşekkür eder.Onun dışında da takmayın gezmek istiyorsa gezin sizde.Üzmeyin kendinizi.Bitince parası zaten harcayamıycak o kadar
Yok yay Burcu değil 😁😅

Sısushshd
Lakin ona da söylemiştim, alma başka şekilde değerlendir diye, babam almaması adına baskı yapmıştı nişanlıyken.
Şuan bile burayı kiraya verip, daha makul bir yere çıkmayı teklif ediyorum, aradaki fark ise kendimize gelir olur diye, gülüyor bana evim varken kiraya mı çıkayım diyor.
Aileme ise her şeyi satın, muhteşem bir hayat yaşayın, bize bir şey bırakma derdiniz olmasın diyor ayrı baskı yapıyorum.
Hesapladım da onların bu durumunu, istediği ülkeyi gezebilir, istediği şekilde yaşayabilir, üstüne maaşlarıyla rahat hayat sürebilirler eğer ki 120 yaşına kadar yaşamayacaklarsa😂

Kendime ait ev alacağıma, kira getirisi çok daha yüksek, öğrencilerin bulunduğu semtlerde stüdyo ya da 1 odalı daireler alıp, onları işletip, ek gelir kazanmak çok daha mantıklı geliyor, başka alanlarda o yüklü meblağı işletmek çok daha karlı.
Ha sizin tuzunuz kuru 🤣🤣🤣

Ha sizin tuzunuz kuru 🤣🤣🤣
Nereden baktığınıza bağlı.
O açıdan sizin de tuzunuz kuru hatta benden çok daha kuru.
Eşinizle meslekleriniz elinizde, her ay düzenli yüksek gelir mevcut.
Bende o yok mesela, ne düzenli gelir var ne iş hayatı, kocam da buna dahil.
Bir sonraki ay belki faturalarımı ödeyemeyeceğim, belki çocuklarımı alıştıkları konforda yaşatamayacağım belki de batacağız her şey gidecek çünkü maaş yok, dolayısıyla tutumlu yaşam var yarın gelmeyebilir diye ama evim var.
Evi mi kemireyim?
Hangimiz daha karlı, bilinmez.
Hangisi hayat, benim safım belli;)

Nereden baktığınıza bağlı.
O açıdan sizin de tuzunuz kuru hatta benden çok daha kuru.
Eşinizle meslekleriniz elinizde, her ay düzenli yüksek gelir mevcut.
Bende o yok mesela, ne düzenli gelir var ne iş hayatı, kocam da buna dahil.
Bir sonraki ay belki faturalarımı ödeyemeyeceğim, belki çocuklarımı alıştıkları konforda yaşatamayacağım belki de batacağız her şey gidecek çünkü maaş yok, dolayısıyla tutumlu yaşam var yarın gelmeyebilir diye ama evim var.
Evi mi kemireyim?
Hangimiz daha karlı, bilinmez.
Hangisi hayat, benim safım belli:KK66:
Evi kemirmezsiniz ama evinize kira vermediginiz için o parayla kemirecek birşeyler alabilirsiniz. Açın halinden aç anlar demişler o yüzden kirada oturan bir insanın ya da kirayı ödeyemediği için ya da çok zam yapıldığı için yeni eve taşınmak zorunda kalan ya da anne babası kirayı ödeyemedigi için eşiyle sorun yaşayan insanların halinden anlamanız imkansız.

Evi kemirmezsiniz ama evinize kira vermediginiz için o parayla kemirecek birşeyler alabilirsiniz. Açın halinden aç anlar demişler o yüzden kirada oturan bir insanın ya da kirayı ödeyemediği için ya da çok zam yapıldığı için yeni eve taşınmak zorunda kalan ya da anne babası kirayı ödeyemedigi için eşiyle sorun yaşayan insanların halinden anlamanız imkansız.
Bilakis, mevcut mesleği herhangi bir ilde de icra edebilen insanların neden hala büyükşehirde olmaya çalıştığını anlamıyorum.
Ya da vasıflı mesleği olmayan kimselerin niye asgari ücretle yine şehir merkezlerinde hayata tutunmaya çalıştığını?
Öğretilen ya da dayatılan şeyin bu olduğu konusunda hemfikirizdir herhalde.
Bu pahalılığa zaten gıdada ortak iken barınma ve diğer ihtiyaçları da göz göre göre razı gelmeye çalıştığını hiç anlamıyorum.
Gidiniz efendim küçük illere, doğuya karadenize, küçük ilçelerine.
Şuan mevsimi, her yer dut ağacı sokaklarda, böğürtlen vs.
Onları toplayıp pazarda satan insanlar var.
Kışın başka ot, başka şekilde.
Bu adamın işi sermayesiz hayatını idame ettirmek, başarıyor ve en büyük alkışı hakediyor.

Bilakis, mevcut mesleği herhangi bir ilde de icra edebilen insanların neden hala büyükşehirde olmaya çalıştığını anlamıyorum.
Ya da vasıflı mesleği olmayan kimselerin niye asgari ücretle yine şehir merkezlerinde hayata tutunmaya çalıştığını?
Bu pahalılığa zaten gıdada ortak iken barınma ve diğer ihtiyaçları da göz göre göre razı gelmeye çalıştığını hiç anlamıyorum.
Bu adamın işi sermayesiz hayatını idame ettirmek, başarıyor ve en büyük alkışı hakediyor.
Bu konularda hemfikiriz zaten 🤗

Merhaba size danışmak istedim.Eşim mühendis ve şu ana kadar çok güzel firmalarda çalıştı ,bende öğretmenim 17 yıldır falan çalışıyoruz fakat eşim anı yaşama taraftarı,dişin keserken yiyecen diyor.Ama bizim ne evimiz ne de ele avuca gelir bir birikimimiz yok maalesef.Bakıyorum ne insanlarda ne paralar ,kaçıncı evleri 🤥😑(sadece araba o da normal bişey 0 falan değil)şimdi yurtdışında çalışıyor ben çalışmıyorum,burada çocuk özel okula gidiyor ev kirası,benzin yemek falan para kalmadı pek .kalan parayı da uçak biletlerine vereceğiz :KK43:Ama benim eşim tutturmuş Trye dönünce illa tatil yapacakmışız Yunan adalarında.Ha bir de arabayla havaalanına gidip 1 ay oraya koyup oraya da para verecekmişiz trenle ve valizlerle gidemezmiş..Evimiz kira hem de çok yüksek bilmiyorum nasıl olacak .Ben biraz birikim yapmaya çalışyorum
Ben de eşinizle aynı mantıktayım :D
Ama evli ve çocuklu olmamamın etkisi olabilir diye düşünüyorum.
Sürekli birikim yaparak hayatı ertelemek ne kadar doğru bilemiyorum.
Çevremde de bakıyorum sürekli borç ödeme derdinde insanlar vay efendim taksit ödemesi ev kredisi vs vs
Her ay borç kapatma telaşı neymiş yaşlanınca lazım olacakmış.
Bugünü yaşamadıktan sonra ne kıymeti var.
Bakalım yaşlanabilecek miyiz?
Garantisi mi var yarınımızın?

Sısushshd

Hah işte hiç şaşırmadım

Ben de eşinizle aynı mantıktayım :KK70:
Ama evli ve çocuklu olmamamın etkisi olabilir diye düşünüyorum.
Sürekli birikim yaparak hayatı ertelemek ne kadar doğru bilemiyorum.
Çevremde de bakıyorum sürekli borç ödeme derdinde insanlar vay efendim taksit ödemesi ev kredisi vs vs
Her ay borç kapatma telaşı neymiş yaşlanınca lazım olacakmış.
Bugünü yaşamadıktan sonra ne kıymeti var.
Bakalım yaşlanabilecek miyiz?
Garantisi mi var yarınımızın?
Var benimde çevrende öyle arkadaşlarım ..İlla bir evimiz olsun dediler ve borç harç daha peşinat bile doğru düzgün yokken eve girdiler ..Kavga gürültü evlerinden eksik eksik olmadı .ondan kıs ,yok onu da almayalım yok orayada gitmeyelim .SONUÇ :Boşandılar ev de komik bir rakama satıldı ..Kimseye bişey kalmadı

Hem ev alıp hem gezebilirsiniz. 5k gelirinizin 4ksını krediye gömün demiyor kimse, ailesine ev alan adam kendine de alabilmeli. Cocuklarla gecirilen zamanlar kesinlikle cok önemli, kücükken&gencken ailemle gittigim tatiller geziler harikaydı. Ama ailemin malı mülkü de vardı, su an birilerine muhtac olsalardı iyi gezdik su an zorlanıyorlar ama eheheheh demezdim. İkisi de yapılmalı. Tabi bu bahsettigim gelir durumu ortalama üstü olanlar icin geçerli. Yoksa 10k maas ile hem gezilip hem ev alınmayacagını hepimiz biliyoruz.

Var benimde çevrende öyle arkadaşlarım ..İlla bir evimiz olsun dediler ve borç harç daha peşinat bile doğru düzgün yokken eve girdiler ..Kavga gürültü evlerinden eksik eksik olmadı .ondan kıs ,yok onu da almayalım yok orayada gitmeyelim .SONUÇ :Boşandılar ev de komik bir rakama satıldı ..Kimseye bişey kalmadı
Benimde çevremde arkadaşlarım var, ev sahibi çok zam yaptığı için evden çıkıyorlar, sonuç eski evlerinden daha kötü ve pahalı evlere kaldılar, sonuç zamanında senin yüzünden ev alamadık diye birbirlerini yiyorlar. Sizde mesela odeyemeyeceginiz kadar pahalı bir tatile giderseniz ödemekte sizde zorluk cekersiniz. Mesele iyi bir hesap yapıp herşeyin ayarını tutturmak.

Hayat sadece İstanbul’da pahalı değil doğuda yaşıyorum ilçelerde bile evler 1 milyondan başlıyor artık hayat pahalılığı her yere yayılmış durumda ama gerçekten dediğiniz gibi basit değil o işler çoğu kişi büyükşehirlere iş için gidiyor yeri geliyor ailesini bırakıp gidiyor

Hayat sadece İstanbul’da pahalı değil doğuda yaşıyorum ilçelerde bile evler 1 milyondan başlıyor artık hayat pahalılığı her yere yayılmış durumda ama gerçekten dediğiniz gibi basit değil o işler çoğu kişi büyükşehirlere iş için gidiyor yeri geliyor ailesini bırakıp gidiyor
Geçen hafta doğuda küçük bir ilcedeydim, kiralar 3 bin liraya çıkmış 😳

Geçen hafta doğuda küçük bir ilcedeydim, kiralar 3 bin liraya çıkmış 😳
Öyle kesinlikle aynen ilçelerde bile o fiyatlarda buralarda da durum aynı yani Türkiye geneli bi hayat pahalılığı durumu var İstanbul ile sınırlı değil,faturalar aidatlar uçmuş evler kiralar her şey çok uçuk

Öyle kesinlikle aynen ilçelerde bile o fiyatlarda buralarda da durum aynı yani Türkiye geneli bi hayat pahalılığı durumu var İstanbul ile sınırlı değil,faturalar aidatlar uçmuş evler kiralar her şey çok uçuk
Küçük bir ilcedeyim. En ucuz ev 3000 lira. Millet mevcut kiracisini çıkarıp daha pahalıya verme derdinde. Ev alma imkanı olan biri almalı. Ne olursa olsun başkasının evinde oturunca bir şekilde onun insafına kalıyorsun.

Küçük bir ilcedeyim. En ucuz ev 3000 lira. Millet mevcut kiracisini çıkarıp daha pahalıya verme derdinde. Ev alma imkanı olan biri almalı. Ne olursa olsun başkasının evinde oturunca bir şekilde onun insafına kalıyorsun.
küçük ilçelere geri dönün denmiş de orası öyle kolay değil.iş alanı yok asgari ücretin bir tık üstü maaş bile yok.ayrıca çocukları üniversite kazansalar tekrar büyük şehir masrafı yapacaklar onlara.yani kurtuluş yok pahalılıktan geçinememekten.

Back